Durkheim Öldü! - Arthur Asa Berger Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Durkheim Öldü! kimin eseri? Durkheim Öldü! kitabının yazarı kimdir? Durkheim Öldü! konusu ve anafikri nedir? Durkheim Öldü! kitabı ne anlatıyor? Durkheim Öldü! PDF indirme linki var mı? Durkheim Öldü! kitabının yazarı Arthur Asa Berger kimdir? İşte Durkheim Öldü! kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
Kitap Künyesi
Yazar: Arthur Asa Berger
Çevirmen: Vefa Saygın Öğütle
Yayın Evi: Heretik Yayıncılık
İSBN: 9786056522437
Sayfa Sayısı: 200
Durkheim Öldü! Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
1910 yılında, Londrada, dönemin önde gelen sosyologlarının ve politik aktivistlerinin bir araya geleceği bir konferans toplanacaktır. "Toplumsal İlerleme" teması etrafında gerçekleşecek konferans Londra basınında günler öncesinden yankı bulmuş, gazete sütunlarında konuşmacıların fotoğrafları ve teorik yaklaşımlarını anlatan makaleler arz-ı endam eylemektedir. Fakat konferansa günler kala, tüm zamanların en ünlü dedektifi Sherlock Holmesün Baker Sokağındaki evinin kapısı bir kadın tarafından çalınır. Artık yumrukların konuştuğu bir kavgayı ve mücevher hırsızlığını içine alan bir gizem, Holmes ve kadim dostu Dr. Watson tarafından çözülmeyi beklemektedir. İnsan eylemlerini açıklama amacındaki sosyal teori, bu sefer bizzat eylemlerin nedeni olmuştur. Holmes bizzat sosyal teoriyi soruşturmaya başlar, sorguladığı kişiler ise bu teorilerin yaratıcılarıdır: W. E. B. Du Bois, Emile Durkheim, Sigmund Freud, Vladimir Lenin, Georg Simmel, Beatrice Webb ve Max Weber.
Türkçe okurun kitle iletişim ve kültür teorilerinden tanıdığı Arthur Asa Berger, bu sefer bizlere, klasik sosyal teorinin temel figür ve kavramlarını bir kapalı oda polisiyesi formatında sunuyor. Holmes ve Watson, her bir sosyal teorisyenin teorilerini, hayatlarını ve tutkularını bizzat kendi ağızlarından öğrenirlerken ortaya, sosyal bilim öğrencileri ve klasik sosyal teori meraklıları için son derece eğlendirici ve eğitici bir giriş kitabı çıkıyor.
(Tanıtım Bülteninden)
Durkheim Öldü! Alıntıları - Sözleri
- ⟨‹İnsanların varlıklarını belirleyen bilinçleri değildir, tam tersine, onların sosyal varlığı bilinçlerini belirler. ›⟩
- ⟨‹Hatalı olan birey değil, toplumun yapısıdır.›⟩
- ⟨‹Bilimsel tarafsızlık ne mümkündür ne de arzu edilir bir şeydir.›⟩
- ⟨‹Muhakkak biliyorsunuzdur, cerrahlar, cesaretlerini korumak için sık sık şakalar yaparlar. Psikanalitik süreçte de aynı şey geçerlidir. Mizahı, anksiyeteden uzak durmak için kullanırız. ›⟩
- ⟨‹Bizler ileriyi net bir biçimde gördüğümüzü düşünürüz sizin perspektifinizden bakıldığında yaptığımız şeyler ve bunların arkasındaki gerçek motivler karşısında aslında körüz. ›⟩
- ⟨‹Feminizm hakkında konuşulan tüm bu şeylerin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Hangi kadına sorarsanız sorun, akıllı olmaktan ziyade güzel olmayı tercih edecektir. Ben de şöyle cevap vermiştim: Kesinlikle doğru, fakat bunun sebebi, erkeklerin çoğunun aptal ve çok azının kör olmasıdır. ›⟩
- ⟨‹Kuşkusuz, şiddet, erkeklerin problemlerini çözmek için sıklıkla başvurdukları bir yol.›⟩
- // Muhakkak biliyorsunuzdur, cerrahlar, cesaretlerini korumak için sık sık şakalar yaparlar. Psikanalitik süreçte de aynı şey geçerlidir. Mizahı, anksiyeteden uzak durmak için kullanırız. \\
- ⟨‹Hayatı -bireyin topluluğa ve topluluğun da bireye karşı taşıdığı- yükümlülükler dizisi olarak görüyorum. ›⟩
- ⟨‹Kültürel gelişimimiz için ihtiyaç duyduğumuz muhtelif nesnelerden etkilenmek ile onların tahakkümü altına girmek arasında sürekli salınıp duruyor, hırpalanıyoruz.›⟩
Durkheim Öldü! İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Durkheim Öldü! | Arthur Asa Berger Dünyaca ünlü sosyologların bir araya toplandığı bir konferans düzenleniyor. Weber ve Durkheim arasında yaşanan gerilim sosyolojik teorilerle ve tartışmalarla olaya sherlock holmes katılımıyla harmanlanarak eğlenceli bir anlatım sergileniyor. Bir çok düşünürün görüşünün olay örgüsüne katılması akılda kalıcılık sağlıyor. Toplum yapısıyla ilgi önemli eleştirilere yer verilmiş. Hem eğleneceğiniz hem de öğreneceğiniz şahane bir yapıt. #alıntı “Hatalı olan birey değil, toplumun yapısıdır.” “Toplum, özü itibarıyla, bireylerin bilincinin kolektif bilinç olarak adlandırabileceğimiz şeyin içinde bir araya gelmesinden oluşur.” “Bilimsel tarafsızlık ne mümkündür ne de arzu edilir bir şeydir.” “İnsanlar, sevilmeyi arzulayan ve sadece kendisine saldırıldığında savunmaya geçen nazik yaratıklar değildirler. Tam tersine, içgüdüsel yapıları gereği saldırganlıktan güçlü bir pay almaya yönelmiş varlıklardır.” (Aliye)
Max Weber, Emile Durkheim, Georg Simmel ve Sigmund Freud gibi önemli isimlerin teorilerine genel hatlarıyla hakim olabilmek için oldukça pratik bir eser. Sosyolojiye ilgisi olan Sherlock severlerin sıkılmadan okuyacağına neredeyse eminim. (Nevra ⠀ོ)
Farklı bir sosyoloji okuması: Klasik sosyoloji hakkında temel fikirler edinebilirsiniz; öte yandan efsanevi dedektif Sherlock ve sadık arkadaşı Dr. Watson ile sansasyonel bir davaya eşlik edeceğiniz harika bir eser. Arthur Asa Berger bizleri teknik bilgileri ihmal etmeden sosyal bilimlerin ilk fırtınalı dönemine doğru bir yolculuğa çıkarırken, Arthur Conan Doyle'u selamlıyor. Kitap, sosyolojinin kurucuları olarak kabul edilen bilim insanlarının bir nedenle bir araya gelişi ve devamında görüşlerini bir sebeple Sherlock ve ailemizin doktoru Watson'a açıklamaları ile devam ediyor. Eğlenceli, akıcı ve sosyolojiyi bilmeyenler için kaba bir temel, bilenler için ise muzip bir tanıdıklık içermektedir. Tam bir Sherlock Holmes romanı diyemem ancak dimağlarda çok tatlı bir etki bıraktığını iddia edebilirim. (ilknur yeşil)
Durkheim Öldü! PDF indirme linki var mı?
Arthur Asa Berger - Durkheim Öldü! kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Durkheim Öldü! PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Arthur Asa Berger Kimdir?
Arthur Asa Berger Kitapları - Eserleri
- Durkheim Öldü!
- Kültür Eleştirisi
- Bir Postmodernist İçin Postmortem
- Signs in Contemporary Culture
- Cultural Criticism
Arthur Asa Berger Alıntıları - Sözleri
- ⟨‹Feminizm hakkında konuşulan tüm bu şeylerin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Hangi kadına sorarsanız sorun, akıllı olmaktan ziyade güzel olmayı tercih edecektir. Ben de şöyle cevap vermiştim: Kesinlikle doğru, fakat bunun sebebi, erkeklerin çoğunun aptal ve çok azının kör olmasıdır. ›⟩ (Durkheim Öldü!)
- ⟨‹Hatalı olan birey değil, toplumun yapısıdır.›⟩ (Durkheim Öldü!)
- ⟨‹Hayatı -bireyin topluluğa ve topluluğun da bireye karşı taşıdığı- yükümlülükler dizisi olarak görüyorum. ›⟩ (Durkheim Öldü!)
- // Muhakkak biliyorsunuzdur, cerrahlar, cesaretlerini korumak için sık sık şakalar yaparlar. Psikanalitik süreçte de aynı şey geçerlidir. Mizahı, anksiyeteden uzak durmak için kullanırız. \\ (Durkheim Öldü!)
- Modernist eserlerdeki insanlar bütün olarak değil, parçalara ayrılmış ve insanlıktan çıkmış olarak resmedilir. (Bir Postmodernist İçin Postmortem)
- ⟨‹Muhakkak biliyorsunuzdur, cerrahlar, cesaretlerini korumak için sık sık şakalar yaparlar. Psikanalitik süreçte de aynı şey geçerlidir. Mizahı, anksiyeteden uzak durmak için kullanırız. ›⟩ (Durkheim Öldü!)
- ⟨‹Bizler ileriyi net bir biçimde gördüğümüzü düşünürüz sizin perspektifinizden bakıldığında yaptığımız şeyler ve bunların arkasındaki gerçek motivler karşısında aslında körüz. ›⟩ (Durkheim Öldü!)
- ⟨‹İnsanların varlıklarını belirleyen bilinçleri değildir, tam tersine, onların sosyal varlığı bilinçlerini belirler. ›⟩ (Durkheim Öldü!)
- "ölülerin sözleri yaşayanların kanında değişmekte" (Kültür Eleştirisi)
- Duymadınız mı? Gerçek, kurmacadan gariptir. Postmodern kurmacadan bile! (Bir Postmodernist İçin Postmortem)
- Duymadınız mı ? Gerçek, kurmacadan gariptir. Postmodern kurmacadan bile. (Bir Postmodernist İçin Postmortem)
- ⟨‹Kültürel gelişimimiz için ihtiyaç duyduğumuz muhtelif nesnelerden etkilenmek ile onların tahakkümü altına girmek arasında sürekli salınıp duruyor, hırpalanıyoruz.›⟩ (Durkheim Öldü!)
- Postmodernist feministlerin savunduğu şey, toplumdaki en temel karşıtlığın sınıfa değil, cinsiyete dayandığıdır. (Bir Postmodernist İçin Postmortem)
- ⟨‹Kuşkusuz, şiddet, erkeklerin problemlerini çözmek için sıklıkla başvurdukları bir yol.›⟩ (Durkheim Öldü!)
- ⟨‹Bilimsel tarafsızlık ne mümkündür ne de arzu edilir bir şeydir.›⟩ (Durkheim Öldü!)
- Amerikan toplumunun neden mevcut durumunda olduğunu anlamak istiyorsanız, postmodernizmi ve postmodernizmin toplum üzerindeki etkisini anlamanız gerekiyor. (Bir Postmodernist İçin Postmortem)