akademi
diorex
Turkcella
ARTUKBEY

Mardin - Kızıltepe yoluna Trafik Işığı değil Battı Çıktı talebi

İYİPARTİ MARDİN İL BAŞKANI SULEYMAN AKAR Mardin-Kızıltepe yolunda trafiğin akışı için trafik ışıkları yerine battı çıktı projelerinin olması gerektiğini söyledi. Akar'ın bu açıklamasına vatandaşlar da destek verdi.

  • 01.10.2024 10:49
Mardin - Kızıltepe yoluna Trafik Işığı değil Battı Çıktı talebi

İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar, Mardin ve 10 ilçesinde yoğunlaşan trafik problemi ortadan kaldırılarak, mesafelerin zaman açısından kısaltılarak vatandaşın çektiği trafik çilesinin en kısa zamanda sonlandırılmasını istedi. 

18 KİLOMETRELİK YOLDA 18 IŞIK

Akar, yaptığı açıklamada Mardin İldo Kafe Kavşağı başlama noktasından Kızıltepe İpekyol Hastane kavşağı mesafesi olan 18 Kilometrelik yol guzergahinda konulan trafik ışık sayısının 18 olduğuna dikkat çekti. 

Mardin Artuklu merkezden yola çıkan bir sürücünün Derik istikametine gidecek olması halinde Mardin İldo Kafe başlama noktası ile Kızıltepe Akziyaret kavşağına kadar toplamda 23 trafik ışığından geçeceği bilgisini veren Akar bunun da en iyi ihtimalle bir saatin üzerinde bir zaman alacağını ve büyük bir zaman ısrafı olduğunu ifade etti.

BATTI ÇIKTILARLA ÇÖZÜM BULUNSUN

Bu yolda meydana gelen kazaların da en çok bu trafik ışıklarında meydana geldiğini işaret eden Akar, "Son zamanlarda tüm ülkede olduğu gibi ilimiz Mardin'de araç sayısı artmakta.  Yollarda araç yoğunluğu gözle görülür bir seviyeye gelmiş durumda. Bunun yanında son yıllarda yaşanan trafik yoğunluğuna rağmen Mardin'de malesef çevre yolları yapılmamış ve tarihi İpekyolu halen Kızıltepe ve Nusaybin ilçe merkezlerinden geçmektedir. Mardin Artuklu ilçemiz ile Kızıltepe ilçemiz arasına Diyarbakır, Şırnak ve Şanlıurfa istikametlerinde Çevre yolları yapılmalı. Ayrıca mevcut Kızıltepe Mardin yolu üzerinde de acilen Battı çıktı kavşak projeleri hayata geçirilmelidir.

ÇEVRE YOLU OLMAYAN TEK BÜYÜKŞEHİR

İktidarın Mardin'e verdiği önemi ulaşım ağından anlayabilirsiniz. Çevreyolu olmayan tek büyükşehir ilimiz Mardin. Nusaybin ilçemizde de çevre yolunun yanında mevcut İpekyolunun ilçe merkezindeki guzergahi üzerinde Battı çıktı projeleri hayata geçirilmelidir. Midyat ilçemizde hem Batman hem de Şırnak yol güzergahlarında çevre yolları yapılmalı gerekli noktalara Battı Çıktı projeleri hayata geçirilmelidir."dedi.

 

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
04.10.2024 / 16:20

karayolları parkının karşısına yapılan üstgeçit gece vakti uykusuz ken planlandı ki uykulu uykulu düşünülemedi sorun olurmu biz buraya neden yaptık bu denli bütçe çöp olur insanlar kullanmaz denilmedi yetkililerden ricam üst geçiti kullanan sayısı tespit edilmeli bu memleketin parası çarçur ediliyor trafiği rahatlatmamakla beraber berbar bir durumu sokuldu nedeli 100mt gerisinde yaya geçidi açılmış o açılan yaya geçidi tüm trafiği felç ediyor anlamakta zorlanıyorum sadece bu sorunları vatandaş mı görüyor hiç yetkileler o yoldan geçmedimi yazık yazık yazık................

Image
Ziyaretçi
01.10.2024 / 22:08

süper fikir

Image
Ziyaretçi
01.10.2024 / 16:52

Gerçekten çok can sıkıcı. Urfa ve devamına çıktığım zaman sırf burdaki ve Kızıltepe merkezde trafiğe takılmamak için sabahın erken saatlerinde çıkıyorum. Yani bu fikri destekliyorum. Ancak hükümet İstanbul'a yapacaklarından başını kaldırıp Anadolu illerini göremiyor.

Image
Ziyaretçi
01.10.2024 / 15:00

Başkan Süleyman AKAR Mardin için bir değer bir şanstır Mamafii Mardin malesef bu değerine sahip çıkmıyor

Image
Ziyaretçi
01.10.2024 / 13:24

İlk düğme yanlış iliklendi. Yani İldo'dan başlayan yol veya "battı maalesef çıkmadının" yönü Kızıltepe'ye doğru açılmalıydı. Ondan sonrası da başkanın söylediği gibi tamamlanmalıydı. Ama maalesef kişisel çıkarlar her zaman halkın çıkarları üzerinde tutulan Mardin'de hiçbir şey doğru yapılmıyor yapılmamış.

Yorum Yaz