diorex
dedas

Hemen yanıbaşımızda kayak imkanı

Mardin ve çevresinde mevsimin beklenen Kar'ı yağmayınca bölge insanları kaydıraklarını neredeyse unuttu. Oysaki Mardin ile sınırı bulunan Karacadağ, yöre insanlarının Uludağ'ı olarak misafirlerini ağırlamayı bekliyor.

  • 24.02.2025 16:40
Hemen yanıbaşımızda kayak imkanı

Yüzlerce Kilomtre mesafeyi kat etmeden yöre insanına kar keyfi ve kayak yapma imkanı sunan Karacadağ Kayak Merkezi, kayak severleri ve doğa tutkunlarını etkileyici manzara ve çeşitli etkinliklerle cezbetmeye devam ediyor.  Diyarbakır-Mardin sınırı içerisinde bulunan kayak merkezi, karın yağması ile birlikte yoğun ziyaretçi akınına uğradı.

Diyarbakır, Urfa ve Mardin sınırının kesiştiği yerde bulunan 1919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezi, Şubat ayının ikinci haftasında dolup taştı. Kayak Merkezi yönetimine göre 10 günde 40 bin kişi merkezi ziyaret etti.

Diyarbakır, Urfa, Gaziantep, Mardin Batman ve Adıyaman gibi çevre il ve ilçelerden gelen günübirlik yönetimi, burada kanoya katılmanın keyfini yaşıyorsunuz.

Bölgede 60 santimi bulan kar tipi kayak için uygun bir zemin hazırlandı.

Konuklar günlük yaşam stresini bir yandan kayak, bir yandan mangal, bir yandan halay ve bir yandan da Karacadağ'ın panoramik manzarası ile atıyor.

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz