dedas
Turkcella

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan Mardin'de konuştu

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan, Kızıltepe'deki Tarım Mitingi'nde "Üreticiyi merkeze alan tarım politikası hayata geçirilmeli." dedi

  • 19.07.2024 22:33
DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan Mardin'de konuştu

 

Mardin'e çeşitli temaslarda bulunmak üzere gelen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yangın bölgesindeki ziyaretinde yaşananlar için “Bu DEDAŞ’ın bir katliamıdır” derken, Kızıltepe'deki Tarım Mitingi'nde ise çiftçilere faizsiz kredinin verilmesi için hükümete çağrısında bulundu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Adalet ve Ekmek" kampanyasının startını vermek için geldiği Mardin'de 15 kişinin hayatını kaybettiği Diyarbakır-Mardin sınırındaki Yücebağ Mahallesi'ni ziyaret etti. Yakınlarını kaybedenlerin aileleri tarafından karşılanan Bakırhan ve beraberindeki heyet, köydeki taziye evine geçti.

'BU DEDAŞ’IN BİR KATLİAMIDIR'
Taziye evinde konuşan Bakırhan, “Bu DEDAŞ’ın bir katliamıdır. Elektrik parasını almasını biliyor, ürününe el koyuyor, bankada parasına el koyuyor, ama buradaki 50-60 yıl önceki elektrik altyapısıyla elektrik dağıtımı yapıyor. Kârını alıyor ama yatırım yapmıyor. Niye? Zarar da görse Kürt’tür. Zaten eşit vatandaş olarak görmüyorlar. Olayın peşini ‘bırakmayacağız’ demiştik. Kamuoyu oluşturduk ve en sonunda hükümet de durumu kabul etmek zorunda kaldı. En sonunda DEDAŞ’ın sorumlu olduğu görüntülerle de ortaya çıktı.” dedi.

Konuşmasının ardından söz alan aileler taleplerini dinleyen Bakırhan, buradan “Ekmek ve Adalet” kampanyası kapsamında düzenlenen Tarım Mitingi'ne katılmak üzere Kızıltepe ilçesine geçti.

'ÇİFTÇİYİ MERKEZE ALAN TARIM POLİTİKASI HAYATA GEÇİRİLMELİ'
İlçe Otogarı Miting alanında toplanan kalabalığa hitap eden Bakırhan, hükümete seslenerek şunları söyledi: "İktidar uzun vadeli destekleme programları açıklamalıdır. Düşük ve hatta faizsiz krediler çiftçilere, emekçilere, küçük esnafa sağlanmalıdır. Destek ödemeleri artırılmalı ve zamanında çiftçilere verilmelidir. Çiftçiyi ve üreticiyi merkeze alan bir tarım politikası hayata geçirilmelidir. Tarım işçilerin sigortaları devlet tarafından karşılanmalı, bunu üreticinin sırtına bindirmemelidir."

Bakırhan'a; DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Devrim Demir, DEM Parti Mardin Milletvekilleri Beritan Güneş, George Aslan, Kamuran Tanhan ve Saliha Ayyıldız eşlik etti.

Image description

Image description

Editör: Beşir Şavur

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
25.07.2024 / 10:19

Sn vekilim sağolun ama ulaştırma bakanlığı İstanbul Ankara arası ikinci otoban düşündüğü için bize sıra gelmez gelmedi zaten.

Yorum Yaz