Rağmenciler - Mümin Sekman Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Rağmenciler kimin eseri? Rağmenciler kitabının yazarı kimdir? Rağmenciler konusu ve anafikri nedir? Rağmenciler kitabı ne anlatıyor? Rağmenciler kitabının yazarı Mümin Sekman kimdir? İşte Rağmenciler kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
Kitap Künyesi
Yazar: Mümin Sekman
Yayın Evi: Alfa Yayıncılık
İSBN: 9786254494505
Sayfa Sayısı: 232
Rağmenciler Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Hayatta iki türlü insan vardır: saydıcılar ve rağmenciler.
Saydıcılar; şartlar daha farklı olsaydı, elinde daha iyi imkan olsaydı, başka biri olarak doğsaydı neler yapabileceğini anlatır. Saydıcıların söylenme sebebi, rağmencilerin başarı nedenidir.
Rağmenciler kayıtsız ve şartsız mücadele insanıdır. “Yapamazsın” diyenlere rağmen, kendi korkularına rağmen, engelleyen ailelere rağmen, duyarsız eşlere rağmen, ayrımcılığa rağmen, yöneticilere rağmen, yoksulluğa rağmen buz kıran gemisi gibi ilerler.
Bu kitap rağmenci karakter ve kafa yapısını anlatıyor. Acıyı akılla işleyenlerin, zorluklara göğüs gerenlerin, yedi kez düşse de
sırtı yere gelmeyenlerin hikâyeleri var.
Yazar kritik bir sorunun peşinde: Mücadeleci insanlar, hayatın en acımasız zorluklarıyla nasıl başa çıkıyor? Dirençli, dayanıklı, yılmayan insanların zihni nasıl çalışır?
Hayat üniversitesi, zorluklarla mücadele fakültesi, azmin zaferi anabilim dalından dersler alacaksınız.
Hepimiz biraz rağmenciyiz. Siz nelere rağmen başardınız?
İleri doğru koşarken sizi geriye çeken eller kimindi?
Herkese ve her şeye rağmen tek bir hayalin peşindeyseniz, bu kitap sizin için. Kötü günlerde ruhunuzu yükseltip, size kim olduğunuzu hatırlatacak.
Destek göremeyenler. Kendi göbeğini kesenler.
Boyun eğmeyenler. Rağmenciler. Bu kitapta birleşin! “Yapamazsın” diyenlerden başka kaybedecek kimseniz yok.
Dünyayı ne kapitalizm kurtaracak ne de sosyalizm, tek kurtuluş yolu var: Rağmenizm!
Rağmenciler Alıntıları - Sözleri
- Dış dünya canımı yaktıkça, iç dünyama bir sığınak yaptım.
- İnsan olarak görevimiz bir gün öleceğimize göre değil, hiç ama hiç ölmeyeceğimize göre yaşamak ve çalışmaktır.
- Yerinde sayanlar yürüyenlerden daha çok gürültü çıkarır
- “Mutluluk insanı tatlı yapar. Başarı ışıltılı. Zorluklar güçlü. Hüzün insanı insan yapar. Yenilgi mütevazı. Tanrı’ya ‘neden ben?’ diye sormayın.”
- Başaranlar bahane bulmakta başarısız olan insanlardır.
- Okudukça, içsel sığınağıma bilgiyle yığınak yaptım.
- Büyük kahramanlarımdan Muhammed Ali, 70lerde kendisine “Kaç mekik çekiyorsun?” diye sorulduğunda harika bir yanıt vermişti: “Çektiğim mekikleri canım yanana kadar saymam. Acıyı hissedince saymaya başlarım. Çünkü sadece o andan itibaren çektiğim mekikler sayılır.”
- Neyin imkansız olduğunu söylemek zordur, çünkü dünün hayali, bugünün ümidi, yarının gerçeğidir.
- Ne demiş stoik bilgiler? İnsan düşüncesizliģi yüzünden, alnında yazandan daha fazla acı çeker.
- Siz hiç doģduğu coğrafyaya kızan bir kuş, sürekli yataģına söylenen nehir gördünüz mü ? Varoluş coğrafyasına sitem etmez.
- Bir yandan kendimizi geliştirmeyip "olduğumuz gibi" kalmak istiyoruz, diğer yandan "mümkün olan en iyi hayatı" yaşamayı bekliyoruz.
- "Yaşamın güçlükleri insanı ezecek zalim bir kader olsun diye değil, meydan okuma olsun diye gönderilir. " Dr. Sam Roberts
- İnsan zorlanmaktan zevk aldığı yerden yükselir.
- Hayatımız üzerindeki kontrol noktamız, olayları karşılama şeklimizdir.
- “ Dış dünya canımı yaktıkça , iç dünyama bir sığınak yaptım .”
Rağmenciler İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Kitap harika bir kişisel gelişim kitabı. Sindire sindire okumak için bir çok yeri iki üç kere okudum. Kitapta altını çizdiğim not aldığım yer sayısı bir hayli fazla. Hepsini alıntı yapmaya kalsam çok vaktimi alır ancak ara ara alıntılar yapıp kendime hatırlatmak istiyorum. Kitaba gelecek olursak; hayatı rağmenlerine rağmen ( ! ) nasıl başarı hikayeleri ile doğurabileceğini ve bunların çok güzel yaşanmış örneklerini anlatıyor. Ayrıca hayatı olsaydı, etseydi gibi kalıplarla mı yaşıyorsun yoksa bir çok eksiklik ve zorluğa rağmen mi yaşıyorsun bunu sorgulatıyor. Motivasyon üzerine bana kalırsa iyi anektodlar mevcut. Okunmalı. Okutulmalı. (Serdar Devrim)
Ben, sevgili yazar Mümin Sekman'ın kitaplarını okumayı ayrı seviyorum. Rağmenciler kitabını da çok beğenerek okudum. ️ Bir kişisel gelişim kitabı olmasına rağmen ki bazı kişisel gelişim kitapları okurken insanı ne yazık ki bayabiliyor, -bu kitap-, okurken sizi asla sıkmıyor. ️ Gayet akıcı, sade, içten bir anlatımı olmakla beraber aynı zamanda, sarsıcı! ️ Yazarımız bu kitapta: İnsanları, "rağmenciler" ve "saydıcılar" olmak üzere 2 gruba ayırmış. Ve biz okurlara, ikisi arasında ki farkı; örnekler ve hikâyeler yoluyla anlatmış. Başarılı bir insan olabilmenin püf noktalarını vermiş. ️ Ve verirken, sorular da sorarak, iç dünyamıza yönelmemizi sağlamış. ️ Yazar, altı çizilesi cümlelerle kaplı bir kitap daha ortaya koymuş ki zaten bu kitapta, vurgulanması gereken yerlerin altı, biz okurlara çizilerek sunulmuş. Bu da kitaba ekstra bir güzellik katmış. ️ Kısacası; tam bir başucu kitabı olmuş. Kesinlikle tavsiye ederim. Sevgiler... ️ (Dudu)
Rağmenciler: Çok dolu çok besleyici bir kitap. Keyifle okudum. “Her şey seninle başlar, seninle biter” …”Nerede ne zaman akıllıca vazgeçmek, Nerede ne zaman azimle zorlamak gerektiğini bir Rağmencibilir” (1kitapbinnefess)
Kitabın Yazarı Mümin Sekman Kimdir?
Mümin Sekman kişisel gelişim ve sosyal başarı türünde kitapların yazarıdır.
Sıfırdan zirveye çıkanların başarı öykülerinin anlatıldığı İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri kitap dizisinin danışmanlığını yapmaktadır.
İstanbulda doğan yazar, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi ama hukuk alanında hiç kariyer yapmadı. Başarılı insanları inceleyip, nasıl başardıklarını analiz edip, başarılı olmak isteyenlere anlatmayı meslek ve misyon olarak seçti. Başarı öğrenilebilir düşüncesini yaygınlaştırmaya çalıştı.
Bir dönem Çocuklar Duymasın dizisinin senaryo danışmanlığını da yapan yazar, Kişisel Gelişim Merkezinin (Kigem.com) kurucusudur. Kigem.com Türkiyenin kişisel gelişim içerikli ilk internet sitesidir ve Türkiyede Beyin Haftası kutlamalarını yürütmektedir.
Türkiyede kişisel gelişim uzmanı titrini kullanan ilk kişi olan Sekman, Londra merkezli The Success Think Tankın da kurucusudur. Yazar dünyanın metrekaresine düşen başarılı insan sayısını artırmayı kişisel misyonu saymaktadır.
Mümin Sekman Kitapları - Eserleri
- Her Şey Seninle Başlar
- Limit Sizsiniz
- Her Şey Beyinde Başlar
- İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri 1
- Başarı Üniversitesi
- İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri 4
- İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri 2
- Çevik Şirketler - Kurumsal Ataleti Yenmek
- İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri 3
- Kesintisiz Öğrenme
- Ataleti Yenmek
- Ya Bir Yol Bul, Ya Bir Yol Aç Ya da Yoldan Çekil
- Ulusal Ataleti Yenmek
- Türk Usulü Başarı
- İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri 5
- Hayat Bilgesi
- Hayat Bilgesi 2
- Başarı Bilimi
- Başarı Bilgesi
- Çocuklar Nasıl Başarır?
- Çocuklar Nasıl Başarır 2
- Başarı Haritası
- Edison Hayalini Nasıl Gerçekleştirdi?
- Şampiyon Sözleri
- Rağmenciler
Mümin Sekman Alıntıları - Sözleri
- Beyin acil bir durumda kullanabileceği güç kalsın diye sık yapılan şeyleri otomatize edip alışkanlığa çeviriyor. Böylece dikkat gücü serbest kalıyor. Eğer böyle bir mekanizma olmasaydı bisiklete binerken eski sevgilinizi düşünemezdiniz! ️ (Çocuklar Nasıl Başarır?)
- Bilgi cesaretin aklıdır, cesaret aklın provokatörü. Tutku ise başarının yakıtıdır. (Limit Sizsiniz)
- Türkiye'de şaşırtıcı derecede ''çözülemeyen sorun çokluğu'' yaşanmaktadır. Bunlar zamanında kolaylıkla çözülebilecek basit sorunlardı. Ancak atalete düşüp bu sorunları çözmediğimiz için, bugün neredeyse çözülemeyecek kadar çok sorunumuz bulunmaktadır. ''Türk'ün toplumsal atalet antolojisi''ni hazırlamaya çalıştığımızda, karşımıza çıkan ''ataletli'' kurum ve durumlardan birkaç örnek aşağıda sıralanmıştır. İşte yapmamız gerektiği halde yapmadığımız ya da yapmamamız gerektiği halde yaptığımız davranışlara birkaç örnek. 1. Gecekondulaşmaya engel olmamak. Kamu arazilerinin haksız ve hile yoluyla el değiştirilmesine göz yummak. 2. Toprak Erozyonuna karşı önlem almamak. Tabiatın tahribatına duyarsız kalmak. 3. Artan uyuşturucu kullanımına karşı önlem almamak. Türkiye'nin doğu ile batı arasında uyuşturucu trafiğinde köprü ülke olmasına göz yummak. 4. İç ve dış borçlanma seviyesi sürdürülebilirlik sınırlarını zorladığı halde, halka borçlanmaya devam etmek. Sürekli dış kredi arayışında olmak. 5. Trafik tıkanmasını önleyecek yapı ve sistemler kurmamak. 6. Korsan kitap, kaset ve CD'lerin basım ve dağıtımına engel olmamak. Fikir haklarına gerekli özen ve saygıyı göstermemek. 7. Ezberci eğitim modeliyle eğitim yapmak. Modern ve öğrenmeyi öğrenme esasına dayalı eğitim programları uygulamamak. 8. Enflasyonu düşürmek için yapılması gerekenleri yapmamak, ''hayat pahalılığı'' yaratmak. 9. Adliyede davaların çok geç sonuçlandırılması. Hızlı ve aktif bir adalet mekanizmasının kurulamaması., 10. Aşırı ve kontrolsüz nüfus artışı yaşanması. 11. Enerji sıkıntısı yaşanmaya başlanması ve sıkıntının gelecekte daha da büyümemesi için, yapılması gereken altyapı yatırımlarının yapılmaması. 12. Sokak çocuklarının kabul edilebilir hayat standartlarına kavuşması için bir şeyler yapılmaması. 13. Kamu kurumlarının teknik cihaz kullanımı bakımından geri kalması. 14. Cezaevlerinde hukuki ve fiziksel iyileştirmelerin yapılmaması. 15. Türban sorununun kabul edilebilir bir hukuki çözüme kavuşturulmaması. Farklı yerlerde farklı uygulamaların yaşanması. 16. Toplumda sağlıklı ve dengeli beslenme bilincinin geliştirilmemesi. 17. Hala bir sivil anayasanın yapılamaması (kitap çıkarken yapıldı!) 18. Kara para dolaşımına yeterince engel olunmaması. 19. Avrupa Birliğine verilen sözlerin yerine getirilmemesi. 20. Akademik araştırma ve üretimlerde yetersiz kalınması. 21. Seçim sisteminin değiştirilmemesi 22. Özelleştirilmesi gereken kurumların özelleştirilmemesi ya da hatalı şekillerde devredilmesi. 23. Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ile ilişkilere gereken önem ve önceliğin verilmemesi. 24. Deprem önlemlerini almakta ihmalkar davranılması. 25. Faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmaması. 26. Fiziksel engellilere karşı ilgisizlik. 27. Vergi toplama ve denetiminin yetersiz olması. 28. Sosyal Güvenlik (SSK) sisteminin çağın gereklerine uygun hale getirilmemesi. 29. Bürokrasinin son derece yavaş çalışması ve bir yatırım için iş adamına 173 imza attırmak zorunda bırakmak. 30. Trafik kazalarının azalması için gerekli olan önlemlerin yeterince alınmaması. Bu konular kadar genel olmayan, - Hormonlu sebze üretimi ve satışına engel olunmaması - Ders kitaplarında eski ve hatalı bilgilere yer verilmesi - İçme suyu satan firmaların yeterince denetlenmemesi gibi pek çok spesifik atalet noktalarımız da bulunmaktadır. (Ulusal Ataleti Yenmek)
- "Öte yandan dünya adil değil." (Çocuklar Nasıl Başarır 2)
- ..Başarılı olmak öğrenilebilir! Hiç kimse başarısız olmak için doğmaz. Hiç kimse, elinde bir başarı meşalesiyle de doğmaz! (Başarı Bilimi)
- Çoğumuz inanmasak da, hatta inanmak istemesek de, duygularımızın kontrolü önemli oranda elimizdedir. (Ataleti Yenmek)
- Nietzsche:"Benim için her türden okuma, dinlenme yüzden de okuma beni kendi kendimden uzaklaştıran, yabancı bilimler, yabancı ruhlar arasinda gezdiren bir etkinliktir. Okuma beni kendi ciddiyetimden kurtarır. Ne zaman sıkı bir çalışma içine girsem, etrafımda hiç kitap görülmez. Yanımda birilerinin konuşmasına, hatta neredeyse düşünmesine bile izin vermem. Okumak budur işte... Neredeyse daima hep aynı kitaplara başvururum. Kendilerini bana kısmen de olsa kanıtlayan çok az sayıda kitaba. Belki de çok ve çeşitli okumak benim doğama aykırı..." (Hayat Bilgesi 2)
- “İnsan bir çıraktır, acı onun ustasıdır. Hiç kimse ıstırap çekmedikçe kendini tanıyamaz.” der Musset. (İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri 4)
- Schopenhauer:"Bir insanın okuduğu her şeyi hafızasında tutmasını beklemek, yediği her şeyi midesinde tutmasını istemekten farksızdır. Yediği şey bedenini, okuduğu şey ise zihnini beslemiştir . Sonuçta, bunlarla olabileceğini olmuştur. Nasıl ki, beden kendisine benzeyeni ve ihtiyaç duyduğunu hazmederse, beyin de kendisine uyan ve ilgisini çekeni tutacaktır. Düşünce sistemiyle örtüşenleri ve bir işine yarayanları alıkoyacaktır." (Hayat Bilgesi 2)
- Ne olduğumuzu biliyoruz , ama ne olabileceğimizi bilmiyoruz. Napolyon (Başarı Üniversitesi)
- Her alanda bir şeyler bilin, bir alanda her şeyi bilin. (Kesintisiz Öğrenme)
- Tavrınız bir fark yaratıyormuş gibi davranın,çünkü yaratıyor! (Hayat Bilgesi 2)
- “İnsanlardan istediğimizi almanın yolu, onların istediklerine ulaşmalarını sağlamaktır.”:::!!! (Başarı Bilgesi)
- Hayatın bazı büyük acıları vardır. Sizi öyle sarsar ki yönünüzü ve yolunuzu yeniden düşünmek durumunda kalırsınız. (İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri 5)
- Uçmayı öğretemediğinize, düşmesini öğretin. (İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri 3)
- 《《《"OKUL İÇİN DEĞİL, HAYAT İÇİN ÖĞRENİN!"》》》 (Kesintisiz Öğrenme)
- " Avrupalılar bir işi önce düşünür sonra yaparlar. Bu nedenle ilerlerler. Afrikalılar önce yapar sonra düşünürler ! Bu nedenle geri kalırlar. Biz Türkler ise ' kervan yolda düzülür ' anlayışıyla bir işi , işi yaparken düşünüyoruz ! Bu nedenle ne ilerleyebiliyoruz ne de gerileyebiliyoruz. " (Ya Bir Yol Bul, Ya Bir Yol Aç Ya da Yoldan Çekil)
- Düşünce kendine uygun davranış doğurduğu gibi, davranış da kendini onaylayan düşünce üretir. (Limit Sizsiniz)
- Yeni başlangıçlar, tıkanan hayat enerjisini tazeler. (Başarı Bilimi)
- "Nasıl ki her başarılı erkeğin arkasında bir kadın varsa, her başarısız kadının önünde de bir erkek vardır!" Duygu Asena (İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri 4)