Binbir Gece Masalları - Anonim Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap

Binbir Gece Masalları kimin eseri? Binbir Gece Masalları kitabının yazarı kimdir? Binbir Gece Masalları konusu ve anafikri nedir? Binbir Gece Masalları kitabı ne anlatıyor? Binbir Gece Masalları PDF indirme linki var mı? Binbir Gece Masalları kitabının yazarı Anonim kimdir? İşte Binbir Gece Masalları kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

Kitap Künyesi

Yazar: Anonim

Çevirmen: Selami Münir Yurdatap

Yayın Evi: Elips Kitapları

İSBN: 9789756132388

Sayfa Sayısı: 974

Binbir Gece Masalları Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Karısı tarafından aldatılan ve bu yüzden kadınların sadakatsizliğine inanan Hükümdar Şehriyar, daha sonra evlendiği tüm kadınları öldürtmeye başlar: Kendince bir intikam yolu bulmuştur. Vezirin güzel ve akıllı kızı Şehrazat, bu duruma son verecek bir çare bulur ve hem kendisini hem de ülkesindeki genç kızları kurtarmak için Şehriyar’la evlenir. Ve macera böylece başlar... Öyle bir mizansen oluşturur ki Şehrazat, tan yeri ağarırken masalın en heyecanlı yerine gelinmiş olur ve masalın sonunu merak eden Şehriyar, ertesi geceyi beklemeye mecbur olur. Bir süre sonra masal masal içine geçer, heyecan, merak dozu arttıkça artar ve Hükümdar Şehriyar bir türlü karısını öldürtemez...

Tarihçesi çeşitli rivayetlere dayanan Binbir Gece Masalları, Doğu’nun şifahi kültürünün Şehrazat’ta vücut bulduğu, gelmiş geçmiş en iyi kaynaktır. Zengin içeriği, kurgusundaki ustalık, fantastik öğelerin bolluğu, küçükleri olduğu kadar büyükleri de kendine çekmeye devam etmektedir. Masallardan bahis açmışken, Binbir Gece Masalları hakkındaki söylentiyi de okuyucuyla paylaşalım istedik. Denilir ki, bu masalları henüz hiç kimse baştan sona okumamıştır ve baştan sona okuyan kişi ölür... Masalların büyülü dünyasına da böylesi bir rivayet yakışırdı değil mi?

Binbir Gece Masalları Alıntıları - Sözleri

  • Ey ruhum! Niye saçmalığa dalıyor ve kahroluyorsun? Kedere, kaygıya değmeyecek şeylere zihin yorup duruyorsun! Kenarında oturacağına, kendini ateşe atıyorsun! Ateşe yaklaşmanın tutuşma tehlikesi getireceğini bilmiyor musun?
  • Talihten yana hiç adalet bekleme: düş kırıklığından öte bir şey elde edemezsin!
  • Bil ki babacığım şairin dediği gibi: "Üzgünsün, görüyorum, rahatlasana! Hiçbir şey sürüp gitmez: Neşeler gibi dertler de erir biter günü gelince!” demiş.
  • Şah Şehriyar, bu durumu görünce, aklı başından gitmiş ve kardeşi Şahzaman'a, “Kalkıp yola çıkalım ve Allah'ın çizdiği yolda bahtımızı arayalım?” demiş; “Çünkü haysiyetsiz saltanat olmaz; bizimkinden beter bir durumla karşılaşmadıkça da olmayacaktır. Yoksa, doğrusu yaşamaktansa ölmek yeğdir?” demiş.
  • Ama, biz kadınların bir şeyi isteyince, hiçbir şeyin bizi engelleyemeyeceğini bilmiyordu.
  • "Efendim derdinle yüreğimi yakma. Yalvarırım şöyle otur, başını biraz benden yana çevir; bugün başına ne geldi, bana anlat! Çünkü yüzünde pek çok şey okuyorum" dedi. Bunun üzerine ona, "Lütfen, beni sana cevap vermek üzüntüsünden azat et" dedim.
  • Hoşuna gitmeyen şeyler işitmek istemiyorsan, seni ilgilendirmeyen konularda konuşma!
  • Kınamalarından da vazgeç dostum! Bir işe yaramaz! Çünkü yarın kınadıklarının nezdinde temiz sevginin yerini çılgınlık alacaktır. Hele hiç şöyle deme: "Aşka düşersem, âşıkların çılgınlığına kapılmayacağım! " Sakın bunu söyleme!
  • Ona, “Allah aşkına, sakın bunu yapma? Zira atasözü, "Ey layık olmayan kimseye yardım eden! Bil ki, suçlu, işlediği suçuyla zaten yeterince cezalandırılmıştır " der.
  • Rahata kavuşan insan ağaç gibidir; meyveli iken herkes onu çevreler; ama meyveleri düşünce daha iyi bir ağaç aranan için üzere herkes dağılır. Çağımızın tüm çocukları aynı derde uğramıştır, çünkü bulaşmaktan korunmuş bir tekine bile rastlamadım.
  • Ey gözyaşım! Seni bir hazine gibi, dertli günümde dökmek için sakladım.
  • Epeyce oldu; öğrendim artık, baht ölmüştür. Bu ne yoksulluk! Ey talih, gölgene sığınırlar ama sen bilgeleri sürgün eder, dünyayı budalalara yönettirirsin!
  • Aradığın sarhoşluksa, sakinin dağıttığı şarabı bir yana bırak. Asıl sakinin kızaran yanağıyla sarhoş ol!
  • Eğer kabul edip yeter bulacağı bir hediye vermek gerekirse, ona ayrılıklarla parçalanmış bir yürek vereceğim.

Binbir Gece Masalları İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Okuyanları öldürüyor mu?: Elf leyle ve leyle... Bu kült eserin tarihine, içeriğine ve çevirilerine dair rehber arayanlara: https://youtu.be/-lILi0gM1lg İnsanlık tarihinin en meşhur edebî ürünlerinden biri... 72 milletin bildiği, bilmese dahi duyduğu, duyduğundan haberdar olmasa dahi bir yerlerde izlediği, izlediğini bilmese dahi ezgilerini dinlediği, dinlediğini unutmuş olsa dahi başka bir kitapta adına rast geldiği o ünlü kitap: Binbir Gece Masalları Borges onun için, “Önce Hindistan’da sonra İran’da, sonra da Anadolu’da anlatıldı; son olarak Arapça kaydedilip Kâhire’de derlendi. Ve bu birleşimden Binbir Gece Masalları doğdu.” diyor. Bir toplum geçmişinden kaçamaz ve o geçmiş en şeffaf hâliyle masallarda gün yüzüne çıkar. Satır aralarında yatan toplumsal hafıza çağları aşan anlatılarla kuşaktan kuşağa aktarılır. Çin topraklarından Kuzey Afrika semalarına uzanan geniş bir coğrafyanın hafızası olan bu masallar okuru şaşkına çevirir ve okura hiç beklemediği enterasan olay örgüleri ile örneği olmayan bir deneyim yaşatır. Birçok elyazması bulunan bu masallar özellikle Fransızca’ya yapılan ilk çevirisi sayesinde dünya çapında tanınan bir eser haline gelmiştir. Opera, bale, film, roman, resim gibi birçok sanat eserinde bu masalların izini sürmek mümkün. Çoğu usta yazarın hayal ettiği “zirve üslup” özelliklerine sahip olan Binbir Gece Masalları özellikle postmodern edebiyat için de dipsiz bir kuyu gibidir. Homeros’un destanları Batı edebiyatının kaçınılmaz şekilde sığındığı bir çınar gölgesidir. Aynı şekilde bu masallar da hem Doğu hem de Batı edebiyatı için kadim bir çınar vazifesi görür. Onun gölgesi bir şekilde her dönem kendini hissettirir. Ünlü yazar Stendhal “Her yıl unutmak ve aynı keyifle yeniden okumak istediğim iki kitaptan biri...” diyor bu masallar için ve karşısına Don Kişot’u yerleştiriyor. Ne muazzam bir ikili. Kaynağı İran masal derlemesi olan “Hezâr Efsane” eserine dayanan Binbir Gece Masalları, aynı zamanda Hint masal geleneğinden de beslenir. Özellikle “Pançatantra” eserinden üslup olarak çerçeve anlatı geleneğini alan bu masallar Arap sosuna bandırılmış şekliyle son hâlini alır. Şah Şehriyar tarafından öldürülmemek için 1001 gece boyunca 264 masal anlatan Şehrazad’ın bu eşsiz masalları her kitap kurdu için doyumsuz bir okuma zevkinin kapısını aralayacaktır. 18+ özellikleri olan bu dünyadan her okur aynı keyfi almayacaktır belki de ama okumayan her okur aynı kuşkuyu ve pişmanlığı mutlaka yaşayacaktır. Orhan Pamuk bu masallar için “tamamını kimsenin okuyamadığı ancak okuyanların da öldüğü” söylentisini dile getirerek masallara ayrı bir gerilim dozu katmıştır. Hadi bakalım el mi yaman bey mi yaman! (Kitap Dünyam)

Merhaba canlar @okuyan_kadinlar_kulubu nün #heraybiryayınevi etkinliğinde Alfa Kitap olması sebebiyle ilk okunan, yayın evinin orjinal dilinden, tam ve resimli olan bu güzel baskısıyla Binbir Gece Masalları'nın birinci cildi oldu. En eski yazımı IX. yüzyılda, Suriye elyazmalarının olduğu kabul edilirse bin yıldan uzun süredir Binbir Gece Masalları bizlerle. Bu gün eserlerini severek okuduğumuz bir çok yazar, hayran kitlesi dahilinde. Batı dillerine 1706 da çevrildiği düşünülürse bu hiçte şaşırtıcı değil aslında. Yazımı IX. yüzyıl olsa da IIX. yüzyılda Arap kültürünün Doğu kültürüyle harmanlanmasıyla halk hikayeleri olarak ortaya çıkmış. Sözle anlatılarak yayılan hikayeler bir araya derlenmiş. Hikayelerin özünü eski bir Fars kitabı olan Bin Efsane oluşturmuş. Şehrazat öyküsünün dahil olmasının ardından Türkçe'ye ilk çeviri XV. yüzyılda yapılmış. Bununla birlikte Binbir Gece Masalları olarak anılmaya başlamış. Hikayelerin başlangıç noktasını hepimiz biliyoruz aslında. Adet yerini bulsun diyerek yine de bir girizgah yapmak istiyorum. Hikayeye göre Fars Kralı Şah Şehriyar eşinin kendisini aldattığını öğrenir ve öfkesini bütün kadınlara yansıtır. Çünkü onun gözünde artık bütün kadınlar yalancı ve sadakatsiz. İntikam düşüncesiyle önce eşini öldürür, ardından her gece yeni bir gelin alıp tan vakti idam etmeleri emrini verir. Ta ki karşısına vezirinin akıllı kızı Şehrazat çıkana kadar. Sonrası malumunuz. Hikayelerin ardı arkası kesilmez. Bitmemiş masal yapmışlar diyecek ve kendinizi bir masal labirenti içinde bulacaksınız. Hepsi sayısız nasihat içeren kıssadan hisse niteliğinde. Masalın başlangıcını unuttuğunuz da oluyor, sayfaları merakla çevirdiğinizde. İkinci cildiyle devam ediyorum kaldığım yerden. Keyifli okumalarınız daim olsun... Kitapla kalın... (İlknur Hellaçoğlu)

Gözümün Önünde Binbir Gece Masalları: Sevgilim ile okumaya başladığımız bu kitabı binbir gece (yaklaşık 3 yıl) hiç aralıksız birbirimize okuyacağız. Kendim bulduğum bir kehanete göre binbir gece aralıksız masallar okunursa evleneceğiz. Umarım güzelce bitirip bu yazıyı okuyan herkesi düğünüme çağırırım. Üç yıl sonra görüşürüz… (Umut Cihan)

Binbir Gece Masalları PDF indirme linki var mı?

Anonim - Binbir Gece Masalları kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Binbir Gece Masalları PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Anonim Kimdir?

Anonim Fransızca kökenli bir kelimedir. Sıfat olarak adı sanı bilinmeyen anlamına gelir. Aynı zamanda kim tarafından yapıldı ya da ne zaman ortaya çıktı bilmeyen şeklinde de anlamak mümkündür.

Kitaplar çeşitli nedenlerle "Anonim" olarak adlandırılabilir:

* Resmi olarak bu isim altında yayınlanmış olabilirler

* Belirli bir yazara atfedilmeyen geleneksel hikayelerdir

* Genellikle belirli bir yazara atfedilmeyen dini metinlerdir

Anonim Kitapları - Eserleri

  • Dede Korkut Hikâyeleri
  • Gılgamış Destanı
  • Binbir Gece Masalları
  • Kerem ile Aslı
  • Tormesli Lazarillo
  • Babil Yaratılış Destanı
  • Ali Baba ve Kırk Haramiler
  • İran Masalları
  • Mızraklı İlmihal
  • Karagöz ile Hacivat
  • Tutiname
  • Beowulf
  • Sir Gawain ve Yeşil Şövalye
  • Nasrettin Hoca
  • Sümer Kral Destanları
  • Dhammapada: Gerçeğin Yolu
  • Binbir Gece Masalları Cilt 1/2
  • İbrani Masalları
  • Hint Masalları
  • Keloğlan Masalları
  • Portekiz Mektupları
  • Gılgamış Hikayeleri
  • Upanishadlar
  • Büyük Cevşen ve Meali
  • Çilek Kokulu Masallar
  • Binbir Gece Masalları Cilt 2/1
  • Böğürtlen Kokulu Masallar
  • Sinbad’ın Maceraları
  • Kızılderili Masalları
  • Binbir Gece Masalları Cilt 2/2
  • Binbir Gece Masalları Cilt 3/1
  • Çikolata Kokulu Masallar
  • İran Masalları 2
  • Japon Masalları
  • Binbir Gece Masalları Cilt 4/1
  • Binbir Gece Masalları Cilt 3/2
  • Sarf Eski Baskı
  • Papağanın Yetmiş Masalı - Şukasaptati
  • Binbir Gece Masalları Cilt 4/2
  • Ahududu Kokulu Masallar
  • Türk Masalları
  • Karpuz Kokulu Masallar
  • Hançerli Hanım
  • Haçlı Seferleri Tarihi
  • Adı Olmayan Kitap
  • Suttanipata
  • Yöneticinin El Kitabı
  • Binbir Gece Masalları 2
  • Muz Kokulu Masallar
  • Büyük Sözleşme Magna Charta
  • Vanilya Kokulu Masallar
  • Mandalina Kokulu Masallar
  • Vişne Kokulu Masallar
  • Everyman
  • Türk Ninnilerinden Seçmeler
  • Turp
  • Azərbaycan Nağılları (I Cild)
  • Popol Vuh
  • Marksist İktisat El Kitabı
  • Tarçın Kokulu Masallar
  • Cırtdan
  • Azərbaycan Nağılları (III Cild)
  • Çin Öyküleri
  • Azərbaycan Nağılları (IV Cild)
  • Dastani Əhməd Hərami
  • Binbir Gece Masalları 1/1
  • Üç Küçük Domuz
  • Altay Destanı
  • Nal
  • Qoğal
  • Göyçək Fatma
  • Mızraklı İlmihal
  • Rigveda
  • Moğolların Gizli Tarihçesi
  • Babil Hemeroloji Serisi
  • Norveç Masalları
  • Frambuaz Kokulu Masallar
  • Goethe ve Schiller’den Aforizmalar
  • En Güzel Karadeniz Fıkraları
  • Çin Hikayeleri
  • Yuhanna
  • İhvân-ı Safâ Risâleleri Cilt 1
  • Dünyalılar
  • Kalbinizi Isıtacak Hikayeler
  • Osmanlı Tarihine Ait Takvimler
  • Matta
  • Alman Masalları
  • Mormon Kitabı
  • Hindistan Cevizi Kokulu Masallar
  • The Second Shepherd's Play
  • Kayısı Kokulu Masallar
  • Mu Kıtasının Gizemi
  • Rahmet İzleri
  • Mısır'ın ve Tibet'in Ölüler Kitabı
  • Roland Destanı
  • Öğrenci Fıkraları
  • Hortlağın 25 öyküsü
  • Bhagavad Gita - Varoluşun Yogası
  • Yunan Masalları
  • Kamasutra
  • Kiraz Kokulu Masallar
  • Masal Gemisi
  • Efsaneler
  • Nibelung'lar Destanı
  • Bir Oksijen Hırsızının Günlüğü
  • Karadut Kokulu Masallar
  • Bamsı Beyrek-Düz Yazı
  • Köroğlu Destanı
  • Zeus'un Kızı Athena
  • Çağdaş İran Öyküleri
  • Berlin'de Bir Kadın
  • Molla Nəsrəddin Lətifələri
  • Homerosçu İlahiler
  • Fasulye Ağacı
  • Yüzbir Gece Masalları
  • Altın Saçlı Kız ve Üç Ayı
  • Divan Şiirlerinden Seçmeler
  • Sleeping Beauty
  • Arkadaşlık
  • Sihirli Masallar Dünyası
  • Aladdin and the Enchanted Lamp
  • Dünya Mizahından Seçme Hikayeler 1
  • Leyla ile Mecnun Hikayesi
  • Açıklamalı Namaz Tesbihatı ve Türkçe Okunuşu
  • Yusuf ile Züleyha
  • Bəhlul Danəndə Lətifələri
  • Kurabiye Adam
  • Fıkralarda Çocuklar
  • Bostancı ve Şah Abbas
  • Kalevala
  • Periler Şahının Kızı
  • Bilmeceler
  • Haçlı Tarihi
  • Çağdaş Arap Öyküleri
  • Masal Vapuru Vup Vup
  • Dünyanın En Güzel Masalları
  • Çizmeli Kedi
  • Bir Rus Gezgincinin Anıları
  • Kitâb-ı Me'kûlât
  • Binbir Gece Masalları 4
  • Binbir Gece Masalları 3
  • Gizli Hayatım
  • İhvân-ı Safâ Risâleleri Cilt 2
  • İki Arkadaş
  • En Güzel Bilmeceler
  • Göktürk Kitabeleri
  • Dionysos
  • İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi
  • Deliler Ülkesi
  • Namaz Tesbihatı - Sabah Akşam Duaları - Ashab-ı Bedir - Şuheda-i Uhud
  • Masal Saati Tik Tak
  • Koroğlu dastanı
  • Binbir Gece Masalları
  • Binbir Gece Masalları (6.Cilt)
  • Binbir Gece Masalları 5
  • Əfsanələr
  • Papatya
  • Azərbaycan Nağılları (II Cild)
  • Meme Alan Destanı
  • Seçme Ninniler
  • Kürt Halk Anlatıları
  • İhvân-ı Safâ Risâleleri Cilt 5
  • En Güzel Bektaşi Fıkraları
  • Namaz Tesbihatı
  • Binbir Gece Masalları
  • Kung Fu Panda 3 - Skaduş Zamanı!
  • Alaaddin'in Sihirli Lambası
  • Tam Karabaş Tecvidi
  • Azərbaycan Nağılları (V Cild)
  • Türk Atasözlerinden Seçmeler
  • Su Perisi
  • Meçhul Bir Subayın Seydibeşir Esaret Kampı ve İstiklal Harbi Günlüğü
  • Primary Colors
  • Yed- i Beyza
  • Hayata Yön Veren 1001 Söz
  • Fotoğraflarla Çanakkale Savaşları
  • Hanok'un Gizemleri Baruh'un Kıyameti
  • Keloğlan'ın Talihi
  • Nasrettin Hoca'da Çocuklar
  • Yunan Masalları
  • Yanık Njáll'ın Sagası
  • Tora ve Aftara Bamidbar
  • Bencil Olmama
  • İhvân-ı Safâ Risâleleri Cilt 4
  • İhvân-ı Safâ Risâleleri Cilt 3
  • Masallarla Değerlerimiz
  • Seçme Dünya Masalları - Asya Masalları
  • Harem
  • Beatrice
  • Nartlar - Asetin Halk Destanı
  • Göktürk Kitabeleri (Cep Boy)
  • Türk Ninnilerinden Seçmeler
  • Binbir Gece Masalları
  • Binbir Gece Masalları
  • Binbir Gece Masalları (10.Cilt)
  • Binbir Gece Masalları (7. Cilt)
  • Tap-tapmaca
  • Hazreti Muhammedin Hayatı
  • Türk Atasözleri
  • Orman Kitabı
  • Âdâb-ı Taâm
  • Dini İstismar ve Tedhiş Hareketi Deaş
  • Sinbad ve Prenses Şila
  • Sinbat Devlere Karşı
  • En Güzel Yunan Masalları
  • Komünistler Gençlerimizi ve İşçilerimizi Nasıl Aldatıyor?
  • Farsça Öğrenim Seti 3 ( Seviye Orta) Binbir Gece Masalları / Tüccar ile İfrit Hikayesi
  • Tora ve Aftara Devarim
  • Esmaü'l-Hüsna
  • Özbek Destanları 1
  • Masal'cı Dededen En Güzel Masallar
  • Kore Öyküleri
  • Himalaya İncili
  • Hayalet Öyküleri
  • Çöl
  • Luka
  • Yakub Çelebi'nin Öyküsü
  • Seçme Dünya Masalları - Ortadoğu, Afrika ve Okyanusya Masalları
  • Sibirya Masalları
  • Kahraman Cüce Terzi
  • Ragnar Loðbrók’un Sagası
  • Karagöz ile Hacivat
  • Türk ve Dünya Şiirleri Antolojisi
  • Binbir Gece Masalları (12.Cilt)
  • Binbir Gece Masalları (11.Cilt)
  • Buram Buram Anadolu
  • Muhit Dergisi Sayı: 17
  • Theologia Germanica ya da Yetkin Yaşamın Kitabı
  • Yasin Cüzü
  • Her Devirde Yunanlılar
  • Amme Cüzü Tefsir Notları
  • Nasrettin Hoca Hikayeleri
  • Maniler
  • Çin Öyküleri
  • Sessiz Göç
  • Nakşibendi Şeyhlerinin Hikmetli Sözleri
  • Trafik Ceza Rehberi 2018
  • Tex Süper Cilt: 42
  • ARKADAŞ "Bilgiyle, Oyunla, Seninle Arkadaş"
  • Türk Manilerinden Seçmeler
  • İslamiyet ve Hıristiyanlık
  • Mısır Masalları
  • My Very First Little German Book
  • Sovyetler Ufo Kuramları
  • Dua (Evrâd-ı Şerîfe )
  • Türküler ve Mâniler
  • A Shoemaker - Stage 3
  • Mavi Kuş
  • Kur’an’ın Batıni ve İşari Yorumu
  • Dağ və Siçan
  • Çınqıdı-Çınqıdı Bala Sərçə
  • Sirli Dolça
  • Budist Vecizeleri
  • Anadolu Fıkraları
  • Sekizinci Asırda Gerçekleşen Dinler Arası İlk Diyalog
  • Çocuklarda Yas Anne Baba El Kitabı
  • Tora ve Aftara Şemot
  • Tora ve Aftara Vayikra
  • Tarihten Aksedenler
  • Mustafa Abdülhalik Renda
  • Sevimli Masallar Gezegeni
  • Meksika Masalları
  • Seçme Atasözleri
  • Masal Arısı Vız Vız
  • Tavşan Muhtar Oldu
  • Alevi Duaları Gülbangları
  • Mesel
  • Kitab-ı Dar
  • Masal Bulutu
  • Mükemmelliğe Giden Yol
  • Vinland Sagaları
  • Aşk Efsaneleri 1
  • Ülkeler, Krallıklar ve Beylikler Bilgi Kitabı
  • Kuşadalı İbrahim Efendi'nin Hayatı ve Vasiyeti
  • Nasreddin Hoca
  • Binbir Gece Masalları
  • Türkülerden Seçmeler
  • Esma-i Hüsna ve 40 hadis
  • Sofistlerin Çalışma Kitabı: Dissoi Logoi
  • Sabahattin Ali
  • Minik Kırlangıç
  • Uygurca Metinler 2 - Maytrısimit
  • Erzurum Fıkraları ve Meşhur Nüktedanlar
  • Seni Seviyorum Aşk
  • Ülkü Ocakları Dergisi 201. Sayı
  • Ateş ile Barut Şaşkın Kuzenler
  • İdigey ile Moradım
  • Go Ask Alice
  • Arni Rüzgarı Merak Ediyor
  • Sihirli At
  • Anadolu Efsaneleri
  • Yarının Dünyası - Yıl 2019
  • Hüzün Kuşağı
  • Eski Palto
  • Yaratılış
  • Buda'nın Erdem Yolu
  • Sehrli Torba
  • Mısır Cep Rehberi
  • Tercüme Dergisi Sayı: 34 - 36
  • Şəkilli Bibliya
  • Yunus Emre
  • Keloğlan Masalları - Nasrettin Hoca Fıkraları
  • Masal Kitabı
  • Öğrenen Lider Öğretmen
  • Zadu'l-Müslim (Kur'an ve Sünnette Müslümanın Azığı) Sabah-Akşam Dua Zikirleri
  • Komünistlerin Gözüyle Siyasi Portreler
  • Pesah Agadası
  • Rus Halk Masalları
  • Kırgız Masalları ve Efsaneleri
  • Orta Oyunu Kitabı
  • Masal Böceği Cır Cır
  • Paris' te
  • Aile Sözleri
  • Kuzey ve Güney Amerika Masalları
  • Tavşanın Masalı
  • Yaz Çiçeği
  • Sevimli İkizler
  • Başkurt Destanları 2
  • Aşk Efsaneleri 2
  • Ünlü Bolşevik Kadınlar
  • Avrupa Masalları
  • : 15. Uluslararası Karikatür Festivali Çocuklar için Karikatürler
  • Deyimlerle İstanbul
  • Karga Çilek Toplamaya Gidiyor
  • Sanatsal Resimli Karga Ay'ı Özgürlüğüne Kavuşturuyor; Kızılderili Efsaneleri
  • Divan Şiiri (Seçmeler) Klasik Türk Edebiyatı
  • Oğuz Taifesinin Lisanıyla Dedem Korkud'un Kitabı
  • YENİ UFUKLAR SAYI: 119
  • Primary Colors
  • Ali Baba and Forty Thieves
  • Sayılar
  • Hayvanlar
  • Depresyonu Nasıl Anlarız?
  • Edebiyat Ortamı Dergisi Öykü Yıllığı 2021
  • La İlahe İllallah Nedir?
  • Qaçaq Nəbi
  • Demokrasi ve İnsan Hakları
  • Parlak Yıldızlardık O Zaman
  • Qurani Kərim və Açıqlamalı Məali
  • Binbir Gece Masalları Cilt 2/2
  • Atasözleri
  • Hakkani Külliyatı Cilt-3
  • Hakkani Külliyatı Cilt-2
  • Hakkani Külliyatı Cilt-1
  • Ticaret Hakkında 40 Hadis
  • Mariken van Nieumeghen
  • Sürüş Ve Araç Güvenliği
  • Bütün Dünya Sayı:10
  • Bütün Dünya Sayı:11
  • Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar...
  • takvimin dilinden
  • takvim notları
  • Takvim içinden
  • Trafik Kazası Yönetimi
  • Dost Armağanı
  • Küçülmek İsteyen Dev
  • Küçük Yalancı
  • Prenses ve Kelebek
  • Trafiğin Denetlenmesi Ve Düzenlenmesi Hizmetleri
  • Padişah'ın Bilmecesi
  • Şahin ile Kurt
  • Albatros'un Anısı
  • Nazım Hikmet'in Büyükbabası Nazım Paşa'nın Anıları
  • Tükenmeyen Umutlar
  • ŞİRAZE BAYŞAD ANTOLOJİ
  • Trafik Ceza Rehberi 2021
  • Üstad Necib Fazıl
  • Hamzanâme - Hamzazâde Rüstem’in Cenk ü Cidali
  • Das Geheimnis Des Kapitäns Norman
  • Memleket Şiirleri Antolojisi
  • The Adventures of Jack The Giant-Killer
  • Doğu Avrupa Masalları
  • Çomar ile Hain Köpek
  • Nasreddin Hoca'dan Seçmeler
  • Kızlar İçin Abdest ve Namaz
  • SOLAS (Safety of Life At Sea)
  • Şair ve Ozanların Dilinden Aksaray
  • Ziya Gökalp Kimdir ? Türkçülük Nedir ?
  • Öykülerden Yansımalar
  • Letting Ana Go
  • Zartoloji - 1001 Gece Esintileri
  • Uygur Halk Destanları 1
  • Karikatür'91
  • The Sayings of the Vikings
  • Three Chapters on Cyprus
  • Allah'ın Güzel İsimleri el-Esmâ'ül-Husnâ
  •  Încîl û Zebûr
  • Büyülü Muhabbet Çiçeği
  • Mîrza Mihemed û Çavreşa Qîza Mîrê Ereban
  • The Explanatory Catechism of Christian Doctrine
  • Turist Döviz Döviz Refah Getirir
  • Ninni Desem Dağlar Uyur
  • Megilat Ester
  • Bir Varmış Bir Yokmuş
  • Gurme Kent Gaziantep Mutfağı
  • Tarihteki Yetmiş Büyük Yolculuk
  • Türkmen Şiiri Antolojisi
  • Erkanname - 1
  • Yaşayan Sözler
  • Twelve Steps and Twelve Traditions
  • Eskiçağ Yazıları 10
  • Kıvılcım
  • Sovyet Hikayeleri
  • Elçilerin İşleri Tanrı Sözü İle Yaşam Değiştiren Karşılaşma
  • Minik Aslan
  • Para Bulan Adam
  • Türkiye'den ve Dünyadan Aşk ve Erotizm Şiirleri Antolojisi
  • İslam Kaynaklarında Geleneğinde ve Günümüzde Cihad
  • علاء الدين و المصباح السحري
  • İzmir Masalları
  • İki Kızkardeş
  • Latin Amerikalı Marksist Jose Carlos Mariategui
  • Akıllı Küçük
  • Başkurt Destanları 4
  • Başkurt Destanları 3
  • Başkurt Destanları 1
  • Aşk Efsaneleri 4
  • Aşk Efsaneleri 3
  • Jack the Ripper
  • Dünya Tarihinden Garip ve İbret Verici Fıkralar
  • Çin Masalları 3
  • Tanakh: The Jewish Bible
  • Beetlejuice
  • Nasrettin Hoca
  • Binbir Gece Masalları
  • Okul Öncesi Anadolu Masalları Eğitim Seti
  • Küreselleşme, Demokratikleşme ve Türkiye Uluslararası Sempozyumu
  • TÜRK KAHRAMANLARI
  • Görünmez Hedef
  • OYA İLE TEKİR DİZİSİ-KAYIP İP-ARABA GEZİSİ-BAHÇEDE-KÜÇÜK ÇİÇEKÇİ-KORKAK KEDİ-KAÇAN TOP-KARDAN ADAM-ÇOCUK PARKINDA-OKULAHAZIRLIK -İLK ÖĞRENCİ
  • Çarşıdan Aldım Bir Tane
  • Gün Gün Cumhuriyet Tarihi
  • Yunus Emre Kitabı
  • T.B.M.M. Gizli Celse Zabıtları 4 Cilt
  • Tercüme Dergisi Sayı: 65-68
  • Seyyahların Gözünden Aksaray ve Çevresi
  • Children's Encyclopedia
  • Babayasaları Anasözleri
  • 太陽を知らない人
  • Uygur Halk Destanları 2
  • Children's Illustrated Encyclopedia
  • The Dragon's Teeth
  • The Mabinogion
  • Sultan, Ordu ve Reaya
  • Uygarlıklar Ülkesi Türkiye / Land of Civilizations, Turkey
  • Manas - Sagımbay Orozbak Uulu Varyantı (3 Cilt Takım)
  • Yeni Elbise
  • Das Neue Testament
  • Tercüme Dergisi Sayı: 49 - 51
  • Yakup Tanrı Sözü İle Yaşam Değiştiren Karşılaşma
  • Three Hundred Things A Bright Boy Can Do
  • Steam Engines
  • Historical Sketch Of The Cathedral Of Strasburg
  • My Name Is X and I Am a Cumberbitch
  • The Romance of Lust - A Classic Victorian Erotic Novel
  • Plevne Meydan Muharebesi

Anonim Alıntıları - Sözleri

  • İnsan topluluğunu ve ilişkilerini inceleyen bilge kişiler, dört cins aşk olduğu sonucuna varmışlardır: 1) Devamlı alışkanlıktan doğan aşk= Belirli bir davranış, ilgi ve durumdan doğan, tutku karakterini alan bir aşktır. Örn: Kumar tutkusu, içki sevgisi, cinsel ilişkiye düşkünlük.. 2) Hayal dünyasından doğan aşk= Alışkanlıklarımızla ilgisiz, bir fikir oluşumu halinde doğan aşk, hayal dünyasında şekillenir ve gittikçe daha derin, daha köklü olarak duyulur. 3) İnançtan, derin bir inanıştan doğan aşk= Kadın ve erkeğin karşılıklı güveni üzerine kurulmuş, türlü yollardan birbirlerini inandırdıkları, gerçekliğinden her iki tarafın da şüphe duymadığı aşklar. 4) Dış görünüşün sebep olduğu aşk= Bu tür aşklarda tahrik unsuru, sadece ve sadece zevktir. (Kamasutra)
  • "Ey bilge kişi! Kafanda düşüncelerini uzun süre olgunlaştırmalısın! Kararlarında sakın aceleci olma! Ve özellikle ülkende hukmetmekle görevli kılınmışsan! (Binbir Gece Masalları 1/1)
  • Irgat gibi kazan, bey gibi ye. (Seçme Atasözleri)
  • 21. Ve melek bana şöyle dedi: İşte, Tanrı'nın Kuzusu, evet, Ebedi Baba'nın Oğlu! Baba'nın görmüş olduğu ağacın anlamını biliyor musun? 22. Ve ona şöyle diyerek cevap verdim: Evet! Bu, insançocuklarının yüreğinden her yana saçılan Tanrı'nın sevgisidir; bu nedenle, bu sevgi her şeyden daha çok arzu edilir. 23. Ve bana şöyle diyerek konuştu: Evet ve ruhu en çok sevindiren budur. (Mormon Kitabı)
  • Ama karakış kasıp kavurunca yeteri kadar, Soğuk seyrelir biraz, bulutlar semaya yükselir, Ilık yağmurlar düşer dereye, dağa ve Doğa Çayır çimene çalışır, çatal çatal çiçeklenir, Ova, bayır baştanbaşa yeşillere bezenir, Kuşlar yuva kurup yırlanır yeğni yürek, Yazla gelecek mutluluğun müjdesiyle dolar her mecra, coşar her yan. Tomurcuklar domur domur, Fişek fişek taze fidan, Capcanlı cıvıltılarla Yankılanır yeşil orman. Sonra yaz mevsimi misafir olur mis meltemleriyle, Zefir soluğunu üfler saplara, sürgünlere, Boy atan bitkiler bayılırlar buna, Şafak vakti şebnem yapraktan şıp damlayıp Güneşin kutsayan bakışını beklerken. Ama daha haşin rüzgarlarla gelir hasat zamanı, Çabuk olun ve dolun der düşmeden daha don, Süpürüp susuz toprağı havalara savurur, Göğün gürbüz rüzgarları güneşle güreş tutar, Yapraklar daldan kopup konarlar yere, Şimdi griye çalar yemyeşil çayır çimen, Çan çan çiçek açanlar olgunlaşır da çürür. Yıl dediğin nedir ki? Dünlerin dökümüdür. Kış dönüp gelir yine, eh işte böyledir bu dönek dünyamızın kanunu. (Sir Gawain ve Yeşil Şövalye)
  • Maaday-Kara, memleketine döndüğünde toprağı ona daha bir güzel görünmüş. Guguk kuşları devamlı ötüyor, onların ahenkli sesi her tarafı kaplıyormuş. Yeşil yapraklı sedir ağaçları yapraklarını dökmüş sallanıyor, onun altın taşlı Altay’ı huzur içinde duruyormuş. Ak dumana benzeyen beyaz mal ve davarı gözüne eskisinden daha çok ve daha huzurlu görünmüş. Gümüş taşlı Altay’ı güneş ışığında parıldıyormuş. (Altay Destanı)
  • “Yaşamın bir yerinde meydana gelen yozlaşma diğer yerleri de mutlaka etkilermiş. Savurganlık ve sefalet, yozlaşma ve gerileme ayrılmaz biçimde birbirine bağlıymış” (Alman Masalları)
  • "...Bize biat edip saygı gösterecek, bizi besleyip destekleyecek canlılar yapalım." ... "...Çamurdan toprağa şekil verdiler ve ona hayat üflediler." (Popol Vuh)
  • En taş yürekli erkek bile sevdiği kadının gözyaşlarına dayanamaz! (Binbir Gece Masalları Cilt 3/2)
  • Baytarın Wang adında dedikoducu bir komşusu vardı. (Çin Öyküleri)
  • Neredeyim? Önceki yerimden bir adım ileride. Sağ ayağım yelkovan, sol ayağım akrep. İlerliyorum. Kimim? Yansımama bakıyorum. Tulumumda ''C.'' yazıyor. Niçin buradayım? (Dünyalılar)
  • "Talihten yana hiç adalet bekleme: düş kırıklığından öte bir şey elde edemezsin! Çünkü sana adalet sağlayacağını sandığın talih bu doğada yaratılmamıştır." (Binbir Gece Masalları Cilt 1/2)
  • Ne içimdeki sokaklara sığabildim , ne de dışardaki dünyaya. (Sabahattin Ali)
  • Pek çokları Jacques Roux ve onun gibilerin siyasete uzak durmalarına bakarak Fransız Devrimi’nde örnek alınacak akımın jakobenler olduğunu söylemektedirler. Bu aslında siyaseti ve devrimciliği burjuva kulvarına sokmak anlamına gelir Halbuki hem kudurmuşların sözcülüğünü üstlenen hem de bunu en az jakobenler kadar iktidar hedefi ile yapan bir başka akım vardı Fransız Devrimi sürecinde-. Babeuf ve takipçileri Kudurmuşların gerçek mirasçılarıydı ve aynı zamanda proleter devrimcilerin ilk öncüleri oldular. Nazım Hikmet'in dizeleri aynı zamanda bize Fransız Devrimi'nde Jacques Roux'nun temsil ettiği proleter damarla buluşmanın yolunu gösteriyor: "Kahrol Danton Ölmelisin Robespierre'im Ben Babeuf'le beraberim!" (Komünistlerin Gözüyle Siyasi Portreler)
  • Ona, “Allah aşkına, sakın bunu yapma? Zira atasözü, "Ey layık olmayan kimseye yardım eden! Bil ki, suçlu, işlediği suçuyla zaten yeterince cezalandırılmıştır " der. (Binbir Gece Masalları)
  • Keza insan, bir çizgiyle ruhanilere, bir çizgiyle de cismanilere uzanan nübüvvet gibidir. Sonra vahiy bu iki tarafı birleştirir, ilham bu iki sınırı ihtiva eder. İnsan ise, bu evreni kuşatan gibidir ki o, herhangi bir mekanı olmadığı halde mekan sahibi olan yüzeydir. (İhvân-ı Safâ Risâleleri Cilt 1)
  • Uyku, gafletin ülkesidir. (Sümer Kral Destanları)
  • Çünkü, dünya... yaşamdan ve ölümden oluşmuştur; bahtımızın hangi gün doğacağını biz bilemeyiz! (Binbir Gece Masalları Cilt 3/2)
  • Mutluluğa giden yol yok, Gittiğin yol mutluluk. (Hint Masalları)
  • Benim yarim güzellerin başıdır. (Kerem ile Aslı)