diorex
ARTUKBEY

AK Parti Başarısız İlçe Başkanları ile yola devam mı edecek?

AK Parti Başarısız İlçe Başkanları ile yola devam mı edecek?

AK Parti'nin yaklaşan kongreleri öncesinde, başarısız ilçe başkanlarıyla yola devam etme kararı alması, tabanda ciddi bir hayal kırıklığı yaratıyor.

Üye sayısı kadar oy alamayan, kendi ilçesinde ikamet etmeyen, halkın arasına inmeyen ve gönüllere dokunmayan siyasetçiler, partinin geleceğini tehlikeye atıyor.

Alın size ilçelerdeki AK Parti üyesi sayısı ve en son genel seçimlerde aldıkları oy oranları

  Üye Sayısı Alınan Oylar
Artuklu 24.976 36.314
Dargeçit 2.821 3.094
Derik 6.563 3.200
Kızıltepe 19.915 17.418
Mazıdağı 3.813 2.672
Midyat 24.243 24.403
Nusaybin 8.471 6.240
Ömerli 2.406 3.006
Savur 4.608 4.174
Yeşilli 2.842 4.532

Bu tablodaki rakamlar doğru ise ki kesin ve resmi bilgilerdir; Mardin'de AK Parti üyeleri bile partilerine oy vermemişler. Ya da ilçe başkanına, teşkilata ya da adaya olan tepkilerinden dolayı partilerine sahip çıkmamışlar. 

Bu durum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve partinin ideallerine ihanet değil de nedir? Siyasetcilerin, "Benim bir dediğimi iki etmiyor" diyerek bu başkanların yerinde kalmasına göz yumması, partinin geleceğini gölgeleyen bir tutumdur. Yeni seçilen il başkanı, ilçelerde kendi ekibini kuramayacaksa nasıl başarı sağlayacak?

İlçe başkanları yerlerinde kalacaksa, demek ki büyük bir başarı sağlamışlar da bizim haberimiz yok! Ancak halkın gözünde durum böyle değil. Vatandaş, kendisine dokunmayan, sorunlarına çözüm üretmeyen siyasetçileri istemiyor.

İsimleri zamanında zamanında farklı iddialarla gündeme gelen başkanların yerinde kalması en çok bu ilçelere ihanettir. AK Parti'nin, halkın sesine kulak vererek, tabandan gelen bu tepkileri dikkate alması gerekiyor.

AK Parti Mardin'de başarı istiyorsa Sayın Cumhurbaşkanının talepi doğrultusunda köklü bir değişim ve yenilenme sürecine girmeli. Aksi takdirde, halkın güvenini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilir. Bu kadrolarla önümüzdeki seçimlerde bir milletvekilini çıkarmak bile hayal olabilir.

Unutulmamalıdır ki, siyasette başarı, halkla inatlaşmadan halkın gönlünde yer edinmekle başlar.

Not: Okuyuculardan gelen  uyarılar üzerine Dargeçit, Mazıdağı, Ömerli, Yeşilli ve Savur ilçe başkanlarının 2023 yılında yapılan genel seçimler sonrası değiştiği bilgisini sizlerle paylaşmak istiyorum. 

Editör: Erkan Akın

Yorum Yaz