diorex
sampiyon

Einstein'dan Ötesi - Michio Kaku Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Einstein'dan Ötesi kimin eseri? Einstein'dan Ötesi kitabının yazarı kimdir? Einstein'dan Ötesi konusu ve anafikri nedir? Einstein'dan Ötesi kitabı ne anlatıyor? Einstein'dan Ötesi PDF indirme linki var mı? Einstein'dan Ötesi kitabının yazarı Michio Kaku kimdir? İşte Einstein'dan Ötesi kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

  • 30.09.2022 06:00
Einstein'dan Ötesi - Michio Kaku Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Michio Kaku

Çevirmen: Engin Tarhan

Yayın Evi: Odtü Geliştirme Vakfı Yayıncılık ve İletişim A.Ş.

İSBN: 9786054362493

Sayfa Sayısı: 252

Einstein'dan Ötesi Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Einstein’dan Ötesi, okurları heyecan dolu bir yolculuğa çıkartarak bilim insanlarını fizik dünyasında günümüzün en yeni ve en parlak keşfi olan süper sicim kuramına yönlendiren keşiflerin arasına götürüyor. Süper sicim kuramı nedir ve neden böylesine önemlidir? Devrim niteliğindeki bu yenilik, Albert Einstein’ın bir ömür süren Her Şeyin Kuramı rüyasının, fizik yasalarının evrendeki bilinen bütün kuvvetleri açıklayan tek bir tanım içerisinde birleştirilmesinin gerçekleşmesini sağlayabilir. Süper sicimler üzerine önde gelen öncülerden biri olan Michio Kaku’ile birlikte yazılan ve en yeni araştırmaları kapsayacak şekilde güncellenen bu kitap, bilimsel sorulara bir detektif romanının heyecanı içinde yaklaşıyor ve imkansızı mümkün kılabilecek yeni bilime hayranlık dolu bir bakış açısı sunuyor.

MICHIO KAKU İÇİN ÖVGÜLER

“Bu adam, bilimi ilgi çekici hale getirmeyi biliyor”

- PHILADELPHIA INQUIRER

“Kaku’nun süper sicim kuramı ilkelerine yaptığı keşif gezisi duru, hareketli ve doyurucu...Stephen Hawking kadar kışkırtıcı.”

- KIRKUS REVIEWS

“Açık ve gülümseyen tarzıyla [Kaku] en göksel fikirleri dahi dünyaya indirmeyi başarıyor.”

- THE WALL STREET JOURNAL

“Bilimsel görüşleri bu dünyanın ötesinde.”

- LOS ANGELES TIMES

Einstein'dan Ötesi Alıntıları - Sözleri

  • “Fiziğin zemini, birleşik kuram cesetleri ile doludur.”
  • “evreni böylesine ilgi çekici yapan şey, simetrinin kırılmasıdır.”
  • “matematikte bir şeyi anlamazsın, yalnızca ona alışırsın.”
  • “Göreliliğin özü, Einstein’ın maddenin enerjiye değişebileceğini ve bunun tersinin de olabileceğini kavramasında yatmaktadır.”

Einstein'dan Ötesi İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Geçtiğimiz yüzyılda hızla gelişen fizik bilimini anlamak için mükemmel bir kaynak... Michio Kaku'nun ilk önce kitap/kitap--78250 kitabını okudum ve aslında bunlar seri niteliğinde olmasa da peşi sıra okunduğunda daha rahat anlaşılabileceğine inanıyorum. Bu kitapta isminden de anlaşılacağı gibi Einstein'dan sonra gelişen fizikten bahdediliyordu. Başarılı-başarısız farketmeksizin bu süreçte öne çıkan kuramlardan ve çalışmalardan bahsedilmiş. Ancak özellikle simetri ve süper sicimler üzerinde çokça durulmuş. Yazarın dili genel olarak gayet basit ve anlaşılırdı, sadece bazı bölümleri anlamakta zorlandım ancak arka kısımda bulunan açıklamalar oldukça işime yaradı ve tabiki internetten de faydalandığım oldu anlayabilmek için. Yazar son bölümlerin birinde, geçtiğimiz yüzyılda fizikçilerin dönemin fiziğini anlamak ve üzerine çalışabilmek için ciltlerce kitap okuyup bunları sindirmesi gerektiğinden ve şimdiyse fiziğin parçalarının yavaş yavaş birleşmesi etkisiyle (kendisinin de bu eserde yapmaya çalıştığı ve bana göre gayet başarılı olduğu gibi) tek bir kitap ile temel için yeterli bilgiye ulaşılabileceğinden bahsediyordu. Bu kitabı bilimle ilgilenen herkese bir temel kitap niteliğinde tavsiye ederim. (Buse)

Einstein zamanlar üstü dehası ile bilimde öncü bir insan. Bu insanın hayatını okumak, onu anlamak gelecek nesillere yol gösterici olacaktır. Kitap oldukça sürükleyici ve roman tadında. (Yasin Tozkoparan)

Araştırmaları devam eden büyük birleştirme kuramı ve süper sicim teorisinin tarihsel gelişimi ve bilimsel çalışmaları ele alınmış. Bu kuramlar araştırılırken fizikçilerin girdiği yanlış yollar da sebepleriyle birlikte verilmiş. Ayrıca sıradan bir okur için anlaşılması da kolay olmayabilir. Bu nedenle kitapta verilen kavramlarla ilgili ön okumalar yapmak faydalı olur. (Bilal Çakmak)

Einstein'dan Ötesi PDF indirme linki var mı?

Michio Kaku - Einstein'dan Ötesi kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Einstein'dan Ötesi PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Michio Kaku Kimdir?

Michio Kaku, City College of New York’ta teorik fizik alanında Henry Semat Profesörü unvanına sahip teorik fizikçidir. Bilimin popülerleşmesi ve insanlara ulaşması için çalışmaktadır. Fizik ve benzeri konular üzerine birçok kitap yazmış ve ekranlarda sıkça boy göstermiştir. Ayrıca birçok ağ günlüğüne yazı ve makaleler yazmaktadır. Çok satan kitaplar listesine giren İmkânsızın Fiziği (2008), Geleceğin Fiziği ve Beynin Geleceği (2014) adlı üç adet eseri bulunmaktadır.

Kaku BBC, Discovery Channel, History Channel ve Science Channel adlı kanallarda birçok program sunmuştur.

Michio Kaku Kitapları - Eserleri

  • Geleceğin Fiziği
  • Olanaksızın Fiziği
  • Einstein'ın Evreni
  • Zihnin Geleceği
  • Einstein'dan Ötesi
  • İnsanlığın Geleceği
  • Paralel Dünyalar
  • Hiperuzay
  • Visions

Michio Kaku Alıntıları - Sözleri

  • ...büyük patlama öncesi dönem için birkaç kuram vardır . Senaryonun birinde, evrenimiz sürekli genişleyen bir çeşit de­vasa balondur. Biz bu kocaman balonun üzerinde yaşarız (sinek kağıdı üzerine yapışmış sinekler gibiyiz, balonun üzerinden ay­rılamayız). Ancak, bizim balon evrenimiz, diğer balon evrenlerin de içinde olduğu, bir köpük banyosuna benzeyen çoklu ev­renler okyanusunun bir parçasıdır. Bazen, bu baloncuklar çar­pışabilir ya da daha küçük baloncuklara bölünüp, sonra genişleyebilirler. (Geleceğin Fiziği)
  • Bizler başkalarıyla bağ kurmayı seven sosyal hayvanlarız. (Zihnin Geleceği)
  • Kübistlere göre pozitivizm, hayal gücümüzü bastırarak bizleri laboratuvarda ölçülebilen şeylerle sınırlandıran bir deli gömleğiydi. (Hiperuzay)
  • Stephen Hawking şuna dikkat çeker: "Eğer Büyük Patlama'dan bir saniye sonraki genişleme oranı yüz bin milyonda bir bile daha ufak olsaydı Evren mevcut boyutuna ulaşmadan önce içine çökerdi... Aynı oranla daha hızlı olsaydı bu sefer de evren dağılır giderdi. Bir bilim adamı olarak bu işte tanrının parmağına ihtiyaç duyuyorum" (Paralel Dünyalar)
  • Bedenlerimizdeki ağır elementler, Güneş'imiz yaratılmadan önce meydana gelen bir süpernova patlamasında sentezlenmişti. (Hiperuzay)
  • Milyarlarca yıl önce Mars, Dünya'dan daha erken soğumuş ve Dünya halen erirken o tropikal bir iklime geçmişti. Ilıman hava durumu ile geniş miktarlarda suyun birleşimi kimi bilim insanlarını DNA'nın kaynağının Mars olduğunu düşünmeye itmiştir. Bu senaryoya göre, devasa bir meteor çarpması uzaya muazzam miktarlarda döküntü sıçratır ve bunların bir kısmı da daha sonra Dünya'ya inerek ona Marslı DNA'sı eker. Bu kuram doğruysa bir Marslı görmek için tek yapmanız gereken, aynaya bakmaktır. (İnsanlığın Geleceği)
  • Bir zincir en zayıf halkasından daha kuvvetli değildir. (Olanaksızın Fiziği)
  • Babası başöğretmene Albert'in hangi mesleğe yönelmesi gerektiğini sorduğu zaman, şu cevabı almıştı: "Hiç fark etmez; hiçbir şeyde başarılı olması mümkün değil." (Einstein'ın Evreni)
  • Kimi bilim insanları geçmişi Roma'ya dayanan bir sözü tekrarlar: "Populus vult decipi, ergo decipiatur [İnsanlar kandırılmak isterler, öyleyse bırakın kansınlar]." (Hiperuzay)
  • Aslında kuantum kuramı hatalı olsaydı bedenimizdeki atomlar çöker ve o anda parçalarımıza ayrılırdık. Maxwell denklemlerine göre bir atomda dönen elektronlar, bir mikrosaniye içinde enerjilerini yitirmeli ve çekirdeğe saplanmalıdır. Bu ani çöküşü önleyen şey, kuantum kuramıdır. (Hiperuzay)
  • Bir gazeteci, Isaac Newton'dan bu yana en büyük bilim dahisi olan Albert Einstein' dan başarısının formülünü açıklamasını istedi. Büyük düşünür, bir saniye düşündü ve sonra yanıtladı, "Eğer A başarıysa, formülün A = X + Y + Z olduğunu söyleyebilirim, burada X çalışma, Y oyundur." "Ya Z nedir?", diye sordu gazeteci. "Çeneni kapalı tutmak." (Einstein'ın Evreni)
  • Mitolojilerin tanrıları gibi, cisimleri zihinleri­mizin gücüyle yönlendirebileceğiz. Bilgisayarlar düşünceleri­mizi sessizce okuyarak dileklerimizi yerine getirebilecekler. Sa­dece düşünce ile nesneleri hareket ettirebileceğiz, yani genellik­le yalnızca tanrtlara mahsus olan bir telekinetik gücene sahip olacağız. Biyoteknolojinin gücüyle mükemmel vücutlar yarata­bilecek ve hayat süremizi uzatabileceğiz. Ayrıca, dünya yüze­ yinde daha önce hiç yürümemiş hayat formları yaratabileceğiz. Nanoteknolojinin gücüyle bir nesneyi alacak, onu başka bir şe­ ye dönüştürebileceiz, görünüşte neredeyse yoktan bir şey yaratabileceğiz. Ateşli arabalara değil, neredeyse hiç yakıt kul­lanmadan kendi başlarına yükselebiten ve havada zahmetsizce süzülebilen şık arabalara bineceğiz. Makinelerimizle, yıldızların sonsuz enerjilerinden yararlanabileceğiz. Ayrıca, yanıbaşımız­daki gök cisimlerini keşfetmek için, uzay gemisi yollamanın eşiğinde olacağız. Bu tanrısal güç hayal edilemeyecek kadar ileri görünmesine karşın, bütün bu teknolojiterin tohumları ekiliyor, şu an biz ko­ nuşurken bile. Bize bu gücü veren modern bilimdir, tanrısal ya da sihirli sözler değil. (Geleceğin Fiziği)
  • Bilimin zirvesi hiçbirşey bilmemektir. (Olanaksızın Fiziği)
  • Evren sandığımızdan daha acayip olmak bir yana, sanabileceğimizden de daha acayiptir. (Paralel Dünyalar)
  • "Gelecek şimdiden burada. Yalnızca eşit olarak dağıtılmamış." (William Gibson) (Geleceğin Fiziği)
  • Her hayal bir hayalperestle başlar. (İnsanlığın Geleceği)
  • Eğer beyinlerimiz anlaşılabilecek kadar basit olsaydı, onları anlayacak kadar zeki olmazdık.. (Zihnin Geleceği)
  • Bilim insanları halihazırda laboratuvarlarında, sizin kendi hücrelerinizden, deri, kan, kan damarları, kalp kapakçıkları, kıkırdak, kemik ve kulak üretebi­liyorlar. İlk büyük organ, idrar torbası 2007' de, ilk nefes borusu 2009' da üretildi. (Geleceğin Fiziği)
  • "Kuantum kuramı, gelmiş geçmiş en başarılı fizik kuramlarından birisidir. " (Einstein'ın Evreni)
  • Bezos da Musk da insanlığı uzaya doğru kaydırmak istiyor. Bunun için Musk gelecekte olabilecekleri göz önünde bulundurarak gözünü Mars'a dikerken Bezos Ay'a gitmek gibi daha çabuk gerçekleşebilir bir vizyona sahip. (İnsanlığın Geleceği)

Yorum Yaz