diorex
Turkcella

Bakan Kacır Mardin'de konuştu: 'Bugüne kadar Mardin'in OSB’lerinin alt yapı çalışmaları için bakanlık olarak 2 milyar 100 milyon lira kaynak ayırdık''

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, AK Parti Mardin İl Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Kacır, burada yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar Mardin'in OSB’lerinin alt yapı çalışmaları için bakanlık olarak 2 milyar 100 milyon lira kaynak ayırdık'" dedi

  • 18.09.2024 13:08
Bakan Kacır Mardin'de konuştu: 'Bugüne kadar Mardin'in OSB’lerinin alt yapı çalışmaları için bakanlık olarak 2 milyar 100 milyon lira kaynak ayırdık''

Bakan Kacır, İl Başkanlığında yaptığı konuşmada AK Parti Mardin İl Başkanlığında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek sözlerine başladı.

AK Parti'nin 81 şehirde tüm kadrolarıyla sahada olduğunun altını çizen Bakan Kacır, "Türkiye Buluşmaları başlığıyla milletin dertlerini dinliyoruz. Her daim bu dertlere çare olanın yine AK Parti olduğu bilinciyle hizmetlerimizi, projelerimizi bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz." dedi

10 milletvekiliyle Mardin'de bulunduklarını belirten Bakan Kacır, Mardin'in farklı ilçelerinde farklı insanlarla buluşacaklarını ve çeşitli programlara katılacağını söyledi.

İş insanlarıyla yapacakları buluşmada önümüzdeki dönemlerde yapacakları istihdam ve yatırımları konuşacaklarını belirten Bakan Kacır, Mardin'e 2 astronotlarıyla birlikte geldiklerini de kaydetti.

Bakan Kacır, şunları söyledi:

"22 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde asırlık hizmetlere imza attık. Eğitimden ulaşıma, sağlığa, turizme tüm alanlarda Türkiye önceki 10 yılların misliyle hizmetlerle buluştu ve Türkiye ekonomisi muazzam bir kalkınma ivmesi gerçekleştirdi. Bu alanların en önemlileri de Sanayi ve Teknoloji alanında oldu. AK Parti iktidarında Türkiye hem bölgenin hem dünyanın üretim merkezlerinden biri haline geldi. Türkiye bugün pek çok alanda Avrupa'da üretimde 1 numaradır. Beyaz eşya üretiminde Avrupa birincisi, dünya ikincisi bir ülkeyiz. Ticari araç üretiminde dünya birincisiyiz. Bunlar gayretle olur. Emekle olur. OSB sayısını ak parti iktidarı döneminde 192'den 360'a çıkardık. OSB lerde istihdam edilen kişi sayısı 415 binden 2 milyon 700 bine çıkardık. Toplam sanayi istihdamını 3 milyon 900 binden 6 milyon 700 bine çıkardık. OSB'lerde tüten bacaların, bacası tüten fabrikaların sayısını 11 binden 58 bine bu dönemde yükselttik. Bütün bunlarla birlikte endüstri bölgeleri bugün üretim merkezi haline geldi."

Savunma sanayinde yerlilik oranımız yüzde 80'e yükseldi

Bakan Kacır, bugün Türkiye'de 45 endüstri bölgesinin olduğunu ve Sanayi üretiminin yanında ARGE'ye öncelik verdiklerinin altını çizerek, Sanayinin katma değer oluşturmasına Teknoloji geliştirmeye öncelik verdiklerini söyledi.

Bakan Kacır, "Ayrıca insan kaynağımızı 29 binden 272 bine yükselttik. Bugün Türkiye'nin adeta bir ARGE ordusu var artık bugün dünyanın dikkatle takip ettiği dostlarımızın heyecan ve gıptayla, hasımlarımızın endişeyle takip ettiği savunma sanayimiz bu ARGE faaliyetleri sayesinde bugünlere geldi. Savunma sanayinde Türkiye ihtiyaçlarının yüzde 80'ini yurt dışından ihtal eden bir ülkeyken piyade tüfeğini dahi kendi imkanlarıyla üretmeyen bir ülkeyken bugün savunma sanayinde yerlilik oranımız yüzde 80 e yükseldi. İhtiyaç duyduğumuz tüm kritik sistemlerin platformları kendi imkanlarıyla geliştiren, üreten bir ülke olduk." ifadelerini kullandı

Dün İsrail'in Lübnan'da binlerce cihaza yerleştirilen patlayıcıları eş zamanlı olarak patlattığını anımsatan Kacır, yaşanan hadisenin ardından milli teknoloji hamlesinin ne kadar hayati ve önemli olduğunu kendilerine gösterdiğini kaydetti.

Haberleşme, finans, sağlık ve tarım teknolojileri başta olmak üzere tüm kritik teknolojileri kendi yerli ve milli imkanlarıyla yetiştirmek ve üretmek zorunda olduklarını vurgulayan Kacır, bu durumun kendileri için tercih değil, bir gereksinim olduğunu söyledi.

Üretim yolculuklarının 81 ilde birlikte yükselmesini umut ettiklerini kaydeden Kacır,  bütün gençlerin bu yolculukta kendilerine yol arkadaşlığı yapmasını ümit ettiğini ifade etti.

Dünyanın en büyük teknoloji festivallerini Türkiye'de gerçekleştirdiklerini belirten Kacır, "Bu yıl 2-6 Ekim'de Adana da finallerini yapacağız. Teknofestte 777 bin takımda  1 milyon 600 bin gencimiz başvurdu. Ve 81 şehrimizin tümünde teknofest adeta toplumsal seferberliğe bir toplumsal dip dalgaya dönüştü. Bütün bunlar bizim için özgüven ve inanç kaynağıdır." diye konuştu

'Bugüne kadar Mardin'in OSB’lerinin alt yapı çalışmaları için bakanlık olarak 2 milyar 100 milyon lira kaynak ayırdık''

Bugüne kadar Türkiye'nin üretim ve kalkınma yolculuğunda Mardin'i asla geride bırakmadıklarını hatırlatan Bakan Kacır, Mardin'deki OSB sayılarını 1'den 3'e çıkardıklarının altını çizdi.

Bakan Kacır, şunları kaydetti:

"OSB'lerdeki istihdamı 1200 den 6 bin 630'a çıkardık. OSB'lerde üretim de olan tesis sayısını 57'den 168'e yükselttik. Bugüne kadar Mardin'in OSBlerinin alt yapı çalışmaları için bakanlık olarak 2 milyar 100 milyon lira kaynak ayırdık. OSB lerde tüm parseller üretime geçtiğinde 9 binden fazla Mardinli kardeşimiz daha istihdam edilecek. Aynı şekilde sanayi sitelerine kredilerle destek olduk. Ve destek olduğumuz sanayi sitelerinde de 2 bin 700 den fazla kardeşimiz buraya istihdam ediliyor. Verdiğimiz yatırım teşvikleriyle 1700 den fazla yatırımda 46 milyar lira tutarında yatırımın Mardin'e kazandırılmasının ve 108 binden fazla istihdamın önünü açtık. KOSGEB eliyle Mardin de kobilerimize destek olduk. KOSGEB ak parti iktidarları döneminde kurulmadı. 90 lı yıllarda kurulmuş bir müesseseden bahsediyoruz. Fakat 2000'li yıllara kadar Mardin'de KOSGEB'ten destek alan kobilerimizin sayısı iki elin parmağını geçmiyordu. Biz ak parti iktidarları döneminde Mardin'de 12 bin 700 den fazla kobimize 3 milyar 100 milyon lira destek olduk. Tübitak eliyle Mardin'de 83 bilim insanımıza ve 2 ARGE projesine 47 milyon lira destek sağladık. 11 yaşından itibaren bu özel yetenekli çocuklarını tespit ediyoruz. Şehir şehir, ilçe ilçe, kasaba kasaba, köy köy bu ülkede geleceğin Aziz Sancar'ları, geleceğin Selçuk Bayraktar'ları yetişsin anlayışıyla tek tek gençlerimizi, çocuklarımızı tespit ediyor, ve onları dene yap teknoloji atölyelerinde teknoloji geliştirme yolculuğuna davet ediyoruz. Mardin'de de dene yap teknoloji atölyemizi kurduk. Gençlerimizle eğitim programlarımızı sürdürüyoruz. Dicle kalkınma ajansımız eliyle 262 bölgesel kalkınma projesine Mardin'de 732 milyon lira destek verdik. Cazibe merkezleri programında 7 projeye 317 milyon lira, sogep te de 54 milyon lira destek olduk. Yine GAP bölge kalkınma idaremiz eliyle 95 projeye Mardin'de 642 milyon lira destek sunduk. Bugün dicle kalkınma ajansımızın 415 milyon lirayla destek olduğu ve toplam 520 milyon lira yatırım tutarı olan 10 yeni tesisimizin açılışını Mardin'de gerçekleştireceğiz. GAP bölge kalkınma idaremizin 6 projesini de imza törenini hep birlikte gerçekleştireceğiz. Organize sanayi bölgemizde 1 milyar 865 milyon lira yatırımla hayata geçecek ve 300 den fazla Mardinli kardeşimizin istihdamına vesile olacak 10 yeni tesisimizin temellerini beraber atacağız. Biz Cumhurbaşkanımız, Türkiye Yüzyılı'nın lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 81 şehrimizin tümünde doğuyu batıdan, güneyi kuzeyden ayirmaksizin koşmaya gayret etmeye milletimiz için çalışmaya hizmet ve eser siyaseti ile hareket etmeye devam edeceğiz. Bizim bu yolculukta en önemli gücümüz AK Parti teşkilatlarımızdır. Allah'ın izniyle tüm seçimlerde AK Partiyi zafere taşıyan milletimizin geleceğe yürümesine vesile olan AK Parti teşkilatlarımızla birlik, beraberlik samimiyet ve kardeşlik anlayışı içersinde bu yolculuğumuzu sürdürüyor olacağız." 

Bakan Kacır, Mardin buluşmalarının hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerini noktaladı.

Image description

Image description

Image description

Image description

Editör: Beşir Şavur

Yorum Yaz