dedas
Turkcella

Usha Vance Kimdir? Usha Vance ne iş yapıyor?

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, partinin başkan yardımcılığı adaylığını kabul et Ohio Senatörü James David (JD) Vance'nin eşi Usha Vance kimdir?

  • 24.07.2024 19:54
Usha Vance Kimdir? Usha Vance ne iş yapıyor?

Pazartesi günü Usha Vance, partinin  başkan yardımcılığı adaylığını kabul etmek için RNC kongresine ayak bastığında konuşmacılar onun kusursuz geçmişine cömertçe övgüler yağdırmak için sıraya girdi.

Ancak Ohio senatörü ve Beyaz Saray adayı Donald Trump’un aday arkadaşı, daha önce eşinin muhteşem özgeçmişinin karşısında alçakgönüllü hissetiğini söyledi.

38 yaşındaki Bayan Vance siyasi bir ışık aramadığını, eşinin, kariyeri üzerinde büyük bir etkiye sahip  olduğunu söyledi.

Geçen ayda Fox News’e verdiği bir röportajında JD’ye inandığını ve onu gerçekten sevdiğini söylemişti. Hayatımızda neler olacağını hep birlikte göreceğiz ifadelerini kullandı.

New York Times,  çiftin 2013’de Yale Hukuk Fakültesi’nde öğrenciyken beyaz Amerikalıların toplumsal düşüşü konulu bir tartışma grubuna katıldığını açıkladı.

39 yaşındaki Varce, seçkin üniversitede sınıf arkadaşı iken eşinin Yale’nin ruh rehberi olduğunu düşündüğünü söyledi.

Bayan Varce Yale Üniversitesi’nden BA dereceyle mezun olup tarih derecesi aldı. Ayrıca Cambridge Üniversitesi’ nde Gates bursiyeriydi.

Çift 2014 yılında evlendi ve üç çocukları var. Ewan ve Vivek adında iki oğulları ve Mabel adında da bir kızları var.

 Image description

JD Vance kimdir?

JD Vance, James David Bowman adıyla 1984’te Middleton, Ohio’da doğdu. İskoç-İrlanda kökenli beyaz bir işçi sınıfı aileden geliyor. JD Vance, ailesi tarafından bir zamanlar gelişmekte olan Appalaş kömür bölgesinde yetişti. Bu bölge, şu an ABD’nin en yoksul bölgelerinden biri.

Liseyi bitirdikten sonra 4 yıl deniz piyadesi olarak donanmada çalışan ve Irak’ta görev yapan JD Vance, ülkesine döndükten sonra Ohio State Üniversitesi’nde felsefe ve siyaset bilimi eğitimi aldı.

Ohio’daki eğitiminin ardından Yale Hukuk Fakültesi’nde eğitimine devam etti.
JD Vance, daha sonra en çok satanlar listesine giren Hillbilly Elegy isimli bir anı kitabı kaleme aldı. Kitap, Trump’ın JD Vance’ı başkan adayı olarak belirlemesinin ardından Amazon’un en çok satanlar listesinde 1 numara.
Kişisel verilerimin işlenmesine yönelik aydınlatma metnini ve ticari elektronik ileti gönderimi hakkındaki bilgilendirmeyi okudum ve anladım.
Associated Press’e (AP) göre kitap, 2016’da okuyucusuyla buluşmasından beri 1,6 milyon sattı.
Kitap, 2020’de filme uyarlandı ve yönetmenliğini Ron Howard üstlendi. Filmde başrolleri Glenn Close ve Amy Adams oynadı.

2017’de Ohio’dan Kaliforniya’ya taşınan Vance, bir süre biyoteknoloji alanında çalıştı. Daha sonra Silikon Vadisi’nin Cumhuriyetçi liderlerinden, PayPal’ın kurucusu Peter Thiel’in desteğiyle kendi yatırım şirketini kurdu.

Trump ile ilgili ne söylemişti?

Vance bir zamanlar Trump’ı açıkça eleştiren isimlerin başında geliyordu. Şimdi ise “en iyi başkan” olduğunu düşünüyor.
Bir zamanlar Trump’ı “Hitler”e benzetmiş ve Trump için “tam bir sahtekar” demişti. “Asla Trump’ın adamı olmayacağım” diyen Vance, Trump’a oy verenleri “aptal” olarak nitelendirmişti.
Hatta Vance, eski ABD Başkanı Barack Obama Beyaz Saray’dan ayrılırken kendisine hayran olduğu bir op-ed’i New York Times’ta yayımlamıştı.

Peki bu keskin dönüş nasıl oldu?

Thiel, 2021’in başlarında Vance’ı Senato’ya seçtirmek için 10 milyon dolar harcadı.
Vance, yarışa katıldıktan sonra Trump ile ilgili görüşlerinde U dönüşü yaptı. Trump’tan özür dileyen Vance, Trump’ın pek çok açıklamasına da destek verdi. 2022’deki bir mitingde Vance, “Her zaman nazik biri olmadım ama gerçek şu, ‘O benim hayatımın en iyi başkanı’ dedi.

Trump’ın desteğiyle 2022’de Senato seçimlerini kazanan Vance, o günden beri Washington’da etkili bir isim.
Trump’ın desteğiyle Senato koltuğuna oturdu ve o zamandan beri Washington’da etkili bir ses haline geldi.
Eşcinsel ve kürtaj karşıtı, aşırı sağcı… MAGA adamı Vance’ın politikaları neler?

JD Vance, Trump’ın başını çektiği ve Make America Great Again (MAGA) hareketinde giderek daha önemli bir oyuncu haline gelecek.
Aşırı sağcı ve göçmen karşıtı Vance’ın görüşleri giderek Trump’ınkinin aynısı haline geldi.
Irak’ta savaşan Vance, şimdilerde ABD’nin Ukrayna’ya yardım göndermesini kesin bir dille reddeden isimlerinden biri.

Vance, ABD’de Gazze savaşını protesto eden öğrencilerin bulunduğu ve kaçak göçmen çalıştıran üniversitelere federal fonların kesilmesini öngören yasa teklifleri sundu.
Mart ayında Vance, Çin hükümetinin uluslararası ticaret yasalarına uymaması halinde ABD’deki sermaye piyasalarından çıkarılmasını destekleyen bir yasa tasarısına da destek verdi.

JD Vance, kürtaj karşıtı olmasıyla da biliniyor.
Eşi Usha Chilukuri ile Yale’de tanışan JD Vance, 2014’te evlendi. Çiftin 3 çocuğu var.

Editör: Neslihan Özkan

Yorum Yaz