ihh
diorex

Mardin'de Tarihsel Peyzaj Tasarım Eğitimi

Mardin'de düzenlenen 'Tarihsel Çevrelerde Peyzaj Tasarımı Eğitimi' programı sona erdi.

  • 02.08.2024 19:00
Mardin'de Tarihsel Peyzaj Tasarım Eğitimi

TÜBİTAK başta olmak üzere birçok üniversitenin desteğiyle Mardin’de "Tarihsel Çevrelerde Peyzaj Tasarımı Eğitimi” düzenlendi.

29 Temmuz- 3 Ağustos tarihleri arasında farklı üniversitelerin yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, farklı üniversitelerden eğitmen öğretim üyelerinin katılımı ile devam eden eğitimlere Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden Doç Dr. Mustafa Artar da katılım sağladı.

Doç. Dr. Artar’ın Amasra'da UNESCO süreçleri konusuyla katıldığı eğitim sonunda, Mardin kültürel peyzajında Cumhuriyet meydanı, Dara Antik Kenti, Zeynel Abidin Camii ve Mor Yakup Kilisesi gibi UNESCO geçici dünya miras listesinde yer alan alanlar için tasarım projeleri ortaya çıkacak.

Doç. Dr. Artar programda Bilim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda ders veren öğretim üyesi olarak görev alıyor.

Mardin’de düzenlenen eğitim programı, tarihsel çevrelerde yapılacak peyzaj planlama ve tasarımında genel yaklaşımın nasıl olması gerektiğinin; bu çevrelerde geleneksel dokunun koruma-kullanma dengesi kapsamında sürdürülebilirliğinin nasıl sağlanabileceğinin ve tarihsel kimliğe saygılı bir peyzaj tasarım yaklaşımının temel ilkelerinin ne olduğunun Mardin örneğinde öğrencilere öğretilmesini amaçlıyor.

Eğitim çıktılarının da tarihsel çevrelerde peyzaj tasarımları açısından yol gösterici olması bekleniyor.

Editör: Sümeyye Güneş

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
02.08.2024 / 19:12

boş işlerle uğraşıyorsunuz mardin de en önemli şey sürdürülebilir turizm için neler yapabiliriz.ve beton kacak yapılar kacak beton ve kacak beton üzerine mardin taşlarıyla fazla kat çıkan kafeler var başta bunların kacak katlarini yıkmak için neler yapabiliriz UNESCO için en önemli şey bu beton binalar ve kacak kat çıkan kafeler özellikle zinciriye medresesi alttan görünmüyor çünkü kacak binalar var bunların yıkımı için çalışın

Yorum Yaz