Kafkas Kartalı - Murat Yeşil Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Kafkas Kartalı kimin eseri? Kafkas Kartalı kitabının yazarı kimdir? Kafkas Kartalı konusu ve anafikri nedir? Kafkas Kartalı kitabı ne anlatıyor? Kafkas Kartalı PDF indirme linki var mı? Kafkas Kartalı kitabının yazarı Murat Yeşil kimdir? İşte Kafkas Kartalı kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Murat Yeşil
Yayın Evi: Babıali Kültür Yayıncılığı
İSBN: 9789758486014
Sayfa Sayısı: 473
Kafkas Kartalı Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
"İmam Şamil Destanı" bundan yüzelli yıl kadar önce Kafkasya'da yaşanmış bir hürriyet mücadelesidir. Sevgi ve cesaretin kaynağı olan yüreğine tutunmuş bir insan ve o insanın yanında acıları, sürgünleri, yenilgi ve zaferleri tatmış bir halk vardır karşımızda. Kafkas dağlarının yamaçlarında yirmi beş yıl boyunca süren bir hürriyet koşusuydu bu... Murat Yeşil'in, bölge halkından dinledikleri ve onlarca kaynağı tarayarak derledikleriyle yazdığı bu romanı kimi zaman sevinç, kimi zaman hüzünle... ama her zaman destanın 'gerçek'lerden doğduğunu görerek okuyacaksınız.
(Arka Kapak)
Kafkas Kartalı Alıntıları - Sözleri
- Aziz vatanımızı baştan başa işgal etme de Kararlı olan küffara karşı Sessiz kalmak bize yakışmaz. Arkadan gelen nesil lanet okur bize. Bugün düşman karşısında korkak köpekler gibi kuyruk sallamak bize yakışmaz. bu dava Bir vatan davasıdır, bir din davasıdır, bir Namus davasıdır.
- Babalık duygularını Kalbinin derinliklerine gömdü ve "vurun" emrini verdi. Şamil'in bu emrini duyan bütün Dağıstan alimleri devreye girdi: "Cemaleddin 16 yıl boyunca aldığı Rus eğitiminin etkisi sonucu bu hale gelmiş Onun hakkında verdiğiniz ölüm cezasını Sürgün cezasına çevirelim"
- - Üzerimdeki hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğim Anam merhametinin kurbanı oldu, bir suç işledi. Ona kırbaç değil bir Fiske vurulmasına gönlüm razı olmaz. O benim anam mescitte saatlerce ne yapmam gerektiğini düşündüm ve sonunda kararımı verdim. Anam masumdur ama bir suç işlemiştir. Bunun cezası 100 kırbaçtır. Anamın yerine bu cezayı oğlu olarak ben çekeceğim. Ellerinde kırbaşlar ile bekleyen müritlere Seslendi: "sakın elleriniz titremesin dileklerinizin var gücüyle bunun haydi." - Anamı kandırıp bu suçu işleyenler nerede? Biraz sonra süklüm püklüm yanına gelen bu iki Elçiye bakarak sert bir ses tonu ile "şimdi doğru geldiğiniz yere gidin ve burada gördüklerinizi anlatın Ruslarla dost olmak isteyen insanlara. onlara verecek cevabım budur."
- ... dikkate değer ilk güçlü hareket İmam Mansur'un etrafında toplanan Dağıstan ve çeçenistan müslümanları tarafından başlatılmıştır. (sayfa 9)... Müslümanlar Nihayet büyük İslam alimi Mevlana Halid-i Bağdadi' nin yetiştirdiği İmam Celaleddin-i Kumuki'nin bir talebesi olan İmam Gazi Muhammed liderliğinde yeni bir bağımsızlık Harekatı başlatmıştır. Şamil'in İmam Gazi Muhammed'in sağ kolu olarak tarih sahnesine ilk çıktığı bu hareket de bir süre sonra İmam Gazi Muhammed'in şehadeti ve Şamil'in de ağır yaralanması ile sona ermiştir.
- Velyaminof da ertesi gün çadırında topladığı komutanlarına katliam emrini veriyordu: "Civardaki bütün Çeçen avulları yerle bir edilecek, hiçbir köyde bir tek canlı bırakmayacaksınız. bu konuda taviz veren kim olursa olsun kurşuna dizilecek" bu katliam hareketi sonunda 61 Çeçen Avulu haritadan silinmiş 80 avulda teslim olmuştu.
- Şeyh Şamil'i yıkarken üzerinde 125 tane kılıç yarası saydım. Benim daha bu dava için vücudumda çizik yok
- - Haklısın ağam, kafir güçten anlar. biz kendi aramızda birleşemediğimiz için Rusya bizi küçük lokmalar halinde çiğnemeden yutuyor. İmam Şamil şimdiye kadar gelen Kafkas liderleri içinde Bu gerçeği en iyi gören kişi. - biliyorum zaten onun için şamil'i seviyor ve desteklenmesini istiyorum. kafkasları Tek bir bayrak altında Ancak o toplayabilir.
- "Esselamü aleyke, yâ Resülallah! İşte kılıcım! Onu sana teslim ediyorum! Kafkasya'yı düşman işgalinden kurtarmak için hayatım boyu mücadele ettim. İslam dinini yaymak için uğraştım ama elimden ancak bu kadardı geldi. Benden razı ol, şefaatinden mahrum bırakma yâ Resülallah"
- "Esselâmü aleyke, yâ Resûlallah! İşte kılıcım! Onu sana teslim ediyorum! Kafkasya'yı düşman işgâlinden kurtarmak için hayatım boyu mücadele ettim. İslâm dinini yaymsk için uğraştım ama elimden ancak bu kadar geldi. Benden razı ol, şefaatinden mahrum bırakma yâ Resûlallah!"
Kafkas Kartalı İncelemesi - Şahsi Yorumlar
İmam Şamil'in hayatıyla ilgili okuduğum ilk kitaptı. Hayatını öğrenmek için okunabilir. İslam ve şeriat söz konusu olduğunda annesini bile kadı karşısına dikmesi, evladı hakkında idama hükmetmesi etkilendiğim noktalardı. Hak ile batılın savaşlarından birisine şahit olacaksınız. Olayları hikaye etme yönü biraz zayıf geldi bana. İyi okumalar. (u اُغُرْ بُوزْتَكِىنْ)
Kitap çocukluğumda radyo tiyatrosunu defalarca dinlediğim Şeyh Şamilin direnişini anlatıp hem beni o yıllara götürdü hem de onun feraset ve diryetinden nasipdar etti beni.. Ne büyük insanlar imiş dedirtti.. Okunmalı mutlaka.. (Elzem Çelik)
"İmam Şamil Destanı" bundan yüzelli yıl kadar önce Kafkasya'da yaşanmış bir hürriyet mücadelesidir. Sevgi ve cesaretin kaynağı olan yüreğine tutunmuş bir insan ve o insanın yanında acıları, sürgünleri, yenilgi ve zaferleri tatmış bir halk vardır karşımızda. Kafkas dağlarının yamaçlarında yirmi beş yıl boyunca süren bir hürriyet koşusuydu bu... Murat Yeşil'in, bölge halkından dinledikleri ve onlarca kaynağı tarayarak derledikleriyle yazdığı bu romanı kimi zaman sevinç, kimi zaman hüzünle... ama her zaman destanın 'gerçek'lerden doğduğunu görerek okuyacaksınız. (علم سیری / رمله :)
Kafkas Kartalı PDF indirme linki var mı?
Murat Yeşil - Kafkas Kartalı kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Kafkas Kartalı PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Murat Yeşil Kimdir?
1951 tarihinde Eskişehir’in Akhisar köyünde doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimi Eskişehir’in Çifteler ilçesinde tamamladıktan sonra, Ankara Erkek İlköğretmen Okulu’ndan mezun oldu. Bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra 1977 yılında, Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümünden mezun oldu. Eskişehir ve İstanbul’da, Lise ve Anadolu Liselerinde İngilizce öğretmenliği ve idarecilik görevlerinde bulundu.
Bu sırada İhlas Holding A.Ş. tarafından basılan En Kolay İngilizce adlı 3 ciltlik bir kitap yazdı. Yine aynı dönemde İngilizce öğretmenleri arasında yapılan bir yarışma sınavını kazanarak Amerikan Fullbright Eğitim Programına katıldı ve sertifika aldı. 1985 yılında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Denklik Bürosu Başkanı ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü görevine başladı.
1986 yılı sonunda bu görevinden ayrılarak, Türkiye Gazetesine geçen Murat Yeşil, burada 6 yıl süreyle Dış Haberler Müdürü olarak görev yaptı. Bu sırada İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Basın Yayın Yüksek Okulu’nda Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans ve Doktora Öğrenimi yaptı. Daha sonra Türkiye Gazetesi Haberler Müdürlüğüne getirildi.
Afganistan, Bosna Hersek ve Filipinler’de meydana gelen iç savaşları takip etti. 40 ayrı ülkede çeşitli uluslararası konferansı izledi. Birçok ülkenin Devlet Başkanı ve Başbakanı ile özel mülakatlar yaptı.
1991 yılında İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın açtığı bir yarışmayı kazanarak İngiltere’ye gitti. Londra’da City University Graduate Centre For Journalism’de İngiliz gazeteciliği konulu kursu başarıyla tamamlayarak sertifika aldı.
1993 yılında Türkiye Gazetesi ve TGRT’nin New York Temsilciliği görevine getirildi. 2000 yılına kadar sürdürdüğü bu görevden ayrıldıktan sonra New York’ta 2 yıl süreyle gazete ve dergi basımı teknikleri, sayfa dizaynı ile ilgili teorik bilgiler ve Quark, Adobe Photoshop, Illustrator programları ile web tasarım programı Dreamweaver ile ilgili uygulamalı kurslara katılarak sertifikalar aldı. 2003 yılında FORUM adında bir yerel haber gazetesi yayınlamaya başladı. Hâlen yayın hayatına devam eden ve ABD’nin tüm eyaletlerinde yaşayan Türk Amerikan toplumuna 147 dağıtım noktasında ulaşan FORUM Gazetesi’nde sürekli olarak makaleleri ve araştırma yazıları yayınlanan Murat Yeşil, bu arada İngilizce yayınlanan Travidition adında bir turizm dergisi, İngilizce ve Türkçe yayınlanan TurkTurist adlı bir gezi dergisi ve Türk Amerikan işyerlerini tanıtan Turkish American Business Directory adlı bir rehber yayınlamaya başladı.
Hâlen Necmettin Erbakan Üniversitesi Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi olarak görev yapan Murat Yeşil, evli ve 3 çocuk babasıdır. İngilizce bilen Murat Yeşil’in, çeşitli uluslararası konularda çok sayıda araştırması, dizi yazıları, haberleri ve makaleleri yayınlanmış bulunmaktadır. Murat Yeşil’in Kafkas Şahini Hacı Murad adlı kitabı da Babıali Kültür Yayıncılığı tarafından basılmıştır.
Murat Yeşil Kitapları - Eserleri
- Kafkas Kartalı
- Kafkas Şahini - Hacı Murad
Murat Yeşil Alıntıları - Sözleri
- Babalık duygularını Kalbinin derinliklerine gömdü ve "vurun" emrini verdi. Şamil'in bu emrini duyan bütün Dağıstan alimleri devreye girdi: "Cemaleddin 16 yıl boyunca aldığı Rus eğitiminin etkisi sonucu bu hale gelmiş Onun hakkında verdiğiniz ölüm cezasını Sürgün cezasına çevirelim" (Kafkas Kartalı)
- Velyaminof da ertesi gün çadırında topladığı komutanlarına katliam emrini veriyordu: "Civardaki bütün Çeçen avulları yerle bir edilecek, hiçbir köyde bir tek canlı bırakmayacaksınız. bu konuda taviz veren kim olursa olsun kurşuna dizilecek" bu katliam hareketi sonunda 61 Çeçen Avulu haritadan silinmiş 80 avulda teslim olmuştu. (Kafkas Kartalı)
- "Esselamü aleyke, yâ Resülallah! İşte kılıcım! Onu sana teslim ediyorum! Kafkasya'yı düşman işgalinden kurtarmak için hayatım boyu mücadele ettim. İslam dinini yaymak için uğraştım ama elimden ancak bu kadardı geldi. Benden razı ol, şefaatinden mahrum bırakma yâ Resülallah" (Kafkas Kartalı)
- Şeyh Şamil'i yıkarken üzerinde 125 tane kılıç yarası saydım. Benim daha bu dava için vücudumda çizik yok (Kafkas Kartalı)
- ... dikkate değer ilk güçlü hareket İmam Mansur'un etrafında toplanan Dağıstan ve çeçenistan müslümanları tarafından başlatılmıştır. (sayfa 9)... Müslümanlar Nihayet büyük İslam alimi Mevlana Halid-i Bağdadi' nin yetiştirdiği İmam Celaleddin-i Kumuki'nin bir talebesi olan İmam Gazi Muhammed liderliğinde yeni bir bağımsızlık Harekatı başlatmıştır. Şamil'in İmam Gazi Muhammed'in sağ kolu olarak tarih sahnesine ilk çıktığı bu hareket de bir süre sonra İmam Gazi Muhammed'in şehadeti ve Şamil'in de ağır yaralanması ile sona ermiştir. (Kafkas Kartalı)
- Aziz vatanımızı baştan başa işgal etme de Kararlı olan küffara karşı Sessiz kalmak bize yakışmaz. Arkadan gelen nesil lanet okur bize. Bugün düşman karşısında korkak köpekler gibi kuyruk sallamak bize yakışmaz. bu dava Bir vatan davasıdır, bir din davasıdır, bir Namus davasıdır. (Kafkas Kartalı)
- - Üzerimdeki hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğim Anam merhametinin kurbanı oldu, bir suç işledi. Ona kırbaç değil bir Fiske vurulmasına gönlüm razı olmaz. O benim anam mescitte saatlerce ne yapmam gerektiğini düşündüm ve sonunda kararımı verdim. Anam masumdur ama bir suç işlemiştir. Bunun cezası 100 kırbaçtır. Anamın yerine bu cezayı oğlu olarak ben çekeceğim. Ellerinde kırbaşlar ile bekleyen müritlere Seslendi: "sakın elleriniz titremesin dileklerinizin var gücüyle bunun haydi." - Anamı kandırıp bu suçu işleyenler nerede? Biraz sonra süklüm püklüm yanına gelen bu iki Elçiye bakarak sert bir ses tonu ile "şimdi doğru geldiğiniz yere gidin ve burada gördüklerinizi anlatın Ruslarla dost olmak isteyen insanlara. onlara verecek cevabım budur." (Kafkas Kartalı)
- - Haklısın ağam, kafir güçten anlar. biz kendi aramızda birleşemediğimiz için Rusya bizi küçük lokmalar halinde çiğnemeden yutuyor. İmam Şamil şimdiye kadar gelen Kafkas liderleri içinde Bu gerçeği en iyi gören kişi. - biliyorum zaten onun için şamil'i seviyor ve desteklenmesini istiyorum. kafkasları Tek bir bayrak altında Ancak o toplayabilir. (Kafkas Kartalı)
- "Esselâmü aleyke, yâ Resûlallah! İşte kılıcım! Onu sana teslim ediyorum! Kafkasya'yı düşman işgâlinden kurtarmak için hayatım boyu mücadele ettim. İslâm dinini yaymsk için uğraştım ama elimden ancak bu kadar geldi. Benden razı ol, şefaatinden mahrum bırakma yâ Resûlallah!" (Kafkas Kartalı)