Kötü Arkadaşlardan Öğrendiğim İyi Şarkılar - Mustafa Akar Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Kötü Arkadaşlardan Öğrendiğim İyi Şarkılar kimin eseri? Kötü Arkadaşlardan Öğrendiğim İyi Şarkılar kitabının yazarı kimdir? Kötü Arkadaşlardan Öğrendiğim İyi Şarkılar konusu ve anafikri nedir? Kötü Arkadaşlardan Öğrendiğim İyi Şarkılar kitabı ne anlatıyor? Kötü Arkadaşlardan Öğrendiğim İyi Şarkılar PDF indirme linki var mı? Kötü Arkadaşlardan Öğrendiğim İyi Şarkılar kitabının yazarı Mustafa Akar kimdir? İşte Kötü Arkadaşlardan Öğrendiğim İyi Şarkılar kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Mustafa Akar
Yayın Evi: Muhit Kitap
İSBN: 9786254431876
Sayfa Sayısı: 77
Kötü Arkadaşlardan Öğrendiğim İyi Şarkılar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Anlamak zorunda değilsin, beni anlama
Zaman hep yıpratan bir küheylan
Yaşamak için hafifletici sebepler bulsan
Boş ver
Başına gelecek olanlar nasılsa geldi
Kıyametin ortasındaki cennet
Ölüme yaklaştıkça artan cesaret
(Tanıtım Bülteninden)
Kötü Arkadaşlardan Öğrendiğim İyi Şarkılar Alıntıları - Sözleri
- ormandaki ağaçlar bilmezler yalnız olduklarını onca kalabalık içinde sen de ormandaki ağaçlardan birisin..
- Yirminci yüzyılda dünya benden neler neler sakladı geçmişi onaramıyor, geleceği kavrayamıyorum daha
- Kendimi dünyada hep Bir odada sıkışmış gibi hissettim .
- Allah’ın düzeninde her şey böylece İp gibi bağlanırdı özenle Ben bunu çok erken yaşlarda öğrendim Dügâh, Yaşadım 20. yüzyılı
- Yine de çekilen bunca acıyı hafif kılacak bilirim ki Muhammeden nebiyyi ümmiyyi Muhayyer, İbramin Ziro
- Bir manzara resmine eksik parçaları yerleştirir gibi Al oku bu şiiri Sonra geç karşısına Seyret onda kendini Dügâh, Yaşadım 20. yüzyılı
- "Her ruh zaten yetimdir. "
- Yirminci yüzyılda dünya Benden neler neler sakladı Geçmişi onaramıyor, geleceği kavrayamıyorum daha Dügâh, Yaşadım 20. yüzyılı
- Hayat acı verir, ölüm bir teselli
- İyi niyet Harikulade bir yalancıdır Dolaşır bütün halisane bakışlarda Örter üzerini ahlaklı yalanların
Kötü Arkadaşlardan Öğrendiğim İyi Şarkılar İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Hiçbirimiz kalmayacağız dünyada Bir hurdacı alıp götürecek Bizden artanları... Kendi tarzımı da bulduğum bir kitap olduğu için sanırım, daha fazla sevdim. Defaatle okuduğum şiirler oldu. (Zülüf özcan)
Muhit kitabın şiirlerinden okuduğum farklı yazarlardan birisi. Ve şiirlerinde bir sürü konuya değinmiş. Şiire bakışı da çok farklı yazarın. Okunması ağır değil. Herkesin anlayabileceği başlangıç düzeyindeki şiir kitaplarından birisi diyebilirim. Yani yazar dünyasını açıyor anlamak isteyen okuyuculara. Ve okurken şiirleri beşinci mevsimi yaşıyor insan. Derinlere kolayca inilenebiliyor böylece. Ama bu çoğu zaman can yakıyor. Çünkü şiir okumak yürek ister. (Hâyâllinesibe)
Mustafa Akar, tüm yaşanmışlıklarını döküyor mısralara... Roman mı okuyorsunuz, hayatı mı, şiiri mi belli değil. Güzel şarkılar var bu kitapta ve acılar ve mutluluklar ve çocuklar ve insanlar... İyisi mi siz : "Alın okuyun bu şiiri Sonra geçin karşısına Seyredin onda kendinizi" Tavsiyedir vesselâm... (Sedabayrakdurgut)
Kötü Arkadaşlardan Öğrendiğim İyi Şarkılar PDF indirme linki var mı?
Mustafa Akar - Kötü Arkadaşlardan Öğrendiğim İyi Şarkılar kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Kötü Arkadaşlardan Öğrendiğim İyi Şarkılar PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Mustafa Akar Kimdir?
1980’de Giresun’da doğdu. Selçuk Üniversitesi’nde İktisat okuduktan sonra yarıda bıraktı. 1998’den beri Dergâh, Kırklar, Derkenar ve İtibar dergilerinde şiir ve yazıları yayımlandı. Ayrıca İtibar dergisini çıkaran ekipte yer aldı. Ülke TV’de yayınlanan Her Kişi Niyetine programının sunucularından biri olan Akar, uzun yıllar gazetecilik yaptıktan sonra halen Lacivert dergisinin yazı işleri müdürlüğünü yürütmektedir. Akar, Furkan Çalışkan’la birlikte Türkiye Yazarlar Birliği 2015 Yılın Yapımcısı Ödülü’ne layık görülmüştür. İstanbul’da yaşayan şair, evli ve iki çocuk babasıdır.
Mustafa Akar Kitapları - Eserleri
- Berhayat
- Tüm Nefesliler
- Tenezzül
- Gezegenin Tamahkar Çocukları
- Küçük Bir Gökada
- Kötü Arkadaşlardan Öğrendiğim İyi Şarkılar
- Ev Hali
- Coğrafya Kederleri
- Evyazı Tahtası
Mustafa Akar Alıntıları - Sözleri
- ay’ a fazla bakma anılarını yitirirsin (Tenezzül)
- Her dilde sevdim seni hatta dilsizlikte bile (Berhayat)
- Yirminci yüzyılda dünya Benden neler neler sakladı Geçmişi onaramıyor, geleceği kavrayamıyorum daha Dügâh, Yaşadım 20. yüzyılı (Kötü Arkadaşlardan Öğrendiğim İyi Şarkılar)
- Sizinle konuşurken içime kuşlar üşüşüyor, ürperiyorum. Bazen kelimeler de yetmiyor anlaşmaya. (Ev Hali)
- "Şiirden hayat kadar anlayan" adamların kızgın bakışlarına geldi kış. (Gezegenin Tamahkar Çocukları)
- Acının bir yarısıda sevince eş.. (Tenezzül)
- Ben belki alıştım yaklaştım kendime kendimden Bir kalbim varmış, onu hatırladım (Berhayat)
- Güzel insanların yanında kendimizi unuturuz. Ben de Sabiha'nın yanında kendim unutuyordum sürekli.Sonra her sabah kendimi yeniden bulup onu yanında yitmeye gidiyordum. (Gezegenin Tamahkar Çocukları)
- Bir kalbim varmış onu hatırladım. (Berhayat)
- Şimdi senden uzağım ya Acı acı gülüyor garlarda otobüsler . (Berhayat)
- İyi niyet Harikulade bir yalancıdır Dolaşır bütün halisane bakışlarda Örter üzerini ahlaklı yalanların (Kötü Arkadaşlardan Öğrendiğim İyi Şarkılar)
- ağaçlara tutunurum işte dönerken dünya.. (Tenezzül)
- Anıların da bir tozu var. Tanpınar’ın şiiri tarif ederken kullandığı köpük imgesi gibi: “Deniz köpüğünü dalgaların ucundan toplamaya kalkın, elinizde tuzlu su kalır.” An toplamak da köpüğü elle tutmaya benziyor. Zamanla kayboluyor yaşananlar, asi bir toz bulutu örtüyor üzerlerini, giderek durdukları yerde eklemleniyorlar başka hayallere ya da büsbütün kendi gerçekliklerinden sıyrılıp kayboluşun kuyusuna düşüyorlar. Üstelik hatırlamak adına yazılmış, bir yerlere kaydedilmiş olsalar bile... (Ev Hali)
- İçime yığılan karlardı, mevsim sürgünü serüvenlerdi Ha bir de o yorgun yaşam değil mi Bana kalsa 80 yapımı bir filmdi (Küçük Bir Gökada)
- Bir manzara resmine eksik parçaları yerleştirir gibi Al oku bu şiiri Sonra geç karşısına Seyret onda kendini Dügâh, Yaşadım 20. yüzyılı (Kötü Arkadaşlardan Öğrendiğim İyi Şarkılar)
- Yirminci yüzyılda dünya benden neler neler sakladı geçmişi onaramıyor, geleceği kavrayamıyorum daha (Kötü Arkadaşlardan Öğrendiğim İyi Şarkılar)
- "İnsan nerenin yerlisidir?" (Gezegenin Tamahkar Çocukları)
- "Zaman mıdır durdukça çürüyen yoksa kelimeler mi?" (Küçük Bir Gökada)
- Eskimiş sevgileri hatırlamakla Kaybettin bu savaşı sen Tığınla ömrünün yırtıklarını diksende Fayda yok buna inan (Küçük Bir Gökada)
- kalbin kadarsın. (Berhayat)