Bozkırın Sırrı Türk Peygamber - Ahmet Turgut Kitap özeti, konusu ve incelemesi
Bozkırın Sırrı Türk Peygamber kimin eseri? Bozkırın Sırrı Türk Peygamber kitabının yazarı kimdir? Bozkırın Sırrı Türk Peygamber konusu ve anafikri nedir? Bozkırın Sırrı Türk Peygamber kitabı ne anlatıyor? Bozkırın Sırrı Türk Peygamber PDF indirme linki var mı? Bozkırın Sırrı Türk Peygamber kitabının yazarı Ahmet Turgut kimdir? İşte Bozkırın Sırrı Türk Peygamber kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi
Yazar: Ahmet Turgut
Yayın Evi: Profil Yayıncılık
İSBN: 9789759962494
Sayfa Sayısı: 440
Bozkırın Sırrı Türk Peygamber Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti
Üç bin yıl önce Bozkırdaki yarı-göçerler henüz "Türk" adıyla bilinmezken doğdular... Erkek: 'Çadırı tutan ana direk' olması için "Öktem" diye çağrıldı. 'Yüz yirmi dört bin Peygamber'den biriydi o... İkizi; Müjdelenen 'Yoldaş'ın eşi ve 'sırrın anası'ydı. Tarihçiler onu "Aşena" diye andı... Ahmet Turgut'un kaleme aldığı "Bozkırın Sırrı, Türk Peygamber" kayıtsız kalınamayacak bir roman.
(Tanıtım Bülteninden)
Bozkırın Sırrı Türk Peygamber Alıntıları - Sözleri
- Ateşe uçmayan, uçamayan, bunu göze alamayan bir çift kanatla yaşamak...
- Sonucunun ne olacağına bakılmaksızın uğraş verilmeliydi sevgiye, sevgiliye.
- Belirsizliğin her türlüsünden sıkıldığını kabullense dahi zamanla anlamıştı ki derdi ayrılıktı doğrudan. Meçhulu bekleme derdi sadece zarıydı hasretin!
Bozkırın Sırrı Türk Peygamber İncelemesi - Şahsi Yorumlar
BİRAZ HİKAYE BİRAZ ROMAN BİRAZ TARİH: İlk elime aldığımda salt tarih olan bir kitap okuyacağımı düşündüm ve çokda hevesli olmayarak başladım. Düşündüğümün tam aksine karşımda güzel hikaye edilmiş bir roman buldum. Güzel ve sade arasına tarih serpilmiş bir roman tarih karışımı olmuş. Yazarın tarihle ilgili bir iddiasını hikayeleştirerek anlatması hoşuma gitti. Katılmadığım yerler var, çünkü tarihle ilgili bir şeylerden bahsediyorsak somut deliller lazım. Sonuç olarak güzel bir hikaye. Okumanızı tavsiye ederim. (Kerem)
Sıradan Roman Konularından Sıyrılmış Bir Eser: Kitabı değerlendirmeden önce, bu kitabı aldığımdan okuduğum zamana kadarki süreci anlatayım: Bu kitabı 2015 yılında almıştım. Bu kitabı alırken büyük ümitlerle almıştım çünkü bunu araştırma eseri olduğunu zannetmiştim. Konuyu görünce araştırma eseri olduğu zannına kapıldım üstündeki koskoca roman yazısını görmeden... Ondan sonra roman olduğunu fark ettim ama yine de teyit etme arzusu doğmuştu içimde. İmza gününe gittiğimde kendisine sormuştum, "bu roman gerçek mi?" diye. O da "yok kardeşim, hepsi kurgu, kendim kurguladım" deyince samimî bir dille, ben de hayal kırıklığına uğrayıp okumaktan vazgeçmiştim. Geçen günlerde Kurtlar Vadisi Pusu'nun eski bölümlerini izlerken Polat Alemdar'ın bu kitabı okuduğunu görüp, bu eserin elimde olduğunu hatırladım ve artık tekdüze romanlardan sıkıldığımdan, o zamanlar ilgimi çekti ve okumaya niyetlenip başladım ve nihayetinde bitirdim. Gelelim eserin içeriği hakkındaki görüşlerime; Eserde beklediğimden üst seviyede bir bilgi aktarımı vardı. Bilgi aktarımı yoğun olduğundan eserde olay örgüsü güzelce kurulmuş ve kurguda herhangi aksaklık çıkmamış. Bundan dolayı eseri kısa zamanda anlayarak okudum. Beni etkileyen kısımlardan bir tanesi de ön-Türkçe kelimelere yer verilmesiydi. Bence bu sayede ve yoğun bilgi aktarımı sayesinde dönemin içindeymişsiniz gibi hissediyorsunuz. Eserde cümle tekrarları olmaması hoştu ancak kelime tekrarları gözüme çarpmıştı. Örneğin ikircimli kelimesi, birçok karakterin hâlini tasvirde kullanılmış, "başka tasvir seçeneği yok muydu?" diye beni düşünmekten alıkoyamamıştı bu vaziyet. Eserin konusuna gelirsek, ilgimi çektiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Bunun nedenini söylemeyeceğim, çünkü eğer okuyan olursa, -her ne kadar kurgu da olsa- kitabın son kısmında nereye bağlandığını görünce bana hak verecektir. Oluşturulan karakterler de beklediğimden farklıydı, bunu olumsuz anlamda demiyorum. Çünkü kurgu olan baş karakter Öktem Peygamber, beklediğim gibi yalnızca vaiz bir şahsiyet değildi. Aynı zamanda savaşan, sosyal hayat ile uğraşan biriydi. Tabii ki peygamberleri bunla itham etmiyorum ancak günümüz algısında bu düşünce yaygın olduğu için böyle bir tasvirle karşı karşıya kalacağımdan korktum. Yanındaki önemli yoldaşların kendisine katılma hikayeleri ayrı ayrı işlenmiş ve çok hoş olmuş. Diğer karakterler hakkında bilgi vermek istemiyorum çünkü romanı okuyanların hevesini kaçıracak bir bilgi vermekten imtina ediyorum. Velhasılıkelam çok güzel konusu olan, itinayla kurgulanmış ve kopukluk hissettirmeyen bir olay örgüsü dizayn edilmiş. Ahmet Turgut'unn ilk romanı imiş. Bence bunu göz önünde tutarsak, çok büyük bir iş başardığını görürüz... (Furkan Uzel)
Kitaba ilk okumaya başladığımda biraz akıcılık yok hissi uyandırdı. Ama kurguların ayet ve hadislerle desteklenmesi, dipnotlar ve açıklama bölümündeki ayet mealleri vs ile ilişkilendirilmesi gayet başarılı. İlk bi kaç bölümü sıkılarak geçsenizde sonraki bölümleri soluk soluğa okursunuz. Kitapta emeği geçenlere teşekkür ederim. Her Müslüman Türk genci en az bir defa okumalıdır. Türk İslam tarihi üzerine güzel bir çalışma. (u اُغُرْ بُوزْتَكِىنْ)
Bozkırın Sırrı Türk Peygamber PDF indirme linki var mı?
Ahmet Turgut - Bozkırın Sırrı Türk Peygamber kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Bozkırın Sırrı Türk Peygamber PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.
Kitabın Yazarı Ahmet Turgut Kimdir?
Ahmet Turgut (d. Kasım 1975, Malatya) Türk yazar. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya'da tamamlamıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü'nden 1998 yılında mezun olmuştur. 2004 yılana kadar Rusya, Romanya, Almanya ve Türkmenistan'da uluslararası inşaat projelerinde çalışmıştır. 2005 yılından itibaren Ekmek Teknesi, Ayrılık, Eşref Saati, Kurtlar Vadisi televizyon dizilerinde ve Kurtlar Vadisi Irak, Kurtlar Vadisi Gladio sinema filmlerinde hikaye ve araştırma gruplarında yer almıştır. Türk ve dünya atçılığının konu edildiği Asaletin Dört Nalı isimli belgesel serisinin metin yazarlığını ve yönetmenliğini yapmıştır. Halen Kurtlar Vadisi Pusu televizyon dizisinin yazım grubundadır.Ahmet Turgut evli ve iki çocuk babasıdır.
Ahmet Turgut Kitapları - Eserleri
- Aşkın Şehidi
- Bozkırın Sırrı Türk Peygamber
- Aşkın Elçisi
- Kalbim Kudüs’te Kaldı
- Aşkın Secdesi
- Allah Aşkına
- Kelimelerin Kalbi
- Akıl Aşk ve Ötesi
- Muhammedi Şuur ve Ahlak
- Put
- Temiz Akla Çağrı
- Horasan Şehidi
Ahmet Turgut Alıntıları - Sözleri
- Âdemî tuğlada Esmâ-ı Hüsna talimi, Nuhî tuğla da Rabbi tesbih etme, İbrahimî tuğlada Hakk'a teslimiyet, Yusufî tuğlada Rabbin nûru ile bakabilme nimetleri vardır. Musevî tuğla Tevrat, İsevî tuğla İncil'dir. Sayıları 124 bin ola rak bildirilen tüm Elçilerin bu binada emeği vardır. (Muhammedi Şuur ve Ahlak)
- Ey Numan!.. Şunu asla unutma. Güzel soru ilmin yarısıdır... (Aşkın Secdesi)
- İlk âyet-i kerime "Oku, Yaratan Rabbinin adıyla!.." iken, ilk hadis-i Şerif, acziyetimizi ikrar ederek "Bilmiyorum" diyebilmektir. (Akıl Aşk ve Ötesi)
- Hamd ediyordu... Nebileri, sıddıkları, şehitleri ve salihleri müminlere en güzel refikler kılan Allah, diriler âleminin de Rabbiydi (Aşkın Secdesi)
- Hakikate şaşı bakmamak gerek! (Kalbim Kudüs’te Kaldı)
- Vâ Ebî!.. Vâ Hûseyna!... Ah Babacım! Neredesin?.. Sana ağlamayanlara kimler ağlasın (Aşkın Elçisi)
- Kendilerini Kur'an'ın muhatabı sayanlar orada anlatılan kıssaları geçmiştekilerin hikâyeleri olarak değil bizatihi kendileri olarak okurlar (Allah Aşkına)
- İmam Hasan'dan emanet o sözü hatırlattım. Hakk mücadeleler ancak dini dünyasının önünde olan kimselerle yapılabilirdi. Bu hususta biz ne denli yetkin kimselerdik, Allah bilir. Lakin Emevilere karşı yürütülen kıyama bakarak rahatlıkla söyle yebilirdim. Abbasilere karşı kıyama çağıracağımız kimsele rin de dünyevi beklentileri, âhirete dair arzularından daha güçlüydü. Keza zalimden teberra etmelerine rağmen âlime tevellaları sorunlu kimselerdi. Bu insanlarla bir olup pekâlå Şeytan taşlayabilirdik. Ama tavafımız yine eksik kalacaktı. “Serçe kadar yüreğimizle aslanlar gibi kükreyemeyiz" demiştim. Boyun büküp tebessüm etti. Evet, devlet yıkıp devlet kurmaktan bile çetin bir işe talip olmak zorundaydık. Neydi o? İnsan olup insan yetiştirmek... (Horasan Şehidi)
- " Edebin eziklik, tevazunun korkaklık, özeleştirinin döneklik sayıldığına da şahidiz. " (Put)
- Anneydi ya; hüznünü yaşamaya vakti yoktu. (Aşkın Elçisi)
- " Rızık denince sadece boğazlarından geçen nimetleri hatırlayanlar, ne yaratılış gayelerini fark edip kendilerine çeki düzen verebilirler ne de süflî (nefsani) hırsların esiri olmaktan kurtulabilirler." (Put)
- Sonuç itibariyle dünyaperest veya menfaat budalası kalplerin temel özelliği, Allah'ı sadece "Göklerin Rabbi" sayarak yeryüzü için vazedilen sosyal adalet, hakkaniyetli paylaşım veya infak misal ilâhî ilke ve kıstasları görmezden gelmesidir. Böylesi afetlerin tabii neticesi ise özelde hevaya, genelde kapitalizm misali "alternatif yeryüzü rablerine" tabi olarak, hakkı ve hikmeti onlardan devşirmeye kalkmaktır. Üstelik Allah'ın "Göklerin ve Yerin Rabbi" olduğunu lafzen bilmesine rağmen. . . (Put)
- "Sevgiliyle vuslatı göklerde arama! Bilirsen, alnını koyduğun yerdedir O..." (Aşkın Secdesi)
- Din mi yozlaşıyor? Dinin müntesipleri mi? Bu ikisini birbirine karıştırmamak lazım! (Kalbim Kudüs’te Kaldı)
- Mal,can ve nefes Rabbe adanmadıkça "Kur'an insanı" olabilmemiz mümkün değil (Allah Aşkına)
- Hüzün hidayet arayışının habercisidir... Hüznün kıymetini bil! Hüzündür, Yesrib misal gönüllerden Münevver Medine çıkaran. (Horasan Şehidi)
- Ya esefâ alâ Yusufe!.. Ey Yusuf'a dair kederim! Neredesin sen, nerede? (Aşkın Secdesi)
- “Zorda kalmış birine yardım etmek için Evlad-ı Resul olmak mı gerek?” (Aşkın Şehidi)
- Tüm okumalar, tek bir kitabı anlamak içindir, insan kitabını... (Temiz Akla Çağrı)
- İte itlik, yiğide yiğitlik yaraşır oğul, dert etme. (Horasan Şehidi)