AK Parti Mardin Adaylarını Tanıyalım
İşte AK Parti'den Milletvekili adayı olan isimlerin özgeçmişleri

Midyat'ta doğan Orhan Miroğlu'nun gençliği Batman ve Diyarbakır'da geçti.
1970-1980 yılları arasında demokratik gençlik hareketi içinde bulundu. 1980'de Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü'nden mezun oldu.
Bir yıl öğretmenlik yapmasının ardından 12 Eylül 1980 asker darbesinden sonra tutuklanarak Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne çıkartıldı. Türkiye Kürdistanı Sosyalist Partisi davasında 15 yıl mahkumiyet cezasına çarptırıldı.
1988'de cezaevinden tahliye edilen Miroğlu, 1995'e kadar siyasi yasaklıydı.
20 Eylül 1992'de Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Kürt aydını Musa Anter'in yanında olan Miroğlu ağır yaralandı ve bir süre tedavi gördü.
1999'dan bu yana önce Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) ve Demokratik Halk Partisi'nde (DEHAP) Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı.
Miroğlu, bağımsız milletvekili adayı olduğu 22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri sırasında Mersin'deki seçmenlerine Kürtçe konuştuğu gerekçesiyle mahkum oldu.
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Demokratik Toplum Partisi (DTP) genel başkan yardımcısıyken yaptığı konuşmalarda "PKK örgütü propagandası yaptığı" gerekçesiyle Orhan Miroğlu'nu iki yıl bir ay hapis cezasına mahkum etti.
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcılığı da yapan Miroğlu parti hakkında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kapatma kararında siyaset yapması yasaklandı. Gerekçe olarak Miroğlu'nun DTP yöneticisiyken PKK hakkında yaptığı konuşmalar gösterildi.
"Dijwar - Onlara Dair Her Şey" (Avesta Yayınları - 2004) ve "Çapraz Ateşte İki Halk: Türkler ve Kürtler - Yeni Jeopolitika ve Nasyonalizm" (Beybun - 2005) isimli iki kitabı bulunan Miroğlu Radikal İki, Ülkede Özgür Gündem, Özgür Politika ve BirGün gibi gazete ve dergilerde yazılar yazdı.
Şu an Star Gazetesi'nde Yüzleşme adlı köşesinde köşe yazarlığını sürdüren Miroğlu evli ve iki çocuk babasıdır.
Gönül Bekin Şahkulubey kimdir?Gönül Bekin Şahkulubey, 18 Haziran 1970'te Mardin'de doğdu. 1987 yılında Mardin Lisesi'ni bitirdikten sonra, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesini kazandı ve 1991 yılında mezun oldu. 1992 yılında Mardin merkezde açtığı eczanesinde serbest eczacılığa başladı.
Siyasete 2001 yılında AK Parti'nin kurulmasını müteakiben, AK Parti Mardin İl Yönetimi'nde başladı. Beş yıl boyunca, AK Parti Mardin İl Başkanlığı'nda Sosyal İşler Başkanlığı görevini yürüttü. Diğer taraftan ilindeki birçok sosyal projede görev aldı. Özellikle yaşlılar, özürlüler ve kadınlarla ilgili projelerde ve derneklerde aktif olarak yer aldı. Mardin İşkadınları Derneği, Türk Kadınlar Birliği Mardin Şubesi, Mardin Yardımseverler Derneği, Mardin Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği, Mardin Öğrenci Koruma Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarında çalışmalarda bulundu.
Şahkulubey,on beş yıl mesleğini sürdürdükten sonra 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Mardinli ilk bayan milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne seçildi.TBMM Dışişleri Komisyonu üyeliği ve 2008 yılında kurulan TBMM Uyuşturucu ile Mücadele Araştırma Komisyonu üyeliği yaptı.Aynı dönemde hem "Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu"sözcüsü,hem de Dışişleri Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca 2010 yılında kurulan "Kayıp Çocuklar Başta Olmak Üzere Çocukların Mağdur Olduğu Sorunların Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Araştırma Komisyonu Sözcülüğü" ve "Kanser Hastalığı Konusunun Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu Sözcülüğü"ne seçildi.
Aynı zamanda 2008 yılından beri Türkiye-Jamaika Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, Türkiye-Estonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Yönetim Kurulu Üyeliği,Türkiye-Brezilya Parlamentolararası Dostluk Grubu Yönetim Kurulu Üyeliği,Türkiye-Portekiz Parlamentolararası Dostluk Grubu Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye-İsviçre Parlamentolararası Dostluk Grubu Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye-Çek Cumhuriyeti Parlamentolararası Dostluk Grubu Denetim Kurulu Üyeliği, Türkiye-Suudi Arabistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Denetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye-Yeni Zelanda Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliği görevlerini yürütmektedir.
Milletvekili Şahkulubey, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde yeniden AK Parti Mardin Milletvekili seçilmiştir.Bu dönemde de Türkiye-Bahreyn Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı'na seçilen Şahkulubey,ayrıca Dışişleri Komisyonu Kâtibi,Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi ve Üstün Yetenekli Çocukları Araştırma Komisyonu Üyesi seçilmiştir. Milletvekilimiz 2014 yılının Ocak ayında TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı'na seçilmiştir.
İyi düzeyde Arapça ve İngilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocuk annesidir.
Vejdi Kahraman Kimdir?1962 yılında Mardin/Kızıltepe’de doğan Mehmet Vejdi Kahraman, ilk ve orta eğitimini Kızıltepe’de tamamladı.
Kahraman, aktif çalışma hayatının yanı sıra çeşitli meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak bulundu. Kahraman çiftçi bir ailenin çocuğu olarak inşaat ve tarım alanındaki ticari faaliyetlerini sürdürüyor.
Kahraman, bölgenin bilimsel ve teknik yeniliklerle tanışmasına da ön ayak oldu.
Siyasete refah partisinin kademelerinde görev alarak başlayan Kahraman, 2011 yılında AK Parti’den Milletvekili aday adayı oldu.
Bölge kültüründeki barış meclisinde yer alarak yöredeki birçok sulhun sağlanmasına vesile olan Kahraman, Mardin’de yerleşik olan Şeyh Ömer ailesi olarak bilinen Kahraman ailesine mensuptur.
Bölgede kanaat önderleri ile birlikte AK Parti hükümeti tarafından başlatılan çözüm sürecine verdiği destekle bilinen Kahraman, evli ve 5 çocuk babasıdır.
Abdullah Erin Kimdir?1969 yılında Mardin’de doğdu. 1986 Midyat lisesi mezunu.. Başarı grafiğini 6 dille süslemiş bir hemşerimiz..
1969 yılında Mardin’de doğdu. 1986 yılında mezun olduğu Midyat lisesini ve ardından girdiği Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünü dönem ikincisi olarak bitirdi.
1991 yılında girdiği kaymakamlık sınavını kazanarak Mülki İdare Mesleğine intisap etti. 1991-1993 yıllarını kapsayan kaymakam adaylığı stajını, 62 kişiden oluşan dönemin ikincisi olarak tamamlayarak kuraya girmeden seçtiği Burdur ili Tefenni ilçesinde asil Kaymakamlık görevine başladı. Söz konusu dönemin bir yılını İngiltere’de Bournemouth ve Salisbury şehirlerindeki üniversite ve dil okullarında genel İngilizce ve sosyal politika alanında çalışmalar yaparak geçirdi.
Sırasıyla Gülşehir Kaymakam Vekilliği, Tefenni Kaymakamı, Doğanşar Kaymakamı, Bayburt Vali Yardımcılığı, Şırnak Vali Yardımcılığı(Habur Mülki İdare Amiri), görevlerinde bulunduktan sonra 2001 yılında tekrar girdiği yabancı dil sınavından aldığı başarılı sonuç üzerine Bakanlık tarafından Yüksek Lisans yapmak üzere İngiltere’ye gönderilmeye hak kazanan 10 mülki idare amiri arasında yer almaya hak kazandı. İngiltere Nottingham Üniversitesi Sosyoloji ve Sosyal Bilimler Fakültesinde yaptığı yüksek lisansını çok az sayıda kişinin alabildiği ‘ÜSTÜN BAŞARILI’ derece ile bitirmeyi başardı.
İngiltere dönüşü; Ermenek Kaymakamlığı, Taşköprü Kaymakamlığı ve Cizre Kaymakamlığı yapan Abdullah ERİN, 2005 yılında açılan Mülkiye Müfettişliği sınavını kazandı ve 2005- 2009 yılları arasında Mülkiye Başmüfettişi olarak görev yaptı.
2009 yılı Temmuz ayında Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevine atandı. Kurucu Genel Sekreter olarak kısa sürede kuruluş ve kurumsallaşma çalışmalarını ve dört ilde teşkilatlanmasını tamamladığı Ajans’ın saygın bir yer edinmesini, bu süreçte bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasını sağlamaya dönük ulusal ve uluslar arası mali destek programlarının başarıyla uygulanmasını ve bölgeyle ilgili çok sayıda stratejik rapor ve çalışmanın yapılmasını sağladı.
Bir süre Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevini yürüten Erin, sosyal ve ekonomik politikalar, kamu yönetiminin yeniden yapılanması, insan hakları, kalkınma, yoksulluk, planlama gibi bir çok alanlarda özel kurs ve seminerler aldı.
İngilizce, Arapça ve Kürtçeyi ileri seviyede, Farsça ve Süryaniceyi de orta düzeyde bilen Erin evli ve 3 çocuk babasıdır.
Cengiz Demirkaya Kimdir?1968 yılında Mardin'in Kızıltepe ilçesinde doğdum. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunuyum. Evli ve 4 çocuk babasıyım. Aile şirketimiz olan Demirkayalar grup adlı tarım endüstrisi ağırlıklı şirketin ortağı ve yetkili temsilcisiyim. Mesleki kariyerim bağlamında sahip olduğumuz geniş tarımsal arazilerle ilgili olarak başta çiftçilik, hububat işleme, kurutma tesisleri, yem fabrikası, 240.000 ürün kapasiteli Nazoo ticari markası adı altında faaliyetini sürdüren yumurta üretim çiftliği gibi konularda tarım endüstrisi içinde yer almakla birlikte yine tarımsal üretimle alakalı Traktör Bayiliği yapmaktayım. Bunun dışında Kızıltepe Ticaret odası Üyeliği ve Kızıltepe Zahireciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesiyim. Ailem ve akrabalarım Bölgede yaşayan Morikan aşiretine mensup olup hiçbir aşiret yahut aile ile husumet halimiz bulunmamakla birlikte birçok husumet ve dargınlığa çözüm getirmiş ve tarafları barıştırmış olma gibi özelliklerimiz bölge halkı tarafından saygı ile karşılanmaktadır. Aile olarak temelde muhafazakar bir yapımız olmakla birlikte bize değer katacağına inandığımız yenilikçi düşüncelere de açık bir yapıya sahibiz. Ak Parti Kızıltepe ilçe başkanlığı görevi yaptım. Şahsi olarak 1988-1996 yılları arasında Refah Partisi Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği görevini ifa etme ayrıca mezkor yıllar içerisinde Milli Gençlik Vakfı'nda görev almakla beraber aile olarak büyüğümüz ve reisimiz olan amcam Hacı Hüseyin Demirkaya Milli Nizam, Milli Selamet, Refah ve Fazilet Partilerinde Kızıltepe ilçemizde kurucu başkanlık görevini ifa etmiştir. 15.02.2011-03.11.2014 tarihleri arasında Ak Parti Mardin Kızıltepe ilçe başkanlığı göreviniyürüttüm. Görev sürem boyunca 2011 genel seçimi, 2014 yerel seçimi, 2014 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partimizin bölgedeki seçim çalışmalarını yürüttüm.Seçim süreçlerinde gerek kendim gerekse aile olarak partimize olan katkılarımız bölge tarafından bilinmekte ve yadsınmamaktadır. Partimiz tarafından düzenlenen "Siyaset Akademisi Lider Ülke Türkiye Yerel Yönetimler Programı-I ve II" programlarını başarıyla tamamlamam neticesinde AK Parti Siyaset Akademisi Yerel Yönetimlerden Başarı Belgelerine layık görüldüm."
Mehmet Emin Deniz Kimdir?
1960 Midyat doğumluyum. İlkokulu Nusaybin'de orta ve lise öğrenimimi Dicle Öğretmen Lisesi ve Taksim Atatürk Erkek Lisesi'nde bitirdim.İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunuyum. Marmara Üniversitesi'nde İktisat Tarihi üzerine yüksek lisans yaptım. İstanbul Üniversitesi'nde Türkiye İktisat Tarihi üzerine doktora çalışmam tez aşamasında devam ediyor.İstanbul merkezli faaliyetlerini yürüten bir çok sivil toplum örgütü içinde ve sosyal alanlarda çalışmalarda bulundum. Siyasal Vakfı kurucu üyesi ve aynı zamanda MÜSİAD üyesiyim.Milli Türk Talebe Birliği Mardin Şubesi'nin ilk üyelerindenim. Ticari alanda turizm işletmeciliği üzerine faaliyetlerim devam ediyor. Basın alanında İslami bazı dergi ve gazetelerde çalışmalar yürüttüm. Yayınlanmış makale ve kitap çalışmalarım bulunmaktadır.
Arapça, İngilizce ve Kürtçe'yi iyi düzeyde biliyorum. Evliyim, 4 çocuk babasıyım.
mardinli
08.04.2015 / 15:35mabbah-ı amire nedir
tevfik aydın
08.04.2015 / 15:16hanım kürtlere ne vaat eebilir? çözüm süreci için ne yapabilir hangi açıklamsı var ? Halkın için de nezaman olmuş kim görmüş? Sayın vejdi Kahraman bu bölgenin değerlerini bilen anlayan biri. 1. sırada olması gerekirdi. Bağımsız aday sayın MAHMUT kIlınç beye oylarımız. Bu listeye böyle arkadaş. böyle tepki mi olur derseniz olur istediğimiz kişiye oy veririz. demokrasi değilmi aday da önemli sadece parti yetmez.
diyar
08.04.2015 / 15:11Oylar Bağımsız aday Mahmut Kılınç beye. İnsani ve islami duruşu ile ilkeli. Ak Parti bölgeyi hdp'ye terketti haberiniz olaaa.
mardin halkı
08.04.2015 / 09:59mardinin kaderidir birgün üzerimize gökten asfalt ve taş yağacak bu siyasiler yüzünden bizi siyaseten soğutular şu listeye bir bakın yok çifçi yok cezaevinde kalmış yok yok iyi derecede arapça biliyor
Hilal hilal
08.04.2015 / 03:08Mardine hayırlı uğurlu olsun. Hakkımıza hayırlısı
Merdin
08.04.2015 / 03:08Oylar AKP'ye...