Don Kîşot - Cilt 2 - Miguel de Cervantes Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Don Kîşot - Cilt 2 kimin eseri? Don Kîşot - Cilt 2 kitabının yazarı kimdir? Don Kîşot - Cilt 2 konusu ve anafikri nedir? Don Kîşot - Cilt 2 kitabı ne anlatıyor? Don Kîşot - Cilt 2 PDF indirme linki var mı? Don Kîşot - Cilt 2 kitabının yazarı Miguel de Cervantes kimdir? İşte Don Kîşot - Cilt 2 kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Miguel de Cervantes
Çevirmen: Serdar Roşan
Orijinal Adı: El Ingenioso Hidalgo Don Quijote De La Mancha
Yayın Evi: Doz Yayınları
İSBN: 9789944227537
Sayfa Sayısı: 624
Don Kîşot - Cilt 2 Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Don Kîşot - Cilt 2 Alıntıları - Sözleri
- "Hemen akıl vermeye kalkar; verecek aklı olmayan."
- biliyorsun ani sevinçler de büyük acılar gibi insanı öldürür derler.
- "kör köre kılavuzluk ederse, ikisi de çukura düşer.”
- "Şimdi lütfen söyleyin bakalım, elinde olmadan deli olan mı,yoksa bilerek delirenler mi daha akıllıdır?"
- Öyle güzel bir resmi var ki ruhumun bomboş tuvalinde,
- “Yaşamak beni öldürüyor, ölümse can veriyor. Ne duyulmamış şeydir bu! Hayat ölümle var oluyor."
- Kendini tanırsan, öküze özenen kurbağa gibi şişinmezsin
- derdim öyle bir dert ki, dünyanın en sertleşmiş yüreklerinin mermerini, elmasını, çeliğini yumuşatmaya kadirdir.
- Yüce Tanrı, ne havadaki sineği, ne yeraltındaki kurdu ne de sular altındaki kurbağa yavrusunu lütuflarından mahrum bırakmaz.
- " Kralın keçi çobanından daha çok verecek hesabı vardır. Çünkü birinin güttüğü hayvan, diğerininki insandır. "
- “Gün geçtikçe saflığın azalıyor, akıllanıyorsun Sancho”
- Kralın keçi çobanından daha çok verecek hesabı vardır. Çünkü birinin güttüğü hayvan, diğerininki insandır.
- ben sensiz, güçsüz, zayıf ve şaşkın oluyorum.
Don Kîşot - Cilt 2 İncelemesi - Şahsi Yorumlar
Don kişotu severek okudum. Çok akicı bir sekilde, nasıl bitirdigime bile şaşarak çabucak bitirdim. Çok sevdiğim kitaplar arasında yer edinmeyi başardı. Zaman zaman kahkaha atıracak kadar komik bulduğum kisımları olmuştu. Cervantesin kaleme harikalar yaratmiş gene. Mutlaka okunması gereken bir kitap. (cıhenk benk)
Hangimiz deli?: Ah Don Kişot... Şövalye hikayelerine inanarak yaşayanlar mı deli yoksa şövalyelere inanmayanlar mı? :( İçimdeki korkunç tebessümle elveda Don Kişot doğru yoldasın :) (Hilal Ceren Uslu)
İnzivaya çekilmiş bir kahramanın yeniden serüvenlere atılması.: Merhaba, Birinci ciltin serencamı, sanki dizilerin sezon finali gibi "acaba...!" vari bir şekilde bitmişti. İkinci ciltte de serüvene bizim çılgın ama vakur yaşlı ve hızlı kahramanımız Don Kişot devam ediyor. Hicivli, nükteli mizah bu ciltte de var ,olmasaydı tuzu, şekeri eksik yemek gibi olurdu. Don Kişot eserinin olayı, özeti bu kara mizah, absürt komedi içine gizlenmiş onurlu hayat dersleri. Çizimlerde ilk ciltteki gibi muazzam. Bu incelemede çokta efsunlu kelime kullanmadım, ileriki günlerde son bir inceleme ile yalın denebilecek bir dille inceleme yazılarıma devam edeceğim. Son olarak şunu söyleyebilirim, şu sıralar solgun olan yüzüme birazda olsa kitaptaki mizahın verdiği tebessüm ile renk geldi. Keyifli okumalar diliyorum. (Barış...)
Don Kîşot - Cilt 2 PDF indirme linki var mı?
Miguel de Cervantes - Don Kîşot - Cilt 2 kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Don Kîşot - Cilt 2 PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Miguel de Cervantes Kimdir?
Miguel de Cervantes Saavedra (29 Eylül 1547 — 23 Nisan 1616), İspanyol romancı, şair ve oyun yazarıdır.
Don Kişot'un yaratıcısı. Genç yaşta başladığı edebiyat hayatında denemeleri ve tiyatro eserleri ile kısa sürede tanınan bir yazar olmuştur. Ayrıcaİspanyol edebiyatında roman geleneğinin başlatıcısı olarak kabul edilir.
15 Eylül 1569'da Madrid'de bir yaralama iddiasıyla Miguel de Cervantes adlı biri hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Verilen cezaya göre sol eli kesilecek ve 10 yıl sürgünde kalacaktı. Bir ad benzerliği söz konusu değilse bu olay Cervantes'in İtalya'ya gidişinin nedeni olabilir. 1570'te II. SelimKıbrıs'ı ele geçirince Papa V. Pius Osmanlılara karşı birlik çağrısında bulundu. Çağrıya yalnızca İspanya ve Venedik karşılık verdi. CervantesRoma'daki İspanyol birliğine katıldı. 7 Ekim 1571'de Osmanlı donanmasıyla Lepanto (İnebahtı) Körfezinde yapılan İnebahtı Deniz Savaşı'na katılanMarquesa adlı kadırgada bulunan Cervantes, iki kez göğsünden yaralandı, bir top güllesiyle sol elini kaybetti. Daha sonra Osmanlılar tarafından tutsak edilen Cervantes, 1575-1580 yılları arasında Cezayir'de esir olarak yaşamıştır. Osmanlı esaretinde bulunduğu süre zarfında 4 kez kaçma teşebbüsünde bulunduğu tahmin edilmektedir. . Hiç birinde başarı kazanamamasına rağmen bu teşebbüsler sonucunda ceza da almamıştır. Ancak orada da dolandırıcılıkla itham edilip hapse atılmıştır. Burada yazmaya daha sıkı sarılmıştır.1580 yılında biten ve Kaptan-ı Derya Kılıç Ali Paşa tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan Kılıç Ali Paşa camiisinin yapımında da esir işci olarak bir süre çalışmıştır
Yaşamının sonlarına doğru ünlü eseri Don Quijote (Don Kişot)'u hapishanede kaleme almıştır ve bu eseri sayesinde tüm dünyada tanınmıştır. Eserde yazarın kendi hayatıyla alay ettiği ve kahramanla aralarında çokça benzerlikler olduğu görülür. Don Kişot dünyanın en çok okunan eserlerinden biridir ve 38 dile çevrilmiştir. Bu eser hâlâ dünyanın en bilinen romanları arasındadır.
Miguel de Cervantes Kitapları - Eserleri
- La Mancha'lı Yaratıcı Asilzade Don Quijote
- Köpeklerin Sohbeti
- Don Kîşot - Cilt 2
- Yüce Sultan
- Çingene Kızı
- Örnek Alınacak Hikayeler
- Örnek Alınacak Hikâyeler I
- Örnek Alınacak Hikayeler II
- La Galatea
Miguel de Cervantes Alıntıları - Sözleri
- En özgür iradeyi bile saçından tutup yere çalmak; güzelliğin en büyük ayrıcalığıdır. (Örnek Alınacak Hikayeler)
- Zaten ben, bahtsızlığa örnek olarak doğmuşum; talihsizliğin oklarına hedef, nişan tahtası olmak için yaratılmışım.. (La Mancha'lı Yaratıcı Asilzade Don Quijote)
- Eğer üzülürsen ölümüme, bulandırma güzel gözlerinin aydınlık göğünü, (La Mancha'lı Yaratıcı Asilzade Don Quijote)
- Nefsine hâkim olamayan bir adam, koca bir adaya nasıl hâkim olabilir? Korkarım, valilik makamına oturduğun gün, ilk vereceğin emir kocaman bir sofra hazırlatmak olacaktır... Bilesin ki, karnını pahalı yiyeceklerle tika basa dolduran bir vali, kötü bir idarecidir... (La Mancha'lı Yaratıcı Asilzade Don Quijote)
- Bir hırsız, herkesi hırsız zanneder. (Örnek Alınacak Hikayeler)
- Bizimki ne sefil bir çağ, ne habis bir asırmış meğer! (Köpeklerin Sohbeti)
- “Yaşamak beni öldürüyor, ölümse can veriyor. Ne duyulmamış şeydir bu! Hayat ölümle var oluyor." (Don Kîşot - Cilt 2)
- “Zalim efendi, fakir efendiden fazlasını verir” atasözüne katılmıyorum. Zalim ve cimri biri, fakir ama cömert bir adamın verdiklerinin aşağı yukarı aynısını verir. Ama fakir adamın, vereceği bir şey kalmadığında bile, en azından sunabileceği iyi niyeti vardır. (Köpeklerin Sohbeti)
- Diline hâkim olasın. İnsanın hayatındaki en büyük kötülükler dilinden gelir. (Köpeklerin Sohbeti)
- Hemen akıl vermeye kalkar verecek akli olmayan (Çingene Kızı)
- Aşırı pohpohlama asla söylemez doğruyu. Ruh her an bunu duyumsar: Överken söylenir yalan. (Yüce Sultan)
- İrade, uzak durulması gereken yasakları çiğneyip kendini kaybetmiş bir şekilde arzuladığı şeyin peşinden koşar. Gözleriyle cennette ulaştığını zannederken kendini kederin cehenneminde bulur. (Örnek Alınacak Hikayeler)
- Şikayet etmiyorum fakat kendime acıyorum; ne de olsa suçlunun kendi işlediği kabahati bilmesi, çektiği cezanın acısını azaltmıyor. (Köpeklerin Sohbeti)
- Umutsuzluk, günahların en iğrenci, en çirkini, onunla başka bir şeyi hiç karşılaştıramazsın. İntihar bir korkaklıktır. (Yüce Sultan)
- "Sadakatsizlik nankörlerin işidir." (La Mancha'lı Yaratıcı Asilzade Don Quijote)
- " Hemen akıl vermeye kalkar, verecek aklı olmayan. " (La Mancha'lı Yaratıcı Asilzade Don Quijote)
- Susturuyor beni aklım istediğin gibi sessiz susuyor, oturuyorum. (Yüce Sultan)
- " Kralın keçi çobanından daha çok verecek hesabı vardır. Çünkü birinin güttüğü hayvan, diğerininki insandır. " (Don Kîşot - Cilt 2)
- Sanırım kıskançlık, olayları oldukları gibi anlama yeteneğini daima engelleyecektir. Kıskanç insanlar hayata küçük olayları büyük, cüceleri dev ve şüpheleri gerçek yapan bir dürbünle bakarlar. (Örnek Alınacak Hikayeler)
- “Köpekler havlıyor Sancho, demek ki doğru yoldayız.” (La Mancha'lı Yaratıcı Asilzade Don Quijote)