İşte Ekrem İmamoğlu'nun mahkemeye çıkacağı tarih!
Diplomasının iptal edilmesinin ardından gözaltına alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mahkemeye çıkacağı saat netleşti. İmamoğlu yarın saat 21.00’de Çağlayan Adliyesi’nde hakim karşısına çıkması bekleniyor.

BB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yolsuzluk ve terör soruşturmasında gözaltına alındı. Emniyete götürülen İmamoğlu'nun ifade verme işlemleri devam ederken yeni gelişme yaşandı.
İMAMOĞLU YARIN ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada İmamoğlu'nun yarın adliyeye sevk edileceğini belirtti. Açıklamada, "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü ve PKK/KCK terör örgütüne yardım soruşturmalarından gözaltında bulunan şüphelilerin yarın saat 21.00 gibi adliyemizde hazır edilmeleri planlanmaktadır." denildi.
İMAMOĞLU'NUN İFADESİ TAMAMLANDI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik terör ve yolsuzluk iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, Ekrem İmamoğlu'nun ifade işlemleri tamamlandı. İmamoğlu kendisine yöneltilen suçlamaları reddettiği öğrenildi.
İMAMOĞLU'NUN GÖZALTINA ALINDIĞI OPERASYON
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 99 şüpheli hakkında "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçları ile yine İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli hakkında "PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek" suçundan soruşturma başlatıldı.
Gözaltı kararları üzerine harekete geçen emniyet güçlerince, aralarında Ekrem İmamoğlu, İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ile şarkıcı Ercan Saatçi'nin de aralarında bulunduğu 90 zanlı gözaltına alındı. Gözaltına alınan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Yerleşkesi'ne götürülen şüphelilerin işlemleri sürüyor.
Editör: Neslihan Özkan