Satır Arası Hikayeler - Serdar Tuncer Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap

Satır Arası Hikayeler kimin eseri? Satır Arası Hikayeler kitabının yazarı kimdir? Satır Arası Hikayeler konusu ve anafikri nedir? Satır Arası Hikayeler kitabı ne anlatıyor? Satır Arası Hikayeler PDF indirme linki var mı? Satır Arası Hikayeler kitabının yazarı Serdar Tuncer kimdir? İşte Satır Arası Hikayeler kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi

Yazar: Serdar Tuncer

Yayın Evi: Eşik Yayınları

İSBN: 9786055455286

Sayfa Sayısı: 136

Satır Arası Hikayeler Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Yazarın sübjektif algısına yaslanan modern edebiyat her ne kadar dışlasa da, sohbetlerde, toplantılarda yeri geldiğinde söz arasına sıkıştırılıveren hikayeler hâlâ bunlar. Binbir kılığa sokulup yeniden üretilse de anlatılan yine bu hikayeler...

Serdar Tuncer, Satır Arası Hikayelerde yüzyıllardır anlatılan, her anlatılışta yeniden canlanan ve bir hikmete, bir inceliğe can katan eski hikayelerimizden bir demet sunuyor. Yani kıymetli bir mirası bugünlere taşıyor. Kimi kalın ciltli kitapların sayfaları arasında saklanmış, kimi dilden dile asırlardır dolaşagelen hikayeleri güzel bir üslupla yeniden anlatıyor.

Okuyucu bu kitapta anne yemeği gibi eskilerde kalan bir tadı hatırlayacak. Zaman ne kadar değişirse değişsin, vezir olmanın adam olmaya yetmediğini bir kez daha görecek. Kimsenin yaptığının yanına kâr kalmadığını, bir böceğin bile sebepsiz yaratılmadığını, her işte bir hayır olduğunu, cömertliği, kahramanlığı, incitmemeyi efsunlu bir dil bu kitapta kalbine fısıldayacak.

Satır Arası Hikayeler Alıntıları - Sözleri

  • Yorulanın işi kolay; kendine biraz vakit ayırır, dinlenir. Ya kendinden yorulan neylesin?..
  • Sözsüz konuşabilmek güzel şey olsa gerektir. Susmak ve anlamak, susarak anlatmak güzel şey. Kelimeler elbette konuşabilmemiz için var. Ama sükûtun bir ihtişamı yok mu sizce de?
  • Bütün şartlar aynı olmasına rağmen üsluptaki farklılık neticeyi nasıl da değiştiriyor değil mi? Bir düşünün, çok kolay elde edebileceğimiz halde istemeyi bilmediğimiz için nelerden mahrum kalmışızdır. İstemeyi bilmek çetin mesele...
  • Gönül neyi severse güzel odur...
  • Aşık yakınlık ister, ülfet ister, vuslat ister sevgiliden. Yakınlık sabır ister, olgunluk ister, tahammül ister aşıktan...
  • Gönül neyi severse güzel odur.
  • Vezir olmanın adam olmaya yetmediğini hikayelerden öğrendik, kimsenin yaptığının yanına kar kalmayacağını, bir böceğin bile sebepsiz yaratılmadığını, her işte bir hayır olduğunu, sevmeyi, sevilmeyi, cömertliği, kahramanlığı, saygıyı, adam olmayı, incitmemeyi, hatta 'insan' olmayı hikayelerden öğrendik.
  • Gönül neyi severse güzel odur.
  • Gönül çalamazsan aşkın sazını Ne perdeye dokun ne teli incit...
  • Hani ey gül gülerek geldiği demler şimdi Ağlarım yâdıma geldikçe gülüştüklerimiz. Mâhir
  • Aşık susarsa, arif konuşursa helak olur.

Satır Arası Hikayeler İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Gönül neyi severse güzel odur.: Bir insan evladının ses tonu bu kadar güzel olabilir mi Rabbim, dedirten güzel yürekli insan yazar/Serdar-Tuncer Her dinlediğimde keyif aldığım.. dinlemeye doyamadığım "Âşık hiç yanlız kalır mı hafız. yar çıksa kapıdan hasreti girer, hayali girer içeri... https://www.youtube.com/watch?v=jur-6aOb4cc Çaresizseniz, çare sizsiniz. gonderi/143138215 Serdar Tuncer, Satır Arası Hikayelerde yüzyıllardır anlatılan, her anlatılışta yeniden canlanan ve bir hikmete, bir inceliğe can katan eski hikayelerimizden bir demet sunuyor. Yani kıymetli bir mirası bugünlere taşıyor. Kimi kalın ciltli kitapların sayfaları arasında saklanmış, kimi dilden dile asırlardır dolaşagelen hikayeleri güzel bir üslupla yeniden anlatıyor. yazar/Serdar-Tuncer (Şahika)

Serdar Tuncer acaba Mahmut Tuncer ile Akraba Mı?: Serdar Tuncer'in yazmış oldugu ve benimde 13 veyahut 14 yasimda okumus oldugum birden fazla hikayenin anlatildigi kitap. Hikayeleri her yaştan insana hitap ediyor, hikaye kitabindan ne cikabilir ki demeden okuyabileceginiz bir kitap kesinlikle.. Bir cok ogutler veren, dogruyu yanlisi kafanizda cizebilmenizi saglayan bir eserdir. Bir ara bu adami Mahmut Tuncer ile karistirmiyor degildim :D Tavsiyemdir (Mustafa Emirhan Parlak)

Hikmetli hikayeler: Serdar Tuncer'in çeşitli hikayelerden derlediği, içerisinde tam 22 hikmetli hikayenin bulunduğu bir kitap. Çoğu bildiğim hikayelerdi fakat bir kitapta toplanmış olması gayet güzel. Keyifli okumalar. (Çilem)

Satır Arası Hikayeler PDF indirme linki var mı?

Serdar Tuncer - Satır Arası Hikayeler kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Satır Arası Hikayeler PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Serdar Tuncer Kimdir?

16 Ağustos 1978 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Lise son sınıfa giderken radyo programlarına, üniversite hazırlık günlerinde Televizyon programlarına başladı. "Üç Nokta" isimli programıyla gönlünden geldiğince muhabbet etti. Sokaktaki adama "siz var mısınız? var olduğunuza bir deliliniz var mı?" gibi ilginç sorular sordu. Kimi zaman susmadan konuştu, kimi zaman 1.5 saat boyunca hiç konuşmadan anlatarak televizyonculuk kalıplarını ters yüz eden programlar yaptı.

İlk şiir kitabı “Sen İstanbul Kokardın” 1997 yılında yayımlandı, ikinci şiir kitabı “Aynalar” 2003 yılında.. “Satır Arası Hikayeler” kitabı ise 2005 yılında yayınlandı. Kanal a televizyonunda yayınlanan “Gecede Bir Gün” Programı 2005 yılının en iyi tv kültür sanat programı seçildi.

Yaklaşık üç yıl Kanal A'da "Yıldızdan Mahyalar" isimli programı sundu. 2007 yılında Kanal 1'de yayınlanan "Türkiye'de ve Avrupa'da Ramazan" isimli programla izleyici karşısına çıktı.

2008, 2009, 2010 ve 2011 Ramazanlarında Topkapı Sarayından canlı olarak sunduğu TRT1 İftar programıyla çaysız ama çay tadında muhabbet etti. TRT Haber'de "Yeni Şeyler Söylemek Lazım" programını Uğur ışılak'la birlikte sundu. Halen Radyo 15'te Yitik Hazine isimli programı hazırlayıp sundu. Nasıl yetiştirdiğini anlamadığımız bir şekilde çeşitli programlar dolayısıyla dünyayı geziyor, şiir okuyor, muhabbet ediyor..

Serdar Tuncer Kitapları - Eserleri

  • Delilim Yok Kalbimden Başka
  • Satır Arası Hikayeler
  • Sermayem Yok Derdimden Başka
  • Hiçbir Zaman Hiçbir Şey

Serdar Tuncer Alıntıları - Sözleri

  • "İncitmeyecek ve incinmeyecek olgunluğa erebilen bir gönül şiir değilse nedir?" (Hiçbir Zaman Hiçbir Şey)
  • Ve delilim yok kalbimden başka. (Delilim Yok Kalbimden Başka)
  • 'Allah bir kulunu sevmeyi murad etti mi onu sevdikleriyle buluşturuyor.' (Sermayem Yok Derdimden Başka)
  • Gönül neyi severse güzel odur. (Satır Arası Hikayeler)
  • Hani ey gül gülerek geldiği demler şimdi Ağlarım yâdıma geldikçe gülüştüklerimiz. Mâhir (Satır Arası Hikayeler)
  • Bir sarı çiçek bulmalı şimdi. Oturup başına bir türkü söylemeli : " Ben bağrımı toprak sandım taş imiş Meğer taşa tohum ekilmez imiş. " Bir sarı çiçek olmalı şimdi. Başında türkü söyleyen adama dönüp bir şiir okumalı : " Taş taş değildir bağrındır taş senin Nereni nasıl yaksın söyle bu ateş senin." (Delilim Yok Kalbimden Başka)
  • "Kim neye layıksa onu buluyor nihayetinde, herkese layık olduğu mübarek olsun." (Hiçbir Zaman Hiçbir Şey)
  • 'yokluk, yardan gayrısını aradan çıkarmakla başlar.' (Sermayem Yok Derdimden Başka)
  • “ Duymak kalbi olanların işi... Kulağı olanlar işittim zannediyor sadece.” (Delilim Yok Kalbimden Başka)
  • Aşık yakınlık ister, ülfet ister, vuslat ister sevgiliden. Yakınlık sabır ister, olgunluk ister, tahammül ister aşıktan... (Satır Arası Hikayeler)
  • Gönül neyi severse güzel odur... (Satır Arası Hikayeler)
  • Vezir olmanın adam olmaya yetmediğini hikayelerden öğrendik, kimsenin yaptığının yanına kar kalmayacağını, bir böceğin bile sebepsiz yaratılmadığını, her işte bir hayır olduğunu, sevmeyi, sevilmeyi, cömertliği, kahramanlığı, saygıyı, adam olmayı, incitmemeyi, hatta 'insan' olmayı hikayelerden öğrendik. (Satır Arası Hikayeler)
  • Olmanın bilgisi kitaplarda vardır ama kendisi olanla hemhal olmadan ele geçmez. hal sirayet eder demişler. derdin ne ise, ona sahip olanlarla beraber ol ki derman bulasın. eşkıya olmak istiyorsan evliya eşiğinde tüketme ömrünü, velayet derdine düsmüşsen kendi kalbine eşkiyalık eyleme ! Kişi sevdiğinin kederinden pay alırmış, hemderdini öyle bir sev ki derman senin olmamaya utansın ! (Sermayem Yok Derdimden Başka)
  • “Kalbi doğru olmayanın imanı, dili doğru olmayanın kalbi doğru olmaz.” (Delilim Yok Kalbimden Başka)
  • Bütün şartlar aynı olmasına rağmen üsluptaki farklılık neticeyi nasıl da değiştiriyor değil mi? Bir düşünün, çok kolay elde edebileceğimiz halde istemeyi bilmediğimiz için nelerden mahrum kalmışızdır. İstemeyi bilmek çetin mesele... (Satır Arası Hikayeler)
  • Gönül neyi severse güzel odur. (Satır Arası Hikayeler)
  • Kalbime saklanıyorum, yoruldukça gündemin keşmekeşinden. (Delilim Yok Kalbimden Başka)
  • Herkes bir başkasının sağırı. Herkes kendisine benzemeyenin körü. (Hiçbir Zaman Hiçbir Şey)
  • 'her yola çıkan menzile varamaz belki ama unutma ki yola çıkmadan da menzile varılmaz.' (Sermayem Yok Derdimden Başka)
  • Aşık susarsa, arif konuşursa helak olur. (Satır Arası Hikayeler)