diorex
fair play

Yeniden Refah Partisi'nden Mardin'e 'Çevre yolu' isteği

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na yazılı bir metin gönderdi. Bekin, mesajında, her ilde bulunan Çevre yolunun Mardin'e de şart olduğunun altını çizdi.

  • 25.07.2024 10:00
Yeniden Refah Partisi'nden Mardin'e 'Çevre yolu' isteği

Bekin, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Mardin ilimizin Vali Ozan Caddesinde sık sık ölümlü kazalar meydana gelmektedir. Gerek merkezden geçen araçlar gerekse şehirlerarası yol olarak kullanılan bu caddeye, Mardinli vatandaşlar tarafından yaşanan kazalar nedeniyle “Ölüm Yolu” adı verilmiştir. Vali Ozan Caddesinde bugüne kadar herhangi bir çevre yolu çalışması yapılmamıştır. Ülkemizdeki Büyükşehirlerin hemen hemen tamamında çevre yolları bulunurken, Büyükşehir olmasına rağmen Mardin ilimize şimdiye kadar çevre yolu çalışması yapılmadığına ilişkin bilgiler herkesin malumudur. Neredeyse her hafta yaralı ve ölümlü trafik kazalarının meydana geldiği Vali Ozan Caddesinde vatandaşlar karşıdan karşıya geçerken dahi tedirgin olmakta ve can güvenliklerinin olmadığını ifade etmektedirler."

Bu Bilgiler Doğrultusunda;

1-Mardin ilinin Vali Ozan Caddesinde meydana gelen kazalara ilişkin almış olduğunuz önlemler var mıdır? Varsa bu önlemler nelerdir?

2-Şayet bugüne kadar herhangi bir önlem alınmadı ise kazalara sebebiyet veren Vali Ozan Caddesi için hangi önlemleri almayı düşünüyorsunuz?

3-Mardin ilimize çevre yolu yapılmasına ilişkin yapılan ya da yapılması planlanan bir proje çalışmanız var mıdır?

4-Şayet Mardin Çevre Yolu ile ilgili bir proje var ise bu projeye ne zaman başlanacaktır?

5-Proje çalışmaları için ayrılan bir bütçe mevcut mudur?

6-Mardin’e çevre yolu yapılabilmesi için daha ne kadar vatandaşımız trafik kazalarına kurban gitmesi gerekir?

Editör: Beşir Şavur

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
25.07.2024 / 23:27

Mardin Milletvekillerinin ilgi göster(e)mediği konuyu başka İl’in Milletvekilinin dile getirmesi Meclise taşıması(herne kadar kendisi Mardin’li de olsa) ilginç değil mi?

Image
Ziyaretçi
25.07.2024 / 18:12

eskı valımız orta da yaptırdıgı battı çıktı yerıne o bütçeyi çevre yoluna harcamış olsaydı ortandan sorun kalkmış olurdu

Image
Ziyaretçi
25.07.2024 / 10:53

Kamyonlar 7 gün 24 saat şehiriçindeler. Denetim kontrol bir şey yok. Bir de hız yapıyorlar üstüne. Saat sınırlaması gelmeli ve yeni yol yapılmalı

Image
Ziyaretçi
25.07.2024 / 10:12

Zamanında bazı STK’lar çıktığında imzalar toplandığında çağrılar yapıldığında kimse ortada yoktu şimdi bazıları kendine malzeme aramak istiyor şimdimi aklınıza geldi çevre yolu gerçekten ben böyle birşey görmedim

Yorum Yaz