Her Çocuk Üstün Yeteneklidir - Bahar Eriş Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Her Çocuk Üstün Yeteneklidir kimin eseri? Her Çocuk Üstün Yeteneklidir kitabının yazarı kimdir? Her Çocuk Üstün Yeteneklidir konusu ve anafikri nedir? Her Çocuk Üstün Yeteneklidir kitabı ne anlatıyor? Her Çocuk Üstün Yeteneklidir PDF indirme linki var mı? Her Çocuk Üstün Yeteneklidir kitabının yazarı Bahar Eriş kimdir? İşte Her Çocuk Üstün Yeteneklidir kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Bahar Eriş
Yayın Evi: Alfa Yayınları
İSBN: 9786051067544
Sayfa Sayısı: 290
Her Çocuk Üstün Yeteneklidir Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Herhangi bir çocuk üstün yetenekli gibi yetiştirilirse, ne gibi mucizevi sonuçlar alınır?
Kitapta ünlü dâhilerin çocukluk günlerinden, zeka testlerinde dikkat edilmesi gerekenlere, yeni bilimsel araştırmalardan ideal anne uygulamalarına, ilgili filmlerden yüksek zeka eğitim sistemlerine kadar birçok konu rahatça anlaşılabilir bir dille ele alınıyor.
Dr. Bahar Eriş’in kitabı, üstün yetenekli bir çocuğun içindeki “cevheri işleyip mücevhere dönüştürme” çabasına dönük, evrensel ilkeler ile yerel uygulamaları, olması gerekenler ile olanları, abartılanlar ile eksik bırakılanları sistematik bir şekilde ele almış. “Ev yapımı dâhi” yetiştirmek isteyenler için yeni, yaratıcı ve yararlı bilgiler içeren bir kitap. Kitabın hümanist ve eşitlikçi tavrı da ayrıca ahlaki bir alkışı hak ediyor.
Mümin Sekman, Her Şey Seninle Başlar’ın yazarı
Başarısız çocuk yoktur, yetenekleri keşfedilemeyen çocuklar vardır ve o çocuklardan birisi de sizin çocuğunuz olabilir…Hele hele çocuğunda bir ışık görüp, onu nasıl yönlendiririm çaresizliği içinde kıvranan ebeveynler için güvenilir bir yol gösterici. Eğitim sorunumuz ne zaman çözülür, çocuklarımız hak ettikleri değere ne zaman kavuşur ve en önemlisi de, ülkemiz ne zaman kalkınmış ülkeler ligine yükselir?
Dr. Bahar Eriş’in elinizde tuttuğunuz bu kitabı, ne zaman milyonlarca satarsa!..
Abbas Güçlü, Milliyet köşe yazarı, Genç Bakış sunucusu
Kitapta çocuklar için olduğu kadar, yetişkinler olarak kendinizi değerlendirebileceğiniz yönlendirmeler de bulunmaktadır. Kitaptan geniş bir hedef kitle faydalanabilir; ebeveynler, öğretmenler, rehber öğretmenler ve eğitim politikalarına yön veren kişiler.
Prof. Sevda Bekman, AÇEV kurucusu, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi
Emin olun, kitabı okuduktan sonra, zeka ve yetenek konusunda bütün taşlar yerine oturmuş ve kaygılarınız azalmış olacak… Özellikle zeka testleri sonucunda, çocuğuna ‘’üstün yetenekli’ tanısı almış her veliye raporla birlikte verilmesi gereken, bir başucu kitabı.
Filiz Günsür, Üstün Yetenekli Çocukların Aileleri Platformu kurucusu
Her Çocuk Üstün Yeteneklidir Alıntıları - Sözleri
- Gelişmeyi getiren değişim ,sorgulayıcı bir zihniyetten geçer .
- Asperger Sendromu otizme çok benzemekle birlikte Asperger sendromlu bireyler daha güçlü dil kabiliyetine ve daha ileri zihinsel becerilere sahip oluyorlar. ... Hans Asperger, kullandıkları dilin ileri düzeyde olması nedeniyle " küçük profesörler " ifadesini kullanmıştır. Ancak sosyal ve kişisel işlevlerde klinik derecede bozukluk söz konusudur. ... Obsesif görünebilirler. Ayrıca bu çocuklarda alerji ve hazım sorunları da sık görülür. ....Bu tür çocukların resimlerinde de insan figürlerine çok rastlanmadığı, eşyaların daha ağırlıklı olduğu gözlemlenen bir diğer noktadır.
- Osmanlı döneminde psikiyatrik hastaların tedavisinde su sesi kullanılırdı.
- Eğitimde fırsat eşitliği herkese aynı eğitimi vermek değil, herkese potansiyelini gerçekleştirme şansını tanımak demektir.
- Etkin liderlik karşıdakine hükmetme değil insanların ortak hedefler çerçevesinde bir araya gelmesine yardım etme sanatıdır.
- Çocuklar yarış atı değildir.
- Çığları ortaya çıkaran küçük kar taneleridir.
- Her çocuğun kendi gelişim süreci vardır ve buna saygı duymak gerekir.
- “Genlerden çok aile ortamı ve o ortamda yaşanan deneyimlerin kalitesi önemlidir, çünkü yetenek genlerin çevreyle etkileşimi sonucunda ortaya çıkar.”
- "Başıma gelen en iyi şey katıldığım ilk ulusal satranç şampiyonasını kaybetmek oldu. Çünkü şunu gördüm: Satrancı zafer duygusu için değil bu süreci sevdiğim için oynuyordum." Josh Waitzkin
- Testin yaptığı şey objektif olarak bir çocuğun potansiyelini ortaya koymak değil, o çocuğun başka çocuklara kıyasla nerede durduğunu göstermektir. Yani test bir kıyaslama ya da sıralama aracıdır.
- Osmanlı döneminde psikiyatrik hastaların tedavisinde su sesi kullanılırdı.
- Gelişmeyi getiren değişim, sorgulayıcı bir zihniyetten geçer.
- Duygusal zekaya sahip anne babalar olun. Başarısız olduğu tespit edilen üç temel yaklaşım; - Çocuğun duygularını tamamen göz ardı etmek, - Çocuğa karşı çok gevşek davranmak, - Çocuğun duygularına hiç saygı göstermeyerek onu küçümsemek.
- Çiğlari ortaya çıkaran küçük kartaneleridir.
Her Çocuk Üstün Yeteneklidir İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Son zamanlarda okuduğum en faydalı kitap! Özel gereksinimli çocuklara ilgim çok büyük. Öyle bir toplumda yaşıyoruz ki özel gereksinimli çocuk deyince fiziksel ya da bilişsel anlamda yaşıtlarından daha düşük beceri düzeyine sahip algısı var birçok kişide. Çocukların üzerine herhangi bir etiketi yapıştırmak kolay ama o etiketin ağırlığını bir ÇOCUĞA’ yüklemek çok zor! Çok zor OLMALI! Her çocuk özeldir önemli olan O’nu işlemektir. Bu sadece akademik anlamdaki başarı değildir! Duygusal zekanın önemine, Gardner’ın çoklu zeka kuramına dikkatleri çekiyor. Peki IQ testleri! Sadece IQ puanına göre yapılan değerlendirmeler? Kaçımız biliyoruz Adolf Hitler’in çocukken resme ilgi duyduğunu ve babasının zoruyla teknik bir okula kayıt olduğunu? Aile içi iletişimsizlik ve ‘kandırılabilen aile’nin bir çocuğun hayatını nasıl farklı şekillerde etkileyebildiğine dair bugüne kadar okuduğum en etkili bilgilere sahip kitap. Üstün zeka potansiyeli, üstün yeteneklilik davranışları, iki kere farklı çocuklar, eğitimleri, eğitim kurumlarının yeterliliği ve eksiklikleri, çocuk mu yarış atı mı?, kaynaklar, filmler, web siteleri, yerli yabancı kitap tavsiyeleri, sade, akıcı anlatımıyla nerden bakarsam bakayım muhteşem bir kitap. Siyasi liderler dahil keşke herkes okusa bu kitabı. . ‘Doğa çocukların yetişkin olmadan önce çocuk olmalarını ister. Bu sırayı bozmaya çalışırsak, ne tam olgun ne de tadı olan ve yakında çürümeye mahkum, zorlama bir meyve yararmış oluruz.’ #emile . Okuyun, okutun! (Emine Kaplan Özcan)
Çocuk herşeyden önce çocuk olmalıdır.: "Doğa çocukların yetişkin olmadan önce çocuk olmalarını ister. Bu sırayı bozmaya çalışırsak ne tam olgun ne de tadı olan ve yakında çürümeye mahkum zorlama bir meyve yaratmış oluruz."... Bahar Eriş'in kitabını çok sevdim yazım dili gayet akıcı çok fazla bilgiye ve örneğe yer veriyor. Ülkemizde ki egitim sistemi ve diğer ülkelerdeki eğitim sistemi arasındaki farkları da çok iyi yansıtıyor.Yetenegin doğuştan ve sabit olduğu savının yanlış olduğuna ve geliştirilebilicegine beynin bir kas olduğuna ve çalıştıkça güçleneceğine vurgu yapıyor . Okullarda üstün zekalı çocukların yaşadıkları olumsuzlukları, normal okulların sadece normal sınırlarda ki çocuklara uygun olduğunu yaşadıkları sıkıntıları anlatarak gözler önüne seriyor .IQ testlerinin sadece analitik zekayı olçebildigine yaratıcı ve pratik zekayı olcemedigine değiniyor.Kisacasi her annenin ve her öğretmenin okuyup faydalanabileceği özel bir kitap . (Suna Demir)
#okudumbitti Bu kitabın içerisindekiler o kadar yoğun ve dolu ki hangi birini anlatmalıyım derken insan arada kalıyor. Kitapta üstün yetenekle ilgili anlatılanları farklı bir bakış açısıyla göstermeye gayret etmiş ve örneklemelerle bunları pekiştirmiş olan yazarımız sevgili @dr.bahareris sadece üstün yeteneklileri değil aynı zamanda kendi yeteneklerinin farkında olan ya da çocuğunda gördüğü yeteneği en üst seviye taşımak isteyen herkes için kaleme almış bu kitabı. Yani benim için ️ Eğitimde fırsat eşitliğinin herkese aynı eğitimi vermek olmadığını, herkese kendi potansiyelini gerçekleştirme şansının verilebilmesi ile olacağını açıklamış örnekleriyle, potansiyelin yönlendirilmediği takdirde körelebileceğini de belirtiyor bastıra bastıra. Küçük yaşta yaşıtlarından daha ileride olmak sadece yetenek gelişiminin erken aşaması olduğunu anlatıyor ve modası geçmiş gibi görünse de aslında hiç de geçmeyen Yetenek doğuştan mıdır? sorusuna yanıt veriyor. “ Genlerden çok aile ortamı ve o ortamda yaşanan deneyimlerin kalitesi önemlidir, çünkü yetenek genlerin çevreyle etkileşimi sonucunda ortaya çıkar.” Diyerek son noktayı koyuyor. Ve aslında beyinin kullandıkça değişen ve güçlenen bir kas olduğunu, çocukların ve kendimizin geçirdiğimiz zaman ve eylemlerle şekillendiğini anlatıyor örnekleriyle... daha neler neler... İşin özü bu kitabı çocuğu olan, olmasını isteyen, öğretmen veya öğretmese bile öğretmeye meyilli her bireyin okuması gerek bence. Kesinlikle #tavsiyeediyorum okuyun ve de #okutun Başarı ayağınıza gelmez; siz onun ayağına gideceksiniz. diyor ve gidiyorum. Keyifli okumalar dilerim. (Gülden Gümüş)
Her Çocuk Üstün Yeteneklidir PDF indirme linki var mı?
Bahar Eriş - Her Çocuk Üstün Yeteneklidir kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Her Çocuk Üstün Yeteneklidir PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Bahar Eriş Kimdir?
2004’ten bu yana Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitim Programı’nda üstün yetenek konusunda dersler veren Dr. Bahar Eriş, 1998-2000 döneminde Fulbright Bursu ile gittiği ABD’nin New York şehrinde, Columbia Üniversitesi’ne bağlı Teachers College’de, Üstün Yetenek Eğitimi Programı’nda master eğitimini tamamlamıştır. Daha sonra aynı bölümde doktora eğitimine devam etmiş, 2005 yılında Ed.D. (eğitim doktoru) derecesi almıştır. 2000-2004 yıllarında Teachers College çerçevesindeki üstün yetenek eğitimine yönelik ve heterojen okul öncesi programlarında öğretmen olarak görev yapmıştır. Aynı zamanda profesyonel simultane çevirmen olan Eriş, 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksekokulu Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1997 yılında aynı üniversitenin Eğitim Fakültesi, İngilizce Öğretmenliği bölümünden pedagojik formasyon diplomasına hak kazanmıştır.
Bahar Eriş Kitapları - Eserleri
- Korkmasaydın Ne Yapardın?
- Anne Beynim Aç
- Senin Yolun Hangisi?
- Gölgedeki Yıldızlar-Disleksinin Gizli Yetenekleri
- Her Çocuk Üstün Yeteneklidir
- Hayatın İlk Üç Yılı
- Şimdi Değilse Ne Zaman?
Bahar Eriş Alıntıları - Sözleri
- Çocuğun sorumluluk bilinci kazanmak gibi bir derdi ya da algısı yoktur. Aile buna zemin hazırlamalıdır. Evdeki sorumluluk, daha sonra okul ve çalışma hayatına da olumlu yansır. (Senin Yolun Hangisi?)
- Her çocuğun kendi gelişim süreci vardır ve buna saygı duymak gerekir. (Her Çocuk Üstün Yeteneklidir)
- Kaybettiklerinin kederiyle gövdende açılan koskoca oyuklar, bir gitarın gövdesi gibi, sana özgün ve gerçek bir ses kazandırıyor. Sadece senin olan, başka kimsede olmayan bir ses. “Her şeye rağmen yaşamaya devam edecek kadar cesursun.” diyen bir ses. (Korkmasaydın Ne Yapardın?)
- Hatalar, yaşanmış bir hayat için ödediğin bedellerdir. Sophia Loren (Korkmasaydın Ne Yapardın?)
- Sınıflar, deniz yüzü görmemiş, ağaca tırmanamadığı için kendisini yeteneksiz ilan eden balıklarla dolu. (Anne Beynim Aç)
- "Şu aynanın karşısına geç, kendine bir bak. Başkalarıyla ilgili söylediğin her kötü söz senin bir yansıman." (Gölgedeki Yıldızlar-Disleksinin Gizli Yetenekleri)
- Güçlü çocuklar yetiştirmek, bozuk yetişkinkinleri onarmaktan daha kolaydır. Frederick Douglass (Hayatın İlk Üç Yılı)
- Türkiye, birey olamamış, meslek sahibi yetişkinlerle dolu bir ülke. Bu ülkede birçok insan hangi yaştan ya da meslekten olursa olsun, kendi hayatını değil, başkalarının kendisine uygun gördüğü hayatı yaşıyor. (Anne Beynim Aç)
- İnsan bazı sorunları zamanla çözse de bazı duygular derinlerde bir düğüm olarak kalmaya devam eder. (Gölgedeki Yıldızlar-Disleksinin Gizli Yetenekleri)
- Sevdiğimiz alandaysak, fiziksel acı yaşasak bile ruhsal acı yaşamayız. Ancak bu bedeli, yapmak istemediğimiz bir iş için ödüyorsak, o zaman durum vahim olabilir. (Senin Yolun Hangisi?)
- Hepimizin içinde keşfedilmeye değer biricik yetenekler olduğuna inanıyorum. (Korkmasaydın Ne Yapardın?)
- Çocuk, en iyi öğretmendir. Siz ona bir öğretirken, o size iki öğretir. (Hayatın İlk Üç Yılı)
- " Çocuklar genellemelere sığmaz ama genellemeler de büyük resmi göstererek önemli ipuçları sunar. " (Hayatın İlk Üç Yılı)
- "Kaçtığım bütün savaşların, yaralarını taşıyorum. " (Korkmasaydın Ne Yapardın?)
- Eğitimde fırsat eşitliği herkese aynı eğitimi vermek değil, herkese potansiyelini gerçekleştirme şansını tanımak demektir. (Her Çocuk Üstün Yeteneklidir)
- Duygusal zekaya sahip anne babalar olun. Başarısız olduğu tespit edilen üç temel yaklaşım; - Çocuğun duygularını tamamen göz ardı etmek, - Çocuğa karşı çok gevşek davranmak, - Çocuğun duygularına hiç saygı göstermeyerek onu küçümsemek. (Her Çocuk Üstün Yeteneklidir)
- "Ebeveyn olmak, senden sonraki kuşağa rehberlik etmek, senden önceki kuşağı affetmektir.." Peter Krause (Hayatın İlk Üç Yılı)
- Etkin liderlik karşıdakine hükmetme değil insanların ortak hedefler çerçevesinde bir araya gelmesine yardım etme sanatıdır. (Her Çocuk Üstün Yeteneklidir)
- Bebek bağımsızlığını ilan etse de, bebeğinden bağımsızlığını ilan edemeyen annelerin sayısı kültürümüzde az değil. Anne, bu durumun farkında bile olmayabiliyor. Sorduğunuzda çocuğun onsuz yapamayacağını söylüyor. Bazen gerçekten böyle düşünüyor, bazen de bu “vakitsiz ayrılığı” bir türlü kabullenemiyor. Hatta bunu hayat boyu içinde sindiremeyen anneler var. (Anne Beynim Aç)
- Sevgi, çocuğunun gideceği yolu seçmek değil, seçtiği yolda kaybolmasın diye destek olmaktır. (Korkmasaydın Ne Yapardın?)