akademi
diorex
Turkcella
ARTUKBEY

Mardin AK Parti'de kadın kolları başkanı ve iki ilçe başkanı görevden alındı iddiası

Mart 2025'te Olağan Genel Kongreye gitmek üzere hazırlıklar yapan AK Parti'de Mardin'de de yaşanan il başkanlığı değişiminden sonra şimdi ilçelerde ve kadın kollarında da değişim olacağı iddia edildi.

  • 30.09.2024 18:13
Mardin AK Parti'de kadın kolları başkanı ve iki ilçe başkanı görevden alındı iddiası

Geçtiğimiz haftalarda 2025 yılında gerçekleşecek olan 8. Olağan Genel Konrge'nin startını veren ve kongre takvimini başlatan Ak Parti'de flaş gelimeler yaşanıyor.

Ak Parti'nin 8. Olağan Genel Kongresi için hazırlıklar başladı. Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile kongre takvimini belli eden AK Parti'de yol haritası belirlenirken bir takvim de oluşturdu. Ekim ayına kadar ilçelerde ve illerde değişiklikler yapıp tamamlamayı hedefleyen AK Parti'de yıl sonuna kadar belde ve ilçe kongrelerinin tamamlanması hedeflendiği açıklandı. İlçe kongrelerinin tamamlanması sonrasında illerdeki değişiklikleri tamamlayıp Mart 2025'teki genel kongreye hazır olmak isteyen AK Parti'de teşkilat değişiklikleri başladı.

MARDİN'DE DEĞİŞİM NUSAYBİN İLE BAŞLADI

Ak Parti'nin İl Başkanı değişiminden sonra Mardin'deki değişimi geçtiğimiz ay itibariyle Nusaybin ilçesinde başladı. Daha önce birçok il ve ilçe başkanlıklarında önemli değişiklikler yapan AK Parti Mardin'de ilk olarak Latif Özel'i görevden aldı ve yerine AK Parti Nusaybin ilçe başkan yardımcısı Adil Çelik'i İlçe Başkan vekili olarak atadı. Ak Parti'nin bu değişikliğini, İl Kadın Kolları Başkanı ve iki ilçede daha yaşanacağı ileri sürüldü.

2 İLÇE BAŞKANI ANKARA'YA ÇAĞRILDI

Teşkilat değişiminin hızla devam ettiği Mardin'de bugün de 2 ilçe başkanının Ankara'ya davet edilerek istifalarının alınacağı bilgisine ulaşıldı.

Mardin Life Gazetesinin edindiği bilgilere göre iki ilçenin yanında Kadın Kolları Başkanlığına yeni atama için çarşamba günü Bölge Koordinatörü ve İl koordinatörünün katılımı ile bir toplantı yapılacağı bildirildi. Topantı sonunda kadın kollarına aday olacak isimlerle de bir görüşme yapılacağı öğrenildi.

YENİ BAŞKANLARIN BAŞVURU SÜRECİ BELLİ OLDU

Öte yandan yeni ilçe başkanlıkları için de hızla çalışmalara başlayan Mardin Ak Parti İl Başkanlığı'nın görevden alınan ve alınacak ilçe başkanlıkları için başvuruları il teşkilatında alacağı bilgisi de edinildi. Başvuruları aldıktan sonra değerlendirme sürecini hızla başlatacak olan il başkanlığı daha sonra yeni ilçe başkanlarını atayacak.


YERLERİNE KİMİN GELECEĞİ İSE MERAK KONUSU OLDU

Uzun süredir görev yapan ilçe başkanları ve AK Parti Kadın Kolları Başkanının görevden alınması halinde yerlerine kimin atanacağı ise merak konusu oldu.

KADIN KOLLARI BAŞKANI TOPLANTI YAPTI

4 yıldan bu yana sürdürdüğü görevden alındığı ileri sürülen Esengül Aydın'ın istifasına dair sosyal medya platformlarından herhangi bir açıklama yapmadığı bunun aksine görevinin başında olduğunu il yönetimi ve ilçe başkanları ile yaptığı toplantının fotoğraflarını paylaşarak görevine devam ettiği mesajı verilmesi dikkat çekti. 

 

Editör: Erkan Akın

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
30.09.2024 / 20:55

Sosyal medyalarına bakabilirsiniz Artuklu Midyat

Image
Ziyaretçi
30.09.2024 / 20:43

Eğer vatan millet hizmet içinse ALLAH cc muvaffak. Menfaat içinse ALLAH a cc havale.

Yorum Yaz