Timur Çiftliği (Çeltuk) Köyünde Sosyal Hayat! Timur Çiftliği Köyü Nerede? Nasıl bir köy? Timur Çiftliği Köyü nereye bağlı?
İlçe merkezinden hareketle istikametimizdeki Yolaldı Köyü'ne bir kilometre kadar yaklaşmıştık. Üzerinde bulunduğumuz asfalt yolun sağ tarafındaki sığ derenin içinden geçerek girdiğimiz ham yol, Timur Çiftliği'ne ulaştıracaktı bizleri.
Hatırı sayılır bir büyüklükte olan fıstık tarlasının bitiminde bulunan köye ulaştığımız noktada karşılaştığımız bir köylüden öğrendik, köyde okul olmadığını.
Ya çocuklar!
Okuyabilme adına çektikleri tüm zorluklarla, Yolaldı Köyü'ne gittiklerini öğrenmemizin ardından köy içine girdik. Okulu olmayan köyde, merak ettiklerimize cevap olacak kimseyi maalesef ki bulamadık. İşimiz bir başka bahara kalmıştı.
--relam--
Bu ilk ziyaretimizden uzun bir zaman sonrasıydı. İlçe merkezine 20 kilometre kadar uzaklığı olan köye ikinci gelişimiz, Çakır Köyü tarafından oldu.
Köy yerinde bulduğumuz Cemil Karaboğa'nın ev sahipliği ile bizlere ikram edilen kahvelerin sıcaklığı, hal hatırla başlayan sohbetimize de yansımış gibiydi. Oturduğumuz yer, etrafı yeşil denizle çevrelenmiş bir adayı andırıyordu.
Gerek oturduğumuz yerin güzelliği ve gerekse bizlere ikram edilen kahvelerin sıcaklığıyla süren sohbetimizde dile getirdiğimiz meraklarımız için sözü, 67 yaşındaki Cemil Karaboğa'ya bıraktık.
Köy yerindeki ilk evin 1940 yılında inşa edildiğini,
Bu evi inşa eden kişinin, yörede Taha Ahmi olarak bilinen ve Ulaşlı Köyü'nden gelen Tahir Karaboğa olduğunu,
Geçmişten gelen göreneklere olan bağlılığın günümüzde de sürdürüldüğünü,
Köydeki geçimin tarım, kısıtlı ölçülerle hayvancılık ve nakliyecilikle sağlandığını,
% 75'lik okur yazar oranıyla 180 kişilik nüfusun 21 hanede barındığını.
Tamamı akraba olan köy halkının Tahir Karaboğa'nın (Taha Ahmi) çocukları ve torunları olduğunu dinlememizin ardından soracak bir şeyimiz kalmamıştı.
Tamamladığımız notlarımızın ardınan esinleşerek bindiğimiz aracımızla uzaklaştık, Timur Çiftliği'nden.