Northanger Manastırı - Jane Austen Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Northanger Manastırı kimin eseri? Northanger Manastırı kitabının yazarı kimdir? Northanger Manastırı konusu ve anafikri nedir? Northanger Manastırı kitabı ne anlatıyor? Northanger Manastırı kitabının yazarı Jane Austen kimdir? İşte Northanger Manastırı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

  • 10.03.2022 20:00
Northanger Manastırı - Jane Austen Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Jane Austen

Çevirmen: Hamdi Koç

Orijinal Adı: Northanger Abbey

Yayın Evi: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

İSBN: 9786053606574

Sayfa Sayısı: 252

Northanger Manastırı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Jane Austen (1775-1817): Kırk iki yıllık sade ve gözden uzak yaşantısına karşın yazdıklarıyla İngiliz edebiyat tarihinin bir kült romancısı olmayı başardı.

Eserlerinde sıradan insanların gündelik yaşamını derin bir gözlem gücüyle ele aldı. Taşra hayatını, genç kız masumiyetini ve aile değerlerini zarif olduğu kadar ironik üslubuyla işledi. Güçlü kadın karakterlerin başrolü oynadığı romanlarının tümü sinemaya uyarlandı.

Northanger Manastırı Jane Austen'ın yayımlanmak üzere tamamladığı ilk romanıdır. Yapısal sağlamlığıyla çağdaş eleştirmenlerin de hayranlığını kazanan eser yazarın ölümünden sonra 1817 yılında yayımlandı.

Northanger Manastırı Alıntıları - Sözleri

  • Ömrümün geri kalanını kitabı okuyarak geçirmek istiyorum.
  • İnsanları yarım sevmeyi bilmem, tabiatımda yok.
  • İnsanları anlamak niye bu kadar zordu?
  • Siz erkeklerin ne amansız bir merakı vardır! Bir de kadınların merakından bahsedersiniz! Kadınlarınki hiç kalır.
  • İnsanın kalbi birine aitse başka hiç kimsenin ilgisi pek bir şey ifade etmez. Sevilen kişiyle ilgili olmayan her şey o kadar yavan, o kadar sıradan gelir ki!
  • Dünyada en nefret ettiğim şey sadakatsizliktir.
  • Bir anne her zaman yanı başında olur. Bir anne sadık bir dost olur; etkisi her şeyin ötesinde olur."
  • Kibirden ya da cehaletten veya moda olduğu için, düşmanımız da okurumuz kadar çoktur.
  • Şartlar değişir, fikirler değişir.
  • Dostluk elbette aşk hüsranı sancılarının en tatlı merhemidir.
  • Beni düşündüğünü bile sanmıyorum.
  • "İnsan ister erkek olsun ister kadın, eğer iyi bir romandan zevk almıyorsa dayanılmaz ölçüde aptaldır."
  • Alçakgönüllü meziyetleriyle, uzun süren bir ızdırap tarafından hazırlanmış olmasıyla hiç kimse mutluluğa kavuşmayı ve mutluluğu tatmayı daha fazla hak etmemiştir.
  • Dostluk elbette aşk hüsranı sancılarının en tatlı merhemidir.

Northanger Manastırı İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Jane Austen'ı, alttan alttan yaptığı eleştirileri, esprili ve iğneleyici dilini severim ben. Soluksuz bir okuma yaşatmaz ama seni sakinleştirir, keyiflendirir. Northanger Manastırı da tam öyle bir kitap. Baş kahramanda olması "gereken" mükemmelliyete sahip olmayan bir kızımız ve onun genç kız masumiyetini, gereksiz zerafetini okurken Austen'ın eleştirdiği klişeleşmiş baş kahraman kalıplarının dışında bir karakterle tanışmaktan zevk alıyorsunuz. Akıcı, olayları dallandırıp budaklandırmadan, tam kıvamında bir talihsizler silsilesi var romanda. Basit yanlış anlaşılmalar basitçe çözülüyor. En sevdiğim yanı da bu oldu sanırım. Kurgunun içeriğine dair bir şey söyleyemiyorum ama güzel bir keyif romanı olduğunu söyleyebilirim (Behice)

Jane Austen’dan okuduğum ikinci kitap ayrıca #heraybirklasik okuma grubu temmuz ayı kitabı. Ancak artık şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Jane Austen’ı artık ya bir grup okumasıyla ya da başka herhangi bir mecburi sebeple okurum. Çünkü ne bu kitapla ne Can Yayınlarından çıkan Aşk ve Gurur kitabıyla anlaşabildik yazarla. Sanırım aynı frekanslarda değiliz. Anlatımına diyebileceğim hiçbir şey yok akıcı mı akıcı yazarın bir derdi var mı var ama derdini anlatması bana biraz yüzeysel geldi her defasında. Seveni de çok o yüzden söyleyeceklerim bu kadar. Herkese iyi okumalar (Ayşegül Enön)

Northanger Manastırı / Northanger Abbey: /5 Jane Austen'e bayılıyorum. Klasikler her zaman gözümü korkutmuştur. Uzun oldukları için değil, içerikleri bakımından bana hitap etmeyeceklerini düşündüğüm için lakin Jane Austen bunun bana yanlış olduğunu kanıtlamaya bayılıyor. Northanger Manastırı, Jane Austen'in diğer kitapları gibi bir aşk romanı. Aynı zamanda gotik gizem kitapları ironisi. Spoiler Alert, Mr. Tilney şu ana kadar okuduğum en iyi erkek karakterlerden biri. Ve hatırlatmak isterim bu kitap 19. yüzyılın başında yazılmış Bence modern yazarlar ve okurlar olarak Mr. Tilney'nin nasıl kendi modern karakterlerimizden daha üstün olduğunu sorgulamamız ve bu konuda kendimizi suçlamamız lazım. Şaka bir yana karakterlerin hepsini ayrı sevdim. "Kötü karakterler" bile beni defalarca kahkahalara boğdu. Ana karakter Catherine ise kitabın ironi olması sebebiyle çok saf olarak resmedilmiş. Ama yanlış anlaşılmak istemem, nefret edilecek bir karakter değildi kesinlikle. Hatta tam tersi saflığı ve komikliği benim onu daha çok sevmemi sağladı. Northanger Manastırı, kesinlikle çok akıcı ve çok eğlenceli bir kitap. Sadece aşk değil, ironisi ile de okuru eğlendirmeyi ve meraklandırmayı çok iyi başarıyor. Jane Austen çok mükemmel bir yazar gerçekten, değil mi? //// /5 I love Jane Austen. Northanger Abbey another Jane Austen romance book. But hey it's also a gothic mystery irony and it's hilarious. Not just the irony part but the whole book. Yes it's romance and yes the romance is very cute and lovely but the comedy in this book is strong as it as. Spoiler Alert, Mr Tilney is probably better than your mass murderer book boyfriend. And honestly we all should be ashamed that a character that written in early 1800s is so much better than most of the new characters. Catherine is also a very lovely protagonist. Because of the irony in the book she's naive, a lot but Catherine is still a very loveable and fun figure in the book. She's cute. Northanger Abbey is a fast paced, and fun book. It has comedy and romance and also set in 19th century which is a huge bonus (at least to me). If you love Jane Austen and didn't read Northanger Abbey go grab this book and read it, right now. (Lisa)

Northanger Manastırı PDF indirme linki var mı?

Jane Austen - Northanger Manastırı kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Northanger Manastırı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Jane Austen Kimdir?

Jane Austen (16 Aralık 1775 - 18 Temmuz 1817) 19. yüzyılda yaşamış İngiliz roman yazarı. Steventon, Hampshire'da 1775'de doğan Jane Austen; 1783'te Oxford'da bir akrabası sayesinde okumuş; eğitimine Southampton'da devam etmiş; en sonunda da kadınlar için bir okul olan Reading, Berkshire'da Abbey okulunda okumuştur. Roman yazmaya 1789'da başlar, 1802'de kendi tanımıyla büyük ve garip biri tarafından (Mr. Wisley) evlenme teklifi alsa da kabul etmez. İkilinin yaşadığı ilişki Aşkın Kitabı (Becoming Jane) adlı filmde işlenmiştir. Babasının 1805'de ölmesinden sonra Southmpton'a taşınır. 1809'da Chawton'a zengin kardeşinin yanına taşınır, ve günümüzde bu ev bir müze ve turistler için popüler bir yer haline gelir. Jane Austen, dünyanın en ünlü yazarlarından biridir. Yaşadığı döneme ilişkin tasvirleri ve kahramanlarının karakterleri romanlarının klasikler arasında yer almasını sağlamıştır. Jane Austen bir köy papazının yedinci çocuğuydu. Babası tarafından eğitilmişti. O dönemdeki kadınlardan daha iyi bir eğitim aldığı için şanslıydı. Ebeveyni, çocukların hayal gücüne dayalı oyunlarını cesaretlendirdi. Papaz evinin ahırını, yaz tatillerinde ailelerin oyunlar sahneye koyabileceği küçük bir tiyatroya çevirdiler. Austen, 12 yaşına geldiğinde kendi hikayelerini yazıyordu; fakat ilk romanının yayımlanması için yaklaşık 25 yıl daha geçmesi gerekecekti. Austen'in romanları, günümüzde oldukça popülerdir. İnsanların zaaflarını esprili bir anlayış ve zarif bir mizahla eserlerinde işlemiştir. Romanlarının başkahramanlarının hepsi kadındır ve romanlarının hepside mutlu bir evlilikle sona ermiştir. İlk olarak Aşk ve Yaşam(1811) adlı kitabı basıldı. Bunu Gurur ve Önyargı (1813), Mansfield Parkı(1814) ve Emma (1816) takip etmiştir. Northanger Manastırı ve İkna romanlarının her ikisi de Austen'in ölümünden sonra 1818'de basılmıştır. Bütün bu romanlar anonim olarak yayımlanmıştır. Austen, hiç evlilik yapmamış, bunun yerine romanlarının birçok bölümünün geçtiği Bath dahil birkaç yerde ailesiyle birlikte yaşamıştır. Mayıs 1817'de aile, Austen'in hastalığına çare aramak için Winchester'e taşınmış; ancak yazar, iki ay sonra ölmüştür. Cenazesi Winchester Katedraline gömülüdür. Jane Austen'in tüm romanları, televizyon veya sinemaya uyarlanmış, en başarılı 3 romanı film yapılmıştır. Bunlar: Aşk ve Yaşam(1995), Emma ve İkna(her ikisi de 1996'da gösterime girdi.) Gurur ve Önyargı 1995'te çok başarılı bir televizyon dizisi oldu. 18 Haziran 1817'de göğüs kanserinden ölen Jane Austen; öldüğünde henüz 42 yaşındadır ve Winchester Katedrali'ne gömülmüştür.

Jane Austen Kitapları - Eserleri

  • Gurur ve Önyargı
  • İkna
  • Emma
  • Northanger Manastırı
  • Mansfield Park
  • Akıl ve Tutku
  • Aşk ve Gurur ve Zombiler
  • Aşk ve Arkadaşlık
  • Gençlik Eserleri
  • Hayata Geç Kalma
  • Aşk ve Gurur - Babalar ve Oğullar
  • Pride & Prejudice #1 (of 5)
  • Pride & Prejudice #2 (of 5)
  • Pride & Prejudice #3 (of 5)
  • Pride & Prejudice #4 (of 5)
  • Pride & Prejudice #5 (of 5)
  • Leydi Susan
  • Watson Ailesi
  • Evlilik
  • Sanditon
  • The Letters of Jane Austen
  • The Complete Novels of Jane Austen
  • Northanger Abbey

Jane Austen Alıntıları - Sözleri

  • İnsan bir yerde acı çekti diye orayı daha az sevmiyor, tabii eğer hiç başka bir şey hissedilmemişse, yalnızca acı çekilmişse durum farklı olur. (İkna)
  • Oysa insanlar olduklarından daha yüksek görünmeye özendiler mi gözden düşerler. (Mansfield Park)
  • Ama gururluydum, tekrar soramayacak kadar gururluydum. Seni anlamıyordum. Gözlerimi kapatmıştım, seni anlamamaya, senin hakkını vermemeye kararlıydım. İşte bu gerçek beni, başka herkesi kendimden önce affetmeye itmeli. Altı yıllık ayrılığı ve ıstırabı çekmeyebilirdik. Bu benim için yeni tür bir acı. Hayatta tadını çıkardığım her nimeti kazandığıma inanma tatminini yaşamaya alışığım. Onur verici zahmetlere katlanmaktan ve hak edilmiş ödüllerin tadını çıkarmaktan gurur duyuyordum. Hayattaki konumu terse çevrilmiş diğer büyük adamlar gibi, diye ekledi gülümseyerek, “zihnimi elimdeki hazineye alışmaya zorlamalıyım. Hak ettiğimden daha mutlu olmaya dayanmayı öğrenmeliyim. (Evlilik)
  • Geçmişi düşünüyor, doğru ve yanlışları adil bir şekilde tartmaya çalışıyorum, yani kendi hareketlerim açısından; doğruyu yaptığıma inanmak zorundayım; sonucunda ne kadar acı çekmiş olursam olayım. (Evlilik)
  • .... ancak çok az insan ilk aşkıyla evlenir. (Watson Ailesi)
  • Dünyada en nefret ettiğim şey sadakatsizliktir. (Northanger Manastırı)

  • Senden hoşlanmamaya kendini şartlamış birine üstünlüğünü kanıtlamak, küstah birine haddini bildirmek büyük bir zevk. (Leydi Susan)
  • Mutlak mutluluk ölümlülere bahşedilmemiştir ve kimsenin sürekli bir mutluluk beklemeye hakkı yoktur. (Gençlik Eserleri)
  • Benim gerçekten sevdiğim insanlar azdır, beğendiklerim ise büsbütün az. Dünyayı görüp tanıdıkça hoşnutsuzluğum artıyor. İnsanların iç yüzünün nasıl hiç göründüğü gibi çıkmadığını; iyi ya da akıllı gibi görünenlere bile nasıl hiç güven olmadığını her gün daha açıkça anlıyorum. (Aşk ve Gurur ve Zombiler)
  • ...zaten birini sevmek istemiyorsan her zaman bir bahane bulabilirsin. (Leydi Susan)
  • Aşık olsam o zaman durum değişir tabii ama hiç aşık olmadım, benim tarzım değil, ya da tabiatımda yok, bundan sonra olacağımı da sanmıyorum." (Emma)
  • Başarmam gereken hayli şey var. (Leydi Susan)
  • “Nasıl anlatsam bilemedim. Bin sene heyecanla beklediğin bir şey, sonunda gelmiş de gerek kalmamış gibi.” (Aşk ve Gurur ve Zombiler)

  • Her parçası keyif vaat eden bir plan asla başarılı olamaz. (Gurur ve Önyargı)
  • ve aşkın hiçbir zevkini yaşayamadan tüm cezasına katlandım. (Akıl ve Tutku)
  • Merakımdan soruyorum, bu anlamsız, abuk sabuk lafları nereden öğreniyorsun? Sanırım romanlarla ilgileniyorsun. (Aşk ve Arkadaşlık)
  • Kendi hikayelerini anlatanlar ihtiyatla dinlenmelidir. (Sanditon)
  • ama üzüntü sona erdiğinde, akılda kalanlar sıklıkla keyifli bir anıya dönüşür. (İkna)
  • “Başarmam gereken hayli şey var.” (Leydi Susan)
  • "Gönül çok şey istiyor ama, insan cesaret edemiyor..." (Emma)

Yorum Yaz