Mehmet Dikmen kimdir? Mehmet Dikmen kitapları ve sözleri
Türk Yayıncı, Yazar Mehmet Dikmen hayatı araştırılıyor. Peki Mehmet Dikmen kimdir? Mehmet Dikmen aslen nerelidir? Mehmet Dikmen ne zaman, nerede doğdu? Mehmet Dikmen hayatta mı? İşte Mehmet Dikmen hayatı...

Doğum Tarihi: 1951
Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye
Mehmet Dikmen kimdir?
Yayıncı-yazar. 1951, İstanbul doğumlu. İstanbul İmam Hatip Lisesi (1970), İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü (1975) mezunu. Yeni Asya (1976-82) ve Cihan Yayınlarında (1983) editörlük yaptı. Yazıları Sur, Zafer, Altınoluk, Köprü dergileri ile Milat gazetesinde yayımlandı.
ESERLERİ:
Peygamberler Tarihi (1987), İslâm İlmihali (1988), Resimli Namaz Hocası (1988), İslâm’da Kadın Hakları (1988), İslâm’da Fazilet Yarışı (1988), Küçük İlmihal (1988), Çocuklar İçin Peygamberler Tarihi (2. bas., 1988), Hayatın Dert ve Üzüntülerine Peygamberimizden Teselliler (1990), İslâm Büyüklerinden Unutulmaz Sözler ve Hatıralar (1995), 100 Altın Kural (1999), En Güzel Dini Hikâyeler (2002), Peygamberimizden 365 Altın Söz (2002), Meşhurlardan Başarının Püf Noktaları (2000), 1001 Hadis (2003), Nükteler (2004).
Mehmet Dikmen Kitapları - Eserleri
- Peygamberler Tarihi
- 1001 hadis
- Peygamberimizin İnsan Kazanma Metodu
- Meşhurlardan Başarının Püf Noktaları
- Peygamberimizden 400 Altın Söz
- Meşhurlardan Başarı Öyküleri
- Peygamberimizden Altın Sözler
- 365 Gün Dua
- Gençler İçin Dört Halife Dönemi
- Esmaül Hüsna ve Hayatımıza Yansımaları
- Sırlı Olaylar
- Peygamberlerden Kıssalar
- Merak Ettiklerimiz
- İslam Büyüklerinden Nükteler
- Peygamberimizden Teselliler Acıların Ötesinde Yaşama Yolu
- Tarihten Öyküler
- İslam Ahlakı
- Peygamberimizden 365 Altın Söz
- İslamda Kadın Hakları
- Dini Hikayeler
- Esma-ül Hüsna
- Ümitvar Olunuz!
- İslam İlmihali
- Ailemle Her Gün Bir Hadis Öğreniyorum
- Peygamberimizden 365 Hadis-i Şerif
- Büyük Namaz Hocası
- Merak Ettiklerimiz 3
- 54 Farz
- Tam Namaz Hocası Namaz İlmihali
- İyi İnsan Güzel Ahlak
- Peygamberler Tarihi
- Peygamberimizden Hayat Dersleri
- Ailemle Her Gün Bir Hayat Dersi Öğreniyorum
- Balığın Karnında Hayat
- Merak Ettiklerimiz 4
- Merak Ettiklerimiz 2
- Ailede ve Toplumda Kadın
- İnsan Ne Kadar Çabuk Unuttu
- Peygamberin İzinde Dört Halife
- Alemlerin Efendisi Peygamberimizin Hayatı
- Cep İlmihali
- Ailede Nur Sohbetleri
Mehmet Dikmen Alıntıları - Sözleri
- ''Hızır (a.s) mın asıl ismi BELYA BİN MİLKAN'dır. ''Yeşil Adam'' anlamına gelen Hızır, onun lakabıdır. Ebu Hureyre'nin rivayetine göre Peygamberimiz bunun sebebini ''Hızır otsuz, kuru bir yere otururdu. Ansızın o otsuz kuru yerler yeşillenir, onun ardından dalgalanırdı.'' şeklinde açıklamıştır. (Peygamberler Tarihi)
- İmam Gazali, "tesahharu" ifadesini, seherlerde Rabbinize istiğfarda bulunun, olarak manalandırmıştır. (Peygamberimizden 400 Altın Söz)
- İmâm Şâfî “Etkili söz için sükûttan, hüküm çıkarmak için de tefekkürden yardım isteyin.” (İslam Ahlakı)
- Winston Churchill İngiltere'nin ünlü Sandharst askeri akademisinin giriş sınavını, ancak 3. deneyişinde verebilmişti. (Meşhurlardan Başarının Püf Noktaları)
- "Ey kalpleri evirip çeviren Rabbim, kalbimi senin dininde sabit kıl." (365 Gün Dua)
- “En üstününüz, görüldüklerinde ALLAH ‘ın hatırlandığı kimselerdir.” (Hakim) (Peygamberimizden 400 Altın Söz)
- Dilden daha çetin azap görecek hiçbir organ yoktur. (Peygamberimizden 365 Altın Söz)
- “Çünkü biz Allah Rasûlu’nun şöyle buyurduğunu duyduk: -“İnsanlar zâlimi görüp de onu zülümden uzaklaştırmazlarsa, Allahın, cezasının kapsamına onları da alması pek yakın olur.” Ebû Davûd/ Tirmizî (1001 hadis)
- "Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır ve canımızı müslümanlardan biri olarak al." Araf,7/126. (365 Gün Dua)
- Bir Hak dostu,otuz senedir terzilik yapan bir kişiye: Neden hala tövbe etmiyorsun,diye sormuş. Terzi:Can boğaza gelinceye kadar tövbenin vakti var.İlerde tövbe ederim,demiş.Aralarında şu diyalog geçmiş: +Sen kaç senedir terzisin? -Otuz senedir +Bu süre içinde,elin en çok neye alıştı? -Makasla kumaş kesmeye. +Canın boğaza geldiği anda,eline bir makas verseler yine kolayca kumaş kesebilir misin? -Öylesine korkulu anda kumaşı doğru kesemem ki? +Peki,böyle bir anda otuz senedir yaptığın işi doğru dürüst yapamıyorsun da,ömründe hiç yapmadığın tövbeyi nasıl yapacaksın? (365 Gün Dua)
- İbn Ömer’den Rasûlullah sav.: “Benim ümmetim sapıklık üzere biraya gelmez. Onun için cemaatten ayrılmayın! Zira Allahın kudret eli cemaat üzerindedir.” Taberâni (1001 hadis)
- İlimle süslen.Ailene karşı yumuşak ol... (1001 hadis)
- Peygamber Efendimiz sav.: “Allahım.. Beni ilimle zenginleştir, hilim ile süsle, takvâ ile yücelt, sağlık ve âfiyetle güzelleştir.” (İslam Ahlakı)
- Kişi sevdiği ile beraber olduğu gibi, gönülden benimsediği, başarıya ulaşmasına dua ettiği iyiliğin de yanındadır ve ortağıdır. (Ümitvar Olunuz!)
- “Allahın sana vermediği rızkı,sana hiç kimse veremez. Verdiği rızka da, hiç kimse engel olamaz.” Taberâni (1001 hadis)
- Resuli Ekrem (sav), Uveys Karaniyi ashabına haber verirken, bir meziyetini şöyle tasvip etmiştir.; "Onun bir annesi vardıki, kendisi ona karşı çok itaat ederdi." (İslamda Kadın Hakları)
- “Cennete çok ağaç dikin. Çünkü onun suyu tatlı, toprağı güzeldir.( yani verimi çoktur. Çok sevap meyvesi alınır.) Cennet ağaçlarından biri olan ‘ la havle ve la kuvvete illa billah’ cümlesini çok söyleyin.” (Taberanî) (Peygamberimizden 400 Altın Söz)
- ~Hz. Yakub’un Üzüntü Duası~ “İnnemâ eşkü bessî ve huznî ilâllah” “Ben üzüntü ve tasamı yalnız Allah’a açarım.” ~~ 25 Nisan ~ (365 Gün Dua)
- Madame de Genlis, eserlerinden pek çoğunu ders verdiği asilzâdeleri beklediği boş vakitlerinde kaleme almıştır. (Meşhurlardan Başarının Püf Noktaları)
- “Allahu Teâlâ buyuruyor: “İhlâs benim sırlarımdan bir sırdır. Onu sevdiğim kulumun kalbine yerleştiririm.” (İslam Ahlakı)