Küresel Siyaset - Andrew Heywood Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap

Küresel Siyaset kimin eseri? Küresel Siyaset kitabının yazarı kimdir? Küresel Siyaset konusu ve anafikri nedir? Küresel Siyaset kitabı ne anlatıyor? Küresel Siyaset PDF indirme linki var mı? Küresel Siyaset kitabının yazarı Andrew Heywood kimdir? İşte Küresel Siyaset kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi

Yazar: Andrew Heywood

Çevirmen: Nasuh Uslu

Çevirmen: Haluk Özdemir

Tasarımcı: Muhsin Doğan

Orijinal Adı: Global Politics

Yayın Evi: Adres Yayınları

İSBN: 9789752500327

Sayfa Sayısı: 651

Küresel Siyaset Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Küresel Siyaset, çağdaş uluslararası ilişkiler teorisi ve pratiğine sistematik ve bütünlüklü yaklaşan bir giriş kitabıdır.

Mükemmel bir berraklıkla yazılmış ve fevkalede geniş bir perspektiften yararlanan kitabın her bir bölümü öğrenmeyi destekleyecek ve çalışmaya yardımcı olacak birçok yenilikçi özellik içermektedir.

Küresel siyasetteki fiilî durumlara odaklanan uygulamadaki küresel politika kutuları, dünya meselelerindeki başlıca olayları aydınlatmak için manşetlerin ardına bakmaktadır.

Küresel Aktör kutuları, Google’dan G-20’ye kadar, dünya sahnesindeki kilit oyuncuların doğası ve önemine yoğunlaşmaktadır.

Farklı teorik yaklaşımlar ve merkezî tartışma konuları hakkındaki özetler, eleştirel düşünmeyi teşvik etmektedir.

Etkili teorisyenlerin biyografi ve fotoğrafları, meseleleri, fikirler kadar şekillendiren kişileri de tanıtmaktadır.

Küresel Siyaset Alıntıları - Sözleri

  • Savaş ve ahlâk arasındaki ilişki konusunda üç genel tutum benimsenebilir. Reelpolitik, savaşın siyasî bir davranış olarak ahlâkî haklılığa ihtiyaç duymadığını ileri sürer. Haklı savaş teorisi, yalnızca haklı gerekçelerle başvurma ve hakkaniyete uygun şekilde yürütme konularındaki ahlâkî ilkelere uygun olduğu durumlarda savaşı haklı görür. Pasifizm, savaşın gereksiz bir kötülük olduğunu ve hiçbir zaman haklı gösterilemeyeceğini ileri sürer.
  • En basit anlamıyla siyaset bugünün tarihi, tarih ise geçmişin siyasetidir.
  • "Erkekler savaş yapar... çünkü savaş onları erkek yapar". Barbara Ehrenreich
  • "Amerika 11 Eylül'de değişmedi. Sadece daha fazla kendisi oldu." Robert Kagan
  • "Siyaset ve tarih karmaşık biçimde bağlantılıdır. En basit anlamıyla siyaset bugünün tarihi, tarih ise geçmişin siyasetidir. Dolayısıyla tarihi anlamanın siyaset çalışanlarına iki yararı vardır: Birincisi, geçmiş ve özellikle yakın geçmiş, gerekli bağlam ve arkaplanı sunarak bugünü anlamamıza yardımcı olur. İkincisi, tarih, geçmiş olaylar bugüne benzediği ölçüde mevcut durum hakkında sezgiler (hatta belki de siyasetçilere rehberlik) sunabilir. Bu anlamda tarih ders verir."
  • Gaipten sesler duyan iktidardaki çılgın insanlar, aşırılıklarını bazı akademik yazarların birkaç yıl önce yazdıklarından damıtıyorlar.
  • Gaiptan sesler duyan iktidardaki çılgın insanlar,aşırılıklarını ,bazı akademik yazarlarını birkaç yıl önce yazdıklarından damıtıyorlar.

Küresel Siyaset İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Küresel Siyaset PDF indirme linki var mı?

Andrew Heywood - Küresel Siyaset kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Küresel Siyaset PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Andrew Heywood Kimdir?

Andrew Heywood, önde gelen bir siyaset bilimi ders kitabı yazarıdır. Britanyalı olan Heywood, Croydon Col­lege’ın yardımcı müdürlüğü ve Orpington College’da yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. 20 yılı aşkın bir süre çeşitli üniversitelerin Siyaset Bilimi bölümlerinde dersler verip bölüm yöneticiliği görevlerinde bulun­muştur. Şu anda yayınevlerine danışmanlık yapmaktadır.

Andrew Heywood Kitapları - Eserleri

  • Siyaset
  • Siyasi İdeolojiler
  • Küresel Siyaset
  • Siyasetin Temel Kavramları
  • Siyaset Teorisine Giriş
  • Global Politics

Andrew Heywood Alıntıları - Sözleri

  • Anarşistlere göre devlet, güçlü olanın, mülk sahiplerinin ve ayrıcalıklı olanın çıkarları doğrultusunda işleyen yasallık kazandırılmış bir baskıdan başka bir şey değildir. (Siyasetin Temel Kavramları)
  • Gaiptan sesler duyan iktidardaki çılgın insanlar,aşırılıklarını ,bazı akademik yazarlarını birkaç yıl önce yazdıklarından damıtıyorlar. (Küresel Siyaset)
  • Eğer oy kullanma herhangi bir şeyi değiştirseydi onu ortadan kaldırırlardı. Ken Livingston (Siyaset)
  • "Hiç bir insan başlı başına bir ada değildir, her insan kıtanın bir parçasıdır, bütünün bir parçası." (Siyasetin Temel Kavramları)
  • Mesela 'Rationalism in Politics' ([1962] 1991) isimli denemesinde Michael Oakeshott (bkz.s170) muhafazakar olmayı, 'aşina olunanı bilinmeyene, tecrübe edilmişi denenmemişe, vakıayı muammaya, mevcudu muhtemele, sınırlı olanı sınırsıza, yakını uzağa, kafi olanı mebzule, uygun olanı mükemmele, mevcut sevinci ütopik mutluluğa tercih etme' olarak tanımlar. (Siyaset Teorisine Giriş)
  • "Amerika 11 Eylül'de değişmedi. Sadece daha fazla kendisi oldu." Robert Kagan (Küresel Siyaset)
  • "Toplumsal varoluş, bilinci belirler." (Siyasetin Temel Kavramları)
  • Özgür­lük sınırsız olduğunda, bir “ruhsat”a, diğerlerini taciz etme hakkına dönüşebilir. John Stuart Mill, (On Liberty (Hürriyet Üstüne, [1859] 1972, s. 73) adlı eserinde, “medenî topluluğun herhangi bir üyesinin iradesine rağmen üzerinde kullanılabilecek meşru gücün yegâne amacı, "di­ğerlerine zarar vermesini engellemek”, olduğunu öne sürer. Mill, bireylerin mutlak özgürlük kulla­nacakları “kendileriyle ilgili” eylemler ile diğerlerinin özgürlüklerini kısıtlayabilecek ya da onlara zarar verebilecek “diğerleriyle ilgili” eylemler arasında net bir ayrım yapar. Mill, birey üzerinde, ki­şinin kendisine fiziksel veya ahlâkî olarak zarar vermesini engellemek üzere tasarlanmış olsalar bile hiçbir kısıtlamayı kabul etmez. Bu türden bir görüşe göre örneğin, otomobil sürücülerinin emniyet kemeri takmalarını veya motosiklet kullanıcılarının kask takmalarını zorunlu kılan yasalar veya bir bireyin ne okuyacağını ya da dinleyeceğini sınırlayan her tür sansür kabul edilemez niteliktedir. (Siyasi İdeolojiler)
  • "Tartışma, kavga ve savaş her halükarda olacaktır." (Siyaset Teorisine Giriş)
  • "Fakat bazen siyasetçilerin hiçbir şey söylemeden sözü yuvarlayarak konuşmaları hem cehaletlerinin ortaya çıkmamasını hem de yanlış anlaşılmaktan kaçınmalarını sağlamaktadır." (Siyaset Teorisine Giriş)
  • Anarşizm devlet sistemini analiz ederek, baskı ve zorlamanın nasıl ortadan kaldırılabileceğini çözümlemektense içgüdüsel olarak özgürlüğe ve özerkliğe yönelen, kalben ahlaki varlıklar olan insanların bu özelliklerini harekete geçirmek için enerjisini harcar. (Siyasi İdeolojiler)
  • İnsan doğası gereği siyasi hayvandır. Aristoteles, Siyaset (Siyaset)
  • Savaş ve ahlâk arasındaki ilişki konusunda üç genel tutum benimsenebilir. Reelpolitik, savaşın siyasî bir davranış olarak ahlâkî haklılığa ihtiyaç duymadığını ileri sürer. Haklı savaş teorisi, yalnızca haklı gerekçelerle başvurma ve hakkaniyete uygun şekilde yürütme konularındaki ahlâkî ilkelere uygun olduğu durumlarda savaşı haklı görür. Pasifizm, savaşın gereksiz bir kötülük olduğunu ve hiçbir zaman haklı gösterilemeyeceğini ileri sürer. (Küresel Siyaset)
  • Hakikatten 'tarihin sonu' teorisyenleri 20. yüzyılın sonlarında komünizmin çöküşünü liberal demokrasinin evrensel ve nihai zaferi olarak yorumlamışlardır. (Siyasetin Temel Kavramları)
  • "'Bugüne kadar var olan toplumların tarihi sınıf mücadelesinin tarihidir." (Siyasi İdeolojiler)
  • İlke şu varyasıma dayalıdır: İnsanlar doğaları gereği bencil olduklarından , bütün yönetim sistemleri tiranlaşma ve baskıcı olma eğilimindedir. (Siyasetin Temel Kavramları)
  • Sosyal demokrat devlet, sadece düzenli var oluşun koşullarını ortaya koymaktan çok, özellikle, bir piyasa ekonomisinin dengesizliklerini ve adaletsizliklerini düzeltmeye yardımcı olan aktif bir katılımcıdır. (Siyaset)
  • Her dönemde yönetici sınıfın fikirleri, hâkim fikirlerdir. Yani, toplumun maddî gücüne hükme­ den sınıf, aynı zamanda hâkim entelektüel güçtür.( Marx/Engels) (Siyasi İdeolojiler)
  • Sosyalizmin ahlâki gücünü insanların neye benzediklerine değil ne olma kapasitesine sahip olduklarına duyduğu ilgiden gelir. (Siyasetin Temel Kavramları)
  • Gaipten sesler duyan iktidardaki çılgın insanlar, aşırılıklarını bazı akademik yazarların birkaç yıl önce yazdıklarından damıtıyorlar. (Küresel Siyaset)