diorex
sampiyon

Fi - Akilah Azra Kohen Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Fi kimin eseri? Fi kitabının yazarı kimdir? Fi konusu ve anafikri nedir? Fi kitabı ne anlatıyor? Fi PDF indirme linki var mı? Fi kitabının yazarı Akilah Azra Kohen kimdir? İşte Fi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

  • 03.06.2022 14:00
Fi - Akilah Azra Kohen Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Akilah Azra Kohen

Yayın Evi: Destek Yayınları

İSBN: 9786054994861

Sayfa Sayısı: 600

Fi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Fi, deneyimin içinde kaybolmak yerine korkmadan deneyime sahip olmanın yolculuğudur. İçinde bolca bulunan manipülasyon, seks, aldatma ve aldanma hikâyeleri belki herkesin dikkatini çekebilir ama gerçeklerden yola çıkılarak ulaşılmak istenen yerde sadece farkındalık vardır.

Fi güzelliğin lanetlendiği, zekânın yağmalandığı, iyinin kurban edildiği ve kasaba kurnazlığıyla yönetilen bu gezegende, içine doğduğumuz bu kutsal hayatı kutlamak için yazılmıştır. Kendi potansiyelini keşfetme cesareti gösterebilmiş gerçek kişilere, çatlama cesareti gösterebilmiş tohumlara adanmıştır.

Bir kişiye duyulan aşktan daha acımasız bir şey var mıdır?

(Tanıtım Bülteninden)

Fi Alıntıları - Sözleri

  • . İyi şeyler tesadüfen olmuyor. Vazgeçmediğin sürece iyi bir şey için şansın var demektir. .
  • Yaklaştığım herkes sadece benden bir parça alıp gidiyor..
  • . Hayat ne tuhaftı. Hep en korktuğumuz şeyleri karşımıza çıkarır, sonra suratımıza yapıştırırdı. .
  • . Hayat, sadece hissettiğindir. .
  • . Kadın olmak. Bir zekâya verilebilecek en eşsiz destek, büyük bir üstünlük. .
  • . Bırak ben derslerimi kendim alayım. Bana dost ol, öğretmen değil. .
  • Merak etti.. Merak etmenin tehlikeli olduğunu bile bile...
  • . İnsanları hayatından hata yaptıkları için değil, umudun kalmadığı için çıkarırsın. .
  • . Gittiğim yol istediğim yere varmıyor. .
  • Siz hiç sıkı sıkı sarıldınız mı birine?
  • Hayat ne tuhaftı. Hep en korktuğumuz şeyleri karşımıza çıkarır, sonra suratımıza yapıştırırdı.
  • Senin kimseye ihtiyacın yok, ne beğenilmeye ne alkışlanmaya... Tek gerçek bu.
  • . Bazen kendini bulmak için önce kaybetmen gerekiyor. .
  • . Beklemek en doğrusuydu, çünkü kovalananlar hep kaçıyorlardı. .

Fi İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Kitap 6 karakter etrafında dönüyor. Fi, deneyimin içinde kaybolmak yerine korkmadan deneyime sahip olmanın yolculuğu. Beklenmedik kişilerden, olaylardan, yaşanılanlardan beklenmedik sonuçlar çıkar ya hayatta, bu yer yer felsefi bir şekilde anlatılmış kitapta. Olaylar karakterlerin bakış açılarıyla anlatılıyor ve hepsi birbiriyle bir şekilde bağlantılı. Aşk, hırs gibi duyguları buluyoruz sayfalarda. Oldukça felsefi konulara değiniliyor. Sürükleyici, akıcı bir üsluba sahip. Keyifli okumalar... (FIRAT SUBAŞI)

Popüler kültürün eseri desem doğru olur sanırım Fi için. Ben de meraktan, edindim ve sadece iki saat on beş dakikada bitirdim kitabı. Öyle dikkat kesilerek, aman bir şeyler kaçırmayayım diyerek okunan kitaplardan değildi. Sanki yazar bir boşluk yaşarken bu halk ne okur acaba derken yazmış kitabı. O kadar çok okundu ki belki insanların bir bildiği vardır diyerek okudum ben de. Merak etmektense, fikir sahibi oldum diyerek boşa geçen iki saatime üzülmeyeceğim şimdi. Bir dansçı, bir müzisyen ve bir psikolog arasındaki takıntılı ve bir o kadar da bayıcı ilişkiyi anlatıyor Fi. Can Manay karakteri hem hoca hem ünlü hem de tabiri caizse sapık. Duru desen kendi fikirleri olmayan, başkalarının yolundan ilerleyen tipik bir insan. Insanların gözlerinde parıltılarla okudukları kitabın hiçbir tutulacak yanının olmadığını farkederek, okumayın diyorum. Ben yaptım siz yapmayın. (fazi)

İyi Bır Hikaye Asıl Bittiğinde Başlar... Diye bitirdi kitabı sevgili yazar/akilah-azra-kohen 600 sayfalık kitabın neredeyse yarısı tamamen karakterleri anlatmak için ayrılmış. Okumak çok uzun sürdü çünkü çoğu yerde çok sıkıldım.. Ama sonunda anladım ki aslında gereken buymuş.. Karakterleri anlatmadan son darbeyi vurmak istememiş yazarımız.. Kitabın sonuna doğru merak had safhaya çıktı ki; kitabın devamı gelebilsin.. Bu depresif savaş nereye varacak merak içinde okumaya devam edeceğimm. Okumak isteyenler sıkılacaksiniz ama yarım bırakmayın.. Keyifli okumalar... (Dee...Dee...)

Fi PDF indirme linki var mı?

Akilah Azra Kohen - Fi kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Fi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Akilah Azra Kohen Kimdir?

Azra "Akilah" Kohen (evlilik öncesi soyadı Sarızeybek; d. 1979, İzmir), Türk yazar. İlk kitabı olan Fi Akilah mahlası ile yayımlandıktan sonra, ikinci ve üçüncü kitabı Çi ile Pi Akilah Azra Kohen adıyla yayımlandı. Fi, Çi, Pi üçlemesinden sonra 2017 yılında fantastik gerçekçilik türünde Aeden ve 2019 yılında tarih içeriği ile yine best-seller olmayı başaran Gör Beni isimli romanlarını çıkardı.

İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olduktan sonra Kanada’da Ottowa Üniversitesi’nde Üçüncü Dünya Ülkelerine Yardım Ekonomisi bölümünde eğitim almış, daha sonra Liverpool Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. İyi derecede İngilizce ve İtalyanca konuşan Azra Kohen evli ve bir çocuk annesidir.

Ülkemizde yayınlanan Fİ-Çİ-Pİ isimli üçlemesi ve AEDEN ve GÖR BENİ isimli eserlerin yazarıdır. Üçleme kitapları dizi olarak işlenmiş ve Fİ ve Çİ adı altında izleyici ile buluşmuştur. Azra KOHEN, BİZ bilincindedir. Evrendeki her canlının birbirine bağlı ve birbirinden sorumlu olduğu ve bir bireyin bile doğru davranarak dünyayı değiştirebileceğine ve hakiki insan olmak için her an evrimleşebileceğine olan inancı ile eserlerini yazmakta, konferansları, projeleri ve sosyal, toplumsal bilinci yükseltmek amacı ile hazırladığı özgün videoları ile insanoğlunun tekamül yolculuğuna katkıda bulunmak için her an çabadadır. Hayat yolculuğunda OKU’manın en iyi rehber olduğuna inanır. Azra Kohen’in parolası : Hayata katkımız olsun!

Akilah Azra Kohen Kitapları - Eserleri

  • Fi
  • Çi
  • Pi
  • Aeden
  • Gör Beni

Akilah Azra Kohen Alıntıları - Sözleri

  • Merak etti.. Merak etmenin tehlikeli olduğunu bile bile... (Fi)
  • . Bırak ben derslerimi kendim alayım. Bana dost ol, öğretmen değil. . (Fi)
  • . Kadın olmak. Bir zekâya verilebilecek en eşsiz destek, büyük bir üstünlük. . (Fi)
  • Sana duyduğum inancın zerresini bana duysan, belki kendini bu kadar gelişmiş sanırken aslında bu kadar geride kalmazdın (Aeden)
  • Bir toplumun gelişmesi için anneye, yani kadına, o toplumu doğuracaklara saygı mecburiyettir. (Aeden)
  • Hissetmek yaşamaktan bile ağırdır (Pi)
  • Zaten ne önemi vardı ki kim olduğunun, niye var olduğunu dahi bir kez düşünmemiş birinin? (Pi)
  • “Hayat sadece bir an. Ya efendisi olursun ya da kölesi.” (Çi)
  • Hissettiğim çaresizlik bedenime ağır geliyor . (Aeden)
  • Bizi gömdüler ama tohum olduğumuzu bilmiyorlardı. (Pi)
  • Fazla sorgulamadan, soru sormayı saygısızlık sayıp biat ederek İslam'ı yaşadıklarını sanırlar ama İslam insandan düşünmesini bekler. Düşünmesini, sorgulamasını, anlamasını. Çünkü özü o kadar sağlamdır ki İslam'ı ne kadar sorgularsan o kadar seversin, anlarsın. (Pi)
  • Acının kutsallığını anlamalıydı insan, mutlulukla uyuşmadan, kendimizi kandırmadan, başımıza gelenlere kızmak yerine sahiplenmeliydik. (Çi)
  • Ne tuhaftı, yaşadığımız zorluklar karakterimizin en kuvvetli yanlarını oluşturuyordu. (Çi)
  • Yola çıktığınızda tek ihtiyacınız, inanç ve size inanan birkaç kişiden başka bir şey değildi, adımlarınızı temiz attığınız sürece gerisini hayat mutlaka verirdi. (Çi)
  • Senin kimseye ihtiyacın yok, ne beğenilmeye ne alkışlanmaya... Tek gerçek bu. (Fi)
  • Dini yüreğinde yaşayanlar Yaradan’ın yolunda sessizce var olurken, dini aklında yaşayanlar diğerlerinin üstünde oluşturdukları egemenlikle kitleleri yönetmek için varlardı. (Çi)
  • . Hayat, sadece hissettiğindir. . (Fi)
  • Siz hiç sıkı sıkı sarıldınız mı birine? (Fi)
  • Unutma! Ne olduğunu bulma savaşındasın. Korkma! Vazgeçmezsen başaracaksın. Bil! Yarattığın etkinin tepkisini deneyimlemek için burdasın. Çünkü etkinin tepkisidir hayat.   (Çi)
  • Amaçsızlık içinde yitip gidecek bir hayattansa bir amaca ait olmak daha yaşanasıydı. (Çi)

Yorum Yaz