akademi
diorex
Turkcella
ARTUKBEY

AK Parti Mardin’de kongre startını Artuklu ile veriyor

Türkiye genelinde il ve ilçelerde değişim kararı alan AK Parti Mardin’de de kongre startını verdi.

  • 02.10.2024 21:30
AK Parti Mardin’de kongre startını Artuklu ile veriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'yi 8. Olağan Büyük Kongre'ye götürecek kararı imzaladı. AK Parti'de kongre takvimi 4 Eylül'de başlayacak, ilk kongreler 12 Ekim itibarıyla belde ve ilçelerde yapılacak. Nisan sonuna kadar il kongrelerinin tamamlanması, 2025'in Mayıs ayında da büyük kongrenin yapılması planlanıyor.
AK Parti 4. Olağan kongresi 12 Ekim 2024 tarihinde Yay grand Otelde yapılacak.

BÜYÜK BİR DEĞİŞİM YAŞANACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partideki ve kamuoyundaki değişim tartışmalarına "Bizim belirlediğimiz takvimde ve zeminde olacak" yorumu getirmiş ve büyük kongreyi işaret etmişti. Kongreler ile birlikte hem il-ilçe yönetimlerinde, hem de parti yönetiminde önemli oranda değişime gidilmesi bekleniyor.

PARTİ VİTRİNİ GENÇ KADROLARDAN OLUŞACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle 2028 seçimlerini de dikkate alarak MKYK'da değişime gideceği ve parti vitrininin daha genç kadrolardan oluşturacağı ifade ediliyor. Erdoğan, bugüne kadar hem kongre sürecinde hem de seçim sürecinde mevcut kadrolarından yüzde 50'den fazlasını değiştirme yoluna gitmişti. AK Parti kaynaklarına göre, önümüzdeki kongrede daha yüksek oranda bir değişimin olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Editör: Beşir Şavur

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
04.10.2024 / 20:15

Zenginlerin partisi A k p olmuş nerde bir zengin warsa almişlar listeyr hiç bir gariban yok girmemiş maşllah nekadar bir liste trrt..

Yorum Yaz