Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 5 - Arthur Conan Doyle Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 5 kimin eseri? Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 5 kitabının yazarı kimdir? Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 5 konusu ve anafikri nedir? Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 5 kitabı ne anlatıyor? Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 5 PDF indirme linki var mı? Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 5 kitabının yazarı Arthur Conan Doyle kimdir? İşte Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 5 kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

  • 21.03.2022 12:01
Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 5 - Arthur Conan Doyle Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Arthur Conan Doyle

Çevirmen: Soner Tursun

Yayın Evi: İndigo Kitap

İSBN: 9786052361900

Sayfa Sayısı: 320

Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 5 Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Belki size tuhaf gelecek ama ben isminin duyulmasını isteyen biri değilimdir. İlgimi çeken şey şöhretten ziyade vakaların kendisidir.”

Hayali kahramanlar arasında, ünü dünyayı saran tümdengelimcilerin ustası Sherlock Holmes çağımızın tartışmasız en ünlü dedektifi olmaya devam ediyor. Beş kitaptan oluşan bu seride asosyal ve çılgın dedektif Holmes, kadim dostu Dr. Watson ile birlikte 56 farklı vakayı çözüme ulaştırarak maceradan maceraya atılıyor.

Hayal kırıklıklarıyla dolu 1920’lerde yaşanan bu hikâyelerde Sherlock Holmes, vakanüvisi Dr. Watson ile alışılagelmiş düşmanlarının dışında, garip davaların peşine düşer. Dosyalar çok karanlık ve korkutucudur. Gotik temalar, vampirler ve gece yarısı mezarlıklarda geçen bu hikâyelerde, meşhur ikili karşılaştıkları son davalarda akıl sınırlarını doğaüstü olayları çözmek için zorluyorlar.

Ünlü dedektif Sherlock Holmes ve onun muhteşem çıkarım yapma yeteneği karşısında hiçbir vaka çözülemeyecek kadar esrarengiz değildir.

Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 5 Alıntıları - Sözleri

  • "Dikkatli olun! Ateşle oynamaya devam ederseniz er ya da geç eliniz yanar."

Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 5 İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Serinin incelemelerini sok kitaba bıraktım. Gayet güzel hikayelere yer verilmiş. Seriyi okurken 4. kitap beni biraz sıktı onun haricinde olumsuz yorum yapacağım birşey yoktu. Hikayeler gayet akıcı ve güzeldi. Sıra dizisini izlemeye geldi. Sherlock un zekasının bakalım dizide nasıl işlemişler. Okumak isteyene rahatlıkla tavsiye edebileceğim bir eser olduğunu da belirtmek isterim. İyi okumalar :) (Halil Uğur KARAASLAN)

yazar/arthur-conan-doyle Serinin son kitabıydı. İçinde gayet güzel hikayeler barındıran güzel hazırlanmış kitaplardı. Yalnız kitapların ciltlerinde dokununca lekeler kalıyor ve kitaplar kirli gözüküyor bu baskı olarak en büyük kusur ve kitaplar da çok ağır bir koku vardı sayfalarda... Onun dışında çeviri ve dipnot olarak kusursuz kitaplar ve akıcı bir üslubu vardı. Hikayelerin hepsi zaten birbirinden muhteşem her birinde muhteşem bir deha ve zeka gördüğümüz hikayelerdi. İçerik olarak kusursuz bir hikaye serisi okudum... Beş kitap da birbirinden güzel ve okumaya doyum olmaz nitelikte bir seriydi... (Münzevi Genç)

Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 5 PDF indirme linki var mı?

Arthur Conan Doyle - Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 5 kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 5 PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Arthur Conan Doyle Kimdir?

Arthur Ignatius Conan Doyle, (22 Mayıs 1859 - 7 Temmuz 1930) İskoç doğumlu bir yazardır. Suç hikâyelerinde bir çığır açmış olduğu söylenen karakter Dedektif Sherlock Holmes ve Profesör Challenger'ın fikir babasıdır. Yazmış olduğu diğer eserler arasında bilimkurgu, tarihi kitaplar, oyunlar, şiirler ve kurgu dışı düzyazılar vardır.

Arthur Conan Doyle 22 Mayıs 1859'da, Edinburgh, İskoçya'da doğmuştur. Babası bir İngiliz olan Charles Altamont Doyle, annesi ise İrlandalı Mary Foley'di. Soyadı "Conan Doyle" ise de, bu bileşik soyadının kökeni bilinmemektedir. Kaynaklardan biri, Arthur ve ablası Annette'in bileşik soyadlarını büyük amcaları olan usta gazeteci Michael Conan'dan aldığını yazmaktadır. Aynı kaynak 1885 yılında, evinin dışarısındaki pirinç levhada ve doktora tezindeki imzada adının "A. Conan Doyle" olarak geçtiğini belirtmektedir. Fakat 1901 Nüfus Kaydı gibi diğer kaynaklar Conan Doyle'un soyadının "Doyle" olduğunu, ve ancak yıllar sonra "Conan Doyle" olarak kullandığını yazmaktadır. Conan Doyle'un babası da kardeşleri (içlerinden bir tanesi illüstratör Richard Doyle'du) ve babası gibi bir ressamdı. Conan Doyle, dokuz yaşındayken St Mary's Hall Katolik Cizvit Stonyhurst hazırlık okuluna gönderildi. Daha sonra Stonyhurst Koleji'nde öğrenimine devam etti, fakat Hıristiyanlığı reddederek 1875 yılında bir agnostik olacaktı.

1876'dan 1881'e kadar Edinburgh Üniversitesi'nde tıp öğrenimi gördü, bu eğitimin bir kısmında şimdi Birmingham'ın bir parçası olan Aston şehrinde çalıştı. Öğrenimine devam etmekteyken kısa hikâyeler yazmaya başladı; 20 yaşından önce Chambers's Edinburgh Journal isimli dergide ilk hikâyesi yayımlandı. Üniversitedeki yıllarının ardından Batı Afrika sahillerine gemi hekimi olarak yolculuk etti, arkasından 1882 yılında Plymouth kentinde kendi muayenehanesini açtı. Doktorasını 1885 yılında "Tabes Dorsalis" üzerine yaptı.

1882'de Portsmouth'ta hekimliğe başladı. Mesleğinde ilk başlarda çok başarılı sayılmazdı; odasında hasta beklerken tekrar hikâyeler yazmaya başladı. İlk önemli eseri, 1887 yılında "Beeton's Christmas Annual"da basılmış olan "Kızıl Dosya" isimli hikâyeydi. Bu hikâye Sherlock Holmes'un ilk kez göründüğü hikâye olma özelliğini taşımaktadır ve karakter kısmen üniversitedeki profesörlerinden bir tanesi olan Joseph Bell'e benzemektedir. Sherlock Holmes'un göründüğü diğer hikâyeler Strand isimli dergide basılacaktı. Garip bir şekilde, İngiliz yazar Rudyard Kipling de başarılarından ötürü Conan Doyle'u kutladı ve "Acaba bu karakter arkadaşım Joe olabilir mi?" diye sordu. Joseph Bell'e olan benzerlik gözünden kaçmamıştı. Fakat Sherlock Holmes için, Bell'den çok, Edgar Allan Poe'nun karakteri C. Auguste Dupin'i model almıştı. Southsea şehrinde ikamet etmekteyken Portsmouth Futbol Kulübü adlı amatör bir futboltakımı için top koşturdu.

1885 yılında Louisa (veya Louise) Hawkins ile evlendi. "Touie" diye hitap ettiği Louisa vereme yakalandı ve 4 Temmuz 1906'da vefat etti. 1907'de, 1897 yılında tanışıp aşık olduğu fakat eşine olan sadakatinden dolayı hislerini açılamadığı Jean Leckie ile evlendi. Conan Doyle'un ikisi ilk eşinden, üçü ikinci eşinden toplam beş çocuğu oldu.

1890 yılında Conan Doyle Viyana'da göz üzerine araştırmalar yaptı; 1891'de optalmolog olarak Londra'da bir muayenehane açtı. Otobiyografisinde tek bir hastanın bile kapısına gelmediğini yazacaktı. Bu onun yazarlığa daha fazla zaman ayırmasına fırsat verdi; Kasım 1891'de annesine, "Holmes'u öldürmeyi düşünüyorum... hikâye bitsin gitsin istiyorum. Aklımı daha iyi şeylerden çeliyor anne" diye yazacaktı. Annesi şöyle yazdı: "Sana nasıl uyuyorsa öyle yap, ama insanlar bunu pek hoş karşılamayacaktır." 1893'de, daha "önemli" eserlere (örneğin tarihi romanlarını yazmak için) öncelik vermek için böyle yaptı.

"Son Sorun" isimli hikâyede Holmes ve ezeli düşmanı Profesör Moriarty bir şelaleden birlikte düşerek ölüyorlardı. Karakterin ölmesine isyan eden okurları dinleyerek Sherlock'u tekrar hayata döndürdü; Holmes, "Boş Ev Macerası" isimli hikâyede geri dönüyordu, verilen açıklama ise sadece Moriarty'nin düştüğü, ama Holmes'un diğer tehlikeli düşmanları da olduğundan kendisini de ölmüş gibi gösterdiğiydi. Holmes toplamda 56 kısa hikâye ve 4 Conan Doyle romanında yer almaktadır (bu süreden sonra pek çok kez diğer yazarların hikâye ve kitaplarında da gözükmüştür).Güney Afrika'daki İkinci Boer Savaşı'nı takiben 20. yüzyılın başlarında, Birleşik Krallık'ın bölgede olan idaresine olan eleştirilere cevaben Conan Doyle, Krallık'ın Boer Savaşı'ndaki rolünü haklı çıkartan kısa bir kitapçık yazdı ve yayınladı. "The War in South Africa: Its Cause and Conduct (Güney Afrika'daki Savaş: Nedeni ve İdaresi)" isimli bu kitapçık pek çok dile çevrilecekti.

Conan Doyle, 1902 yılında şövalye ve Surrey'nin "Deputy Lieutenant" (Teğmen Vekili) olarak ilan edilmesinin nedeninin bu kitapçık olduğunu düşünmekteydi. 1900 yılında daha uzun bir kitap olan "Büyük Boer Savaşı" isimli kitabı da yazmıştı. 20. yüzyılın başlarında Sir Arthur Parlamento'ya iki kez aday oldu, dikkate değer oylar almış olsa da ikisinde de seçilemedi.

Conan Doyle, başını gazeteci E. D. More ve diplomat Roger Casement'ın çektiği Kongo'nun Özgürleştirilmesi Kampanyası'na destek veriyordu. 1909 yılında Kongo'daki dehşeti yerden yere vurduğu "Kongo'daki Suç" adlı uzun bir kitapçık yazdı. Morel ve Casement ile arkadaş oldu, 1912 yılındaki "Kayıp Dünya" isimli kitabındaki baş karakterlerden ikisi için onlardan ilham alacaktı.

İkisiyle de arkadaşlık bağları daha sonra koptu: Sol görüşleri olan Morel I. Dünya Savaşı sırasında pasifist hareketin liderlerinden biriydi; Casement ise İrlanda milliyetçiliğinden dolayı hapishanedeyken İngiltere'ye ihanet etmişti. Conan Doyle, Casement'ın delirmiş olduğunu söyleyerek onu ölüm cezasından kurtarmaya çalıştı, fakat başarısız oldu.

Conan Doyle adaletin yılmaz bir savunucusuydu, iki davayı şahsen inceledi ve araştırdı. Sayesinde bu iki davada mahkum edilmiş iki kişi salındı. İlk davanın sanığı 1906'da iddiaya göre tehdit dolu mektuplar yazan ve hayvanlara işkence yaptığı söylenen yarı-İngiliz, yarı-Hintli George Edalji isimli bir avukattı. Polis Edalji'yi hapse tıktı, halbuki hayvanların gördüğü işkence şüphelinin hapse girmesinden sonra da devam etmişti.

Temyiz Mahkemesi'nde bu davadan çıkan karar 1907'de yürürlüğe girdiğinde Conan Doyle sadece George Edalji'ye yardım etmiş olmuyordu, çalışmaları adaletin başarısız olduğu diğer noktaları düzeltmekte de büyük rol oynadı. Julian Barnes'ın 2005'te yazdığı roman "Arthur & George"da Conan Doyle ve Edalji'nin hikâyesi kurgusal olarak anlatılmaktadır.

İkinci davanın sanığı 1908'de Glasgow'da 82 yaşında bir kadını sopayla dövmekten içeride olan Alman Yahudi kumarhane işletmecisi Oscar Slater'dı. İddia makamının öne sürdüğü savdaki tutarsızlık ve birinin onu ispiyonlamış olduğu hissi Conan Doyle'da merak uyandırmıştı.

1906'da karısı Louisa'nın, ve oğlu Kingsley, kardeşi, iki kayınbiraderi ve iki yeğeninin I. Dünya Savaşı'nda ölümünden sonra Conan Doyle bunalıma girdi. Ruhaniyet ve bu düşüncenin sağladığı ölümden sonra yaşamın güya bilimsel kanıtına destek vererek biraz huzur buluyordu.

Kingsley Doyle, 1916'daki feci Somme Çarpışması sonrasında yara aldıktan sonra iyileşmekte olduğu sene, Ekim 1917'de zatürreden öldü. Baba Doyle Ruhaniyet ile öyle ilgilenmişti ki karakteri Profesör Challenger'ın bir romanı olan "Sis Diyarı" tamamen bu konu hakkındaydı. Bu dönemdeki hayatının garip örneklerinden bir tanesi de "Perilerin Gelişi" (1921) isimli kitaptı. Cottingley perileri fotoğraflarının gerçekliğine öylesine inanmıştı ki, bunlara ve ayrıca perilerin ve ruhların doğaları ve varlığı konusunda sunduğu teorilere kitabında yer verecekti.

Bu konuda yazmış olduğu yazılar kısa hikâye antolojilerinden biri olan Sherlock Holmes'un Maceraları'nın 1929'da Sovyetler Birliği'nde yasaklanmış olmasının nedenlerinden biriydi. Bu yasak daha sonra kalkacaktı. Rus aktör Vasili Livanov, Sherlock Holmes'u başarılı bir şekilde canlandırmasından dolayı İngiliz İmparatorluğu Nişanı'na layık görülecekti.

Conan Doyle bir süre Amerikalı sihirbaz Harry Houdini ile arkadaş oldu; 1920'de annesinin ölümünden sonra Houdini de Ruhani hareketin öncü aleyhtarlarından biri olmuştu. Houdini, Ruhani medyumların numara yaptığında ısrarcı olmasına rağmen, Conan Doyle Houdini'nin kendisinin de doğaüstü güçlere sahip olduğunu düşünmekteydi; bu görüşünü "The Edge of the Unknown" isimli kitabında yazacaktı. Houdini, yaptıklarının alt tarafı sihirbazlık numarası olduğuna Conan Doyle'u ikna edemedi. Bu da iki arkadaş arasında herkesin bildiği buruk bir uzaklaşmaya neden oldu. Doyle, Houdini baş parmağını çıkarıp tekrar yerine koyduğunda şaşkınlığına engel olamamıştı.

Amerikalı bir bilim tarihçisi olan Richard Milner, Conan Doyle'un 1912'de ortalığı kasıp kavuran Piltdown Adamı aldatmacasını başlatan kişi olabileceğini iddia etti. Bu sahte hominid fosili bilim dünyasını 40 yıl boyunca kandırmıştı. Milner, Conan Doyle'un en sevdiği medyumlardan birinin adının lekelenmesinden ötürü intikam arayışında olduğunu ve yazarın bu aldatmacadaki rolünün "Kayıp Dünya" eserinde fark edilebileceğini söylemekteydi.

Samuel Rosenberg, 1974 tarihli kitabı "Naked is the Best Disguise (Çıplaklık En İyi Kamuflajdır)"da Conan Doyle'un yazıları sayesinde akıl sağlığının bastırılmış ve gizli yönlerine nasıl açık ipuçları bıraktığını yazmaktadır.

7 Temmuz 1930'da Conan Doyle aile bahçesinde elini göğsüne bastırmış bir şekilde bulundu. Hemen sonra kalp krizinden öldü, ve New Forest, Hampshire, İngiltere'de Minstead'deki kilise bahçesine gömüldü. Son sözlerini karısına söylemişti: "Sen harikasın." Mezar taşında şu sözler yazar

STEEL TRUE (YAMAN ÇELİK)

BLADE STRAIGHT (KESKİN BIÇAK)

ARTHUR CONAN DOYLE

ŞÖVALYE

VATANSEVER, DOKTOR VE EDEBİYATÇI

Londra'nın güneyinde Hindhead'de Conan Doyle'un inşa ettiği ev Undershaw'da hayat en az bir on yıl kadar daha devam etti; arkasından 1924'ten 2004'e kadar otel ve restoran olarak işletildi. Daha sonra bir müteahhit tarafından satın alındı; çevreciler ve Conan Doyle hayranları buranın korunması için savaşmaktadır. Ev şu an boş.

Doğu Sussex'te, Crowborough'daki Crowborough Cross'ta Sir Arthur Conan Doyle'un onuruna bir heykel dikildi. Sir Arthur burada 23 sene yaşamıştı. Edinburgh, İskoçya'da, Conan Doyle'un doğduğu eve yakın Picardy Sarayı'nda Sherlock Holmes'un da bir heykeli bulunmaktadır.

Arthur Conan Doyle Kitapları - Eserleri

  • Sherlock Holmes - Akıl Oyunlarının Gölgesinde
  • Sherlock Holmes - Suç Detayda Saklıdır
  • Sherlock Holmes - Şüphe Asla Uyumaz
  • Sherlock Holmes - Gerçekler Kanıt İster
  • Sherlock Holmes - Baskerville'lerin Köpeği
  • Korku Vadisi - Sherlock Holmes
  • Sherlock Holmes - Aklın Şüphesi Suçun Gerçeğidir
  • Tekinsiz Hikâyeler
  • Sherlock Holmes - Kuşku
  • Sherlock Holmes - Beyaz Birlik
  • Sherlock Holmes - Panik
  • Sherlock Holmes - Ölümün Sesi
  • Sherlock Holmes - Ölümle Randevu
  • Sherlock Holmes - Ölüm Oyunu
  • Sherlock Holmes - Dörtlerin İmzası
  • Sherlock Holmes - Gölge Oyunları
  • Sherlock Holmes - Peçeli Kiracı
  • Sherlock Holmes - Mazarin Elması
  • Sherlock Holmes - Kızıl Dosya
  • Sherlock Holmes - Seçme Hikâyeler
  • Sherlock Holmes - Bir Kimlik Vakası
  • Sherlock Holmes - Kanıt
  • Sherlock Holmes - Takip
  • Sherlock Holmes - Suç
  • Sherlock Holmes - Zümrüt Taç
  • Kayıp Dünya
  • Sherlock Holmes'un Maceraları
  • Sherlock Holmes'un Anıları
  • Sherlock Holmes - Gloria Scott Gemisi
  • Sherlock Holmes - Yarım Kalan Roman
  • Sherlock Holmes - Mavi Yakut
  • Sherlock Holmes - Üç Çatılı Ev
  • Sherlock Holmes - Ayaklı Suç Takvimi
  • Sherlock Holmes - Zehirleyen Günahlar
  • Sherlock Holmes - Savaşları Başlatan Şüphedir
  • Sherlock Holmes - Kaybolan Atın Sırrı
  • Sherlock Holmes - Tüm Hikayeleri
  • Sherlock Holmes - Tanık
  • Sherlock Holmes - Karanlık
  • Sherlock Holmes - Avcı
  • Sherlock Holmes - Tavşan Dudaklı Adam
  • Sherlock Holmes - Kusursuz Suç Yoktur
  • Sherlock Holmes - Bohemya’da Skandal
  • Sherlock Holmes - Kırmızı Gürgenler
  • Sherlock Holmes - İpucu
  • Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 1
  • Şehrin Ötesinde
  • Sherlock Holmes - Kızıl Saçlılar Kulübü
  • Sherlock Holmes - Şüphe
  • Vampir Öyküleri
  • Sherlock Holmes - Dans Eden Adamlar
  • Sherlock Holmes - Suçluların Suçlusu
  • Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 3
  • Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 2
  • Sherlock Holmes - Cinayet Sokağı
  • Sherlock Holmes - Esrarengiz Katil
  • Sherlock Holmes - İlk Macera
  • Sherlock Holmes - Son Olay
  • Sherlock Holmes - Ölüm Yolu
  • Sherlock Holmes - Ölüm Döşeğinde
  • Sherlock Holmes - Yaralı Yüz
  • Sherlock Holmes - Reigate Bulmacası
  • Sherlock Holmes - Matematik Dehasının Hikayesi
  • Sherlock Holmes - İz Peşinde
  • Sherlock Holmes - Sokaktaki Bir Deli
  • Sherlock Holmes - Korku Vadisi
  • Sherlock Holmes - Dörtlerin İmzası
  • Sherlock Holmes - Baskerville Laneti
  • Sherlock Holmes - Sarı Surat
  • Sherlock Holmes - Sırlar Okulu
  • Sherlock Holmes - Ölümcül Oyun
  • Sherlock Holmes - Esrarlı Ev
  • Sherlock Holmes - I.Cilt
  • Sherlock Holmes - Sussex Vampiri'nin Macerası
  • Sherlock Holmes - Bakır Renkli Kayın Ağaçları
  • Sherlock Holmes - Boş Ev
  • Sherlock Holmes - Ölüm Vadisi
  • Ölümcül İklim
  • Sisler Ülkesi
  • Dedektif Öyküleri
  • Sherlock Holmes - Abbey Çiftliği Olayı
  • Sherlock Holmes - II.Cilt
  • Sherlock Holmes - Toplu Öyküler
  • Sherlock Holmes - Görüşme Odası
  • Sherlock Holmes - Gece Yarısında Panik
  • Sherlock Holmes - Kuşkulu Delil
  • Sherlock Holmes - Sessiz Kurban
  • Sherlock Holmes - Karanlık Oda
  • Sherlock Holmes - Bitmeyen Şüphe
  • Sherlock Holmes - Böcek Avcısı
  • Sherlock Holmes - Unutulmayan Vakalar Kitabı
  • Sherlock Holmes - Perde Kapanıyor
  • Sherlock Holmes - Ölüm Yolcusu
  • Sherlock Holmes - Fısıltı
  • Sherlock Holmes - Gizemli Lanet
  • Sherlock Holmes - Şüpheli Tavırların İzinde
  • Sherlock Holmes - Görünen Gerçeklerin Ötesinde
  • Sherlock Holmes - Saklı Gerçeklerin Gölgesinde
  • Sherlock Holmes - Gizemli Suçların Peşinde
  • Sherlock Holmes - Esrarengiz Suçların Ardında
  • Sherlock Holmes - İntikam Melekleri
  • Sherlock Holmes - Aforizmalar
  • Sherlock Holmes - Oyun Başladı
  • Sherlock Holmes - Suç Uyanıyor
  • Sherlock Holmes - Düğünden Kaçan Gelin
  • Sherlock Holmes - Kayıp Antlaşma
  • Sherlock Holmes - Şüphenin İzinde
  • Sherlock Holmes - Bir Suçun Portresi
  • Sherlock Holmes - Gölge Koleksiyonu
  • Sherlock Holmes - Tuzak
  • Sherlock Holmes - Şeytan Ayağı
  • Sherlock Holmes - Altın Kelebek
  • Sherlock Holmes - Skandal
  • Sherlock Holmes'un Dönüşü
  • Sherlock Holmes - Son Görev
  • Şeytanla Pazarlık
  • Sherlock Holmes - Priory Okulu
  • Sherlock Holmes - Şöhretli Müşteri
  • Dünya'nın Çığlığı ve Moleküler Ayrıştırıcı
  • Sherlock Holmes'un Dava Defteri
  • Sherlock Holmes - III.Cilt
  • The Adventure of the Speckled Band and Other Stories of Sherlock Holmes
  • Sherlock Holmes - Akgürgenlerin Esrarı
  • Sherlock Holmes - Mühendisin Başparmağı
  • Sherlock Holmes - Boscombe Vadisinin Esrarı
  • Sir Nigel
  • Sherlock Holmes - Trendeki Ceset
  • Sherlock Holmes - Mezarlığın Sırrı
  • Sherlock Holmes - Tehlikeli Miras
  • Sherlock Holmes - Suçlularla Randevu
  • Sherlock Holmes - Gerçek Kanıt
  • Sherlock Holmes - Amansız Takip
  • Sherlock Holmes - Esrarengiz İpucu
  • Sherlock Holmes and the Sport of Kings
  • Sherlock Holmes - Bütün Romanlar
  • Sherlock Holmes and the Duke's Son
  • Sherlock Holmes - Maskeli Misafir
  • Sherlock Holmes - Borsa Katibi
  • Sherlock Holmes - Malikanenin Esrarı
  • Sherlock Holmes - Brook Sokağı Cinayeti
  • Sherlock Holmes - İntikamcının Peşinde
  • Sherlock Holmes - Kehribar Pipo
  • Sherlock Holmes'in Dönüşü 2
  • Sherlock Holmes Antolojisi
  • Sherlock Holmes - Kızıl Dosya
  • Sherlock Holmes - Şüphenin Ardındaki Gerçek
  • Sherlock Holmes - Cinayet Günlüğü
  • Sherlock Holmes - Duyulmayan Çığlık
  • Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 4
  • Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 5
  • Sherlock Holmes - Üçgen Çatılar
  • Sherlock Holmes - Sürünen Adam
  • Sherlock Holmes - İkinci Lekenin Esrarı
  • Sherlock Holmes - Karanlık Cinayetler
  • Sherlock Holmes - Suç Şehri
  • Sherlock Holmes - Gizli Görev
  • Baskervillelerin Köpeği - Zümrüt Taç
  • Sherlock Holmes - Short Stories
  • Sherlock Holmes - Geçmişin Karanlık Yüzü
  • Profesör Challenger’ın Tüm Maceraları
  • Sherlock Holmes - İlk Dava
  • Sherlock Holmes - Bozkırda Cinayet
  • Sherlock Holmes : Stage 2
  • Sherlock Holmes-Akıl mı? Cesaret mi?
  • Altın Gözlüğün Esrarı
  • Sherlock Holmes - Gözlerini Açık Tut
  • Sherlock Holmes - Suçluyu Uzakta Arama
  • Sherlock Holmes - Gerçekler Yanıltabilir
  • Sherlock Holmes - Kara Vaka
  • Sherlock Holmes - Kızıl Çember
  • Sherlock Holmes - Albayın Ölümü
  • Sherlock Holmes - Kanıt Peşinde
  • Sherlock Holmes - Gümüş Şimşek
  • Sherlock Holmes - Üç Öğrencinin Hikayesi
  • Sherlock Holmes-Beş Portakal Çekirdeği
  • Sherlock Holmes - Bisikletli Takip
  • Sherlock Holmes - Şüphe Varsa Asla Durma
  • Sherlock Holmes - Kırsalda Ölüm
  • Sherlock Holmes (Stage 3)
  • Sherlock Holmes - Uyarı
  • Sherlock Holmes - Manastır Okulu
  • Sherlock Holmes - Investigates
  • Sherlock Holmes - Thor Köprüsünde Cinayet
  • The Norwood Mystery
  • Sherlock Holmes'un Gölgeleri
  • Sherlock Holmes - Korkunun Gölgesinde
  • Sherlock Holmes - Kayıp Elmas
  • Sherlock Holmes - Asil Bekarın Gizemli Vakası
  • Sherlock Holmes - Moriarty ile Karşılaşma
  • Sherlock Holmes - Sessiz Ev
  • Sherlock Holmes - Altı Napolyon
  • Sherlock Holmes - Kayıp Gelin
  • Sherlock Holmes - Tepedeki Adam
  • Birlstone Faciası - Sherlock Holmes
  • Sherlock Holmes - Charles Augustus Milverton Vakası
  • Sherlock Holmes - Leydi Frances Carfax’ın Kayboluşu
  • Sherlock Holmes - Kara Peter
  • Sherlock Holmes - Aslan Yelesi
  • The Adventure of the Musgrave Ritual
  • Kabus Odası
  • Sherlock Holmes - Karanlık Köşk
  • Sherlock Holmes - Benekli Kordon
  • Visteriya – Locda Hadisə – Sherlock Holmes Macəraları
  • Kara Şato'nun Kontu
  • Dünya'nın Çığlığı
  • Ateşle Oynamak
  • Sherlock Holmes - Suç Maskesi Düşüyor
  • Sherlock Holmes - Kırmızı Sülük
  • Zehirli Dalga
  • Sherlock Holmes (5'li Set)
  • Nasıl Oldu
  • Sherlock Holmes Investigate
  • Sherlock Holmes Seçme Hikayeler, Cilt 1
  • Sherlock Holmes Seçme Hikayeler , Cilt 2
  • Sherlock Holmes Kayıp Gelin
  • Sherlock Holmes Seri (5 Kitap Takım)
  • The Berly Coronet
  • Sherlock Holmes - Son Dava
  • Meşhur Müşteri Sherlock Holmes
  • Gümüş Şimşek
  • Mavi Yakutun Sırrı
  • Charles Augustus Milverton Vakası
  • İkinci Lekenin Esrarı
  • Sussex Vampiri
  • Moriarty İle Karşılaşma
  • Sherlock Holmes and the Mystery of Boscombe Pool
  • Sherlock Holmes Serisi Kutulu Set
  • Çocuklar için Sherlock Holmes-Boş Ev
  • Spiritüalizmin Tarihi
  • The Adventure of the Three Garridebs
  • The Retired Colourman
  • The Adventure of The Greek Interpreter
  • Sherlock Holmes
  • The Case of Lady Sannox
  • The Adventure of Shoscombe Old Place
  • Tor Körpüsünün Sirri
  • The Adventure of Wisteria Lodge
  • The Adventure of the Norwood Builder: No. 30
  • The Adventure of the Bruce-Partington Plans
  • Tepedeki Adam
  • The Tragedy of the Korosko
  • Sherlock Holmes'un Anıları
  • The Final Problem and Other Stories
  • Sherlock Holmes Dörtlerin İşareti
  • Sherlock Holmes Baskervillelerin Köpeği
  • Sherlock Holmes Korku Vadisi
  • Sherlock Holmes’un Maceraları
  • Sherlock Holmes’un Anıları
  • Son Selam

Arthur Conan Doyle Alıntıları - Sözleri

  • " Ama sanırım ülkenin bu taraflarını başka birisi yaratmış. Hiçbir şey yerli yerinde değil. Suyu ve ağaçları unutmuşlar. " (Sherlock Holmes - Gizemli Suçların Peşinde)
  • ..... çünkü erdemli Tüm insanlar çoktan yataklarına çekilmiş durumda!... (Sherlock Holmes - Şüphe Asla Uyumaz)
  • Dünya yalnızca bir zalimlikten ibaret. (Sherlock Holmes - Fısıltı)
  • Bir ipucu ne kadar sıra dışı ve tuhaf görünüyorsa üzerine gidilmeyi o kadar hak ediyor demektir. (Baskervillelerin Köpeği - Zümrüt Taç)
  • "Her insan hata yapabilir, en azından kimse sizi duygusuz bir suçlu olmakla suçlayamaz. (Sherlock Holmes - Altı Napolyon)
  • Suç ne kadar büyükse Ardındaki amaç da o kadar belirgin olur . (Sherlock Holmes - Unutulmayan Vakalar Kitabı)
  • “Tüm kederli ve kalbi kırık kahramanlar gibi karanlıkta kaybolup gittim.” (Kayıp Dünya)
  • Fakat hayat her zaman önceden planlanan tarzda yürümeyebiliyor. (Sherlock Holmes - Borsa Katibi)
  • Eğer adalet diye bir şey yoksa, bu dünya kötü bir şakadan ibaret demektir (Sherlock Holmes - Peçeli Kiracı)
  • Bütün büyük kâşifler aynı kuşkuyla karşılanmıştır. Aptallardan oluşan bir neslin kendinden emin yığınları. (Kayıp Dünya)
  • “Büyük bir zihin için hiçbir şey küçük değildir.” (Sherlock Holmes Antolojisi)
  • Büyük gerçekler önüne serildiğinde onları anlamanıza yardım etmek için ne sezginiz ne de hayal gücünüz vardır. Tek yapabildiğiniz şey bilimine yeni alanlar açmak için hayatinı riske eden adamlara çamur atmaktır. Peygamberlere eziyet ettiniz! Galileo! Darwin ve ben ... (Kayıp Dünya)
  • Gerçeğin en kötüsü bile şüpheden iyidir. (Sherlock Holmes - Tavşan Dudaklı Adam)
  • Suç ne kadar büyükse, ardındaki amaç da genellikle o kadar belirgin olur. (Sherlock Holmes - Bir Kimlik Vakası)
  • Ben olsam asla evlenmezdim, evlenmek muhakeme yeteneğini elinden alabilir insanın. (Sherlock Holmes - Kanıt)
  • Hiçbir ceza Tanrının verdiği kadar ağır değildir. (Sherlock Holmes - Gizemli Lanet)
  • "Ah, Dr. Watson, dünya korkunç bir yer!" (Sherlock Holmes - Peçeli Kiracı)
  • Beşer mutlaka şaşar. Akıllı insan odur ki hatasının farkına vararak telafi etmeye gayret eder. (Sherlock Holmes - Bütün Hikayeleri 4)
  • Her olay bir sonrakinin girizgâhı gibi ve bir kere çözüldükten sonra aktörler oldukça yoğun hayatlarımızdan çıkıyorlar. (Sherlock Holmes - Şüphenin İzinde)
  • "Seyahatler birbirini seven iki insanın buluşmasıyla sona erer." (Sherlock Holmes - Fısıltı)

Yorum Yaz