diorex
dedas

Artuklu'da Okullar 'Renkli Dokunuşlar'la Güzelleşiyor!

Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, “Renkli Dokunuşlar” projesiyle Artuklu bünyesinde bulunan okulların ortamlarını modern çizgilerle renklendirip zenginleştiriyoruz.

  • 31.03.2021 14:10
Artuklu'da Okullar 'Renkli Dokunuşlar'la Güzelleşiyor!

Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, uygulamaya koyduğu örnek bir projeyle dikkatleri çekiyor. “Renkli Dokunuşlar” projesiyle; Öğrencilerin zihinlerinde farkındalık oluşturmak, görüş açılarını sanata ve kültüre yoğunlaştırmak üzere uygulamaya konulan proje kapsamında 40 okul farklı bir görünüme kavuşturulup güzelleştirildi.

OKULLAR KÜLTÜREL VE SANATSAL ZENGİNLİKLERLE RENKLENİYOR

Renkli Dokunuşlar Projesi'nin gerek öğrenciler gerekse de öğrenci velileri tarafından kendilerine çok olumlu geri dönüşlere vesile olduğunu kaydeden Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan, Projenin öğrencilere hem kültürel zenginliklerin tanımasına hem de sanatsal bakış açısının kazandırılmasına yönelik olumlu katkılarının olduğuna işaret ederek, "Renkli Dokunuşlar Projesi Okullarımızda bulunan sade ve boş duvarları farklı tema ve görsellerle renklendirip, güzelleştirmeyi hedefliyor. Öğrencilerimizin her gün soluduğu havanın, yaşadığı atmosferin onun hayatında nasıl bir iz bırakacağının farkındayız. Söz konusu okullardaki renklilik,Öğrencilerimizin öğrenme motivasyonlarının yükselmesi ve okula olan ilgilerinin artmasına vesile oluyor." dedi

40 OKUL RENKLENDİ

'Hayat paylaşıldıkça, okullar ise renklendikçe güzelleşir.' diyerek sözlerini sürdüren İlçe Müdürü Duyan, "Uygulamaya devam ettiğimiz projemiz kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze Bağlı 40 eğitim kurumumuz çok daha modern, sanatsal ve dekoratif bir görünüme kavuşturuldu. Bu konuda eğitim kurumlarımızı renk katmaya, renkli ortamlar haline getirmeye devam ediyoruz. Projemizle birlikte yaklaşık 40 okulumuzda bulunan rehberlik odalarımızı, köy okullarımızın dersliklerini, anaokullarımızın dış cephelerini resmettik.  Projemize renkli  dokunuşlarıyla hayat veren değerli öğretmenlerimiz Mesut Akan, Feyzi Çelik ve Öztekin Genç'e bu vesileyle teşekkür ediyorum."

Editör: Kadir Üründü

Yorumlar

Image
Egitimci cahit ozturk
01.04.2021 / 09:53

Cok guzel bir calisma, Tevrik ediyorum, aartuklu ilce milli egitim mudurunu ve ekibini, cocuklari mutlu olunca ulke mutlu olur, maşaallah

Yorum Yaz