Sanal Terör Ölüm Saçıyor

KÖŞE YAZISI

Türkiye’de geçtiğimiz günlerde 13 yaşındaki bir çocuk "Metin 2" oynadığı bilgisayarın başında ölü bulununca, oyunların yol açtığı tehlikeler gündeme geldi.

İnsan faydalanmak için kendisine sunulan tüm nimetler üzerinde tasarruf edebiliyor.  Ancak, bu tasarrufu rastgele değil, Her şeyi yoktan var eden Rabbimizin insan ve toplum için faydalı olabilecek şekilde kullanmasını bize emir verir. İnsan faydalanması amacı ile yaratılmış nimetler üzerinde sınırsız ve ölçüsüz kullanmaya kalkışırsa azgınlaşır, yoldan çıkar.  Helak olur. Dünyada kontrolsüz yaşam doyumsuz olacağından çok kötü sonuçlanır. Bu şekilde ahrette de heba eder.  İnsan, yaşamında Allahın rızasına uygun hareket ederek, nimetlerden amacına uygun faydalanmaya devam ettiği sürece kazanç ve bereket bulur. 2 cihanda da iyilik ve güzellikle mükâfatlandırılır.

Sanal hayat çağımızın önemli buluşlardandır.  Bu nimeti Rabbimizin istediği iyiliği emir etme, kötülükten alıkoyma emrine teslim olarak, helal dairesinde, amacında ve ölçüsünde kullanabilirsek faydaları yaşamımıza çok değer katabilir.  Ancak sınır aşar, nefsanî davranarak, önüne gelen her şeyi denemeye kalkar, gelen her teklife evet der her tık denileni TIK’larsak sonu İntihar ve ölümle sonuçlanabilecek çok vahim istenmeyen gerçeklerle yüzleşebiliriz.

Teknolojiyi ellerinde bulunduran batılı Buluşçular kendi inanç ve menfaatlerine göre yönlendirir. Dünyanın önemli markalarının ve ekonomisin Siyonizm kötrölünde olduğunu unutmayalım. Arap baharında dünyaya sosyal medya üzerinden örgütleyerek Mısır, Libya gibi birçok ülkeyi kontrollerine geçirdiklerine şahit olduk. Hipnozla ve zihin kontrol yolu uzaktan bile insanlara istediklerini yaptırabiliyorlar. Grupları yönlendirebiliyorlar.

Türkiye de Gezi olayları başta olmak üzere istedikleri zaman terör estirerek  anarşist hareketler yaptırdırdılar. Özellikle de seçim arifelerinde Trol hesapların artışı ve yalan dolan bilgi kirliliği yayınlarla beyin bulandırmada son gaz çalışıyorlar.

  Sanal medyanın içerdiği tehlike ve tuzakların farkında olmalıyız. Bu tehlike ve riskleri özellikle çocuk ve gençlerimize kavratmalıyız. Sürekli ellerinde telefon, tablet ve bilgisayar aşırı kullanmalarına izin vermeyelim.  Kullanımlarını sınırlayarak denetlemeliyiz.  Aşırı cihaz kullanmaları ayrıca sağlık ve zekâ sorunlarına da yol açmakta olduğundan daha da sorumlu davranmak zorundayız.  Bilinçli ve dikkatli kullanırsak yaşamımızı kolaylaştıracak nimetler olarak katma değerler yaratırız. Dozu kaçırsak hayatı bize zindan eder. Daha aşırısı da hayatımızdan dahi edebileceği gerçeğini unutmayalım.

Yeşilay Üyesi Psikolog Mehmet Dinç, çocukların bilgisayar başında, internet aracılığıyla birçok tehdide karşı korunmasız kaldığına dikkat çekiyor. Hem oyunların içeriği nedeniyle şiddet davranışları normalmiş gibi algılanıyor, hem de çocuk tanımadığı kişilerle tanışarak istismar tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Dinç, “Çocuğu bilgisayar yerine keyif alabileceği alanlara yönlendirmek, arkadaşlarıyla bir araya gelebileceği alanlar oluşturmaya çalışmak, bilgisayara yönlendirmekten çok daha doğru ve anlamlı” diyor.

Sanal tuzakların evlatlarımız canından eden en tehlikeli tuzaklardan biri de Mavi Balina oyunu. Başlangıcı sıradan bir tanışma ve gelen linki tıklayarak girmekle başlar. Devamında evlatlarımız değişik zamanlarda çeşitli talimatlarla yönlendirir aile ve çevresi ile ciddi bilgi toplar. Ardından macera ve tehlikeli emirler yağdırarak çocuğu aile fertleri ile şantajlar yaparak her dediklerini yaptırırlar. Acımasızca Hipnoz ediyor, sert ve sivri kontrol ederek zihin kontrolü yaptırılıyor. Böylece uyuşturucu kullanım ve satışı, kendine zarar verme ile devam eder,  intihara varabiliyor. Bizden uzak demeyin çok yaygınlaşan bu illete kırsal ücra köşelere kadar yayılmış. Birçok evladımız bu ölüm yolculuğuna kapılmış bile. Mardin de ortaokul öğrencisi Bu tuzağa esir duşmuş olduğunu öğrendim.  Acı sonuca varmadan Aile ve Rehber öğretmen fark edip bu illetten kurtarmaya çalışıyorlar.

Türkiye de Mavi Balina ve benzeri kapanlara binlerce evladımız düşmüş. Rusya’da 200 e yakın genç intihar vakasının bu lanetli sanal kapan sonucunda gerçekleştiği belirtiliyor.

Farklı isimlerde, farklı yöntemlerle, farklı yollardan benzer tuzaklar hızla artmaktadır. Aşırı kullanmadan dolayı radyasyon ve diğer etkilerde malumunuz.

Çocuklarımıza sahip çıkmak geleceğimizi korumaktır. Nasıl evladımızın sağlığına ve beslenmesine dikkat ediyorsak Zihnine de sahip çıkalım. Kendi irademizle, kendi paramızla, kendi evimizde, gözümüzün önünde, göz nurumuz biricik öz evladımızın zihnini lanetli yolculuklara kaptırmayalım. Biricik evlatlarımızın beyin ve ruhunu çirkeflerden korumak insanlığı korumaktır.

 

Çocuklar için zararlı bazı oyunlar
Blitz The League II PS3 ve Xbox 360
Dead Space   PC, PS3 ve Xbox 360.
Fallout 3    PC, PS3 ve Xbox 360
Far Cry 2     PC, PS3 ve Xbox 360
Gears of War 2       Xbox 360
Left 4 Dead    PC ve Xbox 360
Legendary      PC, PS3 ve Xbox 360
Resistance 2   PS3
Saints Row 2   PC, PS3 ve Xbox 360
Silent Hill: Homecoming PC, PS3 ve Xbox 360

10 yaş altı zararlı oyunlar
All Star Cheer Squad Nintendo DS ve Wii
Animal Crossing Wii
FIFA Soccer 09 Nintendo DS, PC, PS2, PS3, PSP, Xbox 360 ve Wii
Hasbro Family Game Night PS2 ve Wii
High School Musical 3 Nintendo DS, PC, PlayStation 2, Xbox 360 ve Wii
LittleBigPlanet PlayStation 3.
Nancy Drew PC
NBA LIVE 09 PSP, PS2, PS3, Xbox 360 ve Wii
NCAA Basketball 09 PS2, PS3 ve Xbox 360
Samba de Amigo Wii
13 yaş altı zararlı oyunlar listesi...
Guitar Hero World Tour PS2, PS3, Xbox 360 ve Wii
Rock Band 2 PS2, PS3, Xbox 360 ve Wii
Rock Revolution Nintendo DS, PS3, Xbox 360 ve Wii
Shaun White Snowboarding Nintendo DS, PS2, PS3, PSP, 
 Xbox 360 ve Wii
Spider-Man: Web of Shadows Nintendo DS, PC, PS2, PS3, 
 PSP, Xbox 360 ve Wii