Test Otomasyon Mühendisi nedir, ne iş yapar? Test Otomasyon Mühendisi olma şartları, 2022 maaşları ne kadar, nasıl olunur?

Test Otomasyon Mühendisi nasıl olunur? 2022 Test Otomasyon Mühendisi maaşı ne kadar? Test Otomasyon Mühendisi olmanın şartları nelerdir? Test Otomasyon Mühendisi görev tanımı ve sorumlulukları nedir? Test Otomasyon Mühendisi olmak için ne yapılmalı? Test Otomasyon Mühendisi sınavı var mı? İşte Test Otomasyon Mühendisi için merak ettiğiniz bütün detaylar...
  • 19.02.2022 16:00
Test Otomasyon Mühendisi nedir, ne iş yapar? Test Otomasyon Mühendisi olma şartları, 2022 maaşları ne kadar, nasıl olunur?

Test Otomasyon Mühendisi Nasıl Olur? Test Otomasyon Mühendisi maaşları ne kadar? Test Otomasyon Mühendisi görev, yetki ve sorumlulukları nelerdir? Test Otomasyon Mühendisi nasıl olunur? Test Otomasyon Mühendisi olmak için gerek şartlar nelerdir? Test Otomasyon Mühendisi mesleği ile ilgili detaylar haberimizde.

Test Otomasyon Mühendisi nedir, kime denir?

Test otomasyon mühendisi, geliştirilen yazılımların test kısımlarıyla ilgilenen kişilere verilen mesleki unvandır. Ortaya çıkarılan yazılım ürünlerinin kullanıcı isteklerini karşılaması için gerekli çalışmayı ortaya koyan kişilerdir.

Test otomasyon mühendisi unvanı, yazılım ekibinin ortaya çıkardığı programların test kısmıyla ilgilenen kişilere verilir. Geliştirilen ürünlerin kullanıcı istekleri doğrultusunda tüm kontrollerini gerçekleştirmek ve kullanıcıların memnuniyetini karşılamak için çalışır. Yazılım sürecinin ikinci adımı olan analiz kısmında çok etkin rol oynayarak geliştirilen uygulamaların baştan sona kontrollerini sağlar.

Test Otomasyon Mühendisi ne iş yapar? Görevleri nedir?

Test otomasyon mühendisinin temel anlamda görevi, geliştirilen ürünler üzerinde baştan sona kontroller yapması ve kullanıcının ürünü rahat bir şekilde kullanmasını sağlamaktır. Bunun dışında, test otomasyon mühendisinin diğer görevleri şunlardan oluşur:

  • Üründe akışa uygun olmayan bölümleri tespit ederek ilgili birimlere iletmek,
  • Test senaryoları geliştirmek,
  • Test süreçlerinde beklenen sonuçları analize göre oluşturmak,
  • Hata raporlarını oluşturmak,
  • Kullanıcıya teslim aşamasına kadar ürünün tüm hatalarının düzeltilmesini sağlamak,
  • Gerekli düzenlemelerin ardından tekrar kontrollerini gerçekleştirmek,
  • Yazılım ekibi ile beraber hareket etmek.

Test Otomasyon Mühendisi Olmak İçin Gerekenler

Test otomasyon mühendisi olabilmeniz için üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Mühendislik bölümlerinden mezun olmanız gerekir. Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği gibi bölümlerden mezun olmanız durumunda test otomasyon mühendisi olarak görev yapabilirsiniz.

Test Otomasyon Mühendisi olmak için üniversite şart mı, hangi bölüm okunmalı?

Test otomasyon mühendisi olmak için Mühendislik bölümlerinden mezun olmanız gerekir. Eğitim süresince alacağınız temel dersler ise şunlardır: Programlamaya Giriş ve Algoritma, Veri Yapıları, Veri Tabanı ve Yönetim Sistemi, Sunum ve Sunuş Teknikleri, Yazılım Gereksinim Mühendisliği, Yazılım Tasarım Mimarisi, Siber Güvenlik, Nesne Yönelimli Programlama, Genel Matematik.

Test Otomasyon Mühendisi maaşları ne kadar?

Test Otomasyon Mühendisi mesleği ile ilgili en çok merak edilen konulardan birisi de "Test Otomasyon Mühendisi maaşı ne kadar?" sorusunun cevabıdır. 2022 yılında Test Otomasyon Mühendisi maaşları özel ve kamuda değişiklik göstermektedir. Özellikle özel sektörde Test Otomasyon Mühendisi maaşları farklılık arz etmektedir. Test Otomasyon Mühendisi maaşı en düşük 7.020 TL, en yüksek 15.840 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Test Otomasyon Mühendisi ortalamasına göre Test Otomasyon Mühendisi maaşı yaklaşık 10.810 TL seviyelerindedir. Bu maaş bilgileri bağlayıcı değildir. Bazı firmalarda daha düşük veya daha da yüksek maaşlar teklif edilebilir.

Yorum Yaz