Gölgede Kalanlar - Suzan Bilgen Özgün Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Gölgede Kalanlar kimin eseri? Gölgede Kalanlar kitabının yazarı kimdir? Gölgede Kalanlar konusu ve anafikri nedir? Gölgede Kalanlar kitabı ne anlatıyor? Gölgede Kalanlar PDF indirme linki var mı? Gölgede Kalanlar kitabının yazarı Suzan Bilgen Özgün kimdir? İşte Gölgede Kalanlar kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Suzan Bilgen Özgün
Yayın Evi: Aya Kitap
İSBN: 9789944106245
Sayfa Sayısı: 112
Gölgede Kalanlar Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
“…Sokak kapısını yine mi tam kapatmadım? Hayır, unutmadım. Tabii ki gidesin diye değil! Sen evini bırakmazsın, biliyorum. Hikâyemi mi bekliyorsun? Benim hikâyem… Gecede saklı.”
Suzan Bilgen Özgün’ün öykülerinde, küçük dünyalarından dışarı çıkmaya çalışan, kendi yoksunlukları tarafından kuşatılmış kahramanlarla karşılaşırken, onları bir yerlerden tanıdığımızı, bir sokak arasında ya da bir lokantada göz göze geldiğimizi düşünüyoruz. Okuru ve kahramanlarını böylesi bir düzlemde karşı karşıya getirmenin tüm sorumluluğunu üstleniyor Suzan Özgün. Dahası bizi onların trajedilerine ortak ederken, hüzünle ve melankoliyle baş başa bırakıyor. Kaçınılmaz yüzleşmelerin, uçurumların kıyısındaki tedirginliklerin ve nihai yalnızlıkların portresi çiziliyor bu öykülerde; keskin ve soğuk ayrıntılarsa metne okuma hazzı katıyor. Suzan Bilgen Özgün, yaşamın ağır gerçekliklerini yüklemiş kahramanların sırtına. Okurdan beklenense buna tanıklık etmesi değil, bu acı yükü paylaşması.
Gölgede Kalanlar Alıntıları - Sözleri
- Belki o da beklemenin, yalnızca beklemenin anlamlı olduğunu düşünüyor. |Tutunuş
- Aşk yaşamın can simididir.
- Tanrım, sanat ne kadar uzun, hayat ne kadar da kısa..
- Naftalinlenmiş bir hayattan başka bir şey yok ki burada. |Lokum
- Mutluyum! Acele etmeden sindire sindire yaşamak istiyorum yıllardır özlediğim bu duyguyu.
- Geçen zaman değil, biziz...
- "Benim hikâyem... Gecede saklı."
- "Aşk yaşamın can simididir. - Öyleyse ben neden boğuluyorum?"
- Hikayemi mi bekliyorsun? Benim hikayem... Gecede saklı.
- Mutluyum! Acele etmeden, sindire sindire yaşamak istiyorum yıllardır özlediğim bu duyguyu.
Gölgede Kalanlar İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Suzan Bilgen Özgün gerçek bir öykücü. Gölgede Kalanlar, yazarla tanışma kitabım oldu. 2012 Orhan Kemal Öykü Ödülüne layık görülmüş bu kitapta kısa ve hayatın içinden kesitler sunan öyküler bulunuyor. Öyküler diyalogla ilerliyor ve etkileyici. Dokuz öyküden oluşan bu kitapta benim sevdiğim öyküler "Babasız", "Güllü'nün Dileği" ve "Lokum". (Melisa Parlak)
Bu kitabın bu kadar az okunduğunu görmek beni çok üzdü. Yazarın ilk öykü kitabı aynı zamanda Orhan Kemal Öykü Ödülünü kazandığı eseri olma özelliğini taşıyor. İçerisindeki öyküler de eminim ki herkesin bildiği, tanıdığı duygular işleniyor. Çok etkileyici bir çırpıda biten kısacık bir eserdi. Öykü okumayı seven sevmeyen herkese tavsiye ederim. (Kürşat Akpınar)
Gölgede Kalanlar PDF indirme linki var mı?
Suzan Bilgen Özgün - Gölgede Kalanlar kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Gölgede Kalanlar PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Suzan Bilgen Özgün Kimdir?
Ankara doğumlu. TED Ankara Koleji’ni ve Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü bitirdi. Aynı üniversitenin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nden yüksek lisans derecesi ile mezun oldu.
Bankacılık sektöründe eğitim-tanıtım konusunda uzman ve yönetici olarak çalıştı. Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi’nde Genel Psikoloji, Çocukla İletişim ve Rehberlik Dersleri verdi.
Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (UMAG) Yaratıcı Yazma ve Uygulamalı Yazma, Uygulamalı Öykü Seminerlerini tamamladı. Filmstar Gösteri Sanatları Merkezi’nde senaryo yazım atölyesine devam etti ve oyuncu-yönetmen Aclan Büyüktürkoğlu ile “Sinek Kral” isimli uzun metrajlı filmin senaryosunu yazdı.
2007 yılında İzmir-Menemen/Seyrek Belediyesi tarafından düzenlenen “Kadın” konulu öykü yarışmasına yolladığı “Güllü’nün Dileği” isimli öyküsü basılmaya değer görülen öyküler arasında yer aldı.
2008 yılında Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali Öykü Yarışması’nda “Babasız” isimli öyküsü mansiyon kazandı.
2009 yılında “Kırmızı Balık” isimli öyküsü, Özgür Pencere Edebiyat ve Sanat Derneği, Kadın Öyküleri Yarışması’nda birincilik ödülü kazandı.
Öyküleri; Notos Öykü, Özgür Edebiyat, Kül Öykü Gazetesi, Lacivert, Her Şeye Karşın Edebiyat-Sanat-Düşün dergilerinde yayımlandı.
Kurgu Kültür Merkezi Yayınları tarafından yayımlanan “Japon Şemsiyeleri” isimli kitapta öyküsü yer aldı.
Halen, “Perşembe” ve “Sokak Yazarları” grupları ile öykü çalışmalarına devam etmektedir.
Suzan Bilgen Özgün Kitapları - Eserleri
- Gölgede Kalanlar
- Yıldızlara Bakıyor Bazılarımız
- Maviydi Beklenen
Suzan Bilgen Özgün Alıntıları - Sözleri
- "Gelecekte kendimin ve dünyamın efendisi olmak yolunda yürütüyorsunuz beni, peki ama, insanın nasıl kendi kendisinin efendisi olacağını anlatmıyorsunuz hiç, düşünce ve davranışlarındaki yanlışları bana söylemiyorsunuz." (Yıldızlara Bakıyor Bazılarımız)
- "İnsanın kendisini başkasının gözünden okuması, kendi hayatına bir okur olarak sızması gerçekten garip bir duyguydu." (Maviydi Beklenen)
- Mutluyum! Acele etmeden sindire sindire yaşamak istiyorum yıllardır özlediğim bu duyguyu. (Gölgede Kalanlar)
- Hepimiz çukurdayız, lâkin yıldızlara bakıyor bazılarımız. (Yıldızlara Bakıyor Bazılarımız)
- "Eskiden ne çok roman okurdum, çok eskiden...." (Maviydi Beklenen)
- Belki o da beklemenin, yalnızca beklemenin anlamlı olduğunu düşünüyor. |Tutunuş (Gölgede Kalanlar)
- Mutluyum! Acele etmeden, sindire sindire yaşamak istiyorum yıllardır özlediğim bu duyguyu. (Gölgede Kalanlar)
- "Oysa severdi bir zamanlar bu şehri. Ağaçları, parkları, eğlencesi ve özgürlüğüyle ona yaşadığını hissettirirdi. Şimdi onu öldürdüğünü hissediyordu. Zihnini, bedenini, yüreğini kendi dev maskesiyle kaplayarak, yavaş yavaş, sinsice...." (Maviydi Beklenen)
- Bizler, sadece aptalların ciddiye alındığı bir dönemde doğduk. (Yıldızlara Bakıyor Bazılarımız)
- "O gece çok karanlıktı. Çok soğuktu. Ama gördüm olanları. Duydum, hissettim, sesi, kokuyu, acıyı. Önce uzaktan, sonra yakından. Çığlıklar, haykırmalar, tehditler giderek çoğaldı, kulaklarım zonkladı, gözlerim yandı. Beni fark ettiklerinde, ellerini yavaşça dudaklarına götürüp sessizce sus işareti yaptılar. Bakışları korkunçtu, ürktüm..." (Maviydi Beklenen)
- Zaman bedenime bile dar geliyordu artık. (Yıldızlara Bakıyor Bazılarımız)
- "Yaşadığın kentin bozkır sıcağında ve sarı tozlu bunaltısında, yaz mevsimi uzak bir denize özlemdir senin için." (Maviydi Beklenen)
- Aşk yaşamın can simididir. (Gölgede Kalanlar)
- Tanrım, sanat ne kadar uzun, hayat ne kadar da kısa.. (Gölgede Kalanlar)
- Sessizliğin içinde onun sesine alışırsın. Hep oradaymış gibidir. Gece, gündüz, alacakaranlık, ikindi fark etmez. Bakmasan da orada olduğunu bilirsin. (Yıldızlara Bakıyor Bazılarımız)
- Erkekler her zaman bir kadının ilk aşkı olmak isterlerken; kadınlar, bir erkeğin son aşkı olmak isterler. (Yıldızlara Bakıyor Bazılarımız)
- "Haklısın, demiştim, haklı olmanın her zaman mutluluğu beraberinde getirmediğini bilmeme rağmen." (Maviydi Beklenen)
- "Zaten hissetmenin en güzel ve en zor tarafı bu değil miydi? Bazı şeyleri, söylenmesine bile gerek kalmadan anlamak..." (Maviydi Beklenen)
- Hiç kimse, geçmişini geri alacak kadar zengin değildir. (Yıldızlara Bakıyor Bazılarımız)
- Hikayemi mi bekliyorsun? Benim hikayem... Gecede saklı. (Gölgede Kalanlar)