Gölge İktidar-1 Numara'nın İzinde - Şamil Tayyar Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap

Gölge İktidar-1 Numara'nın İzinde kimin eseri? Gölge İktidar-1 Numara'nın İzinde kitabının yazarı kimdir? Gölge İktidar-1 Numara'nın İzinde konusu ve anafikri nedir? Gölge İktidar-1 Numara'nın İzinde kitabı ne anlatıyor? Gölge İktidar-1 Numara'nın İzinde PDF indirme linki var mı? Gölge İktidar-1 Numara'nın İzinde kitabının yazarı Şamil Tayyar kimdir? İşte Gölge İktidar-1 Numara'nın İzinde kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi

Yazar: Şamil Tayyar

Yayın Evi: Timaş Yayınları

İSBN: 9789752637887

Sayfa Sayısı: 304

Gölge İktidar-1 Numara'nın İzinde Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Ergenekon Soruşturması devam ederken, Bakanlar Kurulu’ndan bir üyenin soruşturmaya müdahale ettiği söyleniyordu. Hatta Cemil Çiçek’in ismini ortaya atanlar oldu. Bu kişi Cemil Çiçek değildi. Şimdi bu iddiada yer alan ismi açıklıyorum…

İstanbul’da ifademi alan Savcı Zekeriya Öz, bana tanık koruma kapsamı içine alınmam konusunda teklifte bulundu. Ben bunu kabul etmedim. Örgütün 1 Numarası hakkında bildiklerimi sordular. 1 Numara ve 2 Numara’nın kim olduğunu söyledim. Bu kişi Süleyman Demirel değil, en büyük holdingin başındaki isim de değil. Bunlar ancak 1 Numara’ya bağlı olabilirler…

Ergenekon’un içinde ciddi bir çatışma başladı. Bu örgüt Susurluk’un devamı değil, 9 Mart Cuntası’nın devamı. 9 Mart’ta, iki kuvvet komutanı son anda cuntadan desteğini çektiğinde nasıl ki darbe başarısız olmuşsa, bugün de üst düzey iki komutanın tutumu ile örgüt çökme noktasına geldi.

Şemdin Sakık’ın bana gönderdiği mektubu gösteriyorum size. Burada, Abdullah Öcalan’la Ergenekon arasındaki ilişkiden bahsediyor. Ben bu mektubu gösterdikten sonra, Sakık Diyarbakır’da sorguya çekildi. Sonradan öğrendim, Sakık’a “bu konuya bir daha girme” demişler.

Bir gün, Bülent Ecevit’in özel koruma ekibinden bir doktor beni aradı. Verdiği bilgiler korkunç şeylerdi. Ecevit’in Başkent Hastanesi’nden ayrılıp GATA’ya geçmesinin perde arkasını size anlatayım, inanamayacaksınız…

Baykal’ın Abdüllatif Şener’i Çankaya’ya aday göstermek istemesi büyük bir projenin ilk adımıydı. Şener’i ikna ettiler. Bu ikna sürecinde Ergenekon veya bağlantılı isimlerin önemli rolü var.

Gölge İktidar-1 Numara'nın İzinde Alıntıları - Sözleri

    Gölge İktidar-1 Numara'nın İzinde İncelemesi - Şahsi Yorumlar

    gölge iktidar: Ergenekon İddianamesinin Şifreleri Şamil Tayyar, Ergenekon Soruşturmasının Perde Arkasını Deşifre Ediyor... Ergenekon Soruşturması devam ederken, Bakanlar Kurulu‘ndan bir üyenin soruşturmaya müdahale ettiği söyleniyordu. Hatta Cemil Çiçek‘in ismini ortaya atanlar oldu. Bu kişi Cemil Çiçek değildi. Şimdi bu iddiada yer alan ismi açıklıyorum... İstanbul‘da ifademi alan Savcı Zekeriya Öz, bana tanık koruma kapsamı içine alınmam konusunda teklifte bulundu. Ben bunu kabul etmedim. Örgütün 1 Numarası hakkında bildiklerimi sordular. 1 Numara ve 2 Numara‘nın kim olduğunu söyledim. Bu kişi Süleyman Demirel değil, en büyük holdingin başındaki isim de değil. Bunlar ancak 1 Numara‘ya bağlı olabilirler... Ergenekon‘un içinde ciddi bir çatışma başladı. Bu örgüt Susurluk‘un devamı değil, 9 Mart Cuntası‘nın devamı. 9 Mart‘ta, iki kuvvet komutanı son anda cuntadan desteğini çektiğinde nasıl ki darbe başarısız olmuşsa, bugün de üst düzey iki komutanın tutumu ile örgüt çökme noktasına geldi. Şemdin Sakık‘ın bana gönderdiği mektubu gösteriyorum size. Burada, Abdullah Öcalan‘la Ergenekon arasındaki ilişkiden bahsediyor. Ben bu mektubu gösterdikten sonra, Sakık Diyarbakır‘da sorguya çekildi. Sonradan öğrendim, Sakık‘a "bu konuya bir daha girme" demişler. Bir gün, Bülent Ecevit‘in özel koruma ekibinden bir doktor beni aradı. Verdiği bilgiler korkunç şeylerdi. Ecevit‘in Başkent Hastanesi‘nden ayrılıp GATA‘ya geçmesinin perde arkasını size anlatayım, inanamayacaksınız... Baykal‘ın Abdüllatif Şener‘i Çankaya‘ya aday göstermek istemesi büyük bir projenin ilk adımıydı. Şener‘i ikna ettiler. Bu ikna sürecinde Ergenekon veya bağlantılı isimlerin önemli rolü var. (Osman)

    Gölge İktidar-1 Numara'nın İzinde PDF indirme linki var mı?

    Şamil Tayyar - Gölge İktidar-1 Numara'nın İzinde kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Gölge İktidar-1 Numara'nın İzinde PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

    Kitabın Yazarı Şamil Tayyar Kimdir?

    1965 yılında Gaziantep'in İslahiye ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini İslahiye ilçesinde tamamladı. 1986 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe 1985 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde son sınıf öğrencisi iken Milliyet Gazetesinde başladı. 21 yıllık meslek hayatının 17 yılı Milliyet ve Sabah gazetelerinde geçti. Son olarak Yeni Şafak Gazetesinde Ankara Haber Müdürü ve köşe yazarı Tercüman Gazetesi'nde köşe yazarı olarak çalıştı. 1997 yılında İlk Kitabı olan Refahyol Tutanakları yayınlandı. 1999 Türkiye genel seçimleri'nde DSP'den milletvekili aday adayı oldu. Gaziantep'te son sıradan yani 9. sıradan aday gösterildiği YSK'ya parti tarafından bildirildikten sonra YSK'ye dilekçe vererek adaylığını geri çekti. Tayyar, son yıllarda birçok kitap derledi ve çıkardı. Zülfikar Doğan'ın ayrılmasının ardından Star Gazetesi Ankara Temsilciliği görevine getirilmiştir. Aynı zamanda Star Gazetesi'nde köşe yazarlığı da yapmaktadır.

    Ayrıca Şamil Tayyar, Operasyon Ergenekon adlı kitabı yüzünden 2 Temmuz 2008 tarihinde gözaltına alınmış ve hakkında soruşturmanın gizlilik ihlali nedeni ile dava açılmıştır.

    Açılan dava sonucunda, 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştır. Mahkeme hükmün açıklanmasını geri bırakarak Şamil Tayyar'ı 5 yıl denetim süresine tabi tutmuştur.

    Şamil Tayyar Kitapları - Eserleri

    • Çelik Çekirdek
    • Operasyon Ergenekon
    • Pusu
    • Kürt Ergenekonu
    • Kıt'a Dur
    • Gölge İktidar-1 Numara'nın İzinde
    • Beşinci Darbe
    • Devlet Savaşı
    • 5N 1 Kamyon
    • Refahyol Tutanakları

    Şamil Tayyar Alıntıları - Sözleri

    • 12 Eylül 2010 referandumuna kadar Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz, eldiven, Ergenekon ve Balyoz gibi darbe senaryolarıyla siyasi iktidarla çatışmaya giren derin ve merkezi yapı bu tarihten itibaren çatışarak ayakta kalamayacağını gördüğü için siyasi otorite ile uzlaşarak varlığını koruma kaygısı içindedir.. Böyle bir uzlaşma zemini olmadığı için AK Parti şemsiyesi altına sığınarak kendine yeni bir Kalkan arayışındadır. Derin odaklar farklı strateji ile yeni bir oyuna başlamaktadır. 27 Mayıs 12 Mart 12 Eylül ve 28 Şubat'ın ardından bir türlü zemin bulamadıkları Beşinci Darbenin hayali içindedir. (Beşinci Darbe)
    • “Yaratılmış olduğunun farkına varanlar için, yalnızlık ne kadar yabancı bir kelime.” (Pusu)
    • '' O dinamitleri balık tutmak için kullanacaklarını sandım'' (Operasyon Ergenekon)
    • O kadar acemiydik ki nereye nasıl bomba koyacağımızı bilmiyorduk. (Operasyon Ergenekon)
    • Hükümet, MİT ve Genelkurmay üçgeninde yürütülen gizli temaslarda uzlaşma çıkınca, Ecevit, Amerikalılara Öcalan'ın idam edilmeyeceği sözünü verdi. Bu söz, bir yerde devletin sözüydü. Nitekim seçimden sonra kurulan üçlü (DSP, MHP, ANAP) koalisyon hükümetinin 7 Ocak 2000 tarihli, Öcalan'ın idam edilmemesine ilişkin mutabakat metni, bu sözün doğal sonucudur. (Kürt Ergenekonu)
    • " Gücünü devletten alan veya devlet içinde kümelenen hukuk dışı oluşumların kirli oyunları,deştikçe gün ışığına çıkıyor..." (Çelik Çekirdek)
    • Ateşkes kararından bir hafta sonra, 24 Mayıs günü PKK'lı militanlar, Bingöl-Elazığ karayolunu keserek, tezkere almış, 33 silahsız askeri şehit etti. Bu şok katliama hiç kimse anlam veremedi. Bir anda tüm ilişkiler tuz buz oldu, kan akmaya devam etti. Tüm taraflar ve arabulucuların yeni bir barış projesi üzerinde çalıştıkları dönemde meydana gelen bu eylemin sırrı hala tam olarak çözülebilmiş değil. Katliam kadar, kafaları karıştıran olayın bir başka yönü, silahsız erlerin sorunlu bölgeden geçirilirken hiç tedbir alınmamasıydı. Bu sorulara verilen çelişkili açıklamalar, kuşkuları ortadan kaldırmadı. Devlet yetkilileri ve PKK temsilcilerinin yaptıkları tüm açıklamalar, ikisini birden bataklığa çekti. (Kürt Ergenekonu)
    • Hiç düşündünüz mü belki neler olmazdı bu ülke de? (Operasyon Ergenekon)
    • Abdullah Öcalan’a yönelik Suriye’deki suikast planının üzerinden 6 ay geçmeden Mercedes ve kamyonun yolları, Susurluk’ta yeniden kesişti. Tarih, 3 Kasım 1996. 20 RC 721 plakalı bir kamyon ile 06 AC 600 plakalı bir Mercedes, Balıkesir-Bursa karayolu üzerindeki Susurluk ilçesi Çatalceviz mevkiinde, saat 19:25 sularında çarpıştı. Mercedes’te DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak, Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ, Abdullah Çatlı ve İzmirli manken Gonca Us vardı. Bucak ağır yaralı olarak kurtulurken, diğerleri olay yerinde öldü. Herkes şaşkınlık içindeydi. Bir emniyet müdürü, bir milletvekili, bir katliam sanığı ve bir mankenin aynı araç içinde ne işi olabilirdi? Zaman geçtikçe anlaşıldı ki “devlet-mafya-siyaset” üçgeninde, derin ilişkiler ağı kurulmuştu. Bu kaza, Türkiye için bir dönüm noktasıydı. (Pusu)
    • Biz Türkçülüğe de Kürtçülüğe de karşıyız. Bizim bazı arkadaşlarımız hâlâ şoven çizgide. Kürt denilmesini bile istemiyor. (Kürt Ergenekonu)
    • En ciddi ve merkezi yapılanma ise Ergenekon'dur. (Operasyon Ergenekon)
    • 1980 öncesi ideolojik kökenli terör eylemlerinin yoğun olduğu dönemde, daha çok “kontrgerilla” olarak tanımlanan devlet içindeki gayrînizami oluşumlar, Susurluk sonrası “JİTEM” ismiyle anılmaya başlandı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da çok sayıdaki faaili meçhul cinayetin adresi olarak gösterildi. Ergenekon süreci ise JİTEM’i “alt başlık” haline getirdi. Yani, JİTEM,büyük karanlık yapının tümü değil, parçasıydı. (JİTEM: Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Teşkilâtı) (Pusu)
    • Demirel, Erdoğan’a “ sakın ola Abdullah Beyle aranıza birilerinin girmesine izin vermeyin. En büyük tehlike budur”. (Çelik Çekirdek)
    • Aslında af projesinin fikir babası Özal'dı. Ateşkes süresinin dolacağı 16 Mayıs'a kadar afla ilgili somut adımlar atılabileceği kanaatindeydi. Özal, sürenin dolmasından bir gün sonra, 17 Mayıs'ta hayatını kaybetti. (Kürt Ergenekonu)
    • ... şiddet kültürü, çatışmacı kültür giderek prim yaparken, toplumun sinir uçlarıyla oynayanlar bunun sonucunda kabaran ve dalga boyu yükselen toplumsal öfke üzerinde sörf yapmaya başladılar. (Operasyon Ergenekon)
    • Demokrasi, 'birbirimize tahammül' rejimidir. (Operasyon Ergenekon)
    • Doğu Perinçek: ... "Naylon terör örgütü kurmak bizim bazı istihbarat örgütlerimizin ABD, CIA ve MOSSAD'dan öğrendiği vahim uygulamalardandır. PKK'yı 1975 yılında acıdır ki MİT kurmuştur. Ve ne acıdır ki bu örgütleri kullandıklarını MİT Müsteşarı, zamanında kamuoyuna açıklamıştır." (Kürt Ergenekonu)
    • " Araştırmacı Ali Kuzu'ya göre,Atatürk hayatı boyunca 41 kez suikast teşebbüsüne maruz kaldı." (Çelik Çekirdek)
    • ...... Can Dündar ve Celal Kazdağlının Ergenekon adını verdiklerini kitaptır. Bu iki değerli yazar Alparslan Türkeş, Abdullah Çatlı, Haluk Kırcı, Korkut Eken’in yanı sıra bir çok ülkücü kökenli kişinin Ergenekon da misyon sahibi olduğunu yazdı. (Operasyon Ergenekon)
    • PKK, jakoben bir harekettir, toplumsal dinamiklerin ortaya çıkardığı bir örgüt değildir. (Kürt Ergenekonu)