diorex
sampiyon

Rastlantı - Nazlı Ozan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Rastlantı kimin eseri? Rastlantı kitabının yazarı kimdir? Rastlantı konusu ve anafikri nedir? Rastlantı kitabı ne anlatıyor? Rastlantı PDF indirme linki var mı? Rastlantı kitabının yazarı Nazlı Ozan kimdir? İşte Rastlantı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

  • 21.06.2023 08:00
Rastlantı - Nazlı Ozan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Nazlı Ozan

Tasarımcı: Gamze Aydeniz

Orijinal Adı: Rastlantı — Aşk-ı İtalyano

Yayın Evi: Olimpos Yayınları

İSBN: 9786059176293

Sayfa Sayısı: 376

Rastlantı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Bazı yolculuklar sizi aşka götürür...

"Aşkın gelişi, aklın gidişidir."

Acaba gerçekten öyle midir? Ya da bir dil bir insan, iki dil... Ah, neyse boş verin şimdi dili falan! Burada asıl önemli olan, aşkın dili!

Neşeli, sevimli, az biraz inatçı, ama yeri gelince masum bir kedi olan Aslı Karahan ile Roma'yı fethetmeye hazır mısınız? Yalnız, çapkın İtalyanların, aşk dolu kahkahaların ve enfes lezzetlerin de eşlik edeceği bu yolculuk için sizi baştan uyarıyorum. Kemerlerinizi sakıca bağlayın ve yanınızda oturan yol arkadaşınıza dikkatlice bakın!

Belki siz de Aslı gibi hayatınızın aşkıyla, hiç ummadığınız bir yerde ve kesinlikle kimseye anlatmak istemeyeceğiniz bir şekilde tanışabilirsiniz. Kim bilir?

Pekâlâ, hazır mıyız? O hâlde "Rastlantı" kalkışa hazır...

Rastlantı Alıntıları - Sözleri

  • "Bugünden itibaren kolundaki saate her baktığında, zama­nın sadece birbirimiz için akacağını aklından çıkarma. Senin bütün saniyelerin ben, benim de tüm saliselerim bundan sonra sensin."
  • "Düşlerinizi küçümseyen insanlardan uzak durun. Küçük insanlar bunu hep yaparlar, oysa büyük insanlar, büyük düşlerinizi gerçekleştirebileceğinize inanmanızı sağlarlar. ”
  • “Binlerce kilometrelik bir yolculuk bile,tek bir adımla başlamak zorundadır.” -Lao Tzu
  • “..Aşk, küçük aşkları azaltıp büyükleri artırır; tıpkı rüzgârın mumları söndürüp ateşi tutuşturması gibi.." - La Rochefould
  • Aşk, küçük aşkları azaltıp büyükleri artırır; tıpkı rüz­gârın mumları söndürüp ateşi tutuşturması gibi.
  • “Aşkın gelişi, aklın gidişidir."
  • “Aşkın gelişi,aklın gidişidir.” -Antonine Bret
  • "Aşkın gelişi, aklın gidişidir." Antonine Bret
  • Amore e cieco; "Aşkın gözü kördür."
  • "..Belki de aile olmanın en güzel yanı buydu; ne olursa olsun pamuk ipliğine bağlı olan yaşamımızda tek bir söz, tek bir bakış ve tek bir dokunuşla kolay kolay kopamayan sımsıkı bağlar inşa etmek.."

Rastlantı İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Hayallerinin peşinden koşan bir kızın yaşadıklarını okumak en fazla bu kadar keyif verebilirdi herhalde. Rastlantı, yazarın ilk kitabı olmasına rağmen ustaca yazılmış. Yazar, mutlaka yeni kitaplar yazıp okurları mutlu etmeli. Bu kitabı bizlerle buluşturan herkesin, okurların ve Nazlı Ozan'ın ruhuna, hayallerine ve en büyük gerçek olan yüreğine sağlık. (Beyza Metin)

Raslantı || Nazlı Ozan (Kitap Yorumu) .... Herkese merhabalar! Bugün post geç geldi farkındayım. Biliyorsunuz ben de öğrenciyim,üstelik sınav haftam yaklaştı. Büyük ihtimalle sınav haftası post atamayacağım. Şimdiden haber vereyim dedim. Açıklamalarımı yaptığıma göre yoruma geçebiliriz artık . ... Romantik komedi tarzında yazılan kitaplarda genel konuyu baştan çözüyorsunuz zaten. Genel kalıp aynı çünkü. Daha kitabın başından kim kiminle zıt düşecek,kim kime aşık olacak tahmin etmek zor olmuyor. Hal böyle olunca, kitapların iyi veya kötü kategorize edilişini yazarın anlatımı belirliyor biraz. Nazlı Ozan'ın bu konuda başarılı olduğunu düşünüyorum. Nazlı Ozan'ı watpad platformunda okuyordum. Orada okuduğum kitabı Plaza Kızları'ydı. O kitabi beğendiğim için Raslantı kitabını aldım. Beklentilerimi çok karşıladığını söyleyemeyeceğim.Kesinlikle tercihim Plaza Kızları. Neyse Raslantı'yı okuyalı uzun bir zaman oldu. Ama hatırladığım kadarı ile asla kadını rencide edecek veya erkek karakterin,kadın karakteri bastıracak hareketlerde bulunmadığını hatırlıyorum. Bu çok önemli bir faktör benim için. Onun dışında romantik komedi severlere hitap edeceğini düşünüyorum. Tahmin edersiniz ki çoğu kitapta karşılaştığınız olaylar veya diyaloglar birebir aynı olmasa da benzer oluyor, bu sebeple;kesin alın, şiddetle okuyun diye tavsiye edemem. Ancak,kitap okuma isteğiniz kaçmış ve eğlenceli,kafa dağıtacak bir kitap arıyorsanız bir bakabilirsiniz derim. Herkse mutlu ve bol kitaplı günler dilerim. Hoşçakalın! ..... (Bilge)

Dün akşam kitaplığın karşısına geçtim, hangi eseri okusam diye düşünürken birden gözüme Nazlı OZAN takıldı. Kitabı aldım elime içinde birde ne göreyim. Bir kart var ve okuyunca gülümsedim. Yazarlar eserleri imzaladiğında ne yazdılar diye bakmıyorum. Okumaya karar verdiğimde bakıyorum. Sabah okumaya başladım. Gerçekten güzel bir esermiş. Sayfaları çevirdikçe yazılanlara gülümsüyorum. :) ♡♥♡ Nazlıcım emegine yuregine saglik eserin mukemmeldi. Aslı & Roberto ve Angela & Enrico (Junior Rossi :) ) yi çook özleyeceğim. ♡♥♡ (Nursemin Doğan)

Rastlantı PDF indirme linki var mı?

Nazlı Ozan - Rastlantı kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Rastlantı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Nazlı Ozan Kimdir?

Nazlı Ozan Kitapları - Eserleri

  • Rastlantı
  • Plaza Kızları
  • Derin Ateş

Nazlı Ozan Alıntıları - Sözleri

  • “Aşk da tıpkı gül gibiydi; önce insanı dikeniyle tanıştırıyor ama sonra kokusuna âşık ediyordu.” (Derin Ateş)
  • “Belki de fırtınalı bir akşam ile yıldızlı bir gece arasındaki zamanda hiç beklenmedik şeylere hazırlıklı olmak gerekti.” (Plaza Kızları)
  • Aptalca hayaller peşinde koşmayan bir kalp gösterin, Ben de size mutlu bir insan göstereyim. (Ölü Ozanlar Derneği) (Derin Ateş)
  • “Devasa yatağın bir köşesinde adeta terk edilmiş bir kedi yavrusu gibi uzanmış ve ona yuva olmasını istediği sevgi dolu kalbe, hiçbir zaman kavuşamayacağını düşünüyordu.” (Derin Ateş)
  • Hayat geriye doğru anlaşılabilir, ancak ileri doğru yaşanır. (Plaza Kızları)
  • “Her şeyden ve herkesten nefret ediyordu. Bağıran, kıran, döken, aldatan tüm herkesten...” (Plaza Kızları)
  • "..Belki de aile olmanın en güzel yanı buydu; ne olursa olsun pamuk ipliğine bağlı olan yaşamımızda tek bir söz, tek bir bakış ve tek bir dokunuşla kolay kolay kopamayan sımsıkı bağlar inşa etmek.." (Rastlantı)
  • "Bugünden itibaren kolundaki saate her baktığında, zama­nın sadece birbirimiz için akacağını aklından çıkarma. Senin bütün saniyelerin ben, benim de tüm saliselerim bundan sonra sensin." (Rastlantı)
  • "Düşlerinizi küçümseyen insanlardan uzak durun. Küçük insanlar bunu hep yaparlar, oysa büyük insanlar, büyük düşlerinizi gerçekleştirebileceğinize inanmanızı sağlarlar. ” (Rastlantı)
  • “Aşkın gelişi, aklın gidişidir." (Rastlantı)
  • 'Hayır, hissettikleri yüzünden değildi bu çaresizlik. O sadece böyle güçlü bir duyguyu bir daha yaşayamayacağı için korkuyordu.' (Derin Ateş)
  • Gökkuşağına ulaşmak istiyorsan yağmura katlanmak zorundasın (Plaza Kızları)
  • Öfkeliysen konuş; göreceksin, hayatında yaptığına pişman olduğun en iyi konuşma olacak. (Plaza Kızları)
  • “Zaman en iyi yazardır. Her zaman en mükemmel sonu yazar.” (Derin Ateş)
  • Birkaç dakikalık zorunlu molanın ardından yoluna devam etse de bulunduğu durumun farkına varmak Derin’in cesaretini kırmıştı. Bakışlarını korkuyla yola çevirdi. Buradan nasıl kurtulacaktı? Belki de yürümek iyi bir fikir değildi. Acaba otostop… Sadece birkaç saniye için gözüne cazip bir fikirmiş gibi gelen bu düşünceden, yanından hızla geçen kamyonun güçlü kornasıyla vazgeçti. Havalı korna onu öyle tedirgin etmişti ki panikle geriye kaçtı. Sanki bir an yer, ayaklarının altından çekilir gibi olmuştu. Derin korkmaya başlamıştı. Keşke… Dilinin ucuna gelen sözleri yutarak hızlı hızlı nefesler vermeye devam etti. Sinirleri boşalmıştı. Ne yazık ki yaşadığı coğrafyada gecenin bir yarısı yalnız bir kadın olarak korkacağı bir sürü şey vardı. Her gün okuduğu haberlerin belleğinde bıraktığı izler aklına geldikçe iyice endişeleniyordu. Normalde ona huzur veren gece, şu an onu o kadar çok tedirgin etmişti ki… Öyle ya, yolların ve insanların tekinsizliği en çok da böyle anlarda ortaya çıkardı zaten. Eğitimli ya da eğitimsiz her iki şekilde de bu coğrafyada kadın olmak çok zordu ve konu ne olursa olsun hep kendini ifade etmek, açıklamak zorunda kalıyordun. #nazlıozan #derinateş #okuyorum #kitapalıntısı (Derin Ateş)
  • Yapman gereken tek şey kalbinin sesini dinlemek. Eminim ona kulak verdiğin an o sana doğru yolu gösterecektir. (Derin Ateş)
  • Beni sev ya da benden nefret et, ikisi de benim yararıma. Seversen hep kalbinde olurum; nefret edersen hep aklında. (Plaza Kızları)
  • “Beni sev ya da benden nefret et, ikisi de benim yararıma. Seversen hep kalbinde olurum; nefret edersen hep aklında.” (Plaza Kızları)
  • Amore e cieco; "Aşkın gözü kördür." (Rastlantı)
  • “Aşk da tıpkı bir gül gibiydi; önce insanı dikeniyle tanıştırıyor ama sonra kokusuna âşık ediyordu.” (Derin Ateş)

Yorum Yaz