2013 SBS'deki Farkındalığı Fark ettiniz mi?

2013 yeni Sbs de öğrenci , öğretmen ve velilerin nelere dikkat etmesi gerekiyor

VELİ, ÖĞRENCİ VE OKULLARIN NELERE DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR!
            Her ülkenin eğitim felsefesinin uygulanıldığı bir program süreci vardır. Ülkemizde 2005 ten bu yana öğrenciyi merkeze alan öğrencinin yaparak yaşayarak öğrenme yaşantılarını düzenlediği yapılandırmacı kuramı benimsemiştir. 
           Öğrenciyi merkeze almanın yanı sıra konuları geniş bir zaman diliminde birbirleri ile uyum sağlayacak birini diğerinin devamı olarak ayarlanmış, yeri geldiğinden bir önceki yılda anlatılan konunun tekrar üzerinde durulduğu ve ön koşul öğrenmelere dayalı olan sarmal öğrenme sistemi ilköğretim müfredatımızda uygulanmaktadır. Sarmal öğretim sisteminde konular bilinenden bilinmeyene somuttan soyuta basitten karmaşığa doğru sıralanır. 
           İlköğretim yıllarında 6. Sınıftaki bir öğrencinin matematikten veya fen dersinden iyi bir temel alamaması 7. sınıfta bu dersten zorlanacağı aynı süreci 7. sınıfta yaşaması halinde ise 8. sınıfta gireceği sınavda başarısız olacağı anlamına gelir.
 
 
DİKKAT
           Buraya kadar sınavın teknik özeliklerini ve sınavlarda başarılı olmada önceki yıllarda alınacak nitelikli öğretimin etkilerini gördük. Mardin ilimiz SBS yıllarında 6. Sınıfta başlayan sınavın etkisiyle erken uyarı sistemini harekete geçirmekte diğer illere göre geç kalmadı. Bu yıldan 7 ve 8. Sınıfı takiben öğrencilerini kurslara dershanelere göndermiş, test tekniklerinin gelişmelerine yardımcı olmuş, Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çabalarıyla da okullarda sınavlar yapılmış sınav bilinci tüm okullarımızda gelişmiştir. Bunun batıdaki diğer illerle mukayese tartışmasına hiç girmeyeceğiz. Ama şu açıktır SBS sınavında ondan önceki OKS sınav sisteminden iki misli üç misli daha büyük başarılar sağlanmıştır. Biz bunun en büyük nedeni olarak velilerin sınav duyarlılıklarının gelişmesine bağlıyoruz. Araştıran sorgulayan eğitim sürecine kendini dâhil eden veli eğitime nitelik kazandırmada etkilidir. ‘’Eti senin kemiği benim’’ anlayışı değişmiş ‘’ Neden daha iyi değiliz’’ tarzında okulu eğitim sistemini sorgulayıcı yeni anlayışlar gelişmiştir. Bu sevindirici bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Fakat sınav sisteminin tekrar değişecek olması tek oturumlu sınavın yalnızca 8. Sınıfta olması öğrenci veli ve okulları rahatlığa sürükleyebilir. 6.sınıftan itibaren geliştirilmesi gereken tedbirler 8. Sınıfa bırakılabilir ve tekrar başarının düşmesiyle karşı karşıya kalınabilir. Bunun önüne geçmek için okul müdürlüklerine rehber öğretmenlere il Milli Eğitim Müdürlüğüne ve tabi ki dershanelerde sınav süreçlerini daha yakından takip eden dershane rehber öğretmen ve ölçme değerlendirme birimlerine ihtiyaç vardır.Biz Mardin Final Dergisi Dershanesi olarak Mardin’imizin başarı çıtasını yükseltmeye bunun için her türlü hizmeti sunmaya her zaman hazırız. Saygı ve selamlarımızla 

MARDİN FİNAL DERGİSİ DERSHANESİ
REHBERLİK SERVİSİ