Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Siyasi Çözümler!
30 Mart seçimlerinden sonra yeni bir siyasi manzara ortaya çıkmıştır.
Bu manzara ile beraber herkes kendisine çeki düzen verecektir. Demokrasi ve Çözüm sürecinde ciddi sıkıntılar oluşacaktır.
Bu seçimlerde iktidar partisi İl Genel Meclisi sonuçlarına göre %50’den %43’lere düşmüş 2.500.000’in üzerinde bir oy kaybına uğramıştır. Kürt muhalefet partisi’de 7.2’den 6.4’lere inmiştir. Bu iki partideki düşüşün çok ciddi bir şekilde analiz edilmesi gerekiyor. Ak Parti diyelim 12 yıldır iktidardadır. Yıpranma payıdır cemaat desteğinin çekilmesi v.s peki BDP neden kaybetmiştir. İktidarda olmamasına rağmen bu düşüş neden? Muhtemelen Belediye Başkanlarının başarısızlıkları, neden olmuştur. Artık BDP’ninde bir taş koysam kazanırım siyaseti iflas etmiştir. Oda gelecekte siyasi ve toplumsal katagoride kendine pozitif bir alternatif yaratmak zorundadır. Kürt sorunu bir ülkenin iç sorunları olmaktan çıkmıştır. Ortadoğu sorunu haline gelmiştir. İçte çözüm çalışmaları yapılırken uluslar arası dengelerinde mutlaka hesaba katılması gerekiyor. Bu dengeler göz önünde bulundurulmadığı süre zarfında barışın, çözümün sonuçları geçiçi olmaya mahküm olacaktır.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylar yavaş yavaş netleşiyor. Öyle anlaşılıyorki Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanlığına Sayın Gül’de Kongre ile Başbakanlığa aday olacaktır. Ancak bazen evdeki hesapların çarşı hesabına pek uymadıklarını Tüm Muhalefet tek bir aday üzerindeki Mutebik dursa ne olacak bu 7 puanlık eski rakam nasıl doldurulacaktır.
İşte Ben Sayın Başbakan Recem Tayip ERDOĞAN’a Başbakan ve Cumhurbaşkanlığı projesinin hayata geçmesi için birkaç pratik öneride bulunmak istiyorum. Geçmişte kendilerine yaptığım önerilerin doğru çıktığında kendileri çok iyi bilmektedir. Bu belki kendilerine son önerim olacaktır.
1. Türkiye’de Kürt’ler ile Türk’lerin iç içe olduğu gibi İspanyanın bask özerk sistemi esas alınarak Türkiyedeki farklı kriterlerinde ekleyerek Türkiye sınırları içinde siyasi Sosyo Ekonomik bir yapı ile beraber, Tüm halkarın aynı çoğrafyada eşit, özgür bir ortamda kucaklayarak barış ve kardeşliği kutlaması olmalıdır.
2. Türkiye kamuoyunda çok tartışılarak ortak bir siyaset zemininin oluştuğuna inanıyorum. PKK Önderi Sayın Abdullah ÖCALAN’ında içinde olduğu bir genel af ilan edilmelidir.
3. Eski yaraları kapatmak ve herkesin kendisini gördüğü yeni bir Demokrasi defteri ile Çözüm hayata geçirilirse Sayın Erdoğanın Türkiye ve Ortadoğu projeleri’de büyük çapta hayata geçmiş olacaktır