diorex
dedas

Sybille Bedford kimdir? Sybille Bedford kitapları ve sözleri

Alman doğumlu İngiliz yazar Sybille Bedford hayatı araştırılıyor. Peki Sybille Bedford kimdir? Sybille Bedford aslen nerelidir? Sybille Bedford ne zaman, nerede doğdu? Sybille Bedford hayatta mı? İşte Sybille Bedford hayatı... Sybille Bedford yaşıyor mu? Sybille Bedford ne zaman, nerede öldü?

  • 04.10.2022 21:00
Sybille Bedford kimdir? Sybille Bedford kitapları ve sözleri
Alman doğumlu İngiliz yazar Sybille Bedford edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Sybille Bedford hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Sybille Bedford hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Sybille Bedford hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 16 Mart 1911

Doğum Yeri:

Ölüm Tarihi: 17 Şubat 2006

Ölüm Yeri:

Sybille Bedford kimdir?

Sybille Bedford, 1911 yılında Berlin yakınlarındaki Charlottenberg'de başlayan yaşamını 17 Şubat 2006 günü Londra'da noktalayana dek, bir yandan 20.yüzyıla hemen hemen bütünüyle tanıklık edişi, öte yandan yüzyılın entelektüel çevreleriyle ilişkileri ve bunları yapıtlarına yansıtışıyla "çağımızın bir yazarı" tanımını gerçekten hak ediyor. Soylu bir Alman baba ile bir İtalyan prensesi annenin çocuğu olan Sybille annesiyle babasının ayrılmalarından sonra önce babasıyla Berlin'de, babasının ölümü üzerine de İtalya'da annesinin yanında yaşadı. Orada kendisini yazarlığa yönlendiren Aldous Huxley ile yakın dost oldu. Gerçek soyarı Schoenebeck olan yazar, 1935'te Nazi baskısından kurtulmak için bir İngiliz subayı ile kısa süreli evlilik yaparak Bedford soyadını ve İngiliz pasaportunu aldı. 2.Dünya Savaşı sırasında Amerika'da kalan Bedford, savaş sonrasında Fransa, İtalya, Portekiz'de yaşadıktan sonra 1979'da Londra'ya yerleşti. Romancı kimliğinin yanı sıra, hukuk ve önemli davalar alanında uzmanlaşmış bir gazeteci de olan Bedford, Lady Chatterley, Oswald'ı öldüren Jack Ruby ve Auschwitz kampı görevlilerinin davalarıyla ilgili incelemeler yazdı. Kraliyet Edebiyat Cemiyeti'nin üyesi olan, Uluslar arası PEN'in ikinci başkanlığını yapan ve İngiliz Kraliyet Onur Madalyası ile ödüllendirilen Bedford'un otobiyografik çalışması Bataklık Kumu'nun yanı sıra 50 yıla yayılan yazarlık dönemindeki yapıtlarını şöyle sıralayabiliriz: Don Otavio'ya Ziyaret: Meksika Gezisi Notları, Miras (Yakında Can Yayınları'nda yayınlanacak), Adaletin Çeşitli Yüzleri, Tanrıların Gözdesi (Yakında Can Yayınları'nda yayınlanacak), Bir Pusula Hatası, Hazlar ve Manzaralar, Aldous Huxley (biyografi), Yap-Boz, Elimizden Gelen Bu Kadar.

Sybille Bedford Kitapları - Eserleri

  • Tanrıların Gözdesi
  • Miras
  • Lady Chatterley’in Aşığı Yargılanıyor
  • Bataklık Kumu

Sybille Bedford Alıntıları - Sözleri

  • Hepimizin yapması gereken asıl şey vicdanlarımıza göre doğru hayatlar sürmek. (Tanrıların Gözdesi)
  • Hayatım, romantikler tehlikeli yaratıklardır. Hem kendileri, hem de başkaları için. (Tanrıların Gözdesi)
  • “Ben kelimelerin kendi başlarına kaba ya da iğrenç olduklarını düşünmüyorum, ancak böyle bir niyetle ya da bağlamda kullanılırlarsa kaba sayılabilirler…” (Lady Chatterley’in Aşığı Yargılanıyor)
  • Nispet diye yapılan işler çoğu zaman iinsanıın aleyhine döner. (Tanrıların Gözdesi)
  • Gizli ilişkilerin böylesi, dört başı mâmur aşklardan daha uzun ömürlü olsa bile sonsuza dek sürmez. Büyüsü ya fazla güçlenir, ya da yitip gider. (Tanrıların Gözdesi)
  • Dün başka, bugün başkadır; ikinci fırsatlar ilkinden ayrıdır. Dönüm noktalarını ister yakalayın, ister kaçırın, aslolan sürecin uzunluğu, yolun uzunluğudur. (Tanrıların Gözdesi)
  • Gençlere belletilen şu "insanın vatanı uğruna savaştığı" iddiası, karşıdan bakıldığında bencillikten uzak, diğerkâm, yürekli görünen, aynı zamanda da baş döndüren bu sav, son tahlilde, insanlığın bir bölümünün bir başkasıyla dövüşmesidir; her iki tarafta da suçsuzluk, suçluluk ve cehalet vardır; (Bataklık Kumu)
  • Sevgili çocuğum, bir işin içine çok fazla insan ve çıkar girdi mi onu durdurmak neredeyse imkansız hale gelir. (Tanrıların Gözdesi)
  • "Doğru ya da yanlış, benim ülkem" iddiası daima yanlıştır. Kişi bir yeri çok sevebilir, kendini oraya ait hissedebilir, ama kişi "bir ulusu" sevmemelidir. (Bataklık Kumu)
  • Elimizde taşlarla, sopalarla mağaralarımızdan dışarıya ilk çıkışımızdan bu yana, doğamızda pek az şey değişti; hem fiziksel hem de ruhsal acı vermek, yok etmek için kullanacağımız araçlardaysa sonsuz değişiklikler oldu. Sayımız giderek artıyor, çoğalıyoruz; kıskanacak, zıtlaşacak, nefret edecek, korkacak, öldürecek daha çok canlı var şimdi. Yeryüzünü bütünüyle kapladık, doğayı sömürdük, diğer yaşam biçimlerini yok saydık. (Bataklık Kumu)
  • Nefret boştur, siyasette bile nefret yalnızca bir huydur ve mutsuzluktur; arızadır. Nefrete pabuç bırakmak hem budalalıktır, hem de kabalık. (Tanrıların Gözdesi)
  • İnsanlar birbirini öldürüyor, sakat bırakıyor; bu savaş olmamalıydı; hiçbir zaman, hiçbir savaş olmamalıydı; savaş, ne kadar haklı görünürse görünsün amaçlara ulaşmanın en barbarca yöntemidir. (Bataklık Kumu)
  • Dün başka bugün başkadır; ikinci fırsatlar ilkinden ayrıdır. Dönüm noktalarını ister yakalayın, ister kaçırın, aslolan sürecin uzunluğu, yolun uzunluğudur. (Tanrıların Gözdesi)
  • Erkeklerin çoğu otuz beş - kırkına geldiklerinde ya hedeflerine varmış ya da yarı yolda kalmış olurlar. İyi yazarlar sanki daha çok çalışır, daha az konuşurlar. (Tanrıların Gözdesi)
  • Bir kadın bir erkek için asla her şey demek değildir. (Tanrıların Gözdesi)

Yorum Yaz