İş ve Para - Brigitte Labbé Kitap özeti, konusu ve incelemesi
İş ve Para kimin eseri? İş ve Para kitabının yazarı kimdir? İş ve Para konusu ve anafikri nedir? İş ve Para kitabı ne anlatıyor? İş ve Para PDF indirme linki var mı? İş ve Para kitabının yazarı Brigitte Labbé kimdir? İşte İş ve Para kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Brigitte Labbé
Yazar: Michel Puech
Çevirmen: Azade Aslan
Yayın Evi: Günışığı Kitaplığı Yayınları
İSBN: 9789756227480
Sayfa Sayısı: 40
İş ve Para Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Çalışmak zorunluluk mudur? Para amaç mıdır? İş, yapılması zorunlu olduğundan bize çok can sıkıcı gelebilir. Çünkü, zorunlu şeyleri kimse sevmez. Okula gitmek bir iştir, bir zorunluluktur. Eğer, çocuklar okula yalnızca canları istediği günler gitselerdi, buna oyun ya da etkinlik derdik. Evet, tabii ki, çalışmak zordur; ama boşuna değildir. Hayatın kolay, daha rahat ve daha güzel olması için, çalışmanın yarattığı ürünlere ihtiyacımız var. Ve bu ürünleri değiş tokuş etmeye de. Ve paraya da... Dünya çocukları bu diziyi okuyor! Brigitte Labbé'nin Paris Sorbone Üniversitesi felsefe profesörlerinden Michel Puech danışmanlığında kaleme aldığı dizi yeni kitaplarla büyüyor. Yaşamı ve dünyanın işleyişini anlamaya çalışan çocuklara yardımcı olacak temel sorularla kurgulamış kitaplardan oluşan felsefe dizisi, ülkemizde yayımlanmaya başladığı 2006 yılından bu yana büyük ilgi gördü. Okullar tarafından en çok önerilen kitaplar arasında yer alan diziyi, bugüne dek onbinlerce çocuk okudu. Her birinde farklı bir temel konunun ele alındığı, günlük yaşamda sıkça karşılaştığımız örnek olayların öyküleştirildiği kitaplar, Jacques Azam'ın karikatür tadındaki renkli resimleriyle ve özgün sayfa tasarımlarıyla hem çocuklar, hem de öğretmenler ve anne babalar tarafından sevilerek okunuyor.
İş ve Para Alıntıları - Sözleri
- İş, yapılması zorunlu olduğundan bize çok can sıkıcı gelir. Çünkü, zorunlu şeyleri hiç kimse sevmez.
- İnsanlık tarihine bakarsak, insanın yalnızca karnını doyurmak ve hayatta kalmak için çalışmadığını görürüz. İnsan çalışır ve çalışarak dünyayı değiştirir.
- Para önemlidir; çünkü özgürlük duygusu verir (istediğimize sahip olma özgürlüğü). Para; kibarlık, güzellik, zekâ, güç vermez bize ya da güzel bir sesimiz olmasını, daha hızlı koşmamızı falan sağlamaz. Ama bir özgürlük aracıdır. Çünkü, istediğimiz şeyleri parayla satın alabiliriz.
- İş; insanı düşünmeyen, yaratmayan, kafa yormayan, her zaman aynı şeyi yapan bir makineye benzetince, buna "yabancılaştırıcı iş" denir.
- Eski bir dilde (yani Latince'de) "iş", "işkence aracı" anlamına geliyordu.
- Herkes çalışıyor. Çalışmak zorundalar. Çalışmazlarsa, açlıktan ölürler.
- İnsanlar yalnızca beslenmek için çalışmaz. Kendini daha iyi beslemek için de çalışır.
- Para önemlidir; çünkü özgürlük duygusu verir- istediğimize sahip olma özgürlüğü . Para; kibarlık, güzellik, zeka, güç vermez bize ya da güzel bir sesimiz olmasını, daha hızlı koşmamızı falan sağlamaz. Ama bir özgürlük aracıdır. Çünkü, istediğimiz şeyleri parayla satın alabiliriz. Para “sahip olma” özgürlüğü verir.
- Para önemlisiyse, insan emeğini temsil ettiği için önemlidir.
- İnsanlık tarihine bakarsak, insanın yalnızca karnını doyurmak ve hayatta kalmak için çalışmadığını görürüz. İnsan çalışır ve çalışarak dünyayı değiştirir.
- Ali için para bir araçtı- Bir özgürlük aracı, hayalini gerçekleştirme aracı.
İş ve Para İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Çıtır çıtır felsefe serisinden, iş ve para’yı okudum. Sanırım bazı kısımlar için zihnimde cevap yerine sorular oluşturdu kitap. Belki de amacı buydu bilemiyorum… İş için yaptığı tanımlamalar ve zamanımız ekonomik durumunu bir arada düşününce biraz daha açıklamalar yapma gereği hissetti zihnim sanırım. İş ne demek? Ne yaparsak iş olur? İnsan için iş ve para hangi konumdadır? Bunlar kitabın içerik kısmı haricinde benim başlıkları yorumlamalarımdı diyebilirim. Okumak ve üzerinde konuşmak güzel olur. (Hatice Kübra Baylan)
İş ve para: Kitabı kızım için aldım kitabı bitirdi kitapla ilgili sorular sordum tam olarak anlayabilmiş mi diye bende okudum çok beğendim ve kesinlikle tam çocukların anlata bileceği şekilde anlatmışlar her anne veya babaya veya ileride çocuk sahibi olacaklara almalarını tavsiye ediyorum (Mon conte)
Pek beğenmedim sizler için ama kendim için beğendim bu kitap serisinin bu kitabını.size tavsiye etmiyorum.para zaman ilişkisi anlatılıyor.zamanin göreceliği iş in değerinin ne olacağı. Paranın icat edilmesinin gerekliliği ve faydasını anlatiyor.yani aşk yok sevgi yoktu.sizlere hitap etmez bana hitap ediyor is para ilişkisi acısından (Requiem)
İş ve Para PDF indirme linki var mı?
Brigitte Labbé - İş ve Para kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de İş ve Para PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Brigitte Labbé Kimdir?
Yazar Brigitte Labbé uzun süre iletişim sektöründe görev aldıktan sonra Paris Sorbonne Üniversitesi'nde felsefe eğitimi gördü. Çalışmalarını, karışık felsefi kavramları çocuklara aktarabilmek üzerine yoğunlaştırdı. ''Çıtır Çıtır Felsefe'' dizisinde, çocuklara felsefenin sürekli kendini yenileyen bir sorgulama olduğunu göstermek istedi. Okullarda, kütüphanelerde ve kafelerde, çikolata, kurabiye ve şeker eşliğinde çocuklar için ''Çıtır Çıtır Felsefe'' günleri düzenleyip tartışmalar yapan Labbé, katıldığı ulusal ve uluslararası konferanslarda, yetişkinler için, çocuklara zor konuları anlatmak üzerine sunumlar gerçekleştiriyor. İstanbul'da da okullarda çocuklarla bir araya gelen yazar, müzisyen eşi Wassim Soubra ve iki kızıyla birlikte Paris'te yaşıyor.
Brigitte Labbé Kitapları - Eserleri
- İyi ve Kötü
- Adalet ve Haksızlık
- Mutluluk ve Mutsuzluk
- Başarı ve Başarısızlık
- Yaşam ve Ölüm
- Oğlanlar ve Kızlar
- Güzellik ve Çirkinlik
- Doğa ve Kirlilik
- Ben ve Başkaları
- Bildiklerimiz ve Bilmediklerimiz
- Zaman Çok ve Zaman Yok
- Gerçekten ve Yalancıktan
- Cesaret ve Korku
- Savaş ve Barış
- Aşk ve Dostluk
- Haklar ve Ödevler
- Söz ve Sessizlik
- Ahlaki Olan ve Olmayan
- Diktatörlük ve Demokrasi
- Özgür Olan ve Olmayan
- Şiddet ve Şiddetsizlik
- İş ve Para
- Beden ve Akıl
- Liderler ve Diğerleri
- Anlaşmak ve Anlaşamamak
- İnanmak ve Bilmek
- Hatırlamak ve Unutmak
- Olmak ve Sahip Olmak
- Küçükler ve Büyükler
- Makineler ve İnsanlar
- Şans ve Şanssızlık
- Kahkaha ve Gözyaşları
- Yalan Söylersem Ne Olur?
- Kavga Edersem Ne Olur?
- Param Olmazsa Ne Olur?
- Kurallara Uymazsam Ne Olur?
- Okula Gitmezsem Ne Olur?
Brigitte Labbé Alıntıları - Sözleri
- Bu, insan olmaktan vazgeçmektir. (İyi ve Kötü)
- Bağnazlar, bilginin ve mutlak gerçeğin tek sahibi olduklarından kuşku duymayan insanlardır. (İnanmak ve Bilmek)
- Birlikte ve özgürce yaşamak için ahlaka da ihtiyacımız var. Hepimizin ahlak kurallarına ve uzlaşarak koyduğumuz o kurallara uymayı başarmaya ihtiyacımız var. (Ahlaki Olan ve Olmayan)
- Kibar olmak, yalnızca "merhaba", "teşekkürler", "lütfen" gibi sözler söylemekten ibaret değildir... Bir de , zihinsel kibarlık vardır: Başkalarının tezlerini dinlemek ve kendi fikirlerimizi onlara sunmak. (İnanmak ve Bilmek)
- Hiç kuşku yok:Kader her an,her yerde,herkese her şekilde vurabilir (Şans ve Şanssızlık)
- Hepimiz mükemmel benzersiz biriyle karşılaşmanın hayalini kurarız; bize çok yakışacak, bizim için biricik olacak birinin hayalini... Aşk ve dostluk (Aşk ve Dostluk)
- Şiddet var olabilmek için şiddete gereksinim duyar. (Şiddet ve Şiddetsizlik)
- Kimi zaman konuşmamak, harekete geçmemektir. (Söz ve Sessizlik)
- Normalde, yasalar adaleti sağlamaya yarar (Adalet ve Haksızlık)
- Bellek bir tuzak olabilir; Kendi kendimize kurduğumuz bir tuzak (Hatırlamak ve Unutmak)
- Gerçek ve yalan arasındaki farkı anlamayı başaramadığımızda, kendi kendimize yalan söyleriz. (Gerçekten ve Yalancıktan)
- İnsanlık tarihine bakarsak, insanın yalnızca karnını doyurmak ve hayatta kalmak için çalışmadığını görürüz. İnsan çalışır ve çalışarak dünyayı değiştirir. (İş ve Para)
- Yan yana iki kişi için şimdiki zaman aynıdır. Ama şimdiki zaman, her zaman geçmişe doludur; herkes için farklı bir geçmişle... (Hatırlamak ve Unutmak)
- Nesnelere ya da insanlara duyduğumuz aşk ya da sevgi, o nesnelere ya da insanlara bir güzellik verir. Sanki duygularımız, çıplak gözle görülemeyen bir güzelliği görmemizi sağlar. (Güzellik ve Çirkinlik)
- Akıl, dokunulan, kokusu alınan, gözle görülen bir şey değildir. Ama yerinde olduğunda, kendini hemen fark ettirir. (Beden ve Akıl)
- "İnsan doğmayız, insan oluruz; başkalarıyla birlikte, başkaları sayesinde." (Ben ve Başkaları)
- Bilinmeyen çekicidir. (Bildiklerimiz ve Bilmediklerimiz)
- İnsan doğmayız, insan oluruz; başkalarıyla birlikte, başkaları sayesinde. (Ben ve Başkaları)
- Makineler bizi komik durumlara düşürür. Onlar çalışmadığında sanki hayat durur, dünya başımıza yıkılır. (Makineler ve İnsanlar)
- Başarısızlık, bizimle konuşmaya cesaret edebilen gerçek bir dost gibidir. (Başarı ve Başarısızlık)