Oyuna Gelmeyelim!
Hayata bazen güzel yönden bakmak gerekir. Güzel gören güzel düşünür güzel düşünen hayatından lezzet alır.
Zira bilinçli veya bilinçsiz hep kötü, çirkin ve olumsuz örneklerin verilmesi faydadan ziyade zarar vermektedir.
Toplum kötüye gidiyor, açıklık, zina artıyor, bu kadar genç cinsiyet değiştiriyor, camiler boş, festival ve konserlerle gençler yozlaşıp elden gidiyor gibi; düşünceleri hep dile getirmek Müslüman toplumu daha çok umutsuzluğa sevk ediyor.
Evet bu saydıklarımız yok mudur? vardır elbette. Ama sadece kötü olanı gündeme taşıyıp iyi ve güzel olanı es geçmemiz, görmememiz, gündeme taşımamamız iyilik yolunda çaba gösterenlere haksızlık etmiş oluruz.
Fena adama iyisin iyisin denilse iyileşmesi ve iyi adama fenasın denildikçe fenalaşması çok vuku bulmuştur. Bu sadece kişiler için değil toplumlar için de geçerli bir kuraldır.
Evet bir çok şey yolunda gitmiyor. Bunda herkes hemfikirdir.
Kutsal kitabımıza tekme atanlardan tutun intihar edenlere, boşanmalardan tutun aleni bir şekilde insanların gözü önünde zina edenlere kadar toplumda yaşanan bir çok olumsuzluk yazabiliriz.
En kolayı da belki budur. Ama bütün bunlar karşısında biz Müslümanlar ne yapıyoruz. Üstümüze düşeni yapıyor muyuz yoksa seyirci mi kalıyoruz.
Meselemiz, derdimiz bu olmalı. Eğer tüm olumsuzluklara rağmen bir çabamız varsa umudumuz var demektir. Yok eğer sadece seyirci isek ve konuşuyor isek işte o zaman bitmişiz demektir.
Yaşadığımız ahir zamanda şartlar aleyhimizde görünebilir. Çaba ve gayretle, iyi örnek olmakla bütün bunların üstesinden gelebilecek durumdayız. Yeter ki kadim medeniyetimizin kıymetini bilelim ve sahip çıkalım.
Bugün Avrupa da İslam’ın yayılması ve bir çok ünlü kişinin İslam'a girmesi, hidayetle tanışması İslam düşmanlarının uykularını kaçırmaktadır.
Bu gündemi değiştirmek için bizdeki tüm olumsuzlukları sosyal medya yoluyla servis edip bizi çökertmeye çalışıyorlar. Bu oyuna gelmememiz lazım. Yaşanılan güzellikleri görüp İslam alemine ve gençlere umut aşılayarak, yeni bir dil ve söylemle gençleri umutlandırarak bu kötü gidişatı değiştirebiliriz.
Sonuç olarak hayatımızda tenkit, eleştiri ve bardağın boş tarafını görmektense, takdir, övgü ve bardağın dolu tarafını görürsek bir çok şeyin değiştiğini fark edeceğiz.
Editör: Nezir Güneş