dedas
Turkcella

250 Yıllık İnsan - Ali Hamaney Kitap özeti, konusu ve incelemesi

250 Yıllık İnsan kimin eseri? 250 Yıllık İnsan kitabının yazarı kimdir? 250 Yıllık İnsan konusu ve anafikri nedir? 250 Yıllık İnsan kitabı ne anlatıyor? 250 Yıllık İnsan PDF indirme linki var mı? 250 Yıllık İnsan kitabının yazarı Ali Hamaney kimdir? İşte 250 Yıllık İnsan kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

  • 14.06.2023 23:00
250 Yıllık İnsan - Ali Hamaney Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Ali Hamaney

Çevirmen: Muaz Pazarbaşı

Orijinal Adı: İnsan-i 250 Sale

Yayın Evi: Feta Yayıncılık

İSBN: 9786055030285

Sayfa Sayısı: 397

250 Yıllık İnsan Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

İmamların yalnızlığı/mazlumluğu o yüce insanların kendi dönemleriyle sınırlı kalmadı, aksine asırlar boyunca onların yaşamlarının en önemli, belki de asli boyutunun göz önüne alınmaması, onların tarihî yalnızlıklarını devam ettirmiştir. Hidayet İmamları’nın 250 yıllık süreçteki hayatlarının kesintisiz çizgisini oluşturan "kapsamlı siyasî mücadele" unsuru, ilmî ve manevî yönleriyle ilgili rivayetlerin, hadislerin ve biyografilerin arasında kaybolmuştur.

Bizler İmamların yaşamını sadece parlak ve değerli hatıralar olarak değil, bir ders ve örnek olarak öğrenmeliyiz ve bu da o yüce şahsiyetlerin siyasî yöntem ve niteliklerini dikkate almadan mümkün değildir. Bu yüce insanların yaşamları zâhirî farklılıklara rağmen -ki bazıları, bu yaşamların belirli bölümlerinde bazı çelişkiler olduğu düşüncesine de kapılmıştır- kesintisiz ve uzun bir hareket bütünüdür ki, hicri onuncu, on birinci yıldan başlayıp 250 yıl boyunca sürmekte ve hicri iki yüz altmışıncı yılda – Gaybet-i Suğra’nın başlangıç yılı- son bulmaktadır.

Bu yüce şahsiyetler bir bütündür, bir şahsiyettirler. Onların hedeflerinin ve yönlerinin aynı olduğunda şüphe yoktur. O halde biz İmam Hasan-ı Mücteba, İmam Hüseyin ve İmam Seccad (a.s.)'ın hayatlarını ayrı ayrı tahlil etmek yerine -muhtemelen bu üç İmamın yaşamlarındaki zâhirî ihtilaflar dolayısıyla birbirleriyle çelişmekte ve ihtilaf içinde oldukları gibi büyük bir hatanın tuzağına düşeriz- 250 yıl ömür sürmüş bir insan gibi farz etmeliyiz. Hicretin on birinci yılında yola çıkıp hicri iki yüz altmışıncı yıla kadar bu yolda yürümüştür.

İşte, bu tespitten yola çıkarak hazırlanan 250 Yıllık İnsan kitabının içeriği İmamların mücahidane yaşamlarının yön ve hedefindeki yüce kavramları ortaya koymanın peşindedir, bu yüzden sadece tarihî bir kitap olmaktan çok, belirli konuda yapılmış tahlil ve analizdir. Dolayısıyla İmamların yaşamlarındaki olayları açıklayıp şerh etmek yerine, her bir Masumun yaşamına genel bir bakışı, ilgili dönem tarihini bütün bu yüce şahsiyetlerin peşinde oldukları hedefler doğrultusunda ortaya koymaktadır. Bu yüzden, değerli okuyucuların İmamların yaşam hikâyelerine aşinalıkları ne kadar çok olursa 250 Yıllık İnsan kitabını daha derinden teneffüs etme imkânları olacaktır.

250 Yıllık İnsan Alıntıları - Sözleri

  • İntizar-ı Ferec'in manası; insanın oturup hiç bir iş yapmadan, hiç bir islaha gayret göstermeden, sadece oyalanarak ben Imam-ı Zamanı bekliyorum demesi değildir. Bu, bekleyiş değildir. Bekleyiş nedir? Bekleyiş, boyun eğdirici güce sahip ilahi melekûtî elin gelerek bu insanlara yar dim edip zulmün hakimiyetini ortadan kaldırması, hakkı galip kılması, insanların yaşamında adaleti hakim kılması ve tevhid bayrağını yüceltmesidir, insanlan Allah'ın gerçek kullanı haline getirmesidir. Bunun için hazırlıklı olmak gerekmektedir. İslam Cumhuriyeti'nin kurulması bu buyuk tarihi hareket için atılan ön adımlardan biridir.
  • Rabbim! Muhammed ve Âl-i Muhammed hakkı için, kalplerimizi İmam-ı Zaman (a.f.)'un yâdıyla her zaman canlı tut. Rabbim! Gözlerimizi Veliyy-i Asr'ın cemaliyle nurlandır. Rabbim! Bu Allah ordularını, senin yolunda mücadele etmiş olan bu insanları, İmam-ı Zaman'ın askerlerinden ve gazilerinden eyle. Rabbim! Muhammed ve Âl-i Muhammed hakkı için, Masum Veli'nin mukaddes kalbini bizden razı eyle. Bizi o hazrete yönelen ve ona tevessül edenlerden kıl.
  • "Sizler küçük cihaddan döndünüz, şimdi büyük cihadla meşgul olun." İlginç! "Ya Resûlullah! Büyük cihad nedir? Bizim bu büyüklükte ve zahmetlerle yaptığımız cihaddan daha büyük cihad var mıdır?" Buyurdu: "Evet, nefsinizle yaptığımız cihaddır."
  • Zehra-i Ethar'ın yaşamı dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Elbette biz o yüce şahsiyetin manevi makamının tarifini düşünmüyoruz, Fâtıma-i Ethar'ın manevi makamlarını anlayıp derk etmeye gücümüz yetmez.............. Lâkin bu yüce insanın normal yaşantısında önemli bir nokta vardır. Bu nokta; bir taraftan eşine ve çocuklarına davranışı ve evdeki görevlerini yerine getirmesi, diğer taraftan bir MÜCAHİT ....... aynı şekilde üçüncü yönüyle de bir ABİD......... Bu üç boyutun toplamı, Fâtımatü'z- Zehran'ın (s.a) ''nın hayatının parlak noktasıdır. Hazret bu üç boyutu birbirinden ayırmadı. Bazıları, insanın ibadetle meşgul olunca, artık bir abid, dua ve zikir ehli olduğunu ve siyasi bir insan olamayacağını zannederler. Yahut bazıları, birinin siyaset ehli olunca -ister kadın ister erkek- cihad meydanında faaliyet gösterince, eğer kadın ise bir ev kadını, annelik ve eşlik görevini yerine getiremeyeceğini, erkek ise de eviyle işiyle ilgilenemeyeceğini zannederler. Bunların birbirinden farklı şeyler olduğunu düşünüyorlar, oysaki, İslam'ın nazarında bu üç şey birbirinden farklı ve birbirine zıt değildir, bunlar kâmil insanın şahsiyetine yardımcı dahi olurlar.
  • "Əgər insan hər bir hadisəni ayrı-ayrılıqda incələsə, bir şey anlamaz. Gərək işlərin ümumi gedişi, bütün bu işlərin hansı tədbir, ağıl və dəqiqliklə həyata keçirildiyinə baxılsın.”
  • Məscidə azançı seçmək istəyəndə səsi və görkəmi gözəl olanlar çox idilər, çoxlu məşhur adamlar və görkəmli şəxsiyyətlər vardı. Amma bütün bunların arasında Bilal Həbəşini (qara dərili) seçdi; nə gözəllik, nə səs, nə əsil-nəcabət və nə ata-ana şərafəti nəzərə alındı, yalnız İslam, iman, Allah yolunda mücahidlik və fədakarlıq göstərmək meyar seçildi. Görün dəyərləri əməldə necə müəyyən etdi! Onun sözündən çox əməli, rəftarı və davranışı insanlara təsir edirdi.
  • Sadece şehadet anı değil, can verdiği an değil, Emirelmü'minin (a.s) daima canını Allah yolunda adamıştı, bütün ömrü boyunca her an canını Allah yoluna adamıştı.
  • İntizar, yani yetinmemek, insan yaşamında var olan durumu kabullenmemek ve istenen duruma erişmek için çaba göstermektir, bu istenen durum kesinlikle Allah in velisinin, Hazret-i Hüccet b. Hasanin, Zamanın Sahibi Mehdi (a.f.)'un eliyle gerçekleşecektir.
  • Əgər insan hər bir hadisəni ayrı-ayrılıqda incələrsə, bir şey anlamaz; gərək işlərin ümumi gedişinə, bütün bu işlərin necə tədbirlə, ağılla və dəqiqliklə həyata keçirildiyinə baxsın.
  • ... Sonra da Medine'ye hicret edince, bütün yaşamını Allah yolunda cihada adamış, on üç yıllık müşterek yaşamlarının hiç bir yılını belkide yarım yılını bile Allah yolunda cihad için kılıç kuşanmadan geçirmemiş olan bir adamla evlendi. Bu büyük ve fedakar hanım, böylesine mücahid ve savaş meydanlarının daimi savaşçısı olan bir adama layıkıyla eşlik etmiştir.

250 Yıllık İnsan İncelemesi - Şahsi Yorumlar

250 Yıllık İnsan: hamaneî'n kaleminden 14 mâsumun mücahadelesi İmamların yalnızlığı/mazlumluğu o yüce insanların kendi dönemleriyle sınırlı kalmadı, aksine asırlar boyunca onların yaşamlarının en önemli, belki de asli boyutunun göz önüne alınmaması, onların tarihî yalnızlıklarını devam ettirmiştir. Hidayet İmamları'nın 250 yıllık süreçteki hayatlarının kesintisiz çizgisini oluşturan "kapsamlı siyasî mücadele" unsuru, ilmî ve manevî yönleriyle ilgili rivayetlerin, hadislerin ve biyografilerin arasında kaybolmuştur. Bizler İmamların yaşamını sadece parlak ve değerli hatıralar olarak değil, bir ders ve örnek olarak öğrenmeliyiz ve bu da o yüce şahsiyetlerin siyasî yöntem ve niteliklerini dikkate almadan mümkün değildir. Bu yüce insanların yaşamları zâhirî farklılıklara rağmen -ki bazıları, bu yaşamların belirli bölümlerinde bazı çelişkiler olduğu düşüncesine de kapılmıştır- kesintisiz ve uzun bir hareket bütünüdür ki, hicri onuncu, on birinci yıldan başlayıp 250 yıl boyunca sürmekte ve hicri iki yüz altmışıncı yılda - Gaybet-i Suğra'nın başlangıç yılı- son bulmaktadır. Bu yüce şahsiyetler bir bütündür, bir şahsiyettirler. Onların hedeflerinin ve yönlerinin aynı olduğunda şüphe yoktur. O halde biz İmam Hasan-ı Mücteba, İmam Hüseyin ve İmam Seccad (a.s.)'ın hayatlarını ayrı ayrı tahlil etmek yerine -muhtemelen bu üç İmamın yaşamlarındaki zâhirî ihtilaflar dolayısıyla birbirleriyle çelişmekte ve ihtilaf içinde oldukları gibi büyük bir hatanın tuzağına düşeriz- 250 yıl ömür sürmüş bir insan gibi farz etmeliyiz. Hicretin on birinci yılında yola çıkıp hicri iki yüz altmışıncı yıla kadar bu yolda yürümüştür. İşte, bu tespitten yola çıkarak hazırlanan 250 Yıllık İnsan kitabının içeriği İmamların mücahidane yaşamlarının yön ve hedefindeki yüce kavramları ortaya koymanın peşindedir, bu yüzden sadece tarihî bir kitap olmaktan çok, belirli konuda yapılmış tahlil ve analizdir. Dolayısıyla İmamların yaşamlarındaki olayları açıklayıp şerh etmek yerine, her bir Masumun yaşamına genel bir bakışı, ilgili dönem tarihini bütün bu yüce şahsiyetlerin peşinde oldukları hedefler doğrultusunda ortaya koymaktadır. Bu yüzden, değerli okuyucuların İmamların yaşam hikâyelerine aşinalıkları ne kadar çok olursa 250 Yıllık İnsan kitabını daha derinden teneffüs etme imkânları olacaktır. (Berk Bolevî)

Kitap Şii lideri olan seyyid Hamenei tarafindan yazılmış, oturaklı,derin bir eser.peygamberden,imam mehdi ye kadar gecen 250 yıllık bir süre de 14 masumun rolü anlatiliyor.tarih anlatılırken genellikle Sünni tarih kitaplarindan kaynak gosteriliyor. (Zeynepalhas)

Kitabı 10 ballıq şkaladan 10 bal ilə qiymətləndirdim. Üslubu rahat, səlist və axıcı idi. Yazarın informasiyanı çatdırmaq üçün istifadə etdiyi mənbələr, fikirlər və əlavə etdiyi öz mənəvi aləmi mükəmməl və qənaətbəxş idi. Vaxt məhdudiyyəti və ya s. Səbəblərdən kitabı mütaliəyə vaxtı olmayan kimsələr kitabın səsli versiyasını youtube platformundan istifadə etməklə dinləyə bilər. Səsləndirmə peşəkar formada həyata keçirilib deyə dinləyicini yormur, natiqin üslubu səlist və rəvandır. Yolda, ictimai nəqliyyatdan istifadədə və ya başqa boş vaxtlarda dinləmək üçün ideal kitabdır. Sonda emosiyalardan uzaq düşüncələrlə mütaliə edib kamalına varmamız, oxuduqlarımızı həyatımıza tətbiq etməmiz duası ilə. Xoş Mütaliələr! :) (qələmdən qəlbə)

250 Yıllık İnsan PDF indirme linki var mı?

Ali Hamaney - 250 Yıllık İnsan kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de 250 Yıllık İnsan PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Ali Hamaney Kimdir?

Ali Hamaney ya da Ayetullah Ali Hamaneyi (Farsça: آيت‌الله سيد على خامنه‌اى ; d. 17 Temmuz 1939; Meşhed), İran İslam Cumhuriyeti'nin dini lideri. Babası Ayetullah Seyyid Cevad Hüseyni Hamaney Azerbaycanlı annesi Hatice Mirdamadi Yezdlidir.[1][3]. Dini bilimleri öğrenmeye Meşhed şehrinde başladı. Daha sonra 2 yıl Necef'te, 6 yıl Kum'da okudu. Meşhed'de Ayetullah Milani'nin fıkhın harici derslerine katıldı. Daha sonralar yeniden Kum'a döndü. Burada Ayetullah Humeyni'nin fıkıh ve usul derslerine, Ayetullah Burucerdi ve Allame Tabatabai'nin felsefe derslerine katıldı. Ayetullah Burucerdi ve Ayetullah Şahrudi'nin yanında içtihada ulaştı.1963 yılında Ayetullah Ruhullah Humeyni önderliğindeki İslami Hareket'e katıldı. 1977 yılında İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi tarafından sürgüne gönderilmek istense de mensubu olduğu İslami Hareket'in büyümesi üzerine sürgüne gönderilmedi ve Meşhed şehrine geri döndü.

İran İslam Devrimi'nin gerçekleşmesi ve Ayetullah Humeyni'nin sürgünden dönmesi üzerine İslam İnkılabı Yüksek Şurası üyeliğine atandı. Bu görev üzerine Meşhed'den Tahran'a geldi.

1979 yılında İran Savunma Bakan Yardımcısı oldu. Aynı yıl Tahran vekili olarak İslami Şûra Meclisi'ne seçildi. 1980 yılında Humeyni tarafından İran Yüksek Savunma Şurası üyeliğine atandı.

İran-Irak Savaşı'nda görev aldı. 27 Haziran 1981 tarihinde Ebuzer Camisi'ne yapılan bombalı saldırıda ağır yaralandı.

İran Cumhurbaşkanı Muhammed Ali Recai'nin bombalı saldırı sonucunda ölmesi üzerine Ekim 1981'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday oldu ve Humeyni'nin de onayıyla 16 milyon oy alarak 3. İran Cumhurbaşkanı seçildi. 1985 yılında ikinci kez cumhurbaşkanlığına seçildi.

Ayetullah Humeyni tarafından 1986 yılında kurulan Düzenin Yararını Teşhis Konseyi'nin Başkanlığı'na getirildi.3 Haziran 1989 tarihinde Ayetullah Humeyni'nin vefat etmesi üzerine, 4 Haziran 1989 tarihinde Haşimi Rafsancani'nin tavsiyesi ile Uzmanlar Meclisi tarafından dini lider seçildi. Seçilmesine hocalarından olan eniştesi Şeyh Ali Tehrani ve Ayetullah Ali Montazeri karşı çıktı.Ali Hamaney'in çeşitli şirketler aracılığı ile 95 milyar dolar değerinde bir serveti yönettiği iddia edilmektedir. Lakin onun bu serveti kendisi için sarf etmediği, devleti ve İslam yolunda harcadığı iddia edilmektedir. Bu para da büyük ihtimalle taklit merci olduğundan dolayıdır.[kaynak belirtilmeli] Kendisi İran'ın Meşhed şehrinde küçük bir evde yaşamaktadır.

Ali Hamaney Kitapları - Eserleri

  • 250 Yıllık İnsan
  • Güneş'e Övgü
  • Aşura Felsefesi
  • Kerbela Kıyamında Avam ve Havass
  • Kitap ve Ben
  • İmam Mehdi ve Zuhur
  • İslami Birlik
  • Sabr
  • Seyyid Ali Hamanei'den Gençlere Yönelik Konuşmalar
  • Nehcü'l Belâğâ'dan Dersler
  • Yüce Nur Hz. Muhammed Mustafa (s.a.a.)
  • Peygamber-i A'zam'dan Dersler
  • Molla Sadra ve Hikmet-i Mutealiye
  • Mən və Kitab
  • İnce Noktalar
  • Filistin
  • İslamî Düşüncenin Temel İlkeleri
  • Aşkın Tecellisi: Erbain
  • Gençlik Pervaneleri
  • Umut Sabahının Yıldızı
  • Aşkın Pınarı Genç Evlilere Tavsiyeler
  • Kadın ve Aile
  • İslam ve Batı Medeniyetinde Kadın
  • 72 Kəlam

Ali Hamaney Alıntıları - Sözleri

  • Əgər qadınlar Qurani Kərim ilə ünsiyyət qurarsa cəmiyyətin bir çox problemləri öz həllini tapar. Çünki gələcək nəsillər qadının əlində yetişir. (Kadın ve Aile)
  • Hedef, insanla ayakta değil, aksine insan hedefle ayaktadır. (Aşura Felsefesi)
  • SABR: Kötülük, bozgunculuk ve yıkıma sebep olan olaylar karşısında insanlığın direnme, tahammül etme ve karşı koyma gücüdür. Bütün iç ve dış engeller karşısında direnmeyi denemek, sağlam bir azim ve güçlü bir iradeyle bu engelleri aşmak yol almaktır. (Sabr)
  • Öldürülmek, yenilmek değildir. Savaş cephesinde öldürülen kimse yenilmemiştir. Hedefine ulaşmayan kimse yenilmiştir. (Aşura Felsefesi)
  • Köşesine çekilmiş, dünya ile ilgisi kalmamış yeme ve içme ötesinde beklentisi olmayan ve yalnızlığı tercih etmiş bitkin birisinin elbetteki sabretmesi sözkonusu değildir. Zaten o sabretmediği için, direnmediği için o halde gelmiştir. Kendisine karşı gelişen musibetlere dayanmadığı için için, hatta onlara teslim olduğu için bu haldedir. Demekki dünyada en çok sabra ihtiyacı olan mücadele içinde olandır. Mücadele etmeyen insan zaten sabırsızlığıns teslim olmuştur. Sabırsızlığa teslim olmuş birisinin sabretmesi neye yarar ki? (Sabr)
  • Bugün İslam düşmanlarının özellikle medyayı kullanarak İslam toplumuna karşı başlattıkları kültürel saldırıların "gençlerin cinsel selamet'ini hedef aldığı ve nüfusun da genç olduğu dikkate alınacak olursa bu konunun ne kadar hassas bir kırılma noktası olduğu anlaşılacaktır. (Kadın ve Aile)
  • Yaxşı kitab bəşəriyyətin təkamülü üçün ən yaxşı vasitələrdən biridir...Gözəl və insana həyat bəxş edən bu dünya- kitab dünyası ilə əlaqəsi olmayan şəxs, şübhəsiz, bəşəriyyətin ən mühüm nailiyyətindən, həmçinin ilahi və insani maarifin çoxundan məhrum olub. (Mən və Kitab)
  • Yoksulların hayatı her zaman korku, endişe, düzensizlik, sefalet, açlık, cehalet, utanç ve bilinç yoksunluğu ile içiçedir. Bu cahiliye devirlerinin çok önemli bir karakteristik özelliğidir. Ama bizim dinimize, İslam ideolojisine ve "Biz Ademoğullarını şereflendirdik" diyen Kur'an-ı Kerim'e göre insanlar saygıdeğerdir. Gerçekten İslam düşüncesinde Allah'ın Birliğine (Tevhide) inanmayı, insanoğlunun şeref ve değeri izler. (Nehcü'l Belâğâ'dan Dersler)
  • Sadece şehadet anı değil, can verdiği an değil, Emirelmü'minin (a.s) daima canını Allah yolunda adamıştı, bütün ömrü boyunca her an canını Allah yoluna adamıştı. (250 Yıllık İnsan)
  • Önemli olan, duyguların, heyecanın ve şevkin bir mantık ve bilince dayanmasıdır.Mantıksız, yüzeysel ve derinliği olmayan duygular, hadiselerle yüz yüze geldiğinde bazen kendi zıddına bile dönüşe bilmektedir, ama duygular fikre, imana ve mantığa dayandığında günden güne daha şeffaf, daha derin ve tehlike sırasında daha işe yarar olmaktadır. (Güneş'e Övgü)
  • Əgər insan hər bir hadisəni ayrı-ayrılıqda incələrsə, bir şey anlamaz; gərək işlərin ümumi gedişinə, bütün bu işlərin necə tədbirlə, ağılla və dəqiqliklə həyata keçirildiyinə baxsın. (250 Yıllık İnsan)
  • Milli kimlik, ancak "kültür"le şekillenir. Bir milletin kimliği, o milletin kültürüdür, bunu yaralamamak gerekir. (İslam ve Batı Medeniyetinde Kadın)
  • İslam'ın sorunu bilimle değil, bilimi kötüye kullanmak isteyen zorbalarla fesatçılarla ve hayvanlaşanlarladır. Maneviyatla bilim pekala bir arada olabilir. Bilimin getiri ve kazanımları pekala manevi amaçlara hizmet edebilir. (İslam ve Batı Medeniyetinde Kadın)
  • Zulüm, Fesat Ve Alçaklığa Duçar Olmuş Olan Günümüz Dünyası Aşırı Derecede Hüseyni Özgürlüğü Tanımaya Muhtaçtır Ve Eğer İmam Hüseyin(a.s) Doğru Şekilde Tanıtılırsa Gerçekte İslam Ve Kur'an Tanıtılmıştır (Aşkın Tecellisi: Erbain)
  • ŞEHADET : Her hangi bir karşılık olmaksızın, canını bedava kaybetmeye razı olmayan uyanık ve zeki insanların ölümüdür. ŞEHİD, canını Allah'a satmış ve bunun karşılığında kazanımların en yücesi olan Allah'ın rızasını ve cennetini almıştır. (Aşura Felsefesi)
  • Bu Trajedideki Asıl Suçlular; Batı Hükümetleri, Onların Kötü Ve Şeytani Politikalarıydı. Birinci Dünya Savaşını Kazanan Hükümetlerin Batı Asya Bölgesini Yani Osmanlı İmparatorluğunun Asya Topraklarını,Paris Konferansında En Önemli Savaş Ganimeti Olarak Aralarında Paylaştıkları Gün Egemenliklerini Sürdürebilmek İçin Bölgenin Kalbinde Güvenli Bir Üsse İhtiyaçları Olduğunu Hissettiler. İngiltere Yıllardır Balfour'un Planının Zeminini Hazırlıyordu Ve Yahudi Yöneticilerin Katkısıyla Siyonizm Adında Bir Bidat Hazırlamıştı. O Yıllardan İtibaren Yapılan Hazırlıkları Yavaş Yavaş Bir Araya Getirdiler Ve Son Olarak, İkinci Dünya Savaşından Sonra Bölgedeki Hükümetlerin Gafletini Ve Sıkıntılarını Kullanarak Darbelerini Vurdular. Ve Siyonist Bir Ulusu Olmadan Sahte Bir Rejim Ve Bir Devlet İlan Ettiler. Bu Saldırının Amacı, Önce Tüm Filistin Halkı Sonra da Bu Bölgenin Tüm Uluslarını Hedef Almaktı. (Umut Sabahının Yıldızı)
  • Hüseyn İbn Əlinin (ə) nuru günəş kimi parlayır. Əgər insan özünü bu günəşin şüasına versə, bu, çox böyük bir iş olad (72 Kəlam)
  • "Yüz bin cilveyle dışarı çıktın ki ben Yüz bin bakışla temaşa edeyim seni" -------------------------------------- "Bâ sed hezâr cilve burûn âmedî ki men Bâ sed hezâr dîde temâşâ kunem to ra" Furugî Bestamî'nin (1798-1857) Gazeliyat adlı divanından alınmış bir beyittir. (Kitap ve Ben)
  • Ruhen yücelmiş insanlar, şefkat ve anlayış sahibidirler... (Nehcü'l Belâğâ'dan Dersler)
  • Gənclər olduqları mühitdə "əmr be məaruf və nəhy əz münkər" i həyata keçirsinlər. (Yəni yaxşılıqlara dəvət edib pisliklərdən çəkindirsinlər) Ali məktəb və Universitet gəncləri hər şeydən öncə özlərini yetişdirib nəfslərini tərbiyə etməlidirlər. Dini təhsillə yetişdirin özünüzü.. Nəfsinizlə mübarizə aparın, Allahın hökümlərini öz yaşayışınızda tətbiq etməyə öncəlik verin. Allaha yönəlməyi, namazı dua və təvəkkülü önəmsəyin. Bu sizi poladlaşdırar. (Gençlik Pervaneleri)

Yorum Yaz