Hayatımızı Şekillendiren On Yıl - Meg Jay Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap

Hayatımızı Şekillendiren On Yıl kimin eseri? Hayatımızı Şekillendiren On Yıl kitabının yazarı kimdir? Hayatımızı Şekillendiren On Yıl konusu ve anafikri nedir? Hayatımızı Şekillendiren On Yıl kitabı ne anlatıyor? Hayatımızı Şekillendiren On Yıl PDF indirme linki var mı? Hayatımızı Şekillendiren On Yıl kitabının yazarı Meg Jay kimdir? İşte Hayatımızı Şekillendiren On Yıl kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi

Yazar: Meg Jay

Çevirmen: Zeynep Ünalan

Orijinal Adı: The Defining Decade

Yayın Evi: Hyperion

İSBN: 9786058599253

Sayfa Sayısı: 238

Hayatımızı Şekillendiren On Yıl Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Evet, yirmili yaşlarınız önemlidir. Hayatınızı belirleyen olayların yüzde sekseni otuz beş yaşınıza kadar ve ömür boyu kazanacağınız ücret artışının üçte ikisi kariyerinizin ilk on yılında vuku bulur. Yarı nüfusumuzdan fazlası, otuz yaşına geldiklerinde, ya evlidirler ya biriyle çıkıyorlardır ya da gelecekteki hayat arkadaşını seçmiştir. Kişilik, öncesine ve sonrasına oranla en fazla, yirmili yaşlarda değişir. Beyin gelişiminin son atılım dönemi yirmili yaşlara denk gelir. Kadın doğurganlığının en elverişli olduğu yaş yirmi sekiz yaşıdır. Gençler ve ebeveynler, işverenler veya öğretmenler veya dinlemek isteyen diğer herkes, bu hitap ve bu kitap sizin için. “

Dr. Meg Jay

University of California, Berkeley

Hayatımızı Şekillendiren On Yıl Alıntıları - Sözleri

  • Hayatınla ilgili ne yapacağını, düşünerek bulamıyorsun, ancak yaparak bulabiliyorsun.
  • Her yaştan yetişkinler, kendilerine hiçbir zaman hiçbir kötülüğün veya olumsuzluğun dokunmayacağını zanneden bir ‘hayalci iyimserliğe sevk ediliyor ve bu iyimserlik, mantığın ve sorgulamanın yerine geçiyor. Evveliyatında ne olursa olsun, insanlar yetişkinlik yıllarına hesap kitap yaparak varmıyor. Şimdi de yirmili yaşlar patlamaya hazır yeni bir balona dönüşüyor.
  • "Beynini ne kadar çok kullanırsan o kadar çok kullanacak beynin olur " george a dorsey , antropolog
  • Bir grup içinde yoğrulmak aslında yabancılaşma hissini arttırır, çünkü kendimiz ve kabilemiz dar bir bakış açısına hapsolup çevreden koparız. Zaman içinde, başlangıçtaki bir grubun parçası olma rahatlığı, grup dışında kalan dünya ile bağlantısızlığa dönüşür.
  • Psikolojide reçel deneyi denilen bir araştırma vardır.araştırmacı sheena ıyengar tarafından STanford da olduğu dönemde yapılan bu araştırma,insanların nasıl seçim yaptıklarını anlamak İçin marketlerde inceleme yapılabileceği fikriyle hazırlandı.Iyangerin araştırma yardımcıları ,bir makette reçel üreticisi gibi davranarak reçel çeşitlerini masalarda sergiledi .deneyim bir bölümünde masada sadece 6 çeşit reçel vardı : şeftali ,vişne , frenk üzümü , marmelat ,kivi ve çilek .diğer bölümünde ise önceki 6 çeşide 18 çeşit daha ilave edilerek 24 çeşit sergileniyordu . Her iki aşamada da reçellerin tadına bakan müşterilere , indirimli bir kavanoz reçel alabilecekleri kuponlar veriliyordu . Deneyin dikkat çeken sonuçları şöyleydi : müşterilerin ; 24 Çeşidin sergilendiği masaya ilgileri daha fazla olmakla birlikte oradan reçel alanların sayısı aynı oranda fazla değildi.6 Örnekli masayı ziyaret edenlerin %30’u reçel satın aldığı halde,24 Örnekli masada bu oran %3’e düşüyordu.Müşteriler 24 örnekle masaya akın etmiş ancak birçoğu bunalarak reçel almaktan vazgeçmişti.6 Örnekli masada ise hangi çeşit reçeli beğendiklerine daha kolay karar vermişlerdi
  • Tıpkı bir palamudun bir ağaca dönüşmesi gibi her insanda da yaradılıştan gelen potansiyeline ulaşma arzusu vardır ancak bizler palamut olmadığımız için büyüyüp Meşe ağacı olmuyoruz ve yaradılıştan gelen potansiyeline ulaşmadan tam olarak ne ifade ettiği konusunda bir kafa karışıklığı var
  • Facebook,twitter,google ve bedava uygulamalar, 'az bütçeyle eğlenceyi' mümkün kılıyordu.Bir deyim vardır; 'umut kahvaltıda iyidir ama akşam yemeğinde karın doyurmaz' derler. Yirmi küsur yaşındaki gençlerin çoğu günün sonunda,eğlenceden ve plak koleksiyonundan daha fazlasına ihtiyaç duyacaklardır.
  • Bazen okula geri dönüp A almaya devam etmek istiyorum çünkü yirmi küsür yaşındayken nasıl A alacağımı bilmiyorum. İlk defa başarısızlık hissediyorum.
  • Bilgelik ,neyi göz ardı etmeniz gerektiğini bilme sanatıdır.
  • Researchers who have looked at how people resolve identity crises have found that lives that are all capital and no crisis -all work and no exploration- feel rigid and conventional. On the other hand, more crisis than capital is a problem too. As the concept of identity crisis caught on in the United States, Erikson himself warned against spending too much time in "disengaged confusion." He was concerned that too many young people were "in danger of becoming irrelevant."

Hayatımızı Şekillendiren On Yıl İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Hayatımda okuduğum en faydalı 235 sayfa oldu dıyebılırım :) Mantığımız, duygularımız, sorumluluklarımız, hayatımızı etkileyen düşünceleri olusturan beynimiz 20 li yaslarda gelişirmiş ve tam bu dönemde insanlarla nasıl saglıklı iletişim kurabiliriz, arkadaslıklarımız, iş hayatımızda ki sorunlarla nasıl başa çıkabiliriz, hayatımıza almak istediğimiz kişiyle bi ilişki nasıl yürür, bu ilişkinin temeli ve kendi nasıl saglamlasır ve beynimiz hangı nitelikleri bu yaşlarda kazanır ilgi alanlarımız, hedeflerimiz hakkında aklımızdaki şüpheleri yok edip özgüven nasıl kazanılır, mutlu iş - mutlu evlilik - mutlu gelecek nasıl sağlanır, psikolojik olarak olumsuzluklarla nasıl başa cıkarız hepsini anlatıyor. Ve şuan 22 yaşında olup bu kitabı okuduğum için kendimi şanslı sayıyorum. Krishna D. 'nın dediği gibi "Kitap kafama vura vura bana beni anlatıyor. Hayatımın bu döneminde ihtiyacım olan şey tastamam bu kitap." Sanırım herkese tavsiye edicem bayıldım kitaba :) Teşekkürler Dr. MEG JAY. (Kübra Akgül)

Yirmili yaşlarınızdaysanız okunması gereken bir kitap. Kitabın yazarı psikolog ve bu alanda kendini geliştirmiş. Okurken insanı düşünmeye sevk ediyor, kitabın sayesinde birkaç yeni karar aldım ve mutlu bir şekilde uyguluyorum. (Tuğberk)

yine bize gösterdi ki en güzel dersler yanlışlardan alınıyor. başkalarının yaptıklarından ders alabileceğine inanan birisi iseniz ihtiyacınız olan rehber olabilir. (Ibrahim YANIK)

Hayatımızı Şekillendiren On Yıl PDF indirme linki var mı?

Meg Jay - Hayatımızı Şekillendiren On Yıl kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Hayatımızı Şekillendiren On Yıl PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Meg Jay Kimdir?

Jay, yirmili yaşlarında ki gençleri yetiştirme konusunda uzmanlaşmış klinik psikologdur. Virginia Üniversitesi'nde asistan klinik profesörlük yapmaktadır.

Meg Jay Kitapları - Eserleri

  • Hayatımızı Şekillendiren On Yıl

Meg Jay Alıntıları - Sözleri

  • Bilgelik ,neyi göz ardı etmeniz gerektiğini bilme sanatıdır. (Hayatımızı Şekillendiren On Yıl)
  • Her yaştan yetişkinler, kendilerine hiçbir zaman hiçbir kötülüğün veya olumsuzluğun dokunmayacağını zanneden bir ‘hayalci iyimserliğe sevk ediliyor ve bu iyimserlik, mantığın ve sorgulamanın yerine geçiyor. Evveliyatında ne olursa olsun, insanlar yetişkinlik yıllarına hesap kitap yaparak varmıyor. Şimdi de yirmili yaşlar patlamaya hazır yeni bir balona dönüşüyor. (Hayatımızı Şekillendiren On Yıl)
  • Bazen okula geri dönüp A almaya devam etmek istiyorum çünkü yirmi küsür yaşındayken nasıl A alacağımı bilmiyorum. İlk defa başarısızlık hissediyorum. (Hayatımızı Şekillendiren On Yıl)
  • Tıpkı bir palamudun bir ağaca dönüşmesi gibi her insanda da yaradılıştan gelen potansiyeline ulaşma arzusu vardır ancak bizler palamut olmadığımız için büyüyüp Meşe ağacı olmuyoruz ve yaradılıştan gelen potansiyeline ulaşmadan tam olarak ne ifade ettiği konusunda bir kafa karışıklığı var (Hayatımızı Şekillendiren On Yıl)
  • Facebook,twitter,google ve bedava uygulamalar, 'az bütçeyle eğlenceyi' mümkün kılıyordu.Bir deyim vardır; 'umut kahvaltıda iyidir ama akşam yemeğinde karın doyurmaz' derler. Yirmi küsur yaşındaki gençlerin çoğu günün sonunda,eğlenceden ve plak koleksiyonundan daha fazlasına ihtiyaç duyacaklardır. (Hayatımızı Şekillendiren On Yıl)
  • Researchers who have looked at how people resolve identity crises have found that lives that are all capital and no crisis -all work and no exploration- feel rigid and conventional. On the other hand, more crisis than capital is a problem too. As the concept of identity crisis caught on in the United States, Erikson himself warned against spending too much time in "disengaged confusion." He was concerned that too many young people were "in danger of becoming irrelevant." (Hayatımızı Şekillendiren On Yıl)
  • Hayatınla ilgili ne yapacağını, düşünerek bulamıyorsun, ancak yaparak bulabiliyorsun. (Hayatımızı Şekillendiren On Yıl)
  • Psikolojide reçel deneyi denilen bir araştırma vardır.araştırmacı sheena ıyengar tarafından STanford da olduğu dönemde yapılan bu araştırma,insanların nasıl seçim yaptıklarını anlamak İçin marketlerde inceleme yapılabileceği fikriyle hazırlandı.Iyangerin araştırma yardımcıları ,bir makette reçel üreticisi gibi davranarak reçel çeşitlerini masalarda sergiledi .deneyim bir bölümünde masada sadece 6 çeşit reçel vardı : şeftali ,vişne , frenk üzümü , marmelat ,kivi ve çilek .diğer bölümünde ise önceki 6 çeşide 18 çeşit daha ilave edilerek 24 çeşit sergileniyordu . Her iki aşamada da reçellerin tadına bakan müşterilere , indirimli bir kavanoz reçel alabilecekleri kuponlar veriliyordu . Deneyin dikkat çeken sonuçları şöyleydi : müşterilerin ; 24 Çeşidin sergilendiği masaya ilgileri daha fazla olmakla birlikte oradan reçel alanların sayısı aynı oranda fazla değildi.6 Örnekli masayı ziyaret edenlerin %30’u reçel satın aldığı halde,24 Örnekli masada bu oran %3’e düşüyordu.Müşteriler 24 örnekle masaya akın etmiş ancak birçoğu bunalarak reçel almaktan vazgeçmişti.6 Örnekli masada ise hangi çeşit reçeli beğendiklerine daha kolay karar vermişlerdi (Hayatımızı Şekillendiren On Yıl)
  • Bir grup içinde yoğrulmak aslında yabancılaşma hissini arttırır, çünkü kendimiz ve kabilemiz dar bir bakış açısına hapsolup çevreden koparız. Zaman içinde, başlangıçtaki bir grubun parçası olma rahatlığı, grup dışında kalan dünya ile bağlantısızlığa dönüşür. (Hayatımızı Şekillendiren On Yıl)
  • "Beynini ne kadar çok kullanırsan o kadar çok kullanacak beynin olur " george a dorsey , antropolog (Hayatımızı Şekillendiren On Yıl)