TÜVTÜRK

Millet bahçelerine yönelik önemli adım

Çevre Bakanlığı Millet bahçelerini özelleştirmeye hazırlanıyor. yeni yönetmelikle millet bahçelerindeki Hazine taşınmazları ticari işletmelere kiralanabilecek.

  • 19.10.2025 15:47
Millet bahçelerine yönelik önemli adım

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, millet bahçelerindeki ticari üniteleri hasılat veya gelirden pay alınması yöntemiylekiraya verebilecek.

Resmî Gazete’de yayımlanan hazine taşınmazlarının idaresi hakkındaki yönetmelik değişikliği, bu alanların bakım, onarım, güvenlik ve temizlik gibi işletme hizmetlerinin yürütülmesini amaçlıyor.

Bu alanlar Bakanlığın bağlı, ilgili ve ilişkili kurum, kuruluş ve bunların iştiraklerine düzenlenecek protokol ile kiraya verilebilecek. Bakanlık verilerine göre şu anda 81 şehirde 75 bin metrekarelik alanda 538 millet bahçesi için çalışma yapılıyor.

Bunlardan 309’u tamamlanarak hizmete sunuldu. Ülkede hâlihazırda 300’den fazla millet bahçesi bulunuyor, 200’den fazlasının ise proje çalışmaları devam ediyor.

Editör: Neslihan Özkan

Yorum Yaz