Güneş girmeyen eve doktor girer atasözünün anlamı nedir? Güneş giren eve doktor girmez kompozisyon
'Güneş girmeyen eve doktor girer' veya 'Güneş giren eve doktor girmez' ne demek? 'Güneş girmeyen eve doktor girer' atasözü ne anlama geliyor? İşte 'Güneş girmeyen eve doktor girer' atasözü ve anlamı hakkında açıklama...

Atasözleri tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Günümüzde de halk arasında atasözleri çok kullanılıyor. Uzun deneme ve gözlemlere dayanılarak söylenmiş ve halka mal olmuş, öğüt verici nitelikte sözlere atasözü denir. İşte Güneş girmeyen eve doktor girer atasözü TDK anlamı hakkında kısa yazı...
"Güneş girmeyen eve doktor girer" ile ilgili kompozisyon ve yazı örneği
"Güneş girmeyen eve doktor girer" atasözü güneşin insan sağlığına önemine vurgu yapmaktadır. Zira Güneşin insan sağlığı açısından önemi tartışma götürmez. Güneşin girmediği yerlerde mikropların daha çabuk çoğaldığı, güneş yüzü görmeyen insanların da daha çabuk soluklaştığı bilinen gerçeklerdendir. Güneş birçok hastalığa iyi gelirken, sağlığın da baş koruyuculuğunu yapar. Görülüyor ki güneşli evde hastalık olmaz.
Güneşin sağlık için önemini bilen anne-babalar çocuklarını özellikle kış ve bahar aylarında güneşe çıkarırlar. Uzun süre güneş görmeyen insanlar hem ferdi hem de toplumsal anlamda hastalıklara sahip olmaya başlar. Kapalı ve kasvetli ortamlar insanı huzursuz ve pesimist bir ruh haline getirir. Güneşe çıkan insanlar toplum içerisinde sıcak kanlı ve sevecen olmakla birlikte, kendi ruhlarında da bir iç huzura sahip olurlar.
Yeni ev tutacak insanlar evin özellikle güneş görmesine ve güneşi içeri almasına dikkat ederler. Güneş görmeyen evlerde insanlar genillikle yaşamak istemezler.
Velhasıl, güneşli ortamlarda ve özellikle evlerde hastalıklar kolay kolay ortaya çıkmaz ve o evdeki insalar için hastaneye (doktora) gitme ihtiyacı oluşmaz.
Editör: Nasrettin Güneş