diorex
fair play

Artuklu Belediyesi'nden 'Haciz' konusu ile ilgili yeni açıklama

Artuklu Belediyesi, belediyeye haciz gelmesine ilişkin yaptığı açıklamada borcun Yalım Belediyesi'nden değil Mardin Belediyesi'nden kaldığını belirterek düzeltme yaptı.

  • 19.07.2024 22:57
Artuklu Belediyesi'nden 'Haciz' konusu ile ilgili yeni açıklama

Artuklu Belediyesi yaptığı açıklamada, borcun Yalım Belediyesi'nden kaldığı yönündeki açıklamanın hatalı olduğu, borcun Mardin Belediyesi'nden kaldığını duyurdu.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Değerli Basın Mensupları, dün Eş Başkanlarımızın yaptığı Basın Açıklamasında, yaşanan hadisenin beklenmedik birşekilde davacı tarafın Avukatları icra memurları eşliğinde Belediyeye gelmeleri ve anlık gelişen olaylar nedeniyle bazı tarih ve bilgilendirmelerde sehven yanlışlıklar yapılmıştır. 

Davaya konu olan bölge, konum olarak 13 Mart Mahallesi sınırlarında kalmaktadır. Ancak, o dönemde tapuda Yalım Mahallesi olarak geçen, 2009 ada 1 nolu taşınmaz, 06.09.2013 yılında Mardin Belediyesi Meclisinde alınan karar üzerine imar planı sınırları dahilinde yol olarak planlanmıştır. 2023 yılında Mardin 1. Asliye Hukuk mahkemesinde ikame edilen dava ile taşınmaza ilişkin kamulaştırmasız el atma ve ecrimisil bedeli talep edilmiştir. Yerel mahkeme tarafından davacı lehine karar verilmiş olup söz konusu karar istinaf kanun yoluna götürülmüstür. Dosya şu anda Diyarbakır Bölge Adliye mahkemesinde olup derdesttir. Davacı tarafca mahkeme ilamı son 3 aylık süreçte Mardin İcra Dairesinin 2024/10391 sayılı dosyasıyla icraya konulmustur. Söz konusu davada Artuklu Belediyesi ve Davacı olan taraf arasında henüz ikili görüşmeler devam ettiği bir süreç içerisinde böyle bir hadise yaşanmıştır."

Editör: Beşir Şavur

Yorumlar

Image
Kamil AYDIN
24.07.2024 / 22:54

Cengiz DEMİRKAYA Hayırlı olsun

Yorum Yaz