diorex
sampiyon

Kayıp Kıta Mu'nun Çocukları - James Churchward Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kayıp Kıta Mu'nun Çocukları kimin eseri? Kayıp Kıta Mu'nun Çocukları kitabının yazarı kimdir? Kayıp Kıta Mu'nun Çocukları konusu ve anafikri nedir? Kayıp Kıta Mu'nun Çocukları kitabı ne anlatıyor? Kayıp Kıta Mu'nun Çocukları PDF indirme linki var mı? Kayıp Kıta Mu'nun Çocukları kitabının yazarı James Churchward kimdir? İşte Kayıp Kıta Mu'nun Çocukları kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

  • 21.05.2022 07:00
Kayıp Kıta Mu'nun Çocukları - James Churchward Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: James Churchward

Çevirmen: Ferit Burak Aydar

Yayın Evi: Omega

İSBN: 9789754689112

Sayfa Sayısı: 280

Kayıp Kıta Mu'nun Çocukları Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

"Yeryüzünün tüm bölgelerinde bulunmuş çok eski çağlara ait insan kalıntıları ile sembolik yazı, resim, tablet ve eski belgeler şeklinde karşımıza çıkan bölük pörçük tarihsel kayıtlardan yararlanarak, anakaradan ayrılan kolonicilerin izlediği güzergâhı ya da hatları belirlemeyi başardım. Bu kalıntılar, ana hatlardan ayrılan çok sayıda dalla birlikte kolonileşmenin iki ana güzergâhı izlediğini açıkça göstermektedir... Ne var ki ilk kolonilerin nerede ortaya çıktığını kesin olarak biliyoruz. Doğu yönünde ilk yerleşimler, bugün Kuzey ya da Orta Amerika'nın Batı sahilleri olarak bilinen yerlerde gerçekleşmiştir. Batı kolonileri ise ilk kez Asya'nın doğu kıyılarında ortaya çıkmıştır. Bir koloni, anakaranın egemenlik çatısı altında kendini yönetecek kadar geliştiği zaman koloni imparatorluğuna dönüşüyor ve buraya bir hükümdar atanıyordu. Sembolüyse, ufuktan yükselen ve ışınları da bulunan güneşti." James Churchward

James Churchward, Kayıp Kıta Mu'nun Çocukları adlı bu eserinde, tüm yaşamını adadığı Kayıp Kıta Mu araştırmalarına Mu uygarlığının dünya üzerinde kurduğu kolonilerin izini sürerek devam ediyor. Maya, Mısır, Hindistan gibi büyük uygarlıkların aslında birer Mu kolonisi olarak hayata gözlerini açtığını ileri sürüyor.

Kayıp Kıta Mu'nun Çocukları Alıntıları - Sözleri

  • Bugün, engin kayalık arazilerden ibaret olan Gobi Çölünde bulunan Uygur başkenti yaklaşık 5 metrelik taş, çakıl ve kum yığınının altında yatmaktadır. “Tufan”, toprağı ve başka her şeyi alıp götürmüştür.
  • Anadolu'daki bazı bulgular bu bölgede çok erken tarihte, bugünkü şekliyle tarihin yazılmasından on binlerce yıl önce son derece medeni insanların yaşadığını göstermektedir. Kimdi bu insanlar? Nereden gelmişlerdi? Ve sonları ne oldu? Truva, Baalbek, Efes ve İzmir, bu medeniyetlerin kalıntılarını sergiler.
  • Başlangıçta her şey kaostu; evren sessizdi ve her şeye karanlık hükmediyordu.
  • Zararlı otlar çok olmasına çoktur, ama bunların arasında çiçeklerin var olmadığı söylenemez.
  • Güçlerin kökeni Yaratıcının kendisidir.
  • Her şeyin ortaya çıktığı çağımızda "Güneşin altında söylenmedik söz yoktur" düşüncesinden hareketle geçmişimize olduğu kadar geleceğimize de ışık tutacak.
  • Hiç kuşkusuz Mu'dan başlayan en önemli batı hattı, kuzey esas hattıydı ve Uygurlar adı verilen Ari ırkların ataları olan bir halk tarafından yönetiliyordu. Uygur İmparatorluğu olasılıkla Mu'ya ait koloni imparatorluklarının ilkiydi. Şüphe yok ki en büyüğü, en önemlisi ve en güçlüsüydü.
  • “Bir zenginin cennete gitmesi, bir devenin iğne deliğinden geçmesinden daha zordur.”
  • Dünyaya çık oğlum ve tabiatın yazmış olduklarını öğren. Tabiat insanın öğrenmesi için temin edilmiş büyük bir okuldur. Tabiat kuramsallaştırmaz. Tabiat yalan söylemez. Tabiat kişileşmiş hakikattir.
  • Günümüzde Çinlilerin birçoğu son derece beyaz tene sahiptir. Bu, damarlarındaki Uygur kanına işaret eder. Günümüzün alt sınıflara mensup Çinlileri ise Uygur kanı taşımazlar; onlar eski sarı Moğolların torunlarıdır…
  • Bu dalga, üzerinden geçtiği ülkenin tamamını yok etmiş, insanlar boğulmuş, kentler dalgayla sürüklenip gitmiş ve sulara gömülmüştür. Bugün, engin kayalık arazilerden ibaret olan Gobi çölünde bulunan Uygur başkenti yaklaşık 5 metrelik taş, çakıl ve kim yığının altında yatmaktadır. "Tufan", toprağı ve başka herşeyi alıp götürmüştür.
  • Doğa insana öğrenmesi için sunulmuş büyük bir okuldur. Doğa teori nedir bilmez. Doğa yalan söylemez. Doğa gerçeğin canlı bir örneğidir.
  • Uygur İmparatorluğu muhtemelen Mu’ya ait koloni imparatorluklarının ilki ve kuşkusuz en büyüğü, en önemlisi ve en güçlüsüydü…
  • Ardında bir gerçek bulunmayan efsane olmaz.

Kayıp Kıta Mu'nun Çocukları İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Hayal kırıklığı: Kitabı gerçekten büyük bir heyecanla almıştım fakat hayal kırıklığına uğradım. Önce Mu kıtasını anlatmaya başlayan kitap, ilerleyen sayfalarda tamamen konudan sapıyor ve Mu kıtası hariç her bir şeyden bahsediyor. Çok fazla özel isim ve coğrafik terim geçiyor kitabın içinde ve haliyle insanı çok fazla yoruyor. Gerçek bir çaba verdim kitabı bırakmamak için ve zar zor bitirebildim. Bir kaç konu başlığı dışında hiçbir şey aman aman ilgimi çekmedi. Aşıırı meraklısı değilseniz almayın derim. (Utku)

Bazen neden hep tersten başlıyorum şöyle kitapların serilerine diye kendi kendime soruyorum. Nedense bu durumu yıllar oldu aşamadım. Geçen sene Kozmik Güçlerin iki kitabını okuyarak seriye en geriden başlamıştım. Şimdi Çocuklar ile ortaladım, ilk iki kitap olan Kayıp Kıta Mu ve diğer kitap Kutsal Semboller ile de bir seriyi daha tersten tamamlamanın en derin sevinci ve mutluluğu içinde olacağım, şimdiden belli. Neredeyse 100 yıl önce yazılmış bu eserlerde aslında çok güzel, farklı konular işleniyor. Düşünsenize kendi edebiyatınız daha kendi içinde Roman mı Hikaye mi kavgası yaparken birileri BİLİM demiş ve almış yürümüş. İnsanın Kökeninden başlamış; Doğu, Batı, Antik Dönemde Kuzey Amerika, Güney Amerika, Meksika ve Taş Tabletler, Atlantis, Batı Avrupa, Yunanlar, Mısır, Hindistan, Uygurlar, Babiller diye geçmişi geleceği harmanlamış yürümüş. Yetmemiş aldığı notları, bulduğu resimleri eklemiş. İlgi çekici bir eser çıkarmış ortaya. Özellikle Harita ve genel olarak da Resimler oldukça ilgi uyandırdı bende. Semboller ve bunların şifrelerini açıklama kısmı da çok ilgimi çekti. AYRICA, AYRICAAAA Bazı kitapların kıyısına köşesine başta Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere değerli insanların adını yazarak “sözde tanıtım aslen satış” düşüncesinde olmak net olarak kötü niyettir. Bunu asla tasvip etmiyorum. Bu tarz kitaplar beni soyutluyor açıkçası. Bu kitapta da kendimi bu yüzden çok zorladım. Benim de böyle takıntılarım var işte. Güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle, keyifli okumalar.. (Sadık Kocak)

mu çocukları yorum CK cansel kıraç Yanıtla| 22.12 (Cum) , 16:44 kirac.cansemel ([email protected]) #kitapyorum Yazar hindistanda görevli bir subayken bulduğu taşlarla mu kıtasını merak ederek bu işlere başlıyor. İlk okuduğum mu kıtasının devamı olarak nitelendirebiliriz bu sefer mu kıtasın da yaşamış olan kişilerin, diğer kıtalarda nasıl kolonileştiklerini, yaşayışlarını, eğitim ve bir çok alanda neler yaptıklarını anlatıyor. Mu kıtası ile ilgili topladığı bilgilerin gezdiği yerlerin haddi hesabı yok. Bu kitabı normal roman gibi okumanız mümkün değil. Bu konuyu araştırmak istiyorsanız yazarın kitaplarını kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Churchward çalışmalarını ‘Kayıp Kıta Mu’nun Çocukları’ adlı kitapta toplamıştı. İlk baskısı 1931’de yapılan bu kitabı Tahsin Bey, tercüme ettirip Atatürk’e gönderdi. Bu kitaplar tam da Atatürk’ün aradığı şeyleri söylüyordu. Tahsin Bey, ilgisini tamamen Mu’ya yöneltti ve Atatürk’e bununla ilgili 7 ayrı rapor yazdı. Tahsin Bey raporlardan birinde ’70 bin sene önce arzın üçüncü devresinde Mu’dan çıkan yüksek ilmi marifet sahibi insanlar, üç muhtelif yolu takip ederek Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarına yayılmışlar ve oralara yüksek medeniyetlerini götürmüşlerdir. Birinci kolu Mu’dan Maya namıyla çıkarak, Asya’nın şark kıyılarına ayak bastıktan sonra Uygur namını alan Mu çocukları teşkil etmektedir’ diyordu. Yani Tahsin Bey, Churchward’e dayanarak Mayaların ve Uygurların Mu’nun çocukları olduklarını ve dünyaya medeniyeti yaydıklarını anlatıyorlardı. (CaNSeL KIRAÇ)

Kayıp Kıta Mu'nun Çocukları PDF indirme linki var mı?

James Churchward - Kayıp Kıta Mu'nun Çocukları kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Kayıp Kıta Mu'nun Çocukları PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı James Churchward Kimdir?

Londra'nın Devon kasabasında doğmuş, yükseköğrenimini Oxford'da tamamlamış maceraperest bir İngilizdi. Araştırmacı, sorgulayıcı ve çok meraklı bir yapıya sahipti. Çok genç yaşlarından itibaren farklı disiplinlerle uğraşmaya başlamıştı. Churchward; askerlik, eğitimcilik, ressamlık, mühendislik, balık uzmanlığı, maden bilimciliği, kaşiflik ve tarihçilik gibi niteliklere sahipti. Fakat onun en sevdiği ve en fazla öne çıkan niteliği kaşiflikti.

1930'lu yıllarda yazdığı kayıp kıta Mu ile ilgili Naacal Tabletlerini çözmüş; The Children of Mu (1931), The Lost Continent Mu (1933), ve The Sacred Symbols of Mu (1935) adlı kitapları ile gündeme gelmiştir. Bilinen en ünlü esrarengiz İngiliz yazarıdır. Aynı zamanda uzman bir balıkçı ve mühendistir.

Churchward'a göre, Mu'nun yerini "kuzeyde Hawaii, güneyinde ise Fiji ve Paskalya Adası olarak verdi." O, Mu kıtasının 64.000.000 nüfusa sahip olduğunu iddia etti. Churchward günümüzden 50.000 yıl önce, Mu kıtasının teknolojik olarak çok gelişmiş olduğunu iddia etti. Bu uygarlığın kolonileri arasında Hindistan, Babil, Pers, Mısır ve Maya uygarlıklarının olduğunu araştırmaları ile tespit etti.

Yazarın bu üç kitabı Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün okuduğu kitaplar arşivinde de yer almaktadır. Atatürk 1930'lu yıllarda Tahsin Mayakon (Mayatepek) Bey'i araştırma görevlisi olarak Amerika'ya yollamıştır. Mu kavmi hakkında bilgi edinmesi için birçok rapor düzenlemiştir Tahsin Bey. En ünlüsü 14. rapordur. Ön Türkler ile Mu kavmi arasındaki bağı sorgulamak babında yapılan araştırmalar sonucu Mu ile Meksika'daki kavimler ve Naacal Tabletleri arasında bir bağ bulunmuştur.

Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/James_Churchward

James Churchward Kitapları - Eserleri

  • Kayıp Kıta Mu
  • Kayıp Kıta Mu'nun Çocukları
  • Kayıp Uygarlıklar 2 - Kayıp Kıta Mu
  • Kayıp Kıta Mu'nun Kutsal Sembolleri
  • Mu'nun Kozmik Güçleri 1
  • Aztek ve Maya Mitolojisi
  • Kayıp Şehir Atlantis

James Churchward Alıntıları - Sözleri

  • ..... Çünkü hepsi haklıdır..! (Kayıp Kıta Mu)
  • Matematikte, dört işlemi, yüzdeyi, sonsuzluk kavramını da kullanan ilk toplum Mayalardı. (Aztek ve Maya Mitolojisi)
  • Günümüzde Çinlilerin birçoğu son derece beyaz tene sahiptir. Bu, damarlarındaki Uygur kanına işaret eder. Günümüzün alt sınıflara mensup Çinlileri ise Uygur kanı taşımazlar; onlar eski sarı Moğolların torunlarıdır… (Kayıp Kıta Mu'nun Çocukları)
  • Bir ulus dünya tarihindeki sahip olduğu yeri; para,halkının kalbinde dürüstlük ve onurdan daha değerli olduğunda yitirir.Genel,yaygın bir kazanç hırsı, büyük bir karışıklık veya felaketin habercisidir. (Kayıp Kıta Mu)
  • Atlantis'in yalnızca birkaç tepesi yüzeyde kalmıştır: Azor Adaları, Maderia Adaları, Kanarya Adaları ve Cape Verde Adaları. Bunlar zamanında Atlantis dağlarının tepeleriydi. Atlas Dağı, Atlantis'teki en masif (deprem riski az) dağdı. Bugün burası, Pico Alto olarak tanınmaktadır ve yeri Azor Adaları'ndadır. Atlantis zamanında, Atlas Dağı, topraktan yukarıya doğru dimdik uzanan dev bir sütun gibiydi. Dağın volkanik derinliklerinden çıkan buhar nedeniyle oluşan bulutlar, dorukları çevreliyor ve sanki orada cennet varmış gibi bir görüntü oluşuyordu. Kocaman dağa "Atlas" adı verilmişti, çünkü Atlas, denizler tanrısı Poseidon'un ilk oğluydu. O zamanki, zirvesi karlı Atlas Dağı ve diğer tepeler, mutlaka, şimdinin Alpler'inden veya Himalayalar'ından daha muhteşem bir görüntü sergiliyor olmalıydı! Kim bilir Atlantis'e denizden gemilerle yaklaşmakta olanlar için ne kadar tarifsiz güzellikte bir manzara oluştururdu! (Kayıp Şehir Atlantis)
  • İlkel insan bir sembol kullandığında asıl olan nesne değildi, zihninde temsil ettiği şeydi. (Kayıp Kıta Mu)
  • Başlangıçta her şey kaostu; evren sessizdi ve her şeye karanlık hükmediyordu. (Kayıp Kıta Mu'nun Çocukları)
  • Dünyaya çık oğlum ve tabiatın yazmış olduklarını öğren. Tabiat insanın öğrenmesi için temin edilmiş büyük bir okuldur. Tabiat kuramsallaştırmaz. Tabiat yalan söylemez. Tabiat kişileşmiş hakikattir. (Kayıp Kıta Mu'nun Çocukları)
  • İnsanlar gerçekliğe dair sade ve dürüst şekilde eğitim aldıkları sürece hiçbir kilise onları ellerinde tutmayı başaramayacaktır. (Kayıp Kıta Mu'nun Kutsal Sembolleri)
  • Biyolojik evrim bir mittir. (Mu'nun Kozmik Güçleri 1)
  • Uygurlar, uygarlığın ve kültürün yüksek sınırına ulaşmışlardı; astrolojiyi, madenciliği, tekstil endüstrisini, mimarlığı, matematiği, tarımı, okumayı, yazmayı, tıbbı vs. biliyorlardı. İpek, metal ve ağaç üzerine yapılan süsleme sanatında ustaydılar ve altın, gümüş, bronz ve kilden heykeller yaptılar, ve tüm bunlar Mısır tarihinin başlangıcından önceydi. (Kayıp Kıta Mu)
  • Atlantis'in 90.000 yıllık tarihi incelenecek olursa çok belirgin bazı noktalar göze çarpmaktadır. Denilebilir ki, "Tabiat Ana", başını şiddetle salladığı zaman insanların ayaklarının altındaki toprağı kaydırıyor, kızgın lavlar ve volkanik küllere boğuyor, ülkelerini sulara gömüyordu. Bütün bunlara rağmen, üç kez büyük uygarlıklar doğdu, gelişti, çok yüksek boyutlara ulaştı, ama sonra bozuldu ve yok oldu. Hep doğal bir afetle gelen felaketler, yeryüzünün geri kalan kısmıyla birlikte Atlantis'i de etkiliyordu. Tarihi boyunca Atlantis, birçok insan grubunun, hem sığınma, hem de terk etme noktası olmuştur. (Kayıp Şehir Atlantis)
  • Hepsi ruhun ölümsüzlüğüne ve sonunda geldiği “ yüce kaynağa” geri döndüğüne inanıyordu. (Kayıp Kıta Mu)
  • Doğa insana öğrenmesi için sunulmuş büyük bir okuldur. Doğa teori nedir bilmez. Doğa yalan söylemez. Doğa gerçeğin canlı bir örneğidir. (Kayıp Kıta Mu'nun Çocukları)
  • Uygur İmparatorluğu muhtemelen Mu’ya ait koloni imparatorluklarının ilki ve kuşkusuz en büyüğü, en önemlisi ve en güçlüsüydü… (Kayıp Kıta Mu'nun Çocukları)
  • Efsaneleri ilginç ve epey geniş kapsamlı. Oldukça şaşırtıcı efsanelerinden biri, ilk insanın yaratılışıyla ilgili: kutsal kitaplardaki Âdem ve Havva. Anavatanın dilinin anlaşılması zor kelimeler içermesinden dolayı, bu efsane en değerlisidir. Zuni ve Hopilerde insanoğlunun kaderini şekillendiren iki özel tanrı vardır. Bu tanrılar kutsal sayılır fakat onlara tapılmaz. Diğer bir deyişle bizdeki erenlerle kıyaslanabilirler. Bu iki tanrının adı Ahaiinta ve Matsailema'dır. Bunlar güneş tanrısının ilk çocuklarıydı. Bu cümle dikkatli incelemelere dayanır. Hopi Kızılderilileri, tanrının genel sembolü güneşle tanrının kendisini ayırır. İlk kadının ve ilk erkeğin, tanrının sembolü olan güneşin çocukları değil, tanrının kendi çocukları olduğunu belirtirler. (Kayıp Kıta Mu)
  • “Bir zenginin cennete gitmesi, bir devenin iğne deliğinden geçmesinden daha zordur.” (Kayıp Kıta Mu'nun Çocukları)
  • Tarih boyunca medeniyet kimi zaman ileri, kimi zaman geri gitmiş, kimi zaman da hem ileri hem geri medeniyetler aynı dönem içerisinde yaşayabilmişlerdir. (Aztek ve Maya Mitolojisi)
  • Tarih boyunca medeniyet kimi zaman ileri, kimi zaman geri gitmiş, kimi zaman da hem ileri hem geri medeniyetler aynı dönem içerisinde yaşayabilmişlerdir. (Aztek ve Maya Mitolojisi)
  • Atlantik silsilesi, yeryüzünün içinden gelen, daha çok bazaltın oluşturduğu ağır, yoğun ve volkanik okyanus kabuğundan meydana gelir. Suyun üzerindeki bazalt madde kısa ömürlüdür ve zamanla zayıflayıp kırılır. Oysa kıtalar, daha çok granitten oluşmuştur ve milyonlarca yıl istikrarlı bir şekilde dayanırlar. Granit, kıtaların hareket edip kırılmalarına rağmen, yoğun sıvının üzerinde yüzebilecekleri kadar hafiftir. Atlantik silsilesi bazalt yapıdır, ağırdır, batar. (Kayıp Şehir Atlantis)

Yorum Yaz