Siyasetin Sefaleti - Osman Pamukoğlu Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap

Siyasetin Sefaleti kimin eseri? Siyasetin Sefaleti kitabının yazarı kimdir? Siyasetin Sefaleti konusu ve anafikri nedir? Siyasetin Sefaleti kitabı ne anlatıyor? Siyasetin Sefaleti PDF indirme linki var mı? Siyasetin Sefaleti kitabının yazarı Osman Pamukoğlu kimdir? İşte Siyasetin Sefaleti kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi

Yazar: Osman Pamukoğlu

Yayın Evi: İnkılap Kitabevi

İSBN: 9751032782

Sayfa Sayısı: 343

Siyasetin Sefaleti Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Türkiye'de politika, günlük heves ve halkın basit çıkarlarına göre siyaset yapmak, rüşvet, adam kayırma, devlet gelirinin yağmalanması, yeteneksiz insanların çok önemli mevkilere getirilmesi, tutarsızlıklar, laf ebeliği ile sürüpgitmektedir.

Acı ve açlık iyi birer öğretmendir ama bunlar da henüz halkta, "Yetti artık!" dedirtecek etkiyi sağlayamamıştır.

Siyasetin Sefaleti isimli bu kitap, Türkiye'nin son dört yılında olup bitenleri gözler önüne sermektedir. Hâlen yaşayanlar ile gelecek kuşakların da geçmişte Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde nelerin olup bittiğini öğrenebilmeleri için yazılmıştır. Herkes ve her şey gelip geçicidir, kitaplar hariç...

Siyasetin Sefaleti Alıntıları - Sözleri

  • Siyaset mahkeme salonuna girerse, adalet arka kapıdan çıkar...
  • Günlerden bir gün, Diyojen'e bir yurttaşı selam verir. Diyojen selamı almaz ve onu görmemezliğe gelir. Adam gider, Diyojen'in yolunu keser ve selamını neden almadığını sorar; Diyojen'in cevabı hazırdır: "Böyle acı çekerek yaşayan ve kurtulmak için hiçbir şey yapmayan birine selam yok!" - Diyojen'in selam vermediği insanlardan olmamak üzere
  • Geç kalmak kötüye işaterettir...
  • Özgürlük, bedelini ödeyenlerin hakkıdır...
  • Her kim ki, coşkulu bir yurtsever olarak vatanı ve ulusu için bir şey yapmadıysa, öldüğünde de hiç yaşamamış demektir
  • Haksızlıklar karşısında eğilenler, haklarıyla birlikte şereflerini de kaybedeceklerdir.
  • ''Savaş onu tanımayan bir takım aptal politikacıların, bu işin kolay olacağını zannetmesiyle başlar ve gençlerinin sayısının azalmasıyla beraber ekonominin çökmesi, sonunda da maddi ve manevi tükenmeyle son bulur.''
  • Bir ülke yarı köle, yarı özgür insanlardan oluşursa, sürekli yaşayamaz. Ve bir ülke, en fakir kişisi kadar fakir ve halkının en okumamış insanı kadar cahildir.

Siyasetin Sefaleti İncelemesi - Şahsi Yorumlar

''Efsane Komutan'' denir. Militarizm sevdalısı değil, karşıtı bir insan olarak, militarizm'in mevcut tarih ve coğrafya içinde ihtiyaç duyulan ne yazık ki en önemli şeylerden biri olduğunu kabul etmem gerekir. Terör nasıl bitirilir'in cevabını ''Akil insanlar'' gibi saçma sapan popülasyonlar da aramak, ''İstemem yan cebime koy'' demenin değişik versiyonlarından biridir. Çünkü bir konu hakkında konuşup sağlıklı sonuca ulaşmak isteniyorsa, bilgisi, tecrübesi olan insanlarla bunu konuşmak vakit kaybına engel olmak demektir. Bu yüzden de bu kitabı yalnızca ''Muhalif'' bir kitap olarak değerlendirmek yanlış olur. Çünkü Muhalefet sözcük anlamıyla ''Bir görüşe, eyleme, tutuma karşı olmak'' anlamına geliyor ve birçok insan bunu yalnızca gereksiz karşıtlık olarak görüyor. Bu da ''Zaten her şeye karşılar.'' algısı yaratıp dinlemeyi unutmayı sağlıyor. Kitapta ders çıkarılması gereken birçok nokta var. Ayrıca öngörüleri de değerlendirmek gerekiyor. Bu yönleriyle ele alıp ''Yapılması Gerekenler'' olarak algılanırsa daha doğru olur. Bu kez de aklıma ister istemez şu soru geliyor, ''Tarif belli,yapılacak şeyler belli,neden yapılmıyor?'' Birileri yapmak istemiyor'dan başka cevabım yok. Sırf birileri bir şeyleri istemiyor diye yüz binlerce insan ölüyor. Bu kitabın adı bile Türkiye özetidir benim için. Çünkü bu durum Sefalettir. Kitap incelemesinden ziyade fikir belirtmemin sebebi de yalnızca budur. Sefaleti anlatmanın gereği yok zaten yaşıyoruz. Osman Pamukoğlu'na gelecek olursak ; Bu ülkede siyasi ve askeri anlamda saygı duyduğum kişilerin başında gelir. Bunun en büyük nedeni askeri anlamda yaşayan efsanelerdendir. Piyade Alay Komutanlığı, Dağ ve Komando Tugayı ve Güvenlik Komutanlığı, Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı, Piyade Okul Komutanlığı, Tuğgenerallik ve Tümgenerallik gibi vazifelerini büyük bir başarıyla yapmıştır.43 yıl boyunca üzerine giydiği üniformanın hakkını vermiş, bir kez Altın Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, iki kez Üstün Cesaret ve Feragat Nişanı ve beş kez Üstün Birlik Yetiştirme Nişanı almıştır. Türk Ordusunda, beş tane Üstün Birlik Yetiştirme Nişanına sahip olan da tek kişidir. Siyasi bir biyografisi yoktur, kendi seçimidir. 4 Eylül 2008 tarihinde kurduğu ''Hak ve Eşitlik Partisi'' yanıltmasın. Oturduğu koltuğa zamk gibi yapışan siyasetçilerin olduğu ülkemde kurduğu partiyi gençlere bırakmıştır. Daha önemlisi siyasi tutarlılığı olan fikirleri vardır. Bu fikirler tarihten, coğrafyadan, stratejiden beslendiği içinde son derece önemlidir. Bu fikirleri ve geçmişi, öngörü ve tanımı bu kitapta bulabilirsiniz. Böl-parçala-yönet'ten, fethedemediğin yeri ve insanı satın al'a gelen bir dünya da belki siyasi arena'da size birilerini hatırlatır. (Aykut Günaydın)

Siyasetin Sefaleti: Elimdeki kitap 4. Baskı diğer baskılarda nasıl bilmiyorum ama İçindekiler kısmında Türkçe karakter sorunu var. Şimdi bu, bu kadar önemlimi diye sorulduğunda evet önemli kitabın görselliği açısından. Kitap daha çok mevcut dönem iktidar ve muhalefetleri eleştirme üzerine. Bu eleştirilere bakıldığında düşünüldüğünde ve objektif olarak ele alındığında Osman Pamukoğlu'nun haklılığını görebiliyorsunuz. Doğruları her zaman herkes kaldıramayabilir fanatik bir AKP'linin uzak durması gereken bir kitap çünkü söylenenler onların o naif! kalplerini kırabilir. (Onur Yiğit Çile)

Siyasetin Sefaleti PDF indirme linki var mı?

Osman Pamukoğlu - Siyasetin Sefaleti kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Siyasetin Sefaleti PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Osman Pamukoğlu Kimdir?

Osman Pamukoğlu (27 Aralık 1947; Gerze, Sinop), Türk emekli tümgeneral, yazar ve siyasetçi. Hak ve Eşitlik Partisi'nin kurucusu ve mevcut başkanıdır.

Askerî yaşamı

Sinop'un Gerze ilçesinde doğan Pamukoğlu, 11 yaşından 55 yaşına kadar askeri üniforma giymiştir. Selimiye Askeri Ortaokulu, Kuleli Askeri Lisesi, Kara Harp Okulu, Piyade Okulu, Kara Harp Akademisi, Silahlı Kuvvetler Akademisi ve Milli Güvenlik Akademisi'nde öğrenim görmüştür. 10 yıl piyade subayı, 16 yıl kurmay subay olarak, kıta komutanlıkları ve karargah subaylığı görevlerinde bulunmuştur. 1990-1992'de Edirne-Uzunköprü'de 42'nci Piyade Alay Komutanlığı, 1993-1995'de Hakkari'de Dağ ve Komando Tugayı ve Güvenlik Komutanlığı, 1998-2000'de Kıbrıs'ta 28'nci Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı, 2000-2001'de İstanbul'da Piyade Okul Komutanlığı vazifelerini yapmıştır.

1993'de Tuğgeneralliğe terfi etmiş, 1997'de Tümgeneralliğe yükselmiştir. 2002'de Tümgenerallikten emekli olan Pamukoğlu toplamda 43 yıl askeri üniforma giymiştir. Osman Pamukoğlu, 1. Dereceden Altın Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, 2 kez Üstün Cesaret ve Feragat Nişanı ve 5 kez Üstün Birlik Yetiştirme Nişanı almıştır. Pamukoğlu, Türk Ordusu'nda 5 tane Üstün Birlik Yetiştirme Nişanı'na sahip tek kişidir.

PKK'ya karşı mücadele

1993-1995 yılları arasında Hakkari bölgesinden sorumlu olarak PKK'ya karşı yönettiği üstün mücadele dağlardaki PKK'ya bağlı militanlar rakamının 12.000'den 5.500-6.000 aralığına inmesini sağlamıştır. 30'a yakın kere yapılan sınırdışı askeri harekatların neredeyse tümü onun yönetiminde yapılmıştır. Dönemin genelkurmay başkanı Üç tane Pamukoğlu Paşa olsa terörü bitiririz. demiştir.

Pamukoğlu, o dönemde yapılan büyük askeri fedakarlıklara rağmen PKK'nın halen niçin sonlandıralamadığını 3 temel sebebe bağlıyor: İlk olarak gerçek bir siyasi irade kurulamaması, ikincisi tam bir istihbarat olmaması ve son olarak her yerde yayılmış asker bulunması diye tanımlıyor. Bizzat kendisinin yazdığı kitaplarda ve konuk olduğu birçok televizyon programında PKK'ya karşı yapılan mevcut mücadelenin uygun tarz ve strateji olmadığını ve ancak daha fazla şehit verilmesine sebep olduğunu söylemiştir. 'Karakolların hepsi yıkılmalıdır. Karakola gerek yok. Gelsinler bakalım, girsinler... Nereden girecekler? Pusuyu kurarsın, ağı kurarsın, mostrayı kurarsın alırsın.' demiştir. Daha doğru olan yöntemin 20.000 kişilik Eşkıya Takip Kuvveti kurmak ve dağlarda, taşlarda, mağaralarda, ormanlarda, nehir yataklarında yani tüm coğrafyada bulunmanın gerekliliğini belirtmiştir. Karakollarda bekleyen Mehmetçik kendisine karşı yapılan ani saldırılar halinde yeri, hareketleri, silahları militanlar tarafından bilinen bir durumdadır. Bir başka deyişle, bellibaşlı, elle gösterilebilir bir yerde olmamakla birlikte her yerde her zaman bulunma tavsiyesini vermiştir.

2007 yılında ise Serdar Akinan tarafından kendisinin görevli olduğu yıllarda PKK olaylarının gelişimini inceleyen Kan Uykusu belgeselinde PKK'ya karşı mücadelesi konu edinilmiştir.

Yönettiği operasyonlar

• I. PKK Kirpi Operasyonu

• II. PKK Balkaya Operasyonu

• III. PKK Kuzey Irak Mezi Harekatı

• IV. PKK Karanlık Dağ Operasyonu

• V. PKK Buzul Dağı Operasyonu

• VI. PKK Ejder Operasyonu

• VII. PKK Karadağ Operasyonu

• VIII. PKK Kuzey Irak Hakurk Operasyonu

Siyasi yaşamı

28 Temmuz 2008'de yaptığı ulusal çağrı ile fiili olarak siyasi hayatına başlamıştır. Bu çağrısında Hak ve Eşitlik Partisi'nin ana felsefe ve ilkelerini duyurmuştur.

Pamukoğlu, 4 Eylül 2008'de yani Hak ve Eşitlik Partisi'ni kurduğu gün Anıtkabir özel defterine şunları yazmıştır:

"Büyük Önder,

Gözün arkada kalmasın! Türk kadınları ve erkekleri olarak milletimizi özlediğin yüksekliğe çıkaracağız.

Bugün bizim için 11 Kasım 1938'dir."

28 Temmuz Çağrısı

Çağrı, "Anadolu ve Trakya'da yaşayan Türk halkı bu çağrı size" diye başlar. İlk başta Türkiye'nin içinde bulunduğu vahim durumun tarifini yapar ve insanoğlunun yeryüzünde görülmeye başladığından itibaren ki tüm mücadelelerin ana sebebinin 'Hak ve Eşitlik' olduğunu belirtir. Ardından, Türkiye'deki durumun düzeltilmesi ve tekrar 'hak ve özgürlüklerine' kavuşması için partinin gerçekleştireceklerini sıralar.

Ardından, Pamukoğlu "Hak ve Eşitlik Partisi'nin Doğa ve Felsefesi" adlı metni sunar. Bu bildirinin ardından halktan gelen destek ile Hak ve Eşitlik Partisi 36 gün sonra, 4 Eylül 2008'de kurulmuştur. 36 gün gibi kısa bir sürede bir siyasi partinin mevcudiyet kazanması Türkiye'nin geçmişinde nadiren olmuştur; fakat kurduğu parti hızla örgütlendiği gibi dış odaklardan gördüğü tepki de erken gelmiştir. Belli zaman aralıklarıyla Türkiye Cumhuriyeti'ne verilen Avrupa Birliği İlerleme Raporları'nda Hak ve Eşitlik Partisi'nin varlığından, oluşumundan ve gelişmesine karşı alınacak acil tedbirlerden bahseder. Bu konuya dair Pamukoğlu açıklamalarında

« "Thomas söyledim, ‘korkunun ecele faydası yok’ İsveçli. Sen serbestsin, biz de serbestiz. İsveçli, gelirsen İstanbul’a, Ankara’ya haber ver. 8-10 bin kişiyle havaalanında seni karşılayacağız. Şimdi o kağıda yazdıklarını benim yüzüme söyle diye” »

demiştir.

Bu tarihten itibaren sürekli biçimde teşkilatlanma çalışmalarına devam eden Hak ve Eşitlik Partisi'ne 900.000 resmi başvuru olmuştur. Pamukoğlu, partiye gelen basvuruların 22.000 kişilik dilimler halinde ele alındığında çoğunluğun 18 ve 35 yaşları arasında bulunduğunu ve bu sebeple, partinin çevik bir nüfusa sahip olduğunu belirtmiştir.

2010 Mart ayı içerisinde, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde bulunan Osman Pamukoğlu, partinin iktisadi politikasının önemini vurgulamak üzere şu açıklamayı yapmıştır: "Partinin ilk hedefi bu. Önce ekmek, sonra huzur. Huzur derken bütün adalet sistemini, dağda gezen eşkıyayı, şehirlerdeki mafya dahil onları kastediyorum. Bizim parti ile ilgili halkın Türkiye genelindeki kanaati şu: Hak ve Eşitlik Partisi ve genel başkanları Osman Pamukoğlu olduğu sürece Türkiye'de güvenlikte herhangi bir sorun olmaz. Yani, ne yapacağını nasıl yapacağını bilir. Buna inanmış halk. Yani, daha biz bir şey yapmadan dahi halkın kanaati bu... Milletin merak ettiği, ekonomide ne yapacağımız... Ekonomide... 'Siyasal ve Toplumsal İlkeler' kitapçığımızda önce ekonomi var."

Osman Pamukoğlu Kitapları - Eserleri

  • Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok
  • Ey Vatan
  • Cehennemdere Kanyonu
  • Korkunun Çocukları
  • Angut
  • İnsan ve Devlet
  • Kara Tohum
  • Ayandon
  • Kafes Beyaz Çığlıklar
  • III. Dünya Savaşı
  • Yolcu
  • Akıllı Ol!
  • Strateji
  • Devrimlerin Efendisi
  • 3. Dünya Savaşı
  • Önder
  • Siyasetin Sefaleti
  • Şamil
  • Baş Döndürenler
  • Hayat Karar ve Eylemdir
  • Trampetler Çalarken
  • Terörizm ve Hükümetler
  • Kızıl Gömlekliler
  • Başka Bir Hikaye
  • İttihat ve Terakki İsyankar Doğanlar
  • Göç
  • Sarıkamış
  • İhtilal-i Nizam
  • Hitler Führer ve Naziler
  • Napolyon İmparator ve General
  • Propaganda
  • Mussolini Duçe ve Faşistler

Osman Pamukoğlu Alıntıları - Sözleri

  • "İnsan doğanın bir ürünüdür ve gelenekler,tarihsel konumlar değişse de insanın özünde bir değişiklik olmaz.İnsan değişmeyip hep aynı laldığına ve yeryüzünde meydana gelen olayları da insanlar yarattığına göre,tarihe yön veren kurallar belirlenebilir ve insanlığın geleceği için geçerli evrensel bir politika bilimi oluşturulabilir." / Niccolo Machiavelli (MS 1513) (3. Dünya Savaşı)
  • “Her rüzgarda otlar gibi eğilip bükülürsen, dağlar kadar olsan bile, bir ota değmezsin.” (Ey Vatan)
  • Üçüncü Dünya Savaşı; ABD, Çin ve Rusya arasında olacak. Bunlardan biri veya ikisi tarafından diğerine karşı yapılacaktır. Nedeni şunlardır: 1) Enerji kaynaklarının kontrolü. 2) Su kaynaklarının kontrolü. 3) Okyanuslar üzerindeki deniz ticaret yollarının kontrolü. (III. Dünya Savaşı)
  • "İlk yıldızlar karanlık basmadan doğuyor. Saymıyoruz artık yıldızları, gök kurşuni, toprak kara, ses yok, ışık yok." (Göç)
  • Soğukkanlılığını koruyan savaşçı , gözünü kan bürümüş düşmana karşı üstünlük sağlar.Clausewitz (Strateji)
  • "Bir ortamda olanaklar azalırsa gerçek çatışma o zaman ortaya çıkar. Kader en zayıfları alır, dışarı atar." (Terörizm ve Hükümetler)
  • Ne kadar eğitim almış olursan ol, öğretilenlerin hiçbiri, seni o ana hazırlamış değildir. (Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok)
  • Herkesin rengi elbet ortaya çıkar. (Korkunun Çocukları)
  • "Halk, şöhret ve zafer ister... Teoriler, hükümetler, ideolojiler, laf ve mantık istemez." (Trampetler Çalarken)
  • Kıskançlık, mutluluğun düşmanıdır; onun boğulması lazımdır. Sahip olduklarınızı karşılaştırmamalısınız. Başka birinin sizden şanslı olduğunu tasarlarsanız mutlu olamazsın. (Kafes Beyaz Çığlıklar)
  • "Ölüm adildir, aynı haşmetle vurur, şahı ve fakiri." (Ayandon)
  • “Hak bildiğin yola, yalnız gideceksin.” - Tevfik Fikret - (İttihat ve Terakki İsyankar Doğanlar)
  • Küçük de olsa bir tecavüz ve saygısızlığa müsamaha göstermek, mütecavüzü daha cesur ve haklı hale getirir. Kanuni Sultan Süleyman (Ey Vatan)
  • Kutadgu Bilig, “Kişi akılla yükselir, bilgi ile büyür” diye yazar. (Akıllı Ol!)
  • Özgür olmak istiyor izin bekliyor, Hakkını istiyor lütuf bekliyor, Her şeyden yakınıyor, hiçbir şey yapmıyor, Her şeyin düzelmesini istiyor ve bekliyor, Hiçbir şey yapmadan her şeyi istiyor! Nedir bu? İnsan mı? (Yolcu)
  • İnsan için en zor üç şey nedir biliyor musun? Ummak, beklemek, düşünmek. (Ayandon)
  • "II. Dünya Savaşı'ndan sonra, yeryüzünde "barış sağlandı" sözü gerçeği yansıtıyor mu? Bu sözle geleceğe ipotek koyanlar; "Tarih, düşünülemez savaşlarla doludur" sözünden habersiz olan hayalperestler miydi?" (Terörizm ve Hükümetler)
  • "Yol nedir, yol? Yol umuttur..." (Göç)
  • "Başarılı bir generalin yalnız yetenekli değil, talihinin de yaver olması lazımdır." (Trampetler Çalarken)
  • Savaş, politik amacın bir aracıdır… (III. Dünya Savaşı)