Her Şey Seninle Başlar - Mümin Sekman Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Her Şey Seninle Başlar kimin eseri? Her Şey Seninle Başlar kitabının yazarı kimdir? Her Şey Seninle Başlar konusu ve anafikri nedir? Her Şey Seninle Başlar kitabı ne anlatıyor? Her Şey Seninle Başlar kitabının yazarı Mümin Sekman kimdir? İşte Her Şey Seninle Başlar kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Mümin Sekman
Tasarımcı: Emrah Yücel
Yayın Evi: Alfa Yayıncılık
İSBN: 9786051067315
Sayfa Sayısı: 240
Her Şey Seninle Başlar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Çaresizlik öğrenilmiştir.
Başarılı olmak da öğrenilebilir.
Sende sandığından fazlası var!
Gelebileceğin en iyi yerde değilsin.
Yeni bir hayat için gereken, yeni bir akıldır.
Doğru şeyi yapmak için yanlış zaman yoktur.
Rüzgarı suçlamayı bırak, yelkenleri kullanmayı öğren!
Seyirci koltuğundan sıkıldıysan, sahneye çık.
Zirvede her zaman bir kişiye daha yer var.
Her şey seninle başlar!
Başkaları yapabildiyse, sen de yaparsın.
Hayatta ya tozu dumana katarsın,
Ya da tozu dumanı yutarsın.
Seçim senin!
(Tanıtım Bülteninden)
Her Şey Seninle Başlar Alıntıları - Sözleri
- En büyük güç, kendi hayatını kontrol edebilme bilgisini öğrenmektir.
- “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın.”
- › “Bir kapıyı kırk kez çaldığınızda açılmadıysa, diğer kırk kapıyı bir kez çalın..“
- 〝 Üniversite öğrencisiyken sık sık 'memleketi kurtaracak' bir fikir gelir aklımıza. İdealist bir tavırla fikrimizi yaymaya başlarız. 117. kişinin de, "Boş ver abi ya, memleketi sen mi kurtaracaksın?" demesiyle, başka bir fikir bulur, onu bırakırız! Oysa Samsun'a çıktığında muhtemelen Mustafa Kemal'e de birileri, " Boş ver abi ya, kaç bin kişi denedi olmadı, bu memleketi sen mi kurtaracaksın!" demişlerdi.. 〝
- Seçeneklerimizi hayat hazırlar, seçimleri biz yaparız.
- Hepimizin hayatında fethedilmesi mümkün olan, ama henüz ayak basılmamış topraklar var. En güzel başarımız henüz gerçekleştiremediklerimiz! Nazım Hikmet'in de dediği gibi: "En güzel deniz, henüz gidilmemiş olandır."
- "Hayatta en büyük kayıp ölüm değildir. En büyük kayıp biz yaşarken içimizdeki bir şeylerin ölmesidir."
- Çaresiz değilsin, çare sensin!
- Başarısız olan biz değilizdir; zamanlamamız metodumuz, hedeflememiz başarısızdır!
- “Araştırmalara göre aklımızdan günde ortalama 60.000 ile 80.000 arasında düşünce geçmektedir.“
- "..Tutkulu bir hayali olan insan, ait olduğu yere gidinceye kadar yaşadığı her yerde turisttir."
- Ataletin kelime anlamı 'eylemsizlik hali' dir. Bir insan bir işi yapması gerektiğini biliyor, niçin yapması gerektiğini biliyor, isterse nasıl yapabileceğini biliyor, yapmazsa ne kaybedeceğini biliyor, yaparsa ne kazanacağını biliyor ama yine de yapmıyorsa, o kişi atalet halinde yaşıyor demektir.
- • İnsanoğlu çocukluktan sıkılır, büyümek için acele eder, sonra da çocukluğunu özler! • Önce para kazanmak için sağlığını harcar, sonra da yitir diği sağlığını geri kazanmak için parasını! • Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar, sonra da hiç yaşamamış gi bi ölür! • Hayata hazırlanmaya o kadar zaman harcar ki, hayatını ya şamaya vakti kalmaz. • Yarınını o denli düşünür ki, bugünün elinden kayıp gitti ğini fark etmez bile. Oysa hayat geçmişte ya da gelecekte değil, şimdiki zamanda yaşanır.
- ⭑ “Her ruh kendine benzer ruhlarla dünyaya gönderilir. Onu bulması zaman alır ama kişinin çabası ölçüsünde bu süre kısalır. Sizin gibi yaşayan, düşünen, hisseden insanlar var. İnsanı istediğine götüren yolların sayısı, gökteki yıldızların sayısı kadardır.Yeter ki sen iste! Her şey seninle başlar!“ ⭑
Her Şey Seninle Başlar İncelemesi - Şahsi Yorumlar
HER ŞEY SENİNLE BAŞLAR: Sade ve yalın bir dille, en süssüz kelimelerle bile çok iyi bir kitap ortaya çıkarılmış. Keyifle okuduğum ve başarılı bulduğum yazarlardan biridir Mümin Sekman... Başarı ve başarısızlık hakkında Yapılan çeşitli araştırmaları kaynak göstererek, okuyucuların önüne seriyor. Benim için en iyi motivasyon konuşmacısı olan les brown'ın sözleri ile devam etmek istiyorum;'' eğer kolay olanı yaparsanız zor bir hayatınız olur, zor olanı yaparsanız kolay bir hayatınız olur'' Hepimiz başarılı olmak için, gerekli olan özelliklere sahibiz, sadece bunun farkında değiliz! Zig ziglar ın dediği gibi "çoğu insan güzelleşmek ister, günde bir elma yemenin cildi güzelleştirmek için, çok faydalı olduğunu bilir ama kimse bunun için hiç birşey yapmaz" Çünkü gerekli olan iradenin efendisi olmamız gerekirken, kölesi oluruz! Başarısız olarak nitelendirilen insanların, kaçış yolu bulmasına yardımcı olmak için, ışık tutup yol gösteren ve toplumsal gelişimin katalizörü olan bu kişisel gelişim kitabı, gerekli olan kritik kitleyi oluşturmak için gerekli donanıma sahip. KISACA ÖZETLEMEK GEREKİRSE: "Nefsine hükmedebilen, dünyaya hükmedebilir"... (Esma Bysl)
Onca kişisel gelişim kitabı okudum ama bu kadar insanı iyi tanımlayan ve sorunu irdeleyen kitaba denk gelmemiştim. Yeni bir bakış açısı ve motivasyon kazandıracağının teminatını verebilirim.Hedefleriniz gerçekleşmesi dileğiyle... Keyifli okumalar... (Çağdaş Yürük)
Mümin Sekman( Her şey seninle başlar ) Kitaptan yorumum: •Bu kitaptan anladığım, Başarısızlık öğrenilmiştir. Başarılı olmak da öğrenilebilir. Her insan kendi hayat ezberlerini yeniden düzenleyebilir. İç dünyamız yenilendikçe dış dünyamız da güzelleşir. Her şey kişinin kendisinden başlar! •Bu kitap hayatınızı yeniden şekillendirme aracıdır. Kendi ayakları üze rinde durmak, kendi kanatlarıyla uçmak, başkalarına bağımlı olmadan yaşamak isteyenler için yazılmıştır. Hayatından büyük hayalleri olan, hayatını bir beden büyütmek isteyenler için bir yol haritasıdır. • Kafka'nın dediği gibi, "Kitap içimizdeki donmuş denizin buzlarını kırmaya yarayan bir araçtır." • Zor olan güzeli anlamak değil, onu yaratmaktır. • An gelir, hayattaki en büyük gücünüz en büyük zayıflığınız olur. • En güçlü ve kalıcı kararlar 3-K koalisyonuyla; kafa, kalp ve kasların oybirliğiyle alınır. Kalp ister, kafa planlar, kaslar uygular. Bu yüzden büyük seçimlerde üçüne de söz hakkı doğar! (özgür yüce)
Kitabın Yazarı Mümin Sekman Kimdir?
Mümin Sekman kişisel gelişim ve sosyal başarı türünde kitapların yazarıdır.
Sıfırdan zirveye çıkanların başarı öykülerinin anlatıldığı İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri kitap dizisinin danışmanlığını yapmaktadır.
İstanbulda doğan yazar, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi ama hukuk alanında hiç kariyer yapmadı. Başarılı insanları inceleyip, nasıl başardıklarını analiz edip, başarılı olmak isteyenlere anlatmayı meslek ve misyon olarak seçti. Başarı öğrenilebilir düşüncesini yaygınlaştırmaya çalıştı.
Bir dönem Çocuklar Duymasın dizisinin senaryo danışmanlığını da yapan yazar, Kişisel Gelişim Merkezinin (Kigem.com) kurucusudur. Kigem.com Türkiyenin kişisel gelişim içerikli ilk internet sitesidir ve Türkiyede Beyin Haftası kutlamalarını yürütmektedir.
Türkiyede kişisel gelişim uzmanı titrini kullanan ilk kişi olan Sekman, Londra merkezli The Success Think Tankın da kurucusudur. Yazar dünyanın metrekaresine düşen başarılı insan sayısını artırmayı kişisel misyonu saymaktadır.
Mümin Sekman Kitapları - Eserleri
- Her Şey Seninle Başlar
- Limit Sizsiniz
- Her Şey Beyinde Başlar
- İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri 1
- Başarı Üniversitesi
- İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri 4
- İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri 2
- Çevik Şirketler - Kurumsal Ataleti Yenmek
- İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri 3
- Kesintisiz Öğrenme
- Ataleti Yenmek
- Ya Bir Yol Bul, Ya Bir Yol Aç Ya da Yoldan Çekil
- Ulusal Ataleti Yenmek
- Türk Usulü Başarı
- İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri 5
- Hayat Bilgesi
- Hayat Bilgesi 2
- Başarı Bilimi
- Başarı Bilgesi
- Çocuklar Nasıl Başarır?
- Çocuklar Nasıl Başarır 2
- Başarı Haritası
- Edison Hayalini Nasıl Gerçekleştirdi?
- Şampiyon Sözleri
- Rağmenciler
Mümin Sekman Alıntıları - Sözleri
- Beyin acil bir durumda kullanabileceği güç kalsın diye sık yapılan şeyleri otomatize edip alışkanlığa çeviriyor. Böylece dikkat gücü serbest kalıyor. Eğer böyle bir mekanizma olmasaydı bisiklete binerken eski sevgilinizi düşünemezdiniz! ️ (Çocuklar Nasıl Başarır?)
- Bilgi cesaretin aklıdır, cesaret aklın provokatörü. Tutku ise başarının yakıtıdır. (Limit Sizsiniz)
- Türkiye'de şaşırtıcı derecede ''çözülemeyen sorun çokluğu'' yaşanmaktadır. Bunlar zamanında kolaylıkla çözülebilecek basit sorunlardı. Ancak atalete düşüp bu sorunları çözmediğimiz için, bugün neredeyse çözülemeyecek kadar çok sorunumuz bulunmaktadır. ''Türk'ün toplumsal atalet antolojisi''ni hazırlamaya çalıştığımızda, karşımıza çıkan ''ataletli'' kurum ve durumlardan birkaç örnek aşağıda sıralanmıştır. İşte yapmamız gerektiği halde yapmadığımız ya da yapmamamız gerektiği halde yaptığımız davranışlara birkaç örnek. 1. Gecekondulaşmaya engel olmamak. Kamu arazilerinin haksız ve hile yoluyla el değiştirilmesine göz yummak. 2. Toprak Erozyonuna karşı önlem almamak. Tabiatın tahribatına duyarsız kalmak. 3. Artan uyuşturucu kullanımına karşı önlem almamak. Türkiye'nin doğu ile batı arasında uyuşturucu trafiğinde köprü ülke olmasına göz yummak. 4. İç ve dış borçlanma seviyesi sürdürülebilirlik sınırlarını zorladığı halde, halka borçlanmaya devam etmek. Sürekli dış kredi arayışında olmak. 5. Trafik tıkanmasını önleyecek yapı ve sistemler kurmamak. 6. Korsan kitap, kaset ve CD'lerin basım ve dağıtımına engel olmamak. Fikir haklarına gerekli özen ve saygıyı göstermemek. 7. Ezberci eğitim modeliyle eğitim yapmak. Modern ve öğrenmeyi öğrenme esasına dayalı eğitim programları uygulamamak. 8. Enflasyonu düşürmek için yapılması gerekenleri yapmamak, ''hayat pahalılığı'' yaratmak. 9. Adliyede davaların çok geç sonuçlandırılması. Hızlı ve aktif bir adalet mekanizmasının kurulamaması., 10. Aşırı ve kontrolsüz nüfus artışı yaşanması. 11. Enerji sıkıntısı yaşanmaya başlanması ve sıkıntının gelecekte daha da büyümemesi için, yapılması gereken altyapı yatırımlarının yapılmaması. 12. Sokak çocuklarının kabul edilebilir hayat standartlarına kavuşması için bir şeyler yapılmaması. 13. Kamu kurumlarının teknik cihaz kullanımı bakımından geri kalması. 14. Cezaevlerinde hukuki ve fiziksel iyileştirmelerin yapılmaması. 15. Türban sorununun kabul edilebilir bir hukuki çözüme kavuşturulmaması. Farklı yerlerde farklı uygulamaların yaşanması. 16. Toplumda sağlıklı ve dengeli beslenme bilincinin geliştirilmemesi. 17. Hala bir sivil anayasanın yapılamaması (kitap çıkarken yapıldı!) 18. Kara para dolaşımına yeterince engel olunmaması. 19. Avrupa Birliğine verilen sözlerin yerine getirilmemesi. 20. Akademik araştırma ve üretimlerde yetersiz kalınması. 21. Seçim sisteminin değiştirilmemesi 22. Özelleştirilmesi gereken kurumların özelleştirilmemesi ya da hatalı şekillerde devredilmesi. 23. Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ile ilişkilere gereken önem ve önceliğin verilmemesi. 24. Deprem önlemlerini almakta ihmalkar davranılması. 25. Faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmaması. 26. Fiziksel engellilere karşı ilgisizlik. 27. Vergi toplama ve denetiminin yetersiz olması. 28. Sosyal Güvenlik (SSK) sisteminin çağın gereklerine uygun hale getirilmemesi. 29. Bürokrasinin son derece yavaş çalışması ve bir yatırım için iş adamına 173 imza attırmak zorunda bırakmak. 30. Trafik kazalarının azalması için gerekli olan önlemlerin yeterince alınmaması. Bu konular kadar genel olmayan, - Hormonlu sebze üretimi ve satışına engel olunmaması - Ders kitaplarında eski ve hatalı bilgilere yer verilmesi - İçme suyu satan firmaların yeterince denetlenmemesi gibi pek çok spesifik atalet noktalarımız da bulunmaktadır. (Ulusal Ataleti Yenmek)
- "Öte yandan dünya adil değil." (Çocuklar Nasıl Başarır 2)
- ..Başarılı olmak öğrenilebilir! Hiç kimse başarısız olmak için doğmaz. Hiç kimse, elinde bir başarı meşalesiyle de doğmaz! (Başarı Bilimi)
- Çoğumuz inanmasak da, hatta inanmak istemesek de, duygularımızın kontrolü önemli oranda elimizdedir. (Ataleti Yenmek)
- Nietzsche:"Benim için her türden okuma, dinlenme yüzden de okuma beni kendi kendimden uzaklaştıran, yabancı bilimler, yabancı ruhlar arasinda gezdiren bir etkinliktir. Okuma beni kendi ciddiyetimden kurtarır. Ne zaman sıkı bir çalışma içine girsem, etrafımda hiç kitap görülmez. Yanımda birilerinin konuşmasına, hatta neredeyse düşünmesine bile izin vermem. Okumak budur işte... Neredeyse daima hep aynı kitaplara başvururum. Kendilerini bana kısmen de olsa kanıtlayan çok az sayıda kitaba. Belki de çok ve çeşitli okumak benim doğama aykırı..." (Hayat Bilgesi 2)
- “İnsan bir çıraktır, acı onun ustasıdır. Hiç kimse ıstırap çekmedikçe kendini tanıyamaz.” der Musset. (İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri 4)
- Schopenhauer:"Bir insanın okuduğu her şeyi hafızasında tutmasını beklemek, yediği her şeyi midesinde tutmasını istemekten farksızdır. Yediği şey bedenini, okuduğu şey ise zihnini beslemiştir . Sonuçta, bunlarla olabileceğini olmuştur. Nasıl ki, beden kendisine benzeyeni ve ihtiyaç duyduğunu hazmederse, beyin de kendisine uyan ve ilgisini çekeni tutacaktır. Düşünce sistemiyle örtüşenleri ve bir işine yarayanları alıkoyacaktır." (Hayat Bilgesi 2)
- Ne olduğumuzu biliyoruz , ama ne olabileceğimizi bilmiyoruz. Napolyon (Başarı Üniversitesi)
- Her alanda bir şeyler bilin, bir alanda her şeyi bilin. (Kesintisiz Öğrenme)
- Tavrınız bir fark yaratıyormuş gibi davranın,çünkü yaratıyor! (Hayat Bilgesi 2)
- “İnsanlardan istediğimizi almanın yolu, onların istediklerine ulaşmalarını sağlamaktır.”:::!!! (Başarı Bilgesi)
- Hayatın bazı büyük acıları vardır. Sizi öyle sarsar ki yönünüzü ve yolunuzu yeniden düşünmek durumunda kalırsınız. (İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri 5)
- Uçmayı öğretemediğinize, düşmesini öğretin. (İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri 3)
- 《《《"OKUL İÇİN DEĞİL, HAYAT İÇİN ÖĞRENİN!"》》》 (Kesintisiz Öğrenme)
- " Avrupalılar bir işi önce düşünür sonra yaparlar. Bu nedenle ilerlerler. Afrikalılar önce yapar sonra düşünürler ! Bu nedenle geri kalırlar. Biz Türkler ise ' kervan yolda düzülür ' anlayışıyla bir işi , işi yaparken düşünüyoruz ! Bu nedenle ne ilerleyebiliyoruz ne de gerileyebiliyoruz. " (Ya Bir Yol Bul, Ya Bir Yol Aç Ya da Yoldan Çekil)
- Düşünce kendine uygun davranış doğurduğu gibi, davranış da kendini onaylayan düşünce üretir. (Limit Sizsiniz)
- Yeni başlangıçlar, tıkanan hayat enerjisini tazeler. (Başarı Bilimi)
- "Nasıl ki her başarılı erkeğin arkasında bir kadın varsa, her başarısız kadının önünde de bir erkek vardır!" Duygu Asena (İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri 4)
Editör: Nasrettin Güneş