diorex
ARTUKBEY

Aklını En Doğru Şekilde Kullan - Carol S. Dweck Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Aklını En Doğru Şekilde Kullan kimin eseri? Aklını En Doğru Şekilde Kullan kitabının yazarı kimdir? Aklını En Doğru Şekilde Kullan konusu ve anafikri nedir? Aklını En Doğru Şekilde Kullan kitabı ne anlatıyor? Aklını En Doğru Şekilde Kullan PDF indirme linki var mı? Aklını En Doğru Şekilde Kullan kitabının yazarı Carol S. Dweck kimdir? İşte Aklını En Doğru Şekilde Kullan kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

  • 25.06.2023 18:00
Aklını En Doğru Şekilde Kullan - Carol S. Dweck Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Carol S. Dweck

Çevirmen: Uğurcan Kaya

Editör: Dilay Çakıcı

Orijinal Adı: The New Physicology of Success

Yayın Evi: Yakamoz Yayınları

İSBN: 9786053845539

Sayfa Sayısı: 336

Aklını En Doğru Şekilde Kullan Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

“Ailelerin, öğretmenlerin, yöneticilerin, eğitmenlerin ayrıca başarma gururunu ve kişisel tatminlerini artırmak isteyen herkesin okumak zorunda olduğu bir kitap.”

Library Journal (Yıldızlı İnceleme)

“Uygulaması kolay tavsiyeler veren harika bir kitap. Bu kitap hayatınızı değiştirebilir.”

Robert J. Sternberg,

Başarılı Zeka İçin Öğretmek kitabının yazarı.

“Bir yönetici ya da bir ebeveynseniz, her şeyi bir kenara bırakın ve önce bu kitabı okuyun.”

Guy Kawasaki,

Başlama Sanatı kitabının yazarı

“Çözüm odaklı bir yaklaşım sergilemesi, kitabı çok sevmemi sağladı Mutlaka okunmalı!”

Bill Gates

Aklını En Doğru Şekilde Kullan Alıntıları - Sözleri

  • Zihinsel dayanıklılık ve yürek, sahip olabileceğiniz fiziksel üstünlüklerden daha güçlüdür.
  • Potansiyel dediğimiz şey, kişinin herhangi bir şeyi yapabilme yeteneğini çaba göstererek zamana karşı geliştirmesi değil midir? Mesele sadece budur.
  • Gelişme düşüncesi insanlara yaptıklarını çok sevme, zorluklarla karşılaştıklarında sevmeye devam etme olanağını sunar.
  • Sizin çalışmanızı, ne yapmanız gerektiğini önceden sezmenizi ve en çok ihtiyacınız olduğunda gücünüzü ortaya çıkarmanızı sağlayan şey, karakterdir.
  • Oluyor olmak, olmuş olmaktan iyidir.
  • En çok sevdiğiniz şeyler için çalışabildiğiniz kadar çalışmak zorundasınızdır.
  • Çabalama sizi bahanelerinizden yoksun bırakır.Çabalama yoksa her zaman “..olabilirdim,”diyebilirsiniz.Ama bir kere denediğinizde,artık bunu söyleyemezsiniz.
  • Bir seçimim olduğunu farketmiştim. Mutsuzluk içinde oturabilirdim veya bunun hakkında bir şeyler yapabilirdim….
  • Yeteneğiniz ne olursa olsun, çaba o yeteneği ateşler ve onu başarıya dönüştürür.
  • Sizin çalışmanızı, ne yapmanız gerektiğini, önceden sezmenizi ve en çok ihtiyacınız olduğunda gücünüzü ortaya çıkarmanızı sağlayan şey karakterdir.

Aklını En Doğru Şekilde Kullan İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Kitap, insanların sahip olduğu iki düşünce tarzından bahsediyor. İlki sabitlenmiş düşünce tarzına sahip olanlar ikincisi ise gelişme düşüncesinde olan kesim. Sabitlenmiş düşünce tarzına sahip insanlar; hatalar karşısında çabuk pes eden, başarısızlık sonucunda kendilerini aşağılayan, eğer bir insan bir işte iyi olacaksa o işe dair güçlü bir yeteneğinin olması gerekir diyen tayfa. Sabitlenmiş düşünceli insanların, zorlukla mücadele etmek istemeyen çünkü bunu kendilerinin akılsız, aptal, hiçbir işe yaramayan biri gibi gösterdiğine dair güçlü bir inançları var. İkili ilişkilerde ancak uyum varsa, mutluluğun olabileceğini, bir ilişki için çabalamak gerekiyorsa orada sevgi olmadığına inanmış haldeler. Gelişme düşüncesinde olanlar ise, başarısızlıkları ders olarak gören, hatalar karşısında, kişiliğinin hakarete uğradığını düşünmeyen, sadece belki daha farklı yöntemlerle öncekinden biraz daha fazla çabayla istediği sonuca ulaşacağına inanan insanlar. İlişkilerinde, gayretin, zorluklarla mücadele etmenin onları daha da güçlendireceğine inanıyorlar. Carol Dweck aslında kitap boyunca kendimize benimsediğimiz bakış açısının hayatımıza önderlik etme biçimini derinden etkilediğini anlatıyor. Yani eğer sabit bir düşünce olarak, zekanın geliştirilemeyeceğine ve bu dünyanın sefasını doğuştan zeki ve yetenekli olanların süreceğine inanıyorsanız, hayatınız boyunca hiçbir şey için mücadele etmeyeceğiniz anlamına gelir. Çalışmanın, azmetmenin olmadığı bir yaşam ise günün sonunda insana rahat uyku uyutur mu orası şüpheli. Ama eğer gelişme düşüncesi içinde bir insansanız, mücadele, gayret dolu bir hayatla, huzuru yakalamanız garantidir. Kısacası biz sonuçtan, zaferden sorumlu değiliz. Biz seferden, çabadan, azimden mesulüz. Sözün özü, mükemmel değiliz ve mücadele etmek için yaratılmışız. Düşünce tarzımı daha kullanışlı hale nasıl getirebilirim sorusunun cevabını arıyorsanız bu kitaba bir göz atın derim. Bir de Carol Dweck’in Ted konuşmasını dinlemenizi tavsiye ederim. (Büşra Dere)

Tek kelime ile 'harika': Bu kitap tek kelimeyle harika. En büyük farkındalığı kazandıran kitaplardan biri bu desem? Gerçekten okudukça kendimi ve çevreyi gözlemlediğim, yıllardır fark etmediğim şeyleri fark etmemi sağladı. Öğrenilecek şeylerin bitmediğini soğuk su gibi yüzüme çarptı. Zorluklara bakış açımı değiştirdi. Bir kitap, okuyanı ne kadar geliştirebilirse o kadar geliştirdi ve değiştirdi beni. Şuana kadar en çok postit kullandığım ve cümlelerinin altını çizdiğim kitap Bu oldu. Son olarak şuraya kitabın 257.sayfadından bir alıntı bırakıyorum; "Biri sana hakaret ettiği zaman onu dinleme ama sana neden hakaret ettiğini anlatmaya Bunu başlarsa, dur ve dinle. Bu şekilde daha iyi olabilirsin." Eğer herkesin bu kitabı okuması için ömrümden 5 yıl vermem gerekseydi, gözümü kırpmadan verirdim. 5 yıl az yaşardım ama daha bilinçli bir dünyada yaşardım.. (Zeynep Aslan)

Aklını En Doğru Şekilde Kullan PDF indirme linki var mı?

Carol S. Dweck - Aklını En Doğru Şekilde Kullan kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Aklını En Doğru Şekilde Kullan PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Carol S. Dweck Kimdir?

Carol Dweck , Amerikan Psikolog, profesör.

Carol Dweck Stanford Universitesi Psikoloji Bölümünde Lewis and Virginia Eaton profesörüdür. 1967 yılında Bernard Koleji'nden mezun olan Dweck doktorasını 1972 yılında Yale Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Stanford Üniversitesi'ne katıldığı 2004 yılından önce Harvard, Columbia ve Illinois(UOI) Üniversitelerinde öğretim üyeliği yapmıştır. Dünyaca ünlü Psikoloji Profesörlerinden biridir.

Kitapları

Aklını En Doğru Şekilde Kullan, (Yakamoz Yayınları, Ocak 2012)

"Mindset: How You Can Fulfil Your Potential", (Constable & Robinson Limited, 2012)

Handbook of competence and motivation, (New York: Guilford, 2005)

Self-theories: Their role in motivation, personality and development, (Philadelphia: Psychology Press, 1999)

Motivation and self-regulation across the life span. ,(Cambridge: Cambridge University Press,1998)

Carol S. Dweck Kitapları - Eserleri

  • Aklını En Doğru Şekilde Kullan

Carol S. Dweck Alıntıları - Sözleri

  • En çok sevdiğiniz şeyler için çalışabildiğiniz kadar çalışmak zorundasınızdır. (Aklını En Doğru Şekilde Kullan)
  • Sizin çalışmanızı, ne yapmanız gerektiğini önceden sezmenizi ve en çok ihtiyacınız olduğunda gücünüzü ortaya çıkarmanızı sağlayan şey, karakterdir. (Aklını En Doğru Şekilde Kullan)
  • Yeteneğiniz ne olursa olsun, çaba o yeteneği ateşler ve onu başarıya dönüştürür. (Aklını En Doğru Şekilde Kullan)
  • Oluyor olmak, olmuş olmaktan iyidir. (Aklını En Doğru Şekilde Kullan)
  • Çabalama sizi bahanelerinizden yoksun bırakır.Çabalama yoksa her zaman “..olabilirdim,”diyebilirsiniz.Ama bir kere denediğinizde,artık bunu söyleyemezsiniz. (Aklını En Doğru Şekilde Kullan)
  • Gelişme düşüncesi insanlara yaptıklarını çok sevme, zorluklarla karşılaştıklarında sevmeye devam etme olanağını sunar. (Aklını En Doğru Şekilde Kullan)
  • Zihinsel dayanıklılık ve yürek, sahip olabileceğiniz fiziksel üstünlüklerden daha güçlüdür. (Aklını En Doğru Şekilde Kullan)
  • Bir seçimim olduğunu farketmiştim. Mutsuzluk içinde oturabilirdim veya bunun hakkında bir şeyler yapabilirdim…. (Aklını En Doğru Şekilde Kullan)
  • Sizin çalışmanızı, ne yapmanız gerektiğini, önceden sezmenizi ve en çok ihtiyacınız olduğunda gücünüzü ortaya çıkarmanızı sağlayan şey karakterdir. (Aklını En Doğru Şekilde Kullan)
  • Potansiyel dediğimiz şey, kişinin herhangi bir şeyi yapabilme yeteneğini çaba göstererek zamana karşı geliştirmesi değil midir? Mesele sadece budur. (Aklını En Doğru Şekilde Kullan)

Yorum Yaz