Belediye Hizmetlerini İlk Sıraya Alan Kaymakam: Şakir Öner Öztürk

KÖŞE YAZISI

Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk’ten söz ediyoruz. O, bir devlet adamı aslında ama yaptığı hizmetlerle ikinci bir kimlik daha kazandı: Halk adamı, halkın hizmetkarı, Mardin’in hizmetkarı…

İlk geldiği zamanlarda kendileriyle tanışmıştım. Sonra bir gün ziyaretine gittim, o zamanlar henüz Artuklu Belediye Başkanı vekili görevinde değildi. Tam görüşme sıram gelmişti, dönemin Artuklu Belediye Eşbaşkanı Sayın Emin Irmak geldi, geldiği gibi içeriye girdi. Ses geldi kapı aralığından, Kaymakam Öztürk, Emin Bey’i gülerek ve samimi bir şekilde karşıladı. Olması gereken buydu zaten, Emin Bey de görevinde iken halka hizmet konusunda çok samimiydi, bunu iyi biliyorum.

Epey beklemiştim ve Emin Bey de içeri girince, biraz sıkılgan bir hal ile çektim gittim!

Daha sonra, sanırım Çalışan Gazeteciler Günüydü, tam Şakir Bey ile yemekte yan yana oturuyorduk ki, konuyu ona açtım: ziyaretinize geldim ama yaşanan durum bu, dedim. Çok samimi bir şekilde güleç yüzle muhakkak ziyaretine gitmemi istedi. Nihayet makamında ziyaret edebilmiştim kendilerini.

Çok samimi bir kişiliğe sahip Şakir Bey, kucaklayıcı olma özelliği buradan geliyor. Aldığı edebin ise kaynağı halktır; çünkü o, bir iç Anadolu çocuğu, o Tokatlı. Şimdi ise yolu Mardin’e düşmüş ve Mardin için çalışıyor,  gece gündüz ama…

Geçen hafta, belediye başkan vekili olarak görevde olduğu bir yıl kapsamında yaptığı çalışmaları, Mardin Birlik Vakfında ekibiyle, kamuoyu paylaştı. Ben böyle bir şahsiyetin yaptığı çalışmaları halka duyurmaktan büyük keyif alıyorum.

Şakir Bey, çok canlı, konuya hakim ve kendinden emin bir anlatım ortaya koydu. Arada konuyla alakalı ekibinden ilgili personel ile iletişim kurarak hakkı teslim etmeyi de ihmal etmedi. Bazen de dinleyenler ile temas kurarak anlattıklarının önemine vurgu yaptı.

Şimdi Şakir Öner Öztürk ve ekibinin neler yaptığına biraz bakalım:

Yol çalışmaları öncelikli hedefleri hem Artuklu merkez ilçede hem de kırsal mahallelerde…

Sit alanlarında tarihi dokuya yakışan çalışmaların altına imza atmışlardır.

Caddeler asfaltlanıyor ve bunu yaparken de çok tutumlu davrandığının altını çiziyor. Kaldırımlar ise Artuklu’ya yakışacak bir şekilde yapılıyor.

Belediye olarak ihtiyaç sahipleri vatandaşlar için ekmek fırının önümüzdeki günlerde müjdesini veriyor.

Kültür sanat faaliyetlerine büyük önem veriyor ve Artuklu kadınları ilk defa sinemayla buluşturuldu, diyebiliriz. Kadınlara değerli eşi Şeyma Öztürk Hanımefendi de eşlik ediyor.

Biz Hep Birlikte Artukluyuz

Artuklu’da sorunların çözüme kavuşturulması için vatandaşla doğrudan temas kurmanın önemine vurgu yapıyor Şakir Bey. Kendini bir Artuklu olarak görüyor ve “Biz hep birlikte Artukluyuz” diyor.

Çok önemli çalışmalarından biri de kurdukları Bilgi Evi’dir.  Peki bilgi evinin fonksiyonu ne? Bilgi evi, gençlerin kişisel gelişimine katkıda bulunacak, ders çalışmalarına yardımcı olacak ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayacaktır. Bunu duyan Artuklu gençleri başvurulara başladı bile. 15-29 yaş aralığında olan gençler baş vuruda bulunabilecek. Bilgisayar, resim, müzik ve drama alanında eğitimler verilecek.

Çocuklara yönelik hizmetleri de var elbette. Amaçları, ilçede mutsuz çocuğun kalmaması. Bu kapsamda yaz okulları ve kırsal mahallelerde portatif havuzlar kurularak çocukların yaz tatillerinin eğlenceli ve de verimli geçmesi sağlanmıştır.

Kadınlarla buluşma noktasında Şeyma Hanım sık sık mahalle ziyaretlerini gerçekleştiriyor. Belediye bünyesinde Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü de mahalle ziyaretlerine katılan Şeyma Hanım’ın istek ve önerilerini dikkate alıyor. Tabi bu talepler ve öneriler aslında mahalle kadınlarından gelmektedir.

Bir yılda 5 bin aileye gıda yardımı yapıldı ve belediye olarak amaçlarının Artuklu’da kaynamayan tencerenin olmaması olarak belirtiliyor.

Sağlık alanında da çok önemli çalışmalar yürütülmektedir. Özellikle yaşlı ve dezavantajlı vatandaşlara yönelik yürütülen evde bakım hizmetleri ve ihtiyaç duyulan hizmeti ev ortamında sağlayan belediye, projesini büyük bir özenle yürütüyor.

Zabıta ise 24 saat görevinin başında. Amaç kontrol ve denetim mekanizmalarını etkin bir şekilde yürütmek, vatandaşın huzurunu, rahatını ve güvenliğini sağlamaktır. Artuklu Belediyesi ilçenin sosyal yaşam alanı ihtiyacını karşılamak ve çocuklara yeni oyun alanları yaratmak için park ve bahçe projelerine hız vermiş durumda. Bunun neticesinde Diriliş, Huzur ve Gökçe Parkları standartların çok üzerinde olacak bir şekilde tamamlandı. Temel amaç ise kırsalda parkı olmayan mahalle kalmaması…

Okuma-yazma kursları düzenlendi belediye tarafından ve kursu bitirenler sertifikalarını Şeyma hanımdan aldılar, bu kurslar devam etmektedir tabiki.  Şiarları ise, Öğrenmek hiç bitmeyen bir yolculuktur.

Onlarca kültür sanat etkinliği düzenlendi, düzenleniyor. İlçede vatandaşlara ve kırsalda çocuklara yönelik tiyatro şöleni yapıldı. Kırsaldaki okullara kitaplık desteği sağlanarak ‘Okuluma Hayat Ver” projesi hayata geçirildi. İlçede görev yapan öğretmenler ile emekliye ayrılmış öğretmenlere de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Şanlıurfa Gezisi düzenlendi. Bu arada kırsaldaki okullar da belediyece ziyaret edilerek günleri kutlandı.

Birleştirici bir misyonu olan Aşure Günü için kazanlar kaynadı ve vatandaşlara aşure ikram edildi belediye tarafından.

Bütün amaçlarının vatandaşlarımıza devletimizin şefkat elini hissettirmek olduğunu belirten Şakir Öner Öztürk’ün bu işte içtenliği de önemli bir rol oynamıştır, diyebiliriz.

Birlik’te yaptığı sunumda, kendisini bir Mardinli olarak hissettiğini söyledi ve hatta burada doğan oğlunun isminin Artukbey olarak niyetlendiğini söyledi. Ancak…

Biz de Mardin’de doğan çocuğunuzun Artukbey olarak biliyoruz ve sizi kendimizden biri olarak görüyoruz Şakir Bey.

Bu güzel çalışmalarınızdan ve bundan sonra yapacağınız hizmetlerden dolayı sizi ve ekibinizi kutluyoruz.

Saygıyla…