diorex
ARTUKBEY

Bir Şubat Soğuğu Şehadet Beni de Bulur mu Anne

Bir Şubat Soğuğu Şehadet Beni de Bulur mu Anne
Bir şubat soğuğu
Bir namaz çıkışı
Bir cami avlusunda Bulur mu Metin Yükselce
Bir şehadet beni de
Bir cihad sırasında
Şehid kanına doysun istiyorum  Şubat ayı, hayatlarını imanlarına şahid kılarak tarihe damgasını vuran birçok hareket önderinin şehid olduğu ve birçok yiğidin toprağa düştüğü bir aydır. Bu sebeple biz Şubat ayı boyunca özellikle yakın tarihte İslami mücadeleye damgalarını vuran ve Şubat şehitlerinin arasına giren bazı 'adamlarımızdan söz edeceğiz. Amacımız onları elimizden geldiğince tanıtmak, kendilerini anmak için özet bilgilerle hayatlarından ve mücadelelerinden söz etmek, böylece insanlarımıza canlı bir örneklik sunmaya ve yeniden hatırlanmalarına vesile olmaktır.
 Sanırım biz Allah'ımızı anlayamadık, Resul'ümüzü anlayamadık, şehitlerimizi anlayamadık…
  Yüce Allah'ım! Yalvarıyorum, bize anlamayı, idrak etmeyi nasip et! Yoksa zillet çukurunda boğulup gideceğiz. Sözde "Müslümanım" demekle cehennemin yolunu tutacağız. Amellerimizle yüzleştiğimiz gün pişman olmaktansa, şimdi pişman olmayı nasip et Allah'ım!  Seni ölümüne istemeyi bizlere nasip et Allah'ım! Yeter, küfre doymadın mı ey nefsim!
  Artık sıraya gir, sözünde duranların sırasına"
 Şehitler Ayı Son dönemde bazı çevrelerin etkili çalışmaları sebebiyle Allah yolunda mücadele, zulme ve haksızlığa karşı direniş ikinci plana itilen hatta horlanan bir tavır olarak görülmeye başlandığından şehitlik kavramı da neredeyse unutulur oldu. Oysa şehit ve şehitlik Kur'an-ı Kerim'de birçok yerde zikredilmiş ve şehitlerden büyük bir övgüyle söz edilmiştir.
Şubat ayı adeta bir şehitler ayıdır. Tarihimizde iz bırakan birçok ilim adamının ve hareket önderinin şehadet yıldönümü bu ayın içindedir.
İskilipli Atıf Hoca
“Bir Müslüman şiar (simge) ve alamet-i küfür addolunan (sayılan) bir şeyi zaruretsiz giymek ve takınmak suretiyle gayr-i Müslimleri (müslüman olmayanları) taklit etmesi ve kendini onlara benzetmesi şer’an (dinen) memnûdur (yasaktır.)
” Şubat ayında şehit edilen ünlülerden biri de İskilipli Atıf Hoca'dır. O, şapka kanunu çıkarılmadan önce yazdığı ve giyim kuşamda batı taklitçiliğini tenkit eden bir kitabından dolayı şapka inkılabına muhalefet ettiği gerekçesiyle idama mahkum edildi ve bu karar 4 Şubat 1926'da infaz edildi.
Şeyh Es'ad Erbili
 Şubat şehitlerinden biri de Şeyh Es'ad Erbili'dir. Es'ad Erbili, meşhur Menemen olaylarından dolayı, bu olaylarla hiçbir ilgisi olmadığı halde yargılanan ve idama mahkûm edilen ilim erbabındandı. Yaşı ilerlemiş olduğundan hakkındaki idam kararı resmen infaz edilmedi. Ama onu ortadan kaldırmak isteyenler 4 Şubat 1931'de kendisini hastanede zehirleyerek infazı daha insanlık dışı bir metotla gerçekleştirdiler.

Gayemiz, Allah Önderimiz, Resulullah
Anayasamız Kur'an
Yolumuz, Cihad En büyük arzumuz Allah yolunda şehid olmaktır. Diyerek yola çıkmıştı.
Şehid Üstad Hasan El-Benna
Şubat ayında şehit edilenlerin başında, emperyalizmin İslâm coğrafyasını parçalayıp ümmetin bütünlüğünü temsil edecek bir otoriteden yoksun bırakmasından ve İslâm'ı toplumsal hayatın dışına çıkarma politikalarını hâkim kılmasından sonra yeniden İslâmî uyanış ve bilinçlenme hareketini başlatan İmam Hasan el-Benna'yı anmak gerekir. 12 Şubat 1949'da şehit edilen İmam el-Benna'nın hayatından ve şehadetinden inşallah ayrıca söz edeceğiz.
Abbas Musavi
 Şubat ayında şehit edilen önemli hareket önderlerinden biri de Abbas Musevi'dir. Türkiye'de Yahudilere hoş görünmek isteyen kesimler onları hatalı bir şekilde Musevi olarak adlandırdığından, Abbas Musevi'nin adı da onlarınkiyle karışmasın diye hatalı olarak Musavi şeklinde yazılıp okunuyor. Abbas Musevi 17 Şubat 1994'te şehit edildi.

Metin Yüksel
 ''şehadet bir çağrıdır nesillere ve çağlara'' Metin Yüksel
 Şubat şehitlerinden söz ederken unutamayacağımız bir isim var: Metin Yüksel. 23 Şubat 1979'ta Fatih'te Cuma namazı çıkışında bir hain kurşuna hedef olarak, o hareketli, heyecanlı ve gayretli hayatını 21 yaşında noktaladı.
Malcolm X
 Bir müslüman olarak, yeryüzünde Allâh’ın huzurunda secde etmeyen bir tek ferd kalmayıncaya kadar, İslâm’ın hâkim kılınması yolunda kendimi görevli hissetmekteyim. Malcolm X
 Şubat ayında şehit edilen ünlü hareket önderlerinden biri de Amerika'daki Müslümanların kendi gerçeklerini tanımalarında ve ümmetle bütünleşmelerinde önemli rol oynayan Malcolm X'dir. O 25 Şubat 1965'te bir konferans esnasında şehit edildi. Katili hapishanede İslâm'ı seçmesinden sonra yaptığı açıklamada bu cinayeti FBI adına işlediğini itiraf etti.
Hama Katliamı
  Şubat şehitlerini anarken 40 bine yakın insanın öldürüldüğü tahmin edilen büyük Hama Katliamı’nı unutmak mümkün değildir elbette. Suriye'nin eski diktatörü Hafız Esed rejimi tarafından gerçekleştirilen bu katliamda Hama deprem veya benzeri felaket görmüş şehirlerden fena olmuştu.

 Asla unutamayacağımız bir başka katliam: Siyonistlerin "sivil" doktorlarından Barush Goldstien'ın, camide insanların sabah namazında secdeye vardıkları sırada arkadan üzerlerine kurşun yağdırarak gerçekleştirdiği el-Halil katliamı. Bu katliamda, yaralılardan sonradan hayatlarını kaybedenlerle birlikte 87 kişi şehit edildi.
  Bunlar şöyle tarihe göz attığımızda ilk etapta gözümüze takılanlar. İslâm ümmetinden daha niceleri bu ayda şehadet şerbetini içmiştir. Şehit Metin Yüksel'in sloganlaşan sözüyle, şehadet bir çağrıdır nesillere ve çağlara! O halde şehitlerimiz unutulmasın. Şehadet gerçeği gündemimizden silinmesin. Allah'ın sözünün hep ulu kalması için canlarını feda edenleri, Allah düşmanlarının nitelediği gibi "terörist" diye niteleyenlerle aynı safta yer almayalım.”

Yorum Yaz